Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gaboca.doman

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      A reflux egy emésztőrendszeri megbetegedés, mely a felnőtt lakosság körében nagy arányban fordul elő, körülbelül minden harmadik embert érint. A reflux betegséget "álarcos fojtogatónak" is nevezik, mert gyakran más betegségek hátterében áll. A reflux…..
     Becslések szerint a lakosság 30-40%-a küzd - nemtől és kortól függetlenül - emésztési zavarokkal.      A panaszok általában a helytelen táplálkozással függnek össze, de súlyos szervi betegségek is okozhatják. Az emésztési zavarnak számos tünete ismert,…..
     A divertikulitisz 40 éves korig ritka betegségnek számít, leginkább a 40 év felettieket érinti. Az előfordulásának gyakorisága az életkorral növekszik, 70 év felett már szinte mindenkinek van. Mi a divertikulitisz?      A divertikulitisz zsákszerű kitüremkedés a…..
A bélproblémák számos emésztési zavart és egyéb rendellenességet takarnak, melyek nagyon megkeseríthetik az életünket. A legtöbb emésztőszervi megbetegedés oka a helytelen táplálkozás. Egyetlen módon védekezhetünk a bélproblémák ellen: egészséges táplálkozással és…..
                 A bélrendszer tísztításásra sokan beöntést vagy hashajtókat alkalmaznak.                  Egyszeri használatuk a legtöbb esetben ártalmatlan megoldás lehet. Azonban, ha gyakrabban hashajtók használatával vagy beöntéssel szeretnénk…..
               Civilizált életmódunknak köszönhetően a bélrendszerünkben nagyon sok káros anyag halmozódik fel. Ez az állapot bélpanaszokhoz és krónikus betegségekhez vezethet, ezért is szükséges a szervezetben lerakódott méreganyagok hatékony kiürítése, amit…..
Már annak a gondolatától is kiráz bennünket a hideg, ha eszünkbe jut, hogy paraziták élhetnek bennünk. Pedig az emberek 90%-át érinti a téma, mert szinte mindenkiben élnek paraziták. Amikor kimerültek vagyunk, puffadás és különféle allergiák gyötörnek bennünket, nem is…..
Talán nincs is olyan ember, aki élete során ne tapasztalná meg a puffadás kellemetlenségeit. A haspuffadás egy nagyon gyakran előforduló tünet, amelyet életmódváltással és a házi praktikák alkalmazásával ki lehet küszöbölni. A puffadást a belekben történő…..
Amit tudni kell székrekedésről Ha jobban belegondolok, a szorulás vagy székrekedés, legalábbis számomra, sokkal rosszabb, mint a hasmenés. Futni jobban szeretek, mint azt az állapotot, amikor napokig gyűlik bennem a sok kaja, eltávozni meg nem akar. Ilyenkor felpuffadok, nyúzott…..
Amit a hasmenésről tudni kell   Ki ne ismerné azt a kellemetlenséget, amit egy hosszantartó, gyötrő hasmenés képes okozni? Szerintem nincs is olyan ember, akinek még soha ne lett volna hasmenése.. De nézzük csak mikor is beszélhetünk hasmenésről? A hasmenés nagyobb…..
Népbetegség, amely a lakosság több, mint 20%-át érinti    Az irritábilis bél szindróma (IBS) egy olyan gyakran előforduló emésztési rendellenesség, ami a felnőtt lakosság több, mint 20%-át érinti. Ma már az irritábilis bél szindróma népbetegségnek számít, a nők…..
Ne bánjunk mostohán a szervezetünkkel! A tavasz ideális időszak egy méregtelenítő program elvégzéséhez. Tisztítsuk meg szervezetünket a káros anyagoktól, tegyük szebbé a bőrünket, ragyogóbbá hajunkat, töltődjünk fel energiával és nem utolsó sorban szabaduljunk meg…..
Ha tavasz, akkor méregtelenítés!   Végre beköszöntött a tavasz! Ilyenkor a természet feléled téli álmából, hétágra süt a nap, nyílnak az első tavaszi virágok. Feléledünk mi is, sokkal jobb a kedvünk, energikusabbnak érezzük magunkat. Erős késztetést érzünk arra,…..