Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aegopolis

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor a srácokkal kiosztottuk egymás között a bajnoki fordulókat, akkor nem gondoltam volna, hogy a 12. fordulóval ennyire nehéz fába vágom a fejszémet. Be kellett ülnöm félúton egy helyre, ahol a világ legtündérebb pincérlánya hozta ki az ebédemet, és pár asztallal arrébb…..
Az elmúlt hetekben tabuk dőltek a válogatott környékén, ezen folyamatok elemzését azonban a 'biztos meghagyja a hivatásos sportújságírásnak, itt és most csak egyetlen apróságra szeretném felhívni a figyelmet. Ez az apróság a bohócliga fényét emeli: az elmúlt két selejtezőn…..
Miután az MLSZ-székházban végigseprő menesztéscunami nem állt meg mindenki Pinyője legörbedő szájsarkánál, és a kirakatcsapat padja után borította a szépreményű kadétokét is, a méltó viselkedéskomponálás hazai pápájának másodszülöttje, az Újpest- és Vasas-éveiben…..
Van még 2 forduló, amíg kiderül, hogy a válogatott képes-e saját árnyékát átlépni, vagy hasra esik benne, így ez a két forduló marad aranylábú titánjainknak, hogy belopják magukat Dárdai mester szívébe. (Egyelőre nemhogy összetartás nincs, de Bognár Gyuri már a…..
Nincs időnk Pinyőt siratni, mondta Józsi bá a magyar tenger partján, lobogtatva a segédszelvényeit. A Balaton közben kikéredzkedett a medréből, ahogyan a szar is a magyar foci képzeletbeli éjjeli lavorjából. De tudod mit Gézukám, kit érdekel, csak nyerjünk, pénzt, mondja az…..
Minden északír román, mondta nagy iróniával és a hűtő felé indult. A hűtőben sör van. Ebben az egy dologban egész életében jobban hihetett, mint a magyar fociban. A frigó felé menet még kettőt böfögött és mintegy magának magyarázatképpen megjegyezte, hogy mindig van…..
A válogatott szünet előtti utolsó forduló jön, közvetlen az átigazolási időszak végével harmóniában. Aranylábú titánjaink a jövő héten megkezdik remélhető menetelésüket az EB selejtezőiben, és mivel Pintér generális seregének nagy részét a bohócból válogatta össze,…..
Pár méter hiányzott még a lelátóhoz "felvezető" földsánc tetejéig, és épp azon gondolkoztam, hogy sikerül-e elkapnom a burjánzó flórával benőtt lejtőn az egyik stabilabb ágat, vagy visszacsúszok a tobzódó gazba, amikor rezegni kezdett a telefon a zsebemben. Mindez persze nem…..
Robogunk tovább, sporttársak, a 4. fordulóval, nincs megállás. Az új kiírása a Bohócnak bedörrenni látszik, az idény eleji formát lassan a teljes menetgőz váltja fel, Véber Gyurit már elküldték a kispadról, Horváth Fecsó kezdi megtalálni nyilatkozati kézikönyvét, Garami…..
Két meccs még lehet véletlen, de aki a harmadikat is lejátssza, az már biztosan komolyan veszi a bajnokságot. Van 16 csapat, eltelt 2 forduló, eddigre már mindenki választhatott magának kedvencet, vagy eldönthette, hogy kinek fog szurkolni a hátralévő 28-ban. (  A bizonytalanoknak jó…..
Elindult a bohócliga. Egy forduló után nehéz következtéseket levonni, annyira bátrak nem vagyunk, hogy máris emelkedő színvonalról írjunk. Ezért aztán visszatekintve az előző körre áttekintjük, hogy mit is vártok a bajnoki helyezéseket illetően.   A múlt héten, folytatva…..
Az MLSZ körbehordozta a véres kardot az ország stadionjaiban, szeretett bohócaink már gyülekeznek az öltözőkben, rögtön kezdődik az új évad. Fegyverbe! - hallatszott Mészöly Kálmán kiáltása valahol az afrikai esőerdő mélyén, ahol az ENSZ esélyegyenlőségi nagyköveteként…..
Fajront van, vége, finító, konyec. Lehullt a lepel, kiderült az igazság, a kövér hölgy énekelt,és mivel a hegy nem jött Mohamedhez, így Muhamed elment a hegyhez (hogy megállítsa Messit). Mindezen felsorolás próbál rávilágítani,  a magyar foci nagy barátai számára némileg…..
Igazán eseménydúsra sikeredett eddig a hosszúra nyúlt munkahét. A hétközi döntések értelmében a hajrában a bőcsi Mourinho irányítja a mezőkövesdi Barcelonát. A korábbi évekhez képest simán bentmaradni látszó Pápa tavalyhoz hasonlóan szintén a hajrá előtt szabadságolta…..
Május elseje van, hát éljen soká a béke és nyugalom, ami körbelengi többek között az MTK, de még inkább a Pancho Aréna lelátóit, éljen a megbonthatatlan mezőkövesdi egység, éljen a haza! Kérem szépen, ma nem építünk stadiont, hanem ma stadiont adunk át, méghozzá…..
A címben feltett kérdés egyelőre költői, hiszen messze nem volt még sorsolás, de az utóbbi évek statisztikái alapján az EL-ben induló egyik csapatunk, többnyire a festői Pavlodar vagy Astana városában vizitálhat. Ehhez persze a tavalyitól eltérően túl kellene élni az EL 1.…..
Lassan tényleg itt a célegyenes, az a bizonyos utolsó 5 forduló, már csak ezt a mostanit kell letudnunk ahhoz, hogy az esélylatolgatások kereszttüzét zúdíthassuk a Bohóc utolsó hatodára. Loki, vagy esetleg Győr? Ki zuhan a Kapos mellett a mélybe? Lesz e bronzünnep idén is a…..
Nem mondhatjuk, hogy eseménytelen heteket élünk a magyarfociban. Újpesten kétnaponta tart sajtótájékoztatót a jelenlegi tulaj, letolvajozva az előzőt, vagy az előző, letolvajozva a mostanit, vagy Szélesi, aki nem ért már semmit; Csertői után Véber Gyuri is felhúzta a nyilatkozó…..
A 23. játéknapon informális bajnokavatásra kerülhet sor a Mennyei Bajnokságban Bohócligában, ha szombat este a Debrecen legyőzi az ETO-t, akkor a Loki előnye minimum 10 pont lesz az őt üldözőkkel szemben. Hét körrel a vége előtt ez még önmagában nem jelentene behozhatatlan…..
aegopolis 2014.04.07 19:27:30
@christvhu: Nekem is, és csak egy iksz mentene meg engem is a 'pontatlanságtól", no de ehhez is kell tudás! ;)
Épp most ért vége az ETO – MTK kupavisszavágó. Mit akartok? 23 kapura lövés, hat gól, köztük két olyan Kanta-találat, amire Pelé is csettintene a budaörsi Tescoban. Aztán a héten kiderült Völgyi Dánielről, hogy ordas bebaszás után lett száműzve az NB3-ba, Véber közvetve…..
Emlékeztek, az Egervári-korszakban a szerethető, a Pinyő érában az összefogás az a szó, amit mantráztak a játékosoktól kezdve az MLSZ-en keresztül egészen Pietsch Tiborig. Ezekből épültek fel az olyan klasszikus mondatok, amik miatt nem tudunk komolyan venni egy Sanyi bácsit vagy…..
Rendhagyó hétvégével folytatódik a honi pontvadászat. Mivel a sportörvény szerint nemzeti ünnepen nem lehet mérkőzni, a fordulót pénteken, vasárnap és hétfőn rendezik. A szombati ünnepen a szónokok a nemzeti egység jegyében a szokásos hevülettel sajátítják majd ki ’48…..
A tegnap esti fiaskót követően Pintér mester már ki is adta az ukázt: ne legyünk annyira negatívak! A félresikerült bemutatkozás ellenére több volt a jó dolog, mint a rossz dolog, én azt gondolom. A kisördög azért kikívánkozik belőlem: a magyar válogatott a tegnapi válogatott…..