Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Belakiraly

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma már semmire sem megyünk egy érettségivel. Az egy dolog, hogy a végtelenségig lebutították – és ezzel önmagam ellen is beszélek, mert éppen emiatt sikerült jól -, de úgy egymagában már nincs nagy értéke. Csak egy alap, amire építhetünk, ezért megszerezzük. Sokan, sok…..
Belakiraly 2014.11.13 14:40:50
kedves posztolo,
az önsajnálkozásnak ekkora forum előtt nincs létjogosultsága- a zindexet sem értem, miért hozza címlapon ezt a mentális környezetszennyezést.

1-2 év alatt meg lehet tanulni mobil alkalmazásokat programozni, - nincs rá OKJ és nem is lesz ! - minden szorgalom kérdése, - és el lehet menni fejlesztőnek, itthon min 1000, kulfoldon minimum 2-3000 dollart megkeresel fejlesztokent, kesobb saját appokat is készithetsz s megválthatod a világot

külföld? érzésem szerint fiatal vagy , fogd fel kalandként- ha hiányzik a magyar nyelv, nincs már olyan nagyváros nyugaton ahol ne lennének több ezres magyar közösségek.

ha a magyar táj hiányzik, el lehet menni tanyára önfenntartani - nem halsz éhen, látod a munkád gyümölcsét, és Földanya is visszaszeret.

piaci rések mindig vannak, pl. szüleim szomszédságában él egy cigány család , egy részük franciaországban lomizik, de az egyik tizenéves srácuk kitalálta, h ő önálló bizniszt akar és most a sírokat tisztitja, számításaim szerint 2-3 kilót megkeres havonta , mert a sírok gyorsan visszafeketednek. - ő arra használta az agyát plusz nyolc osztály végzettségét, hogy kitaláljon valami újat, amíg neked diploma kellett ehhez a destruktív műhöz.Gratulálok.

a soraid viszont stílusosak, ugyh az írást ne add fel, lehet az is profitábilis ha elmész pl. pártpropagandistának ( s ehhez már nem kell északkoreaiul megtanulni, elég a századvégnél kopogtatni) vagy előállíthatsz valami pozitívat, mint oraveccnóra, Apollo áldja a billenytűzetét
na csá
Megjelenésük után rövid idővel máris egy ország rajongja az itt most meg nem nevezett közösségi eladogatós oldal mélyen emberi sorsokat bemutató filmecskéit. Ahogy a néniék adják el a nippeket, meg Józsit, aki csoppereket épít és aztat is eladja. Magyarország, 2014:…..
Mikecz Dániel írása Nem érdemes a tiltakozások sikerességével kapcsolatban jóslatokba bocsátkozni, hiszen az rengeteg körülménytől függ, továbbá az esetek többségében nem is egy egységes cselekvőről van szó. Érdemes azonban pár megjegyzést fűzni a vasárnapra bejelentett,…..
Belakiraly 2014.10.23 11:58:04
A tinedzsereknek, egyetemistaknak ez a törvénytervezet vág eddig legmélyebben igazán a húsába, úgyhogy ebből most bármi kipattanhat, tekintve a dobbentes mértéku lefojtott frusztráciot. A hatalom hiába blokkolja a mobilhálózatokat a mesh network rendszerű üzenetküldő app-ok anélkül is működnek ( pl Firechat - lásd hongkongi tüntetések )
A két nap alatt 160 000 re ugró like szám példátlan, még akkor is ha ennek fizikai megnyilvánulása csak tíz-húszezer lesz, mert ekkora számú tüntető azért már tud felfordulást okozni. Nem ártana egypár alfa diákvezír , tökös közösségszervező etc akik kreatív stratégiával állnak elő: Pl. ha jol emlekszem 2012 dec 21ére akartak időzíteni egy „flashmobok flashmobja” fednőnevu megmozdulast, amely az utolso tanitasi napon gyujtotte volna ossze a kozepsulisokat - rengeteg kulonbozo helyszinen, ahol kiderult volna hogy hol lesz a központi gyulekezési helyszin. A kezdeti decentralizaltsag és rendezveny be nem jelentett volta jelentette volna atuto erőt és ujszeruséget. Csatlakoztak volna az egyetemisták is, ill. a mozgalom arra is spekulált, h a külföldről az ünnepek miatt hazaérkezo fiatalok is csatlakoznak + volt valamilyen , a dátum miatt érthető vilagvege hangulata is.-
((en urban legendkent hallottam ezt a tervet, kivancsi vagyok mas hallott e rola. ))

Hasonlo megmozdulast a mostani sokkal felhaborodottabb + keseredettebb legkorben sokkal konnyebben lehetne szervezni - persze nem ártana hozzá néhány profi közösségszervező stratéga.
+ ha az igy képződő több tízezres tömeget masszívan támogatná a hacker társadalom, akkor lehetne eredmenyeket elerni. elszigetelt párszáz fős békés vonulgatásokkal NEM!
A szabadság lemorzsolódása alig észrevehető egy olyan országban, amelyik nem szokott szabadsághoz. Ott a népnek nem tűnik fel, ha a kormányzat rongálja a nemzeti valutát, tudatosan rombolja az oktatási rendszert és a társadalmi kompetenciákat, radikális jövedelemátrendezést hajt…..
Belakiraly 2014.10.22 17:41:47
A szervilis birka vs. politikai elit nagyon rímel az áldozatsors- agresszor sors párosításra is. Ez a két emberfajta megtalálja egymást, 1. az áldozat az agresszor által definiálja magát s menti fel magát a felelősség alól az „ők azok aki miatt énnekem nem sikerül, de lehet h csak ennyit érdemlek, sőt még ennyit sem”- magyarázattal, az agresszornak meg hízik a egója, és minden lenyúlással magasabb értékűnek és méginkább feljogosítottnak érzi magát.
Nem nehéz átlátni, h pol. elitben,- tekintet nélkül pártállásra - s hozzájuk csatolódó szipolyozó szervekben a kapzsi, felfuvalkodott agresszor van többségben, míg a kisemberek körében az áldozat, a „függő” énkép dominál. A kettő között található az a kb 1-1,5 millió ember aki köszöni de nem óhajt ebben a játékban részt venni : ők lépnek le legnagyobb arányban, s tapasztalják meg külföldön h milyen az, amikor az elvégzett munkát kifizetik / a képességeket és a szorgalmat honorálják / lehet jövőképük stb.
A agresszor réteg túl kényelmes élete miatt marad, az áldozatréteg egyre alacsonyabb önbecsülése miatt nem mer belevágni az emigrációba + egzisztenciálisan vegetál- marad tehát e két csoport, - a közöttük erodálódó, kb 1- 1,5 milliós, képzettebb, nyelveket beszélő mentálhigiénésen egészségesebb réteg pedig szép lassan áttelepül nyugatra. Igy a játszma polarizálódik, az agresszor már mindent megenged magának, az áldozat egyre lúzerebbnek érzi magát h visszaüssön.

A kiút: 1 . - egy fokon eljut az áldozat a visszacsapásig, azonban az évtizedek alatt lefojtott frusztrációnak köszönhetően ez a csapás kitörő vulkán erejű - mindent beterít , és azokra sújt le akik a legközelebb vannak,- mivel az áldozat még ekkor sem látja, h igazán ki az agresszor, ezért a legközelebb állóknak megy neki -így az első összecsapások a legszegényebb cigányok és magyarok között fognak kirobbanni.

A kiút: 2- Az EU magas szintű válsága ( Pl- a Magyarország 2015-18 közötti összeomlását vízionáló Ráday Martin - féle regény is olyan szintű EU -és világválságot állít fel elsődleges kritériumként, amely tömeges munkanélküliséget hoz nyugaton, amely visszahajt Magyarországra több százezer fiatalt. Ez a több százezer v. egymillió kell a változáshoz: ők már kellően mobilisak, külföldön megtapasztalták, h a maguk urai lehetnek, s a hirtelen munkanélküliség miatt frusztrációval kellően felfűtöttek ahhoz, hogy kirobbantsanak egy, akár az izlandihoz is hasonló társdalmi kataklizmát, s elsöpörjék a rendszert. ( ami méginkább katalizálja a forradalmat az az, h egy EU szintű szuperválság méginkább előhozná jelen rezsim félműveltségét és tehetetlenségét + a hirtelen életszínvonalesés miatt a magyar- cigány összecsapások is kitörnének )
Miután már korábban részletesen foglalkoztunk a magyar kormány kulcsfiguráival (Hoffman Rózsától Matolcsy Györgyig, Navracsicstól Orbánig), úgy illik, hogy most kitérjünk a plebejus kormányzás legnagyobb villájú plebejusának, az újonnan kinevezett külgazdasági és…..
Az egészséges fejlődésű kisfiúk jelentős része kukás akar lenni, ha felnő. A csírákat csak a nagy és büdös autó érdekli, és hogy hátul lehet állva utazni, a profibbak viszont megtervezik az útvonalat is a telephely, a lakossági ügyfélhálózat - értsd lakótelep - és a…..
Ma ismét gasztronapot tartunk, viszont nem főzünk, hanem Christine segítségével átfutjuk a boltok kínálatát, és kiderül, hogy nagyon sok minden pótolható, ha valakinek a hazai ízek hiányoznak. Ráadásul a helyi ételek között is akad olyan, ami erősen hasonlít egyes magyar…..