Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pistikus

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak három példány maradt a Széchenyi-féle expedíció anyagából a múzeumban. Az egyik egy kihalt ormányos, a sztegodon őrlőfoga. Szerző: Gasparik Mihály (MTM, Őslénytani és Földtani Tár) Gróf Széchenyi Béla a „nemzet nagy reformátorának”, gróf Széchenyi Istvánnak első fiaként született 1837.…..
Pistikus 2019.08.01 20:54:08
Állítólag a pesti Gerbeaud cukrászdában a 80-as években a kielégítetlen, tehetős, idős hölgyek pénzért fiatal fiúk szerelmét vásárolhatták meg.    ..
Pistikus 2019.05.04 06:42:09
@iattilagy: Nem legenda tény,és nem csak a Gerbeaud hanem Szép Ilonka,Keringő,Művész,Vén Diófa ,ahová nem csak melegek jártak.
Egykoron a Balatonra érkező NDK-s lányok „hajlandóságáról” beszélt az ország férfitársadalma, az ügyeskedők pedig a „Zimmer Frei” mozgalomban utaztak. De miért is lett a Balaton a kelet-németek kedvelt nyaralóhelye és mit köszönhet nekik a Balaton?  ..
Pistikus 2018.10.05 19:12:17
@flash.gordon: Azért nem találkoztak az általad említett országokban mert sokkal konzervatívak voltak nálunk.Nálunk csak a laktanyák körül kellet a nyugati rendszámokat írni de az is a kukába végezte.A turistákkal a kutya nem foglalkozott de Csehszlovákiába ,Lengyelbe meg felnyomták őket és továbbították az NDK-ba.NDK-ba meg eleve nem mertek menni mert retorzió lett volna belőle.Lakás kiutalás,előmenetel,stb.
A világ legjobb vadászgépe címért ma több, negyedik és ötödik generációs vadász-típus is verseng, melyek közt a különböző szakértők más-más sorrendet alakítanak ki. Az élvonalban amerikai, orosz, francia és kínai gyártmányú gépek is akadnak. A vadászgépek napjainkban a legfontosabb harci-eszközökké…..
Pistikus 2018.10.01 20:06:28
@Sean MacTíre: Nem.Az utánégetőnek felszálláskor,max sebességnél ,légi harc esetén van jelentősége,vagy ha hirtelen irányváltoztatásra van szüksége a gépnek.Minkét ország gépei paramétereit megnézheted a wikin.Viszonylag korrekt a gépek leírása a kis fülek kinyitásával részletes adatokat kapsz.Az orosz gépek paraméterekben jócskán felülmúlják az Amerikaiakat.Tehát a siker nem a gépben ,hanem az Amerikai légierő összehangolt munkájában van.
  Kivételesen jó minőségű babhoz és főzésre alkalmas kolbászhoz jutottam. A toszkán kolbász római köményes, amit az elterjedt füstölt húsos babfőzelékekkel nehéz összeegyeztetni. Viszont a római kömény ízéhez könnyű hozzáillő alapanyagokat keríteni, szóval ezen a vonalon indultam el. A római kömény…..
Pistikus 2018.03.12 07:15:47
@Gyalogrépa: A füstölt hús az ízlésemnek nem a recepthez szólt. A főzőkolbász itt némi félreértésen alapul srácok.a Toszkán kolbász nem főző kolbász hanem hasonló mint nálunk a sütőkolbász ,csak nincs benne paprika és fokhagyma helyette kömény van benne.Ellenben borban vagy oregánós vízben megfőzik Azért is néz ki ilyen elrettentően.