Regisztráció Blogot indítok
Adatok
opragyuri

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SPORT FANATIC A Haas-sztori 2016.03.24 12:03:57
Amikor február 24-én Barcelonában, a csapatok 2016-os idény előtti tesztjének harmadik napján Romain Grosjean a második helyen zárta a napot a debütáló Haas csapat autójával, annak ellenére is sejthető volt, hogy nem az elmúlt évek újonc csapatai sorába beálló alakulatról van szól, hogy a…..
Magyar idő szerint hajnali 6 órakor eljött az igazság pillanata, elrajtolt a Formula 1 2016-os szezonja. A futam után a legtöbben nyilvánvalóan az Alonso-Gutierrez ütközésről beszélnek, ami amellett, hogy az utóbbi évek egyik legijesztőbb pillanata volt a száguldó cirkuszban (még Jules Bianchi…..
Egy igazi autósport-őrült úgy számolja vissza a napokat, mint egy kisgyerek karácsony közeledtével. Az uborkaszezon talán ínségesebb volt, mint valaha, ugyanis a például 10-15 évvel ezelőtt megszokottakkal ellentétben, amikor már január közepén bőszen teszteltek a csapatok a már előtte grandiózus…..
Tizenegy év után tér vissza Ausztriába a Formula-1 mezőnye, az immár Red Bull Ring nevű pályára. A legutóbb még A1 Ring (eredeti nevén Österreichring) néven ismert aszfaltcsík 2004 óta a Red Bull-nagyfőnök Dietrich Mateschitzé, aki felújította és átnevezte a spielbergi…..
Michael Schumacher újra bajnok! Hétfőn kaptuk a hivatalos állásfoglalást: Schumacher a tavaly év végi síbalesetét követően, több mint öt hónap elteltével felébredt a kómából, és elhagyhatta a grenoble-i kórházat. Sok nagy harcot megvívott már életében a hétszeres Forma…..
Michael Schumacher újra bajnok! Hétfőn kaptuk a hivatalos közleményt: Schumacher a tavaly év végi síbalesetét követően, több mint öt hónap elteltével felébredt a kómából, és elhagyhatta a grenoble-i kórházat. Sok nagy harcot megvívott már életében a hétszeres Forma 1-es…..
F CSOPORT - Az esélyes, az újonc és a többiek Vasárnap és hétfő este pályára lépnek az F csoport csapatai is. Az esélyesek között emlegetett csapatok közül talán Argentína kapta a legkönnyebben legyőzhető csoportellenfeleket, az első világbajnokságán szereplő…..
D CSOPORT - A Halálcsoport A C csoporthoz hasonlóan a D jelű kvartett küzdelmei is 14-én, szombat este veszik kezdetüket. Ugyan a Spanyolország, Hollandia és Chile által fémjelzett B, valamint a Németország, Portugália, Ghána hármassal felálló G csoport sem kispályás, ám a…..
Halálos baleset, nagy karambolok, utolsó körös drámák, kaotikus futamok, Alesi és Kubica egyetlen győzelme, és persze a bajnokok fala... A montreali aszfaltcsík 35 éves történelme során rengeteg érdekes eseménynek adott otthont. Bár első ránézésre nem tűnik a legnehezebbnek, a…..
A 2014-es szezon előtt a Caterham jelentette be utoljára pilótapárosát. Az istálló színeiben a nagy visszatérő, Kamui Kobajasi és egy feltörekvő fiatal, Marcus Ericsson versenyez az idei szezonban. Erről a hírről nem is kéne több szót ejteni, a két pilóta nem tudja megváltani a…..
A Ferrari Fernando Alonso révén megszerezte idei első dobogós helyezését a Kínai Nagydíjon. Az idei negyedik versenyen... Nem ezt várták a maranellóiak a 2014-es év első megmérettetéseitől, ám az utóbbi évek eredményei után szinte már nem is meglepetés a vörösök…..
Csakúgy mint a Bahreini, a Formula-1-es Kínai Nagydíjat is tíz éve, 2004-ben rendezték meg először. A sanghaji helyszínen nem panaszkodhattunk a versenyek egyhangúságára az évek folyamán, az el-eleredő eső és az aszfaltcsík karakterisztikája következtében izgalmas futamokat…..
Döntés született a Forma 1-es Red Bull csapat pilótája, Daniel Ricciardo ausztáliai második helyével kapcsolatban: a futam után kizárt versenyző nem kapja vissza második helyéért nyert trófeáját és az azért járó világbajnoki pontokat. Mint ismeretes, az ausztrál versenyzőt…..
Kamui Kobajasi egy év szünet után tért vissza a Formula 1-be, így újra van japán pilóta a mezőnyben. A Sauber istálló a 2012-es szezon utáni döntését, miszerint menesztik a közönségkedvenc pilótát, sokan nem értették, ám Kobajasinak sikerült az, ami sok sorstársának nem. Az…..
Tíz éve, 2004-ben látogatott el először Bahreinbe a száguldó cirkusz mezőnye. A sivatagi versenyhelyszínen nem örvendhettünk túlzott izgalmaknak az évek során, ám a Formula-1 nagyfőnöke, Bernie Ecclestone ragaszkodik a szahíri futamhoz. Idén már a tizedik Bahreini Nagydíjat…..
Lezajlott a Forma 1-es világbajnokság idei második futama, a Maláj Nagydíj, amelyen az eget verő izgalmak megint elmaradtak, ám volt mire odafigyelni az 56 körös versenyen. A pálya karakterisztikájából adódóan több csatának lehettünk szemtanúi, és tovább körvonalazódtak a…..
Idén tizenhatodik alkalommal látogat el a száguldó cirkusz mezőnye Sepangba, a Maláj Nagydíj helyszínére. Volt itt a futam után kizárt, és egyszerre két kicsúszó Ferrari, eső miatt félbeszakadt verseny és egy új generáció erődemonstrációja is, ennek örömére megnézzük,…..
Fernando Alonso és Kimi Raikkonen. Két világbajnok, generációjuk legtehetségesebb versenyzői idén egy csapatban szerepelnek, ráadásul a Forma 1 legnagyobb csapatában, a Ferrariban. A két remek pilóta pályafutása párhuzamosan zajlott az autósportok csúcskategóriájában, és bár…..
2007. március 18., Melbourne. Egy bizonyos Lewis Hamilton egy McLaren-Mercedessel a negyedik helyről rajtolva a harmadik helyen ér célba az Ausztrál nagydíjon, élete első versenyén! Az elképesztő tehetséggel megáldott brit újonc az ezt követő nyolc futamon is a dobogón…..
A Nemzetközi Automobil Szövetség decemberi bejelentésével biztossá vált: a Forma 1 stratégiai munkacsoportjának ötlete alapján a 2014-es esztendő utolsó nagydíján dupla pontokért küzdhetnek meg a pilóták, melynek köszönhetően remélhetőleg tovább nyitott marad a világbajnoki…..
Az Ausztrál Nagydíjjal elindult a Forma 1 2014-es szezonja. A tesztek alapján a közvélemény (köztük mi is) izgalmas versengést, kaotikus futamot és műszaki hibák tömkelege miatt félreálló autókat vizionált, ám csalódnunk kellett. Nem rágtuk tövig a körmünket, kevés akciónak…..
A száguldó cirkusz mezőnye 1996 óta - két év (2006, 2010) kivételével - Ausztráliában kezdi meg az aktuális versenyévet. A melbourne-i Albert Parkban igazi fesztivál hangulat van a nagydíjhétvégéken, és a versenyekre sem lehet panasz, a pilóták mindig izgalmas futamokkal…..
A száguldó cirkusz mezőnye 1996 óta - két év (2006, 2010) kivételével - Ausztráliában kezdi meg az aktuális versenyévet. A melbourne-i Albert Parkban igazi fesztivál hangulat van a nagydíjhétvégéken, és a versenyekre sem lehet panasz, a pilóták mindig izgalmas futamokkal…..
Egy kicsit olyan érzésem van az egy hét múlva induló Forma 1-es szezonnal kapcsolatban, mint a magyar labdarúgó-válogatottal. Mindkettő csúnyán elbánt velünk a 2013-as év második felében. Míg a "szerethető" az utolsó négy világbajnoki selejtezőjén egy híján annyi gólt (12)…..