Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerület

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A filmről már született egy villámkritika a blogon, de szerintem Guy Ritchie megérdemel egy teljes kritikát. A karácsonyi nagy bevásárlás teljesen kiborított, olyan szinten, hogy mire eljutottam a pénztárig, már nagyon vad forgatókönyvötletek rajzottak a fejemben, amelyek nagyon…..
Szeretném megérteni, hogyan lehetséges az, hogy Orbán Viktort folyamatosan félreértik nem csupán szűkebb pátriájában, de lassan az egész világon. Mindazok, akik szándékosan lerövidítenek, kiemelnek a kontextusból, ferdítenek, és meghamisítanak. A haza ellenségei. Élen a brit…..
A múlt csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a költségvetés általános tartalékából a kormány 400 millió forintot ad az NB I-be frissen feljutott Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. fejlesztésére. A Mezőkövesd társadalmi elnöke Tállai András, a belügyminisztérium…..
kerület 2013.07.17 17:16:36
@Blogger Géza: Miért is gyengült a Ft? Ráadásul az f1 nem egy csapat, vagyis szar a példád. Ha 400 Mft-ot az nb1 kapott volna, akkor talán érthető lenne a példád. De számoljunk csak: van 30 forduló, fordulónként 15 meccs, vagyis összesen 2800*15*30 ember látta az évi meccseket. Ez összesen 1,26 millió fő. Az f1 három napja kb. 150-200 ezer ember, emellett vannak wtc, formula reneault, haai pályaversenyek, meg motorverseny, meg mit tudom én mi. Ráadásul ezek nagy többsége nem csak szotyit vesz köpködni, hanem sokkal több szolgáltatásra, termékre költ. (És akkor még csak a 400 milliós matyómutyit állítottam szembe az f1-gyel, A többi stadionról, felcsútról nem is beszéltem.
Összességében: elmehetsz Te a bús picsába. Bár már most is állandóan ott tartod a nyelved,fejed.....
kerület 2013.07.17 17:17:58
@Blogger Géza: A csapat nem a polgié volt. Nem is kaptak semmit.
Volt ugye a klasszikus kőbe vésett lomtalanítós felirat, aztán a hevenyészettebb lomisfoglalt (így egyben), majd aki egy szál lappal lefoglalt egy fél utcát, az utóbbi időben pedig egyre inkább terjed a lomis fogva kifejezés - bármit is jelentsen ez. Mindezek megkoronázása ez…..
hacsaknem IMF, takarodj! 2013.07.15 13:52:08
Így hétfő fejében, pihent aggyal olvasom, hogy Matolcsy György jegybankelnök újabb testhezálló feladatot talált magának: Christine Lagarde-nak, az IMF vezérigazgatójának címzett levelében kezdeményezte a Nemzetközi Valutaalap budapesti irodájának bezárását. Mert így…..
kerület 2013.07.16 11:10:26
@jobbdemokrata: A piacdologban igazad van. Viszont azért nem kell bunkónak lenni az IMF-fel, szükség lesz még rájuk, hidd el. És nem az "elmúlt nyolcév" gazdaságpolitikája miatt.
Egy komoly pénzpiaci befagyás, és mehetünk újra kuncsorogni. Tudomásul kell venni, hogy nem mi fújjuk a passzátszelet.
Mint Józsi bácsi a repülőn, úgy érezhetjük magunkat a trafik-botrány újabb és újabb fejleményeit látva - a kormánypárt pedig úgy gondolja, ebből a választók az ég adta világon semmit sem észlelnek. Pedig talán jobb lenne, ha nem kezelne a Fidesz minden egyes állampolgárt…..
Átértékeli a kormány a közfelháborodást keltő trafikpályázatok eredményeit. Elég lehet, ha valakit Viktornak hívnak, vagy szereti Ákos zenéjét - jelentette be Lázár János. „Rájöttünk, hogy nem válogattunk elég körültekintően, és olyanok is elveszíthetik a…..
kerület 2013.05.03 18:21:03
@Dr. (cath.univ.) Adofizeto: Az cigi? Én Orbánf..szának néztem.
Múlt héten beadvánnyal fordultunk Péterfalvi Attilához azzal kapcsolatban, hogy közérdekből nyilvánosak-e a trafikpályázatok adatai. A NAIH elnökének válasza szerint nem csak a nyertes, hanem a vesztes pályázatokra vonatkozó adatok egy része  is nyilvános, tehát a…..
kerület 2013.05.03 17:00:26
@clegane: És dagadjon a pártkassza, meg a csinovnyik bukszája. Az ország ennyit érdemel. Éljen a a nemzeti együttszívás rendszere.
kerület 2013.05.03 17:42:20
@clegane: a win-win mindenkire vonatkozik. Itt meg ebben a szituban a pártkatonákra. Már ne gondold, hogy az állam a bevételt igazságosan osztaná. A fenét. Az állami haszon a Közgéphez vándorolna. Ilyen-olyan állami megrendeléssel. Hol itt a win-win?
kerület 2013.05.03 18:11:31
@clegane: Ja, osztanának 5-öt, és elvennének 6-ot. Mondjuk gyorsvonati pótdíjjal. Ami, mint tudjuk, nem jegyáremelés.
Egyetlen nap, és az országos hókáosz kapcsán is csodálatosan megmutatták Orbánék, hogy milyen sajátosan gondolkodnak a magáncégekről. Utálják, szívatják, köpködik és adóztatják őket, de azért a kapacitásaikat, szolgáltatásaikat szeretik/szeretnék (ki)használni. 1,…..
kerület 2013.03.16 22:28:15
@Fejesrob: Az ÁFÁ-d meg 2-vel több. Meg tr. adó, meg telefonadó stb. Fasz vagy barátom. Véded a védhetetlent. A belügyérnek meg a katasztrófásnak el kell húzni a véres gecibe. Mindkettő hozzá nem értő, nagyképű fasz.
kerület 2013.03.16 22:59:25
@Fejesrob: Nem válaszoltál, terelsz. Ráadásul hülyeséget beszélsz. A kölcsön visszafizetésének a forrása alapesetben a gazdasági növekedés. No, ha az nincs, akkor jön az adóprés és az einstand. (Lásd: különadók, magánnyugdíj sb.) Matolcsy unortodoxiája e kettő utóbbira alapoz. Ráadásul a topik témája nem ez, hanem a drágalátos hármas (Orbán, Péntér és Bakondi) hozzáértése, valamint az un. multik hozzáállása.
Híradóriportot készíteni nagyon komoly szakmai feladat. Kivenni egy több órás rendezvényből a lényeget, érthető módon interpretáltatni valakivel, idézni egy-egy mondatot úgy, ahogy elhangzott, és miközben az információ lényegét megosztod, hasznos érzékeltetni valamit az…..
kerület 2013.01.19 16:25:19
@Rendíthetetlen Álamkatona: vizsgaidőszakról nem hallottál?
A kormány a Benyovszky Móric Program keretében támogatná a fiatalok külföldi munkavállalását. Az elképzelés szerint a fiatalok beépülnének az adott társadalomba, majd átvennék az irányítást. Az egyelőre titkos kormányhatározat tartalma szerint kölcsönt…..
Idén már másodszor kérdezzük olvasóinkat, mi a véleményük a Mandinerről, illetve a honi politikáról. A kérdőív itt érhető el néhány napon keresztül, köszönjük mindenkinek, aki rászán 4-5 percet és kitölti. A válaszok kiértékelésével a blogon jelentkezünk. Korábban…..
kerület 2012.11.19 14:05:18
Nicole Scherzingert még mindig a 'PCD-s Nicole-ként' emlegetjük, pedig annak már két éve, hogy a Pussycat Dolls feloszlott. Nicole ezután sem hagyott fel az énekléssel: 2011-ben kiadta első szóló lemezét, a Killer Love-ot. Aztán, úgy döntött, hogy segít másoknak is…..
kerület 2012.11.11 20:36:42
@balage_81 reloaded: Szart a fossal hasonlítod. Nem mindegy?:-))
Álszentfazék Nekünk acht 2012.11.06 15:07:47
Sokan azt hiszik talán, hogy a Hoffmann-team (továbbiakban: mannschaft) nyelvoktatás terén kifejtett tevékenysége az angol nyelvről, vagy úgy általában a nyelvtanítás koncepciójáról szól. Tévedés. Ez a hatalomról szól. Első körben a hatalomról, mint vélelmezett pótszerről.…..
kerület 2012.11.06 20:44:03
@VonS: Ha beszélsz angolul és németül, tudsz hollandul is. Menj ki egy hétre, annyi bőven elég. Gyakorlatilag a dupla hangzókat kell megtanulnod és kész is van a dolog..-)
Marad a francia. Az meg minek?:-)) (Én 6 évig tanultam, meg 10 év orosz, és mindkettő ment a levesbe. Most talán az oroszt újra felkapják, de én már kifelé megyek a munkaképes korból.)
kerület 2012.11.06 20:53:20
@VonS: Meg magyar, nem igaz?:-))
kerület 2012.11.06 20:57:01
@Kuviklacz: Igazad van mindkét pontban. Főleg a korai kezdésben és a nyelvi környezetbe kerülésben.
Az a gyerek, akit két nyelven tanítanak meg egyszerre beszélni, később játszva tanulja meg a többit. Egyszerűen az agya nem csak egyféle módon lesz bedrótozva.
A következőkben szubjektív összeállítás olvasható legszűkebb pátriám, vagyis Dél-Pest leghangzatosabb nevű kocsmáiról, illetve ezek neveinek asszociációs mezejének gazdagságáról. Kommentben szívesen veszek még más elvont vagy éppen nagyon is beszédes cégnevet az…..
A választási eljárási törvény fő hadszínterei, a regisztráció, a Nemzeti Választási Bizottság kilenc éve és az aktivisták központi regisztrációja mellett a kevésbé jelentős, mégis szórakoztató mellékhadszíntereken is folyik a küzdelem. Az egyik ilyen a választás során…..
kerület 2012.10.04 08:18:53
@Dr. Zerge: Beviszek egy üres lapot, összehajtom, bedobom. Kihozom a cédulámat. A következő azt viszi be. Ennyi. Vagyis a boríték hiánya semmit nem nehezít meg, viszont a titkosság sérülhet.
A mai napon a manyup pénzek államosításával kapcsolatban kijelölt Szíjjártó Petike női alteregója a következőkkel nyugtatta az egyébként is birka-nyugalmú népet:„A nyugdíjügyi megbízott közölte, hogy - az állami nyugdíjrendszerbe - visszalépő tagok átlagosan 76 030…..
Khm... mégis megírom a következő bejegyzést is.Mivel ide hajókat, hajógépeket, víziszerkezetek motorjait kedvelő olvasókat várunk, úgy gondolom, érdekelhet bennetek a szótáram, ami ha nem is hamarosan, de meg fog jelenni.Szavak a hullámok hátán címmel összegyűjtöttük a…..
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
kerület 2010.12.01 15:49:09
@malacz69 rettegéselemző: Nem xy évet néznek, hanem 1988-tól valorizálják a kereseteket, és a szolgálati idő alapján az átlagkereset egy részét kapod nyugdíjként.
Úgy látom, te és az itt kommentelők többségének csak nagyon felszínes ismeretei vannak, de azért osztjátok az észt.
leírjátok: az új munkahelyek és a gyerkőcök megoldás a problémára.

Akkor egy kis matek: Matolcsy szerint 900 milliárd a kassza hiánya.Ha befolyik a 3000 milliárd, abból kb. 1800 azonnal eltűnik, mert az állampapír. A maradék 1200-ből Matolcsy szerint is vagy 200 a munkáltatói többlet, ami a tagot illeti és amit a reálhozamként ki kell fizetni.
Marad 1000, amiből 540 megy 2011-re, a maradék meg 2012-re sem elég. 2013-tól lesz egy nyugdíjkassza-hiány, amit a GDP növekményből kell állni. 3% GDP kb. 820 milliárd. Ezután egy kérdés:
Mennyi GDP növekmény kell ahhoz, hogy a új munkahelyek legyenek, ki lehessen vezetni a banki és egyéb sarcokat, fizetni lehessen a születendő 50-100e gyerek oviját, gyest stb?
Ha erre kapok egy valós számot, akkor oviék győztek, egyébként pedig?
László nem érti, a volt monortelesek körzetében miért kerül az 1mb/s ADSL annyiba, mint máshol a 15 megás kábelnet? Mert nem fejlesztik arrafelé a hálózatot?A UPC általában kirívó reklámjaival hívja fel magára a figyelmet. Most egyszerre két szolgáltatást is hirdetnek. Az…..
kerület 2010.09.09 21:43:47
@hagyma: Már csere volt. Új "háziasszonyt" hozott a "vállalkozó". De azóta legalább csend van. Bár lehet, hogy csak szabin van a nagysád.)))
@Píter: Ott a pont...