Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G1

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Donald Trump elhalasztotta szokásos évértékelő beszédét, ám Orbán Viktortól dőreség lenne ilyen döntést várni. Mindkét politikus szereti a nyilvános megszólalásokat, főként, ha azok saját rajongótáboruk előtt zajlanak. A magyar kormányfő viszont nincs úgy sarokba szorítva, mint amerikai kollégája,…..
G1 2019.01.30 10:35:46
@zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt:
Ja és az érvényességi küszöb: 4 136 313 . Tehát a szavazás érvénytelen volt.
G1 2019.01.30 13:41:31
@zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt: hiába viselkedsz úgy, mint egy cinikus pöcs, attól még akkor is az van, hogy egy csomóan eleve nem szavaztak, mert értelmetlen volt a kérdés. Pont, mint a konzultációs szarok. Aki meg elment, az meg nyilván igennel szavazott, nem is volt értelme másra szavazni. Totál felesleges volt az egész.

A többit szóra se méltatom, mert csak egy ostobaság cunami, ami sehova sem vezet.
G1 2019.02.04 22:08:08
"Akár 50 százalékkal emelkedhet egy kezdő audis dolgozó bére két év alatt a cég béremelési ajánlata alapján – ezt állítja az Audi Hungária személyügyi osztálya által készített dokumentum. A tájékoztató néhány példát sorol audis dolgozók keresetére, illetve annak változására. E szerint egy 24 éves…..
G1 2019.01.30 13:54:42
@Sweet Gus,táv: pontosan.
Egyébként meg rendkívül ostoba klikkvadász a poszt címe, amolyan tipikus magyar dögöljön meg a szomszéd tehene is fíling, amit kurva gyorsan le kéne már vetkőzni!!!! Kibaszottul bomlasztja a társadalmat. Ezzel az erővel inkább tényleg a megoldáson kéne pörögni, vagyis, hogy az ELTE-sek fizuja hogyan lehetne közelebb az EU-s szinvonalhoz. Annak meg örülni kéne, ha az Audinál végre jobban keresnek.Minden más csak lényegtelen részletkérdés, amin utána is el lehet vitatkozgatni.
Egyre divatosabb az indukciós főzőlap, mert úgy reklámozzák, hogy gazdaságos, mivel csak az edényt melegíti és maradékhője sincsen. Csak akkor nem értjük, hogy miért van mégis "H" magas hőmérséklet jelölés az indukciós főzőlapunkon kikapcsolás után. Elég sok a félrevezető információ ezen a területen…..
G1 2019.01.24 14:30:39
@mariska16: Budapesten is ultraszar a gáz... a fenti kalkuláció max a névleges adatokra igaz, a valóságban sokszor annyiba kerül, mert uge ne felejtsük, hogy köbméterre fizetsz, névleges fűtőérték után, amit a valóságban messze nem ér el a fűtőértéke, bármit hablatyolnak is, így a végén jóval több köbmétert használsz el, mire ténylegesen megjelenik az edényedben az a hőmennyiség, és akkor itt vegyük bele az eltelt idő alatt elszenvedett hőveszteséget, hiszen a konyha levegője ellendolgozik a gázlángnak stb...

Az sem igaz, hogy az indukcióshoz olyan drága lenne az edény, mert gyakorlatilag már nem sok olyan edény van (kivéve alu), ami nem alkalmas indukciósra. Legalább is normális edényeknél ez igaz, de még a zománcozottaknál is. A palacsintasütő az egy kivételes dolog, de olyan is elérhető jó áron, csak kicsit körbe kell nézni (mert ez nem a reklám helye), és hát egyszer kell megvenni, utána évtizedekig jó.

"Indukciós sütővel ellátott villanytűzhely nagyon ritka és szinte megfizethetetlen"
És ez sem igaz. Gagyi kategóriában persze nincs ilyen, de ha valaki amúgy is normális tűzhelyet akarnak venni, akkor kicsit drágában kaphat egy csomó indukciósat.

És van az indukciósnak két óriási előnye, amit a háziasszonyok (vagy aki a takarítást végzi) nagyon ösülni szoktak. A kisebb hőterhelés miatt kevésbé ég rá a kerámialapossal ellentétben a lapra került étel, legtöbbször kapargatás nélkül is letörölhető a szennyeződés. És az olajos ételek olajos gőze - ellentétben a gázos tűzhellye - nem száll fel végig a falon, a csempén stb, és nem kell időnként hideg zsíroldóval körbenyalni a környékét, mert egyszerűen nem lesz olyan. Sem a csempe felett a fal nem lesz az oljtól sárgás és sorolhatnám... Mi kb 7 éve váltottunk, és azóta sem kellett az olajos ragacsos gányt tisztítani a csempéről. Mert nincs rajta. :)
Felforgatta, megosztotta, pereskedésre sarkallta és lenyűgözte tavaly a mobiltelefon-használókat a képernyőbe belógó szelfikamera, illetve szenzorok szigetét tartalmazó bevágás, az úgynevezett notch. Mire mindenki megszokta, a telefongyártók úgy döntöttek, hogy ez egy vakvágány, és kitaláltak valami…..
A minden problémát erőből megoldani kívánó kormányunk mintha nem lenne teljesen ura a helyzetnek, a parlamentben és a pesti utcákon, egyéb városokban történtek azt mutatják, hogy a társadalom meneteltetése mostanában kissé megbicsaklott. A tüntetések nagyrészt szimbolikus intézkedésekről…..
G1 2018.12.19 13:04:56
@megamovieboy: totális tévedésben vagy.. .
1. Ha mindez csak az EP választás miatt lenne, akkor nem most, hanem a választás előtti hónapban lenne a megfelelő időpontja... Így semmit nem ér (szinte), mert addigra elfelejtődik.
2. A hatékonyság nem a robotizációtól függ. Messze nem. Sokkal inkább a termelésben (nemcsak gyári) felhasznált folyamatoktól, módszertanoktól stb. De amíg nem a szakértelem, hanem a ki nyal be mélyebben számít, amíg a szakértőket inkább kirúgják (mint ellenség), ha merészelik jelzni, hogy valami nem jól működik stb (hosszan lehetne sorolni). addig ez nem is fog változni. És ez nem feltétlenül pénz kérdése...
1999-ben még hetedikes koromban Újvidéken, a szülővárosomban éltem amikor a település 3 Duna-hídját lerombolták. Különleges vonzalmamat ezekhez az építményekhez  innen eredeztetem, és ha nem fedezem fel magamnak a hangszer készítői szakmát, akkor hídépítész lettem volna. Ezért is érzem fontosnak,…..
G1 2018.04.27 10:08:53
/off/
@diszkriminans: tudod, ezzel mindig az a bajom, hogy vannak olyan esetek, amikor a tömegközlekedés egyszerűen nem alternatíva... akármennyire eröltetik, akkor sem... és nem arról beszélek, hogy kényelmesebb kocsival járni... egyébként soxor még dugóban araszolva is kényelmesebb, de ez ne legyen szempont.
pont ma reggel arról beszélgettünk egy anyukával, hogy kocsi nélkül mennyire lehetetlen megoldani a család életét, merthogy x gyerek y időpontban z irányban osztódik nap mint nap, ami kocsi nélkül egyszerűen menedzselhetetlen, még kocsival is alig... persze ebből pl a Kerékpáros Klub csak annyit lát, hogy a lusta szülők kocsival tolják a gyerekek seggét az iskoláig, aztán egyedül furikáznak a városban... hát ilyenkor szívesen átadám nekik a gyeplőt egy hétre, aztán majd meglátjuk, hogy szarják össze magukat már a első nap, amikor modjuk csepel, újpest, soroksár, ferencváros, viszonylatban kell mozogni időre x emberrek, és annyi csomaggal, hogy egy két hetes nyaralásra sem viszel annyit...
/on/
G1 2018.04.27 10:45:20
@molnibalage: 5-12. Van gyereked? Majd ha lesz, talán megérted... Mi a gyerekkorunkban magunk mentünk mindenhova busszal, de manapság már nem az a világ van. Ezen egyébként én is ki voltam akadva, de manapság a szülők zöme nem engedi el egyedül még az iskolába sem a gyerekét, még akkor sem, ha közel van. Hát még ha messze. Furcsának tűnhet, és ha nem arra figyelsz, észre sem veszed, de tényleg tele van a város aggresszív idiótákkal.
És hogy miért kell még cipelni? Mert amíg mondjuk zeneóráról edzésre kocsival kb 20-25 perc az út, addig ugyanez BKV-val jó esetben csak két átszállás és 1,5 óra.. Edzésről haza autóval 15-18 perc, BKV-val 3 átszállás, 45-70 perc. És ez már 8 után... És azon nem érdemes rugózni, hogy miért nem edz közelebb stb. Nem kezdeném magyarázni, de megvan az oka, és nem mazochisták vagyunk. Ha volna közelebb és egyszerűbb, azt választanánk.
A szülők élete egy másfajta szopás, a sok gyerekeseké meg halmozottan az :D
G1 2018.04.27 14:58:04
@Arcade Macho: aha, látom nagyon képben vagy... fogalmad sincs... és ne is fáraszd magad a kommenttel, mert nem fogok válaszolni ilyen baromságokra. bocs.
Én támogatom a tüntetéseket, ha van értelmük. Sokakban szervezőként is részt vettem, a CEU-tól a Független Diákparlamenten át az Oktogonbázisig. Most is megértem, mert a sokkot közösen jobb feldolgozni, a külföld is látja, hogy még megvagyunk. Csakhogy a probléma maradt, ott lebeg a fejünk fölött: a…..
Akkor te is tagja vagy annak a rétegnek, amely még emlékszik arra a korszakra, amikor nem volt internet, nem fonta be a mindennapjainkat az azonnaliság érzése. Mit veszítettünk el a felgyorsult világban és mit nyertünk vele? (fotó: flickr.com / Ron Reiring) Nagyjából az 1985 előtt…..
G1 2015.06.24 13:50:19
@Kedves Loránd x: szívemből szóltál... dettó 73, dettó csináló, és néha sírok :)
Ez aztán az évkezdet! A Saygus által tavaly még csak bejelentett Androidos Szuper Álom Telefon működőképes példánya tűnt fel Las Vegasban az idei CES rendezvényen.  Novemberben még többen közületek szkeptikusan álltak a témához, elég csak a hozzászólásokban…..
Olvasgatom a 2004. december 5-i gyalázatra való visszaemlékezéseket / értelmezéseket, még mindig nagy a katyvasz. Pedig ölég egyszerű a történet: 1. 2004. december 5-e előtt minden idők legocsmányabb kampányát (by Gazda Albert) tolták Gyurcsányék. 2. A magyar állampolgársági…..
Az ember érzése néha az, hogy nálunk szinte semmi nem működik, de ha az állami szervezet bármelyik része életjeleket mutatna, azt azon nyomban megpróbálják elnyomni, küzdenek ellene és ellehetetlenítik. Talán a cím jelmondatával magyarázható az állami kézben levő Magyar Posta…..
G1 2014.11.26 13:18:42
@Diorella Queen: hidd el, túl sokáig... :(
A minap egy Androidos szupertelefonról adtunk hírt. Alaposan fellelkesedtetek a témát illetően, jött is hozzászólás rendesen. Az egyik viszont... finoman szólva kivágta nálam a biztosítékot. Kérdőn bámultam magam elé, s csak néztem ki a fejemből. Természetesen, az egy dolog,…..
Van egy amerikai cég, aki megpróbálja fenekestül felforgatni az androidos telefonok piacát. Valamennyi gyártó jelentkezett olyan megoldással, amire beindult a nyálelválasztásunk, igaz? Aztán közelebbről megnézve kiderült, hogy valamiben gyengébb, mint vártuk; nem egy gyengeséggel,…..
G1 2014.11.13 13:42:59
@][-][alo: Igyekeztem ám :D
G1 2014.11.13 13:59:31
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: azértr ezt a fagyás dolgot cáfolnám... láttam már droidot úgy lefagyni, hogy telefon szétszed, akkut kiszed... más nem segített...
Már csak ez van hátra, holnap mindent megtudunk arról, hogyan találkozott Ted és az Anya. Ebben a videóban a szereplők beszélnek róla úgy, hogy semmit sem mondanak! ..
G1 2014.03.30 20:12:33
Ér
Yoshihiro Shimada öt éve járja a világot kerékpárjával, pénteken érkezett Budapestre. A VII. kerületi hostelben szinte rögtön meg is szabadították kedvenc járművétől. A japán utazó a bulinegyed közelében található Kertész utcában szállt meg pénteken. A kerékagynak azt…..
G1 2014.01.21 17:02:05
@JT_Biopower: Támogatnám.
Úgy tűnik, az MSZP az internacionalizmus jegyében kész megbocsátani baráti országok szocialistáinak ugyanazt a bűnt, amit itthon elítél. Az MSZP gratulál Victor Ponta miniszterelnöknek és az általa vezetett választási koalíciónak választási győzelméhez. A…..
G1 2012.12.10 16:34:34
@Emiksz: jogos... talán ahhoz gratulált, hogy a plágium ügye ellenére mégiscsak nyerni tudott... :)
A felsőoktatással és tandíjjal foglalkozó tegnapi írásunk sajnos nem váltott ki belőletek erős reakciót, pedig jó kis elemzés, sok munka volt vele. Ma viszont egy könnyedebb, ún. "kommentár nélkül"-típusú bejegyzéssel jelentkezünk a témában. Nem, ezt nem…..
G1 2012.12.06 13:30:35
@Kakimaki0123456789: Kösz. Pont ezt akartam idebiggyeszteni én is.... A HÖOK meg bekaphatja... talán nem kellett volna protestálásból leszavazni azt az egetverő 2000 forintos tandíjat... most fizethettek többször ennyit... ráadásul amúgy sem most kellene elkezdeni pampogni... akkor kellett volna, amikor először megjelentek a fizetős helyek. Nyilvánvaló volt - a vak is látta - hogy ez lesz a vége.... Csak hát jajj, nehogy már a nagy vezérnek beszóljunk... ugye? Ezt akartátok, megkaptátok... (csak a most egyetemre készülőket sajnálom, mert ők szopják be igazán, holott ők nem is tehetnek erről a helyzetről)
Fészbúk-csatába keveredett dühös előfizetőivel a Digi, miután szó nélkül kidobta az összes Discovery csatornát a kinálatából. Naiv ügyfél kommentjét még sikerült kitörölniük, azóta azonban elárasztották az oldalukat a panaszosok. A Digi (még azt az egy nagy betűt se…..
Az Országgyűlés elfogadta Vas Imre módosító indítványait, amik ismét alapjaiban írják át az itthoni  kampányszabályokat, és amiket nem tudunk eléget dicsérni. A jövő heti zárószavazásig lehet ugyan még változtatni, de a fő irányok aligha módosulnak már. Az egyik…..
G1 2012.11.13 13:47:46
@kasztor: így van... politikai reklám közzététele tilos, de egy meghívott vendéggel a stúdióban beszélgetni, aki jólirányzott kérdésekre válaszolgat... az nem reklám, hanem interjú... egyébként ilyen interjút szerintem az említett internetes portálokon is közzé lehet tenni, ha nem fizetett hírdetés, és nincs benne olyasmi, hogy szavazz a ..-ra stb.
Ha a törvényalkotás gépezetébe hiba csúszik, az bizony súlyos következményekkel járhat. Elég bent felejteni egy elavult jogszabályt, vagy rosszul megszerkeszteni a szöveget és máris a fél internet a törvényhozókon röhög. A sarkvidéki Longyearbyen városában tilos meghalni.…..
G1 2012.11.10 10:37:51
@Gorbacsov homlokán a májfolt: a fejfájás elleni tabletta.. melyik? mert pl a migrénes fejfájásnak vannak előjelei, és van esélyed fél órával előtte bevenni a gyógyszert... utána meg már felesleges bármit is bevenni... szóval ez nem illogikus!
LMP: Háromkulcsos szja-t! Nagy örömmel olvastam az amúgy még sajnos mindig fideszhívő Mandineren, hogy a gazdagoknak kedvező, a költségvetésen elképesztő lyukat ütő, a nincsteleneket még nagyobb nyomorba taszító egykulcsos adó eltörlése lesz a demokratikus ellenzék első…..
A mai nap nem csak Obama-elnök újraválasztása miatt történelmi pillanat az Egyesült Államokban, hanem azért is, mert az elnökválasztással párhuzamosan az USA három államában is népszavazást tartottak arról, hogy legális termékké tegyék-e a kannabiszt. Ebből kettőben…..
G1 2012.11.07 12:58:25
@blah: egyfelől qrvára nem ismersz, ergó ne mondj véleményt rólam. Másfelől nem általánosítottam. A bűz az bűz. A tapló, aki több kérésre (máris cáfolom a téves feltevésed) sem tudja úgy intézni, hogy ne a szomszédai orra alá bűzlögjön, az pedig egy qrva nagy tapló. És ha máshogy nem megy, akkor tiltás, és drasztikus szankció. Sajnálni tudom csak, ha a szóból nem ért valaki, csak ha szívlapáttal pofán vágják.
Ráadásul jelenleg nem lehet legálisan füvezni, tudtommal, ergó szava nem lehet senkinek, aki az illegalitás talaján sétafikál. Ha 1x mégis legalizálnák, akkor remélem csak kijelölt bárokban, kávézókban engedik, mindenhol máshol továbbra is büntethető marad.
G1 2012.11.07 13:27:50
@acidrain: és te a többség vagy a kisebbség vagy a füvesek közt ezzel az attitüddel? Jó lenne, ha a többség, de vajon így van-e ez?
Van ez a kiváló és fontos kampány, melynek a lényege, hogy sportolj naponta háromszor egy órát, de ezt is sikerült meglőni egy kis Varga István-i ízzel. Az egyik videó, ami az anyákat serkenti sportolásra, és kéri őket, hogy a gyereküket is vigyék el, nem úgy kezdődik, hogy…..
G1 2012.10.29 15:17:06
@VT Man: Bocsesz, én is cáfollak... baba felkel, apa felkel, tisztába tesz, anya cicijére ráilleszt. Baba nem hülye, tudja, mi a dolga... Anyának fel sem kell ébrednie... Tapasztalat..
Teljesen lehidaltam ettől a 10 eurós ekönyv-olvasótól. Letisztult céleszköz, ami gyönyörűen ragadja meg az egész ebook-ügy lényegét: a hardver nem számít. Tankönyvek lapjaira kívánkozik egyébként, hogy milyen gyors ebben a szegmensben a commoditization, azaz egy speciális,…..