Regisztráció Blogot indítok
Adatok
veni75

1242 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Veni Caravan Palace - Lone Digger 2018.02.07 19:28:29
Hey, brother, what you thinking?Leave that old record spinningYou feel the rhythm, going(They call it lonely digging) Let's end your time to lay lowYour knees a-bending, soIt's time to get up and let go(You're gonna come undone) Hey, mama, how's it going?Can't see your body movingDon't leave the…..
"Gyönyörű volt, amikor megvirágzott,a fürtös ágak himbálták a táncot,én ámulózva lestem az akácfát,és rágtam-faltam édesült virágát.."  ..
Veni Selaginella lepidophylla 2018.02.04 15:35:51
A Jerikó Rózsája (Selaginella lepidophylla) egy valóságos természeti csoda: amint a száraz gumó vízhez jut, a gumóból előbújnak a zöld levelek és 30 perc elteltével már zölden virul a növény! Víz nélkül, szárazság idején a növény teljesen visszahúzódik...
[Scott:]I've heard there was a secret chordThat David played and it pleased the LordBut you don't really care for music, do ya?Well it goes like thisThe fourth, the fifth, the minor fall, the major liftThe baffled king composing HallelujahHallelujah, HallelujahHallelujah, Hallelujah[Avi:]Well, your…..
veni75 2018.02.04 12:00:15
@quodlibet: Köszönöm a hozzászólásod:) Sajnos egyre kevesebb időm van blogolni, de azért majd igyekszem gyakrabban posztolni:)
Legenda járja át a magyar gyermekvédelem lassan minden szintjét: eszerint a törvény új keletű szabályozása miatt két év sikertelen védelembe vétel után, még a legjobb szándék mellett is muszáj kiemelni a gyermekeket családjukból.  Olyan gyerekekről van jellemzően szó, akiket nem bántalmaznak, nem is…..
Veni Csak egy kis park Dunakeszin.. 2017.08.21 12:16:00
Ősz volna még,s a varjak már közhírré tettéka dermesztő télközeledtét.Károg az ég,éhenkórász nagy csapat csókaricsajog, hussogreggel óta.Tócsára jég,virágra, fűre harmat dermed,megöregedtekmind a kertek.Jó volna mégsütkérezni, de jó is volna,ha az égenpacsirta szólna.  ..
veni75 2016.12.18 19:06:50
@OKINA: örülök, hogy tetszik :)
Veni Diphylleia grayi 2016.09.27 20:07:29
Mindössze három helyen: Japánban, Kínában és az Egyesült Államokban, az Appalache-hegységben él a különleges erdei virágos növény, a Diphylleia grayi, vagy ismertebb nevén a csontvázvirág. A csontvázvirág arról nevezetes, hogy amint elered az eső a fehér szirmai átlátszóvá válnak, üvegszerűek…..
Veni 2016, forradalmi emlékév 2016.09.26 19:05:02
  1956 egy kisfiú szemével Csics Gyula naplója  X. 31. Szerda, Az oroszok megkezdik a kivonulást - Egy kis sétaMa reggel 7h körül ébredtem. Olvastam a „Tom Sawyer kalandjai”-ból. Góré (Csics Gyula nagybátyja - a szerk.) elment már korábban sétálni. Mikor hazajött azt mondta, hogy…..
A hatalmas termetű hosszúszárnyú bálnák békés óriásokként élnek a köztudatban. Pedig igencsak harciassá tudnak válni, és nem csak önmaguk vagy utódaik védelmében. Egy új kutatás kiderítette, hogy ha kardszárnyú delfinek támadnak meg más állatfajokat, akkor a hosszúszárnyú bálnák a bajbajutottak…..
Veni Székely Himnusz 2016.07.17 00:56:40
    Ki tudja merre, merre visz a végzet Göröngyös úton, sötét éjjelen. Vezesd még egyszer győzelemre néped Csaba királyfi csillagösvényen! Maroknyi székely porlik, mint a szikla Népek harcának zajló tengerén. Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja, Ne hagyd elveszni Erdélyt,…..
Veni 2016.07.08 15:09:03
Az egész EU-ban kirívó a magyar népességfogyás   2016. január 1-jén az Eurostat előzetes becslései szerint az egy évvel ezelőtti 508 millióról 510 millió fölé emelkedett ez Európai Unió népessége, a növekedés azonban kizárólag a migrációnak volt köszönhető. Az EU története során…..
Veni 2016.07.04 23:08:16
A terv a következő: Kiválasztok a világ -ismert és kevéssé ismert- milliárdosai közül néhányat, és viszonylag röviden írok róluk egy kis bemutatót. .. Ami engem érdekel, az az, hogy a vagyonukból hogyan és mennyit forgatnak vissza a társadalomba, és hogyan vélekednek a szociális adakozásról. (Ha…..
Veni Neoton Familia - Fúj a szél 2016.07.04 20:36:12
Most, mikor sóhajt az éjjel Most, mikor senki sem kérdez Most, így a sötétség peremén Most szükségem lenne rád Fúj a szél, fúj a szél Kifakultak az álmok Nincs menedék Üres ágyam csupa emlék ma már Velem sírnak a fák Fúj a szél, fúj a szél Hova tűntek az álmok? Nincs menedék Csak a párnák és az…..
  Csak pár lépés a végtelen, már nem tart vissza semmi semha álom volt mit tőled kaptam, ébrednem kell azt hiszemegy álmatlan éjjel mind úgy hullott széjjelmi volt..Csak pár lépés a végtelen, már nem tart vissza semmi sem, a karjaidban alszom el, már nem rémíthet senki semmint anyját a gyermek még…..
Veni Hatikva- Remény 2016.06.18 21:23:59
Szóval, hogy mi is jár a fejemben?Az, hogy baratnőm megosztott egy videót, amin ortodox zsidók egy zsoltárt énekelnek, és erről eszembe jutott a zsidó himnusz.. Hatikva A Remény Ameddig bent, a szívünkben zsidó lélek vágyódik és előre, kelet felé, szemünk Cionra tekint, még nem veszett el…..
Veni Ocho Macho: Jó nekem 2016.04.03 21:33:00
Jó nekem Reggel mikor kinéztem és láttam, De sajnos szemembe sütött a Nap. Reggel mikor kinéztem és láttam, De sajnos szemembe sütött a Nap. Láttam a madarakat szállni az égen, Sajnos szemembe sütött a Nap. Láttam az embereket járni a réten, Sajnos szemembe sütött a Nap. Az öreg raszta…..
Veni téli erdő 2016.03.18 21:39:00
"..mert a tél véget ér,s az erdő életre kél..őszéből itt maradt lombja lángja a tél fagyát olvasztja..tavasszal azt is elhullajtjas zöldjével vissza hódítja.."..
Veni eső 2015.08.19 12:19:00
Imádom az esőt, .. nézni az őszi cseppeket, hallgatni, ahogy kopog az ablakpárkányon, érezni a szél illatát. Eszembe jutnak azok az emlékek, amikor az erdőben sétáltam.. és a színek..Az őszi erdő színei, a sárguló falevelek utolsó erejükkel úgy kapaszkodnak a száradó faágak vesszőibe, mintha az…..
Egy afrikai törzs (Ndébélé) úgy bünteti azt a tagját, aki valami rosszat cselekedett, hogy körbeállják, 2 napon keresztül elsorolják neki újra és újra, hogy mennyi jót cselekedett az életében, hiszen mindenki jónak születik, jóra törekszik, csak néha rosszul dönt. A törzs tagjai úgy értelmezik a…..
Épp most álltam fel az asztaltól, és úgy gondoltam rögtön közzé is kell tennem amit ettem, mert ezt muszáj másoknak is megkóstolniuk. Én viszonylag kis adagot főztem, de persze egy nagyobb tűzálló tálban a dupláját is el lehet készíteni. Hozzávalók: 25 dkg…..
Hétfő volt, mikor született Én kivártam volna, de nem lehetett Tudod, a számla nagy, a munka se vár S jött a hír, hogy a fiam már jár Aztán láttam, ahogy nevet és fut elém Hogy ő pont olyan lesz, mint én Majd ugyanolyan lesz, mint én Üres bölcsőt ringat a Hold fénye S mindig…..
Amikor még piciny voltál, olyan nagyon enyém voltál, engem ettél, engem ittál, rám nevettél, nekem sírtál. Mikor később nagyobb lettél, mindig messzebb, messzebb mentél, először csak a kiskertbe, aztán a nagy idegenbe. Ha itt vagy is, csak elnézel, akkor is nem engem érzel, nem…..
Veni Szegénység Magyarországon 2014.09.19 20:20:19
Forrás: http://www.magyardiplo.hu/kezdolap/1247-latlelet-a-magyarorszagi-szegenysegrl Forrás: http://www.tarki.hu/hu/research/hm/monitor2012_teljes.pdf A TÁRKI szegénységről  monitorkutatási eredménye 2013 áprilisában jelent meg. Az első olvasat után az átlagpolgárnak az adathalmaz…..