Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beckgaz

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A tévhitekkel ellentétben, az  állami vezetők mellett dolgozó testőrök élete sem fenékig tejfel.  Az ominózus és világsajtót is bejárt TV nyilvános esemény   egy rostocki iskolában történt . A menekült palesztin kislány csillogó szemmel és reménykedve mondta el, hogy…..
beckgaz 2015.07.19 18:13:08
Sajnálom emberek,de nem vagyok vallásos.A mostani zsidó népnek is megvannak a sajátos történelmi kerete.Nem kellene a Bibliából idézeteket feltenni mert semmi köze a zsidó néphez.
Ősszeszedet,össze szerkesztett történetekből,idézetekből áll a biblia.
Szép és izgalmas,de sajnos nem a zsidó nép írta.
Egy elfogult példa:

A Bibliát Isten által kiválasztott emberek írták. Ihletés által adta át Isten a mondanivalót, tehát nem tollbamondás alapján történt a lejegyzése.
Az emberiség első 2500 évében nem volt írott Biblia.
A történetek szájról-szájra terjedtek.
ie.1500 környékén Mózes volt az, aki a Teremtés könyvétől kezdve el kezdte írásban rögzíteni a történteket.
A Biblia azért állta ki az idők viharát, mert Isten Lelke őrizte azt. Pedig az emberek mindent megtettek azért, hogy elpusztítsák.
A Bibliának az adja meg a tekintélyét, hogy beteljesült próféciák vannak benne. Ezt egyik vallás sem mondhatja el magáról.
Egy hozzám közeli megfogalmazás:

A Biblia azoknak a könyveknek a gyűjteménye, amelyeket a zsidóság és a kereszténység Istentől sugalmazottnak és ennek okán szenteknek fogad el, és mint ilyeneket a hit és az erkölcs területén mércének tekint. A Bibliát szent jellegéből kifolyólag Szentírásnak is nevezik.

A kereszténység két részre osztja a Bibliát: a zsidó Bibliát magában foglaló Ószövetségre (Ótestamentum) és az apostoli írásokat tartalmazó Újszövetségre (Újtestamentum).

A Biblia ebben a tekintetben teljesen egyedülálló. több, mint negyven író tollából származik, akik a legtöbb esetben nem ismerték egymást. Ez általában nem volt lehetséges, mert az az időszak, amíg a könyvet írták, legalább 1500 évet ölel fel. Valóban nagy csoda, ahogyan a Biblia lassan, több, mint ötven generáción keresztül azzá a könyvvé lett, amelyet ma a kezünkben tartunk: Mindenféle terv vagy vázlat nélkül, évszázadról évszázadra illeszkedett egyik rész a másikhoz, mígnem a Biblia teljessé lett.
A Biblia írói nagyon különböző társadalmi és kultúrkörökből származtak. Köztük van például Mózes, a politikus (aki Egyiptom bölcsességeiben járatos volt); Józsué, a tábornok; Salamon, a király; Ámósz, a pásztor; Nehémiás, aki a királyi udvarban élt; Dániel, az államférfi; Péter, a halász; Lukács, az orvos; Máté, a vámszedő és Pál, a rabbi. Egészen különböző helyeken és egészen különböző körülmények között írtak. Mózes a pusztában írt, Jeremiás börtönben, Dávid a hegyekben és a palotájában, Pál a fogházban, Lukács útközben, János akkor, amikor Pátmosz szigetén élt száműzetésben; mások katonai hadjárat feszültségei között.

Különböző lelkiállapotban írtak s könyveiket három különböző világrészen írták: Ázsiában, Afrikában és Európában. Három nyelven írtak: az Ószövetség nagyrészt héber - és kis részek (a rokon) arám nyelven, az Újszövetség görögül íródott. És mindezekből a különböző forrásokból és időkből egy könyv keletkezett. Mózes írt öt könyvet. Dávid uralkodása alatt újabb könyvek keletkeztek. Röviddel a babiloni fogság után, az írástudó Ezsdrás idejében az Ószövetség betűről betűre, szóról szóra, mondatról mondatra csaknem készen volt. Krisztus születése előtt négyszáz évvel elkészült az a könyv, amely ma változtatás nélkül van előttünk. A zsidó történetíró Flavius Josephus arról tudósít bennünket, hogy az úgynevezett Ószövetséget annyira tiszteletben tartották, hogy senki sem mert volna az évszázadok során bármit is hozzátenni vagy elvenni belőle.

Csak két vélemény és mennyire ellentétes.