Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tyberius06

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 - SPOILERMENTES - A USS Enterprise ötesztendős mélyűri felderítőútja derekán, indulása után három évvel Yorktown népes kolóniáján tölti fel készleteit. A hosszú összezártság egyformán megvisel legénységet és tisztikart. Sulu nehezen dolgozza fel férje és kislányuk hiányát, Scotty viszont a…..
Tyberius06 2016.07.25 19:31:42
@Creativ3Form:

Majd fél év múlva újra nézem azt meglátom, hogy tényleg kimaradtak e a magyarázatok, de amiket felteszel miérteket, nekem mind megvannak válaszolva, legalábbis nem érzem hiányukat, szóval szerintem nem figyeltél a részletekre. A serege eleve a bolygón volt, minden a bolygón volt, ahova anno ők lezuhantak. Az a szerkezet is a bolygón volt, ami visszafiatalítja és ebből kb egyenesen következik, hogy ennek az eljárásnak van egy pici (tényleg csak hangyányi) hatása az egész DNS szerkezetére, ezért változik meg. Ezek után ezt már felesleges tovább bonyolítani. Lezuhan, talál valami szerkentyűt, azzal megbassza aki az útjába kerül, az hatással van rá, ez neki jó (mert úgy érzi), ezért megbassz másokat is vele, közben rájön, hogy fegyverként is tudja használni azt a rajt stb... Mi nincs ezen megmagyarázva?
Nem egy olyan ST epizód volt a sorozatokban, ahol a legénység talál valami szerkezetet, amit valami ősi civilizáció ott hagyott miután kipusztult, azt mások meg megtalálták azt ennyi. Ezen túl sokat nem kell magyarázni. Nem róluk szólt a történet...
Szedhették volna pontokba is a nézőnek, és plusz egy percben felsorolják, hogy Krall miért olyan amilyen, aztán az egyik szereplő egy tollal a kezében ezt kipipálgatja egy lapon, hogy ez is megvan stb...
Olyanokba belekötni, hogy X őr miért nem szedte le stb... Bakker ez olyan, hogy Han Solo-t miért nem szedte le egy eltévedt lézer lövedék akármelyik Star Warsban? Vagy Darth Vader miért nem botlott meg a küszöbben valahol és törte ki a nyakát? Most komolyan a fikciós film világában ezt a kérdést feltenni elég nonszensz... :)

@Kolléga: azért itt is van egy kis confusion asszem a teleport bőrönddel kapcsolatban. Az Scotty találmánya, össz-vissz egy van belőle és azt lopja el Khan. Ki is volt akadva, hogy előbb száműzték egy isten háta mögötti bolygóra, ott felejtették, majd utána lenyúlták a találmányát. És ez volt asszem az első részben is említve, vagy használva is akár, amikor feltranszportáltak a szubtérben repkedő Enterprise-ra, ami elég lehetetlen küldetés, de ezen technológia révén sikerült nekik. Hogy a jövőben mi lett ezzel a találmánnyal az meg ugyan mindegy, mert ez egy alternatív univerzum ugye. Lehet itt kifejlesztette másikban (az eredetiben meg nem).
A fegyverrel kapcsolatban sincs igazad. Ugyan a legénység minden tagjánál nincs fegyver, de van minden hajón biztonsági személyzet, akiknél viszont van fegyver.
Tyberius06 2016.07.25 23:10:09
@Endor: ezt nem értem. Kifejtenéd, hogy mi a kidolgozatlan benne? Nem kötözködésként. Érdekel tényleg, hogy miért gondolod kidolgozatlannak és a logikátlanságok is érdekelnének. És tényleg nem kötözködésként hozom fel. Sok filmnél olvasom, hogy így logikátlan, meg úgy logikátlan, de kevés helyen olvasom, hogy miért az, csak be vannak dobálva.
Nekem nem tűnt annak. Se kidolgozatlannak. Nem bonyolult, mondhatni olyan egyszerű mint egy raklap, de azt rendesen ábrázolja.
A motoros jelent tényleg necces, meg sok helyen a kamerarángás, közelharci jelenteknél a verekedés vágás, ezeket adom, hogy szarok.
Tyberius06 2016.07.26 21:30:52
@Endor:
Hm... Köszönöm a választ! :)
Nemtom, nekem a Krallos dolgok egy részét a film is megválaszolta, mert nem tűnt fel a hiány. Egyes dolgokra én is kerestem már nézés közben a választ és a végére meg is kaptam asszem a legtöbbre. De lehet csak úgy érzem, szóval amikor újra nézem majd fél év múlva, akkor erre kifejezetten oda fogok figyelni, hogy tényleg lyukasan hagyták ezeket a kérdéseket, vagy a sok akció közben az ember csak átsiklott felettük... Az eszközök legtöbbje ott volt a bolygón, ő csak megtanulta használni, aztán felhasználta őket a saját háborújához. Egy teljesen más faj/civilizáció építette ezeket az eszközöket csak aztán ott felejtette őket. Ilyenre is volt példa a sorozatok (ST sorozatok) történetében.
A veterán motor nemtom kié volt, valszeg Krallé vagy valamelyik beosztottjáé, az hogy miért volt ott, igazából nincs jelentősége. Ott volt azt kész, valaki kabalaként vitte magával, vagy ilyesmi.
A barikádot képező kipufogógáz valójában az idegen csaj csapdája volt. Ugyanabba lépett bele Kirk és Csekov korábban, mielőtt összefutottak Scottyval és a "kislánnyal", ezt alakították át, hogy a motorról használható legyen. A rock zenénél a frekvencia volt a lényeg nem maga a zene - ez így csak "jól" hangzott, plusz visszautalás volt az első részre, amikor Kirk kisgyerekként erre a zenére csórja el a nevelőapja kocsiját és hajt vele a szakadékba -, abban semmi extra nincs, ehhez hasonló megoldással már korábban is éltek a sorozatok alatt az alkotók.
Spock maga választotta, hogy érzelem mentes lesz, de az emberi oldala miatt az sokkal inkább a felszínen van, mint a többi tiszta vulkáninál (ezt a 2009-es film elején vesézték is rendesen), plusz itt a sebesülése miatt került deliriumba (Bones magyarázata), azért röhögött - okés ez tényleg lehet erőltetett, erre én is néztem, de igazából bele fért. Mondjuk tény, hogy nincs túlmagyarázva, hogy azért ilyen, mert... szóval innen inkább spekuláció.
Sulu homoszexualitása pont annyi jelentőséget kapott, amit egy olyan világban kapnia kell, amiben a másik iránti tolerancia már teljesen általános. Nekünk még nem az, de abban a világban nincs jelentősége, így elég volt ennyire ábrázolni. Szerintem nem volt túltolva, megmutatták, hogy van egy gyereke meg egy házastársa azt ennyi...
Az hogy bármely eszközt tudják használni és átalakítani egy elég általános sci-fi tulajdonság a TV és film világában, a nehézség attól függ, hogy mennyire akarnak jelentőséget tulajdonítani az írók ennek, mennyire akarják a drámai feszültséget és a konfliktust erre építeni.
Ebben a filmben nem tulajdonítottak neki jelentőséget, más filmben (akár ST filmben/sorozatban), amikor úgy kívánja a helyzet akkor több jelentőséget fordítanak neki. Mondjuk ezt is értem miért lehet zavaró, én valahogy már átsiklom ezek felett... :)

Még egyszer köszi a választ!
Az új Star Trek széria - ezúttal J.J. Abrams rendezői dirigálása nélkül - immáron trilógiává érett. Szép ezt így leírni, mert habár a második epizód kicsit vesztett a lendületéből, mindhárom rész azt a fajta pokolian szórakoztató, látványos, olykor érzelmes és emberi, valamint nem utolsó sorban…..
Tyberius06 2016.07.21 11:40:03
OH yeah!
Tegnap a Corvin Star Trek maraton keretében megnéztem az újkori Trek trilógiát egymás után. És egyet tudok érteni a kritikával. Valóban ez a harmadik (Star Trek Beyond) tűnik a legjobbnak. Nem tökéletes, de közel az. Az akció még mindig több és a filozofálgatás még mindig kevesebb (talán a kor igényei, nemtom, de igazából bejön így is), mint a régi klasszikus mozikban vagy a TV sorozatokban, de ettől függetlenül ezt tartom a legletisztultabb darabnak.
És pont azért jó, mert ez csak egy küldetés, semmi extra...
Az elmúlt években elkezdtem ledarálni a régi Star Trek szériákat, kezdve a TOS-sal és most valahol a TNG 6-dik évad közepénél tartok. (DS9, Voyager és Enterprise már megvolt korábban) Eddig nem értettem azokat a kifogásokat, amit az új filmek ellen emeltek, látva a különbséget hangulatban akárcsak a TNG és az új filmek között, értem már a kifogások legtöbbjét, de egyet nem értek velük. Szóval szerintem az irány, amit az új széria képvisel igenis jó.
Néhol hiányoztak J.J. vizuális megoldásai, és néhol a közelharci jeleneteket elnagyoltnak éreztem, de a többi viszont kellően meggyőző volt. A 2009-es újraindulás után az Into Darkness valóban kicsi visszaesés volt, de ez az új rész helyrebillentette az egyensúlyt...

Ami tetszett még, hogy alternatív univerzum ide vagy oda (okés elvben az Enterprise történéseire nincs is hatással), de kellemes volt hallani a visszautalást az Enterprise egyik fő konfliktusára, mégpedig a Xindi háborúra.

Szóval várom a folytatást...
Nálam egyébként 8/10, de bekerült a top 3-ba a Star Trek mozik között ez a film.
2012-ben iszlám szélsőségesek rakétatámadást hajtottak végre a líbiai amerikai konzulátus ellen, a merényletben nagykövet is életét vesztette. A tragédia hátterét vizsgáló bestsellerből Michael Bay forgatott filmet John Krasinski, James Badge Dale, Max Martini, Toby Stephens és…..
A T5 új trailere megmutatja, ahogy a T-800 két generációja összecsap, illetve felfedi a sztori egy eddig nem ismert és fontos elemét: esélyes, hogy a SPOILERES csavar miatt többen fognak blaszfémiát sikítani, mint elégedetten csettinteni. Azt legalább már tudjuk, miért nyomják…..
Tyberius06 2015.04.14 16:14:11
Engem ez a film egyre jobban érdekel, jobban mint a 3-dik és a 4-dik rész, pedig mindkettőt vártam.
Amin meglepődök az a kommentelők brutális elfogultsága, mert trailer alapján, annyira nem gáz, sőt egyáltalán nem gáz, mint amennyire itt a többség ócsárolja. Lehet bonyolult a sztori, lehet kurva szar lesz a film végül és az első sajtóanyagok valóban brutálisan fosok voltak, de ezen trailer alapján jobb filmnek ígérkezik, mint az Avangers 2, vagy a Cpt. Am 2, a spider filmekről és a többi Marveles baromságról nem is beszélve. Talán az új X-menhez tudnám hasonlítani.
A 3-dik rész tényleg nem volt jó, a 4-dikben sok volt a hülyeség, a vicces, hogy az első kettő logikátlanságain meg balfaszságain "mindenki" hajlamos átsiklani, mert a nagy Cameron (egyébként a T1-T2-Aliens-True Lies csapaton kívüli filmjeit hagyjuk - igen, az Avatar szép, és színes, meg szagos, de egy kalap szar, akkor már inkább Terrence Malick és az Új világ, a Titanicot meg pláne hagyjuk) csinálta, és akkor le kell elé borulni és szopkodni a farkát. A T1 egy fasza thriller, de semmi extra, a T2 pedig azért nagyszám, mert amikor készült nagyszámnak számított, napjainkban elveszne a tömegben.
Szóval lehetünk elfogultak a régi idők "nagyjaival" szemben, de 25 év távlatából egy folytatást azokhoz viszonyítani, miközben az egész világ, kultúra, az emberek megváltoztak egyszerűen nevetséges.
És azt látom, hogy sokan képtelenek a helyükön kezelni ezeket a dolgokat.
De ismétlem, ettől függetlenül lehet über szar a végeredmény, de majd kiderül a bemutató után.
Tyberius06 2015.04.14 20:43:21
@Csaba Turbucz: Oks, ezt nemtom hogy a logikátlanság vagy a balfaszság kategóriába soroljam e, de vicces, hogy egy 9 éves gyerek (ÉRTSD: KILENC ÉVES) crossmotorral hepajkodik Los Angeles utcáin.

@Laslo_: a T1000-es azért már futkározott párszor, de jah, kurva kényelmesek egyébként a gépek. Egyébként nem mondtam semmi olyat, hogy az első két rész ne lenne király, egyikkel sincs semmi bajom, amivel bajom van az emberek azon mentalitása, hogy 25 éves filmekhez hasonlítanak mostani filmeket, és hogy ezekhez a régebbi filmekhez képest mennyivel rosszabbak a mostaniak. Ami igaz is lehet valamilyen szinten, de nem mérvadó, mert más korszak, más célközönség, a címen kívül és a témán kívül szinte minden más megváltozott közben - oks, Arnie örök. :)
Szóval nekem csak az összehasonlítgatások fájnak és az ezekből levont negatív következtetések az új film(ek) kárára.
Habár önéletrajzi könyvének a "Nem vagyok Spock" címet adta, a világ film-és sci-fi rajongóinak mindig is a Star Trek-franchise legendás karaktereként marad ikon Leonard Nimoy. Több mint hat évtizedes, gazdag karrierrel a háta mögött, a színész ma reggel örökre egy nem ismert…..
Tyberius06 2015.02.27 19:16:51
A régi T-800-as új poszteren feszít, ami kattintásra megnő. UPDATE: Ahogy kitoltam a posztot, befutott egy tévészpot, amit a hajtás után tekinthettek meg. Köszönjétek a Super Bowlnak. ..
Ma ünnepli 54. születésnapját a belga spárgakirály, egyben a '90-es évek egyik legnépszerűbb filmsztárja a magyarok körében – ez a szerep elkerülhetetlen volt egy olyan időszakban, amikor az akciófilmek jelentették a legcsábítóbb ajánlatot a műsorban. Közkívánatra –egyben igazodva e jeles naphoz–…..
Új jelenetek tömkelegével jelentkezik a Csillagok között legújabb nagy előzetese, amely szerencsére közel sem olyan spoileres, mint az előző, ellenben nagy-nagy kalandot ígér. ..
aeon flux trailer: délibáb (2014) 2014.09.03 13:45:00
Hajdu Szabolcs új filmjének torontói világpremierje alkalmából itt az első előzetes, avagy vadnyugat a délibábos Hortobágyon. ..
Ridley Scott szériaindító filmjét szokás gótikus horrornak nevezni, ám az elsőfilmes David Fincher az, aki látomásával valóban középkori keretek közé helyezi a történet főhősét. A végső megoldás: Halál borongós, avítt hangulatot áraszt, remegő gyertyafénnyel bevilágított, hosszú árnyakkal tarkított,…..
aeon flux trailer: fury (2014) 2014.08.19 21:05:00
Megérkezett a Fury hosszabb, nagyobb, hangosabb előzetese, melyben Brad Pitt, egy tank legénységének parancsnoka egy újoncot (Logan Lerman) vesz a szárnyai alá a II. világháború utolsó heteiben. A Szabotázs ugyan kissé besározta David Ayer nevét, de a film továbbra is jól néz ki…..
A kiszivárgott forgatókönyv ellenére Quentin Tarantino mégis leforgatja a The Hateful Eight című westernjét - többek között Kurt Russell, Samuel L. Jackson, Michael Madsen, Tim Roth és Walton Goggins főszereplésével -, ez pediglen az első plakát, amely 70 milliméteres filmet…..
Facebook-oldalunkon már jeleztük, hogy Tarantino elérkezettnek látja az időt, hogy bemutassa a Kill Bill teljes, az eredetiből időhiány miatt kihagyott félórás anime-szekvenciával kiegészített verzióját (amelyet egyébként ingyen készített el számára a japán animációs cég),…..
Tyberius06 2014.07.29 21:39:02
@isvean:
Höh... azért Malicket és Kubricot összehasonlítani picit erős, főleg leírni Malicket Kubric-kal szemben. Mindkettőnek vannak jobb és rosszabb vállalásai, pl. a 2001 szerintem majdnem nézhetetlenül unalmas, más meg isteníti a filmet. Kubricot részben divat isteníteni Malicket meg az átlag mozi/filmnéző nem is ismeri, nemhogy a munkásságát (pl. Az őrület határán vs. Ryan közlegény - nálam Malick filmje a nyerő, a legtöbb ember meg mivel Spilberg neve mond neki valamit, így a Ryant látta Az őrületet meg nem...).

@Deepblue Noir:
tök érdekes olvasni, hogy szerinted minden film szar, okés ezt így konkrétan nem mondtad ki, de mindent fikáztál, ami eddig a fentebbi kommentekben szóba került, ezek után kíváncsi lennék, hogy szerinted mi a jó film (konkrét filmre gondolok) vagy ki a jó rendező, bár picit tartok a választól.

Tarantinonak egy kifejezetten szar filmje van a Death Proof, nekem a személyes kedvencem tőle a Jackie Brown, a Kill Bill szódával elmegy, a Brigantyk és a Django meg szimplán szórakoztató.
Hogy zseni lenne, ezt nem mondanám tutira, de amit csinál azt jól csinálja, van benne bőven egyediség és még ha nem is 100%-ban azt nyújta, amit a rajongók várnak tőle (Django), attól nem lesz szar.
Tyberius06 2014.07.29 23:03:18
@Deepblue Noir:

Hm... ezek szerint te sem, de legalább ügyesen tudsz kiragadni egy aprócska részletet az egészből. Az egy dolog, hogy mondjuk picit túlzok, erre utaltam is, de mint ahogy a gondolatom folytatódott, amik felmerültek alkotók, filmek (amiket általában a közönség szeret) azokat mind rendre szétfikáztad, hogy ez azért rossz mert, az meg azért, amaz meg kártékony stb... Ezért lettem volna kíváncsi, hogy szerinted mi/melyik a jó film az elmúlt több mint 100 évből... Noh de mindegy is...
Ahogy ígértük: íme a Hobbit-trilógia záró darabjának első előzetese, melyben Peter Jackson szerint olyan csatajelenetek lesznek, melyhez foghatót még soha nem láttunk. Na, ha valakinek ezt el lehet hinni, az ő. UPDATE: Van egy új plakátunk is (az elolvasom után). ..
A The Unusual Suspect új előzetest gyártott a Szent Trilógiához, méghozzá A Galaxis Őrzői stílusában. A hatás pedig leírhatatlan: az ember egyszerre szeretné újranézni a klasszikus részeket, és utazni néhány hetet a Marvel új filmje miatt. Remélem, igazak lesznek a pletykák,…..
Alig hat héttel a premier előtt, a filmet gyártó Warner bejelentette, hogy Andy és Lana Wachowski epikus sci-fijét az eredetileg tervezett júliusról átteszik 2015 februárjára. Az indoklásban mindössze annyi szerepel, hogy a testvérpár egyrészt még finomítani szeretne néhány…..
Természetesen nem a filmezést, hanem Ellen Ripley történetét. A színésznő a hollywoodi Hero Complex Film Festival elnevezésű rendezvény egy hallgatói fórumán beszélt az Alien-saga lehetséges ötödik részéről. Ahogy ő fogalmazott, a sorozat és a rajongók megérdemelnék a sztori érdemi lezárását, mert…..
Sylvester Stallone és díszes kompániájának egy része tankháton gurult be tegnap a Cannes-i vörös szőnyeg szélére. A tökösnek szánt promóciós húzás csak a kezdet volt, később Sly azt is megmutatta, hogy mire is jó a rendszeres Botox-kezelés. A sajtó előtt pózoló egykori…..
Tyberius06 2014.05.19 23:26:01
@Gunner: A DH5 nem azért lett bukta mert R-besorolású volt, hanem mert kurva szar film. Mondjuk én tagadom a létezését annak a filmnek...
Ez viszont über hülyeség, hogy PG 13 lesz, bár tény, hogy nem volt durva a 2 sem (szövegileg sem), ebből is majd nézem az unrated verziót, mert tippre jönni fog majd BD-n ilyen verzióban (is).
Már sok mindenről esett szó a következő tévés szezon kapcsán, de most, hogy a nagy amerikai adók előálltak az őszi műsorrendjükkel, itt az ideje átnézni, mit fogunk látni a kis képernyőn, ha véget ér a nyár. Mivel mi nem kötöttük magunkat a kereskedelmi adók kínálatához,…..
Tyberius06 2014.05.17 13:12:17
@Németh Barna:
A 12 majmot nem értem, nekem máig az egyik kedvenc sci-fim, illetve BW filmem. Igaz, kellett neki a második megnézés anno, hogy felfogjam mit is láttam, de azóta a kedvencek között van, mint ahogy Terry Gillian is, mint rendező.
A Légiót nem láttam (talán nem véletlen, fene se tudja, sok film van a listán, amit néztem volna, de nem volt rá idő), bár el tudom képzelni milyen magas színvonalat képvisel...