Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vilagpolitika

45 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kazettás bombák földjén  - T. Németh Andrea - Míg Európában hajlamosak elkényelmesíteni minket az olyan hétköznapi "luxuscikkek", mint az ivóvíz, áram és fűtés, addig Laoszban még a szabad mozgást is gátolja egy olyan háború, amelyben az ország közvetlenül részt sem…..
Világpolitika Élő tárgyak 2014.10.08 09:26:58
Egy virágzó iparág: gyermekrabszolgák - T. Németh Andrea - A 24 milliós Jemenben közel négyszázezer 16 év alatti kiskorú kényszerül dolgozni, akiknek így nem csak a felhőtlen gyerekkor nem adatik meg, de a kitörés lehetőségével kecsegtető oktatás is elérhetetlen…..
Aki japán létére Afganisztánig ment, hogy oroszokat ölhessen   Minimum kettő kézigránátot vitt magával a bevetésekre: „egy az ellenségnek, egy pedig magamnak, ha elkapnának”. Koshiro Tanaka, a Rambo 3 egyik ihletője, aki Afganisztánba utazott, hogy ott szovjet katonákat…..
A leggazdagabb orosz médiabárókat és olajmágnásokat is térdre kényszerítette. A nem kívánatos, „rendszerellenes elemek” kiiktatása, politikai hatalomtól való távoltartása érdekében nem válogatott az eszközök között. A Jelcini privatizáció idején meggazdagodott, az orosz…..
A leggazdagabb orosz médiabárókat és olajmágnásokat is térdre kényszerítette. A nem kívánatos, „rendszerellenes elemek” kiiktatása, politikai hatalomtól való távoltartása érdekében nem válogatott az eszközök között. A Jelcini privatizáció idején meggazdagodott, az orosz…..
Az Izrael által a Gázai övezet ellen indított Operation Protective Edge (Erős Szikla Hadművelet) során mintegy hatvanezer izraeli tartalékost hívtak be katonai szolgálatra, ahol a nők aránya több mint eddig bármelyik hadműveletben. Sokan közülük anyaként, vagy akár állapotosan…..
Nemzetállam szlovák módra?   A csehszlovák revíziós törekvések és az erőszakos asszimiláció célpontjává vált magyar, illetve sváb kisebbség embertelen és kíméletlen körülmények között kényszerült elhagyni otthonát a második világháború után. A kollektív…..
2. rész: a mérgezett kenyér   A második világháború után egy bizonytalan létszámú zsidó csoport elhatározta, hogy véres bosszút állnak a nácikon, testvéreik legyilkolásáért. Hat millió németet szándékoztak elpusztítani, korra, nemre való tekintet nélkül, hogy…..
1. rész: Öljünk meg hatmillió németet   A második világháború után egy bizonytalan létszámú zsidó csoport elhatározza, hogy véres bosszút állnak a nácikon testvéreik legyilkolásáért. Hatmillió németet szándékoznak elpusztítani, korra, nemre való tekintet nélkül,…..
Világpolitika Fekete szex 2014.06.28 10:23:50
Kiskorú prostikkal óvszer nélkül, a terrorizmus árnyékában   Kenya az elmúlt évtizedben a világ egyik legfelkapottabb célpont lett a szexturizmust kedvelők körében. A fejlett Nyugatról érkező turisták többsége nem kedveli az óvszert, és előszeretettel választanak magunknak…..
Világpolitika Hullát kenyérért 2014.06.16 00:31:49
Ukránok és zsidók - iparosított népirtás    A kommunista berendezkedésű Szovjetunió egy olyan bűnös rendszer volt, melynek vezetői ironikus módon egy utópista ideológia, az egyenlőség nevében hajtották végre az emberiség talán legkegyetlenebb népirtás sorozatát. Az egyik…..
A szovjet-náci tengely   Első olvasatra furcsának tűnhet ez a szókapcsolat, pedig egy létező történelmi eseményt takar. A második világháborút megelőző évtizedben szoros kapcsolatot ápolt egymással a Gestapo és az NKVD, a szovjet titkosszolgálat. Náci és szovjet…..
Kettéfűrészelés és karóba húzás: a délvidéki tragédia   A délvidéki magyarok tragédiája a magyar történelem egyik legsötétebb fejezete. A bestiális kegyetlenséggel elkövetett népirtás mégis a XX. század legkevésbé ismert és leginkább eljelentéktelenített eseményei…..
Világpolitika Szubjektív Trianon 2014.06.03 15:12:46
Magyargyűlölet a palotában?   Egy „turáni törzs”, akiket semmi más nem motivált, csak a kisebbségek szolgasorsba döntése..? Érdekes, de annál meghökkentőbb idézetekkel, illetve a közvélemény előtt kevésbé ismert összefüggések feltárásával próbáljuk érzékeltetni…..
Izraeli katonanők, avagy bátraké a mennyország Shani Boianjiu, "Bátraké a mennyország" c. könyve nyomán - te - Könnygázzal teli sátorban vallatják őket, olyan kényes kérdésekre kell azonnal felelniük, ami még normál körülmények között sem egyszerű feladat. A vér…..
Európa vándorai   - lz - Sokan azt hiszik, hogy az európai civilizáció alapja a letelepedett, falusi vagy városi életforma, de ez nem teljesen igaz. A mai napig léteznek olyan szubkultúrák a kontinensen, amelyek nem kötődnek egy adott településhez, hanem vándorló vagy más néven…..
A genitális megcsonkítás   FIGYELEM! FELKAVARÓ TARTALOM! Évente hárommillió nő és kislány esik át nemi szerv csonkításon (Female Genital Mutilation – FGM), azaz női körülmetélésen. A nemzetközi jog szerint a procedúra a nők és gyerekek elleni erőszak, illetve…..
Észak-Korea: az “osztálynélküli” társadalom   Észak-Koreában divatos táskát hordó, mobiltelefonos lányok fogyasztják italaikat a plázák kávézóiban, ahol a felszolgálók iPadek segítségével veszik fel a rendeléseket. Eközben tízezrek halnak meg alultápláltság…..
Mi áll az ukrán válság hátterében? Tar Edit Ukrajna az 1991. évi Szovjetunióból való kiválása óta keresi a helyét a nemzetközi színtéren. Az orosz és európai kapcsolatok mélyítése államfőkön és kormányfőkön átívelő program része volt. Gyakorlatilag ez a 22 évig…..
Háromszor adják el a szüzességet Thaiföldön -sv- Thaiföld, ahol az álmok valóra válnak – de nem csak a turisták, hanem a burmai nők számára is. Az egyre növekvő és változó igények kiszolgálására, a striciknek jól jönnek a burmai menekültek, akiknek álmai thaiföldi…..
Vérfürdő a Black Wall Street-en   - lz - Az egyesült államokbeli Oklahomában található Tulsa városában élt a XX. század elején az egyik legsikeresebb és leggazdagabb afro-amerikai közösség - központjában az Greenwood Avenueval - az utcával, melyen fehér ember nem járt.…..
Világpolitika Kenyai vérfürdő 2014.05.04 15:58:11
Miért menekülnek a fiatalok terrorista csoportokba? -mv- Kenya muszlim többségű Tengerparti Tartományában az elmúlt években felerősödtek a szeparatista törekvések, amelyek a Szomáliából és az Öböl államaiból importált radikális iszlamista ideológiával vegyülve az erőszak…..
„AMENNYIBEN A SZEXUÁLIS GYÖNYÖRT KERESED, ROSSZ HELYEN VAGY.”   -kb- Egy New York-i jóga stúdió rendhagyó lehetőséget kínál a lelki-testi ellazulásra vágyóknak. A foglalkozások meztelenül folynak, a stúdió vezetője szerint a résztvevők így közelebb kerülhetnek…..
sd Andrew Mwenda ugandai újságíró, akinek szavaira az egész világ figyel, saját országában azonban igyekeznek megfosztani őt publikálási lehetőségeitől. Mwenda szerint ugyanis nem a segélyek fogják kihúzni Afrikát a bajból. Nemet mondani sok milliárd dollárra furcsának…..
A brutális apartheid és ami mögötte van   -kb- „Fehér személy az, aki megjelenésében nyilvánvalóan fehér ember benyomását kelti…!” A náci párt által meghozott nürnbergi faji törvényeken is túltettek azok az intézkedések,  amiket Dél-Afrikában foganatosítottak a…..