Regisztráció Blogot indítok
Adatok
darabanth aukciósház

144 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Horthy Miklós 1920-1944 között volt Magyarország államfője. Korábban Ferenc József szárnysegédjeként, ellentengernagyként szerzett ismertséget és a Nemzeti Hadsereg élén, az Antant támogatásával átvette a hatalmat a Tanácsköztársaság után maradt káoszban. Megítélése meglehetősen vegyes a közönség…..
A japán mindennapok és a gyűjthetőség Hasegawát innovatív, a japán könyvkiadás egyik nagy alakjaként tartják számon. Nem csoda, hiszen igyekezete, hogy a nyugati világ megismerje a japán meséket, valóban sikeres volt, még ha nem is tudjuk pontosan, hogy az üzleti, vagy a kulturális érdek hajtotta…..
A japán népmesék kalandja nyugaton Ma a japán mesékről a legtöbbeknek a manga, anime és egyéb modern animációk jutnak eszébe, de nem ezzel kezdődött a japán mesekultúra virágzása. A japán mesekultúra már a 14. században produkált írott és illusztrált történeteket. Ezek - ahogy a legtöbb népi mese -…..
Az Osztrák-Magyar Monarchia 1867-es létrejöttétől kezdve jelentős hatást gyakorolt a Kárpát-medence történelmére. Bár az államalakulatot, és az egészet jóformán egy személyben összefogó Ferenc József megítélése a legjobb esetben is ellentmondásos lehet sokak számára, tagadhatatlan, hogy rendkívül…..
  Egy régiség értékét sok tényező határozza meg, köztük laikusok számára is egyértelmű szempontok mellett – mint egy régi aranypénz esetében az arany aktuális árfolyama – talán kevésbé egyértelmű szempontok is közrejátszanak, így fordulhat elő, hogy egy látszólag értéktelennek tűnő papírdarab 2.5…..
 A Monarchia Magyarországán – nem úgy, mint ma, amikor minden forgalomban lévő pénz egy helyen készül - két helyen folyt pénzverés. A Körmöcbányai verdéből, ami a nagyobbik volt a kettő közül, és a Gyulafehérvári verdéből indult útra az összes arany és arról, hogy épp hol készült egy adott darab, az…..
Gréta, numizmatikai asszisztens A tételek feldolgozásakor elég sok numizmatikai tárgy átmegy egy nap a kezem alatt, és van köztük néhány emlékezetesen szép, vagy ritka tétel is. Legjobban a bankjegy kategóriát szeretem, talán mert az én látásmódom szerint a papírpénzek hordozzák magukban a legtöbb…..
1946 Symphonia Diabolica Mauthausiensis Képeslap a Mauthausen-Gusen koncentrációs tábor bezárásának első évfordulójára. A haláltábor Felső-Auszriában helyezkedett el Linztől néhány kilométerre északra. Az 1938-as év elejétől 1945 májusáig üzemelt a második világháború ideje alatt. "Egyszerű"…..
A napokban lezajlott a Darabanth Aukciósház 300. gyorsárverése is, amit nyereményjátékkal ünnepeltünk, megköszönve vásárlóinknak és beadóinknak is az elmúlt 300 árverés sikereit. A szép kerek szám a Darabanth szakértőit is megindította. Rengeteg emberrel, történettel és műtárggyal, régiséggel…..
A tátrai turizmus a XIX. század második felében egyre nagyobb népszerűségre tett szert. Hegymászók, és a fürdők iránt érdeklődők kezdtek el a Tátráért rajongani. Hamarosan sorra épültek a turistákat kiszolgáló szállók, szanatóriumok, majd 1949-ben Szlovákia első nemzeti parkjává nyilvánították, ami…..
Kevés olyan korszaka van az emberiség történelmének, amely annyi különféle fizetőeszköz születését látta volna, mint az orosz polgárháború. Egységes és legitim kormány híján a korábban kiadott pénzek értéktelenné váltak, így újak kiadására volt szükség. A volt cári Oroszország területén 1917-től…..
Még napról-napra is érdekes látni a változásokat, fejlődéseket a városban ahol élünk, vagy ahová elutazunk, de még érdekesebb 100 év távlatából megnézni, hogy ugyanazok a helyszínek, ahol talán nap, mint nap elhaladunk, szinte felismerhetetlenül átalakulnak... Vagy éppen nem?  Íme néhány izgalmas…..
    298. gyorsárverésünkön egy különleges tétel kerül licit alá, egy ezüst névjegykártyatartó, fedelén a Társadalmi Egyesületek Szövetsége "A Magyar Társadalom Legjobbjainak" kitüntetésével, alján "1929 és 1932. évben a T. E. Sz. díját Tormay Cecile írónő nyerte", fedelének belső oldalán az írónő…..
A Szent István-rend egyike a legrangosabb és legrégebbi kitüntetéseinknek. Mária Terézia a Szent István lovagrend megalapításával – amely a magyarság irányába tett, rendkívül barátságos gesztusnak minősült – megalkotta az államalakulat második legrangosabb és egyben legmagasabb polgári elismerését.…..
Az 1956-os őszi forradalom eseményeinek hatására a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetem október 22-i diákparlamentjének határozatára a Soproni Postaigazgatóság 1. számú postahivatalának bélyegkészletének egy részét engedély nélkül felülnyomták.„Hazádnak rendületlenül..! Sopron, 1956 okt.…..
„Hol volt, hol nem volt (ámbár hiszen csak itt, Magyarországon lehetett), valaki szent buz- galommal csinált egy hatalmas pénzintézetet, s a mellett olyan buzgalommal költött meséket és regényes históriákat. Mai szemmel nézve szinte hihetetlennek látszik. Mert a ki ma regényeket…..
A labdarúgás hőskorának egyik első nemzetközi tornája az 1912-­es stockholmi olimpián rendezett bajnokság volt. A résztvevő 11 csapat közül egyértelműen kiemelkedett a futball szülőhazájából érkező angol válogatott, akikkelMagyarországot már az első mérkőzésen összesorsolták.A tisztes helytállás a…..
Budapest Népstadion képeslap, hátoldalán az 1955-ös osztrák-magyar 100. labdarúgó mérkőzés alkalmi bélyegzéssel – Hatalmas meglepetésre, remek játékkal a magyar válogatott legyőzte Ausztriát a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon! A két csapat 137. találkozója legalább annyira emlékezetes…..
A XII. század óta számos európai érmén szerepelt "Isten báránya – Agnus Dei". Az ismertebbek közé tartoznak ezek közül a nürnbergi aranyérmék, melyeket csak "bárány­-dukátoknak" hívnak. Az első ilyen dukátokat 1632-­ben verték Nürnberg városában, hogy kifejezzék a béke iránti vágyukat a harmincéves…..
A  Kiskunfélegyháza és Orosháza közt húzódó, dél-alföldi vasúti mellékvonal teljes egészében 1906-ban épült ki. Helyi érdekű vasútként, kezdetben magánvállalatok üzemeltették, majd a századfordulót követően fokozatosan a MÁV tulajdonába került. Eleinte a kis forgalmú vonalon teher- és…..
A kifejezést Machiavelli használta először az "Értekezések Titus Livius római történeteinek elsőtíz könyve fölött" című művében. Az általa megnevezett jó uralkodók: Nerva, Traianus, Hadrianus,Antoninus Pius és Marcus Aurelius. Úgy vélte, hogy azok a császárok, akik adoptio(örökbefogadás) révén…..
Londonban 1904-ben, Berlinben 1905-ben, Párizsban 1906-ban, Aradon 1908-ban. Mire gondoltunk? Igen, a cím nem félrevezetés, a Magyar Királyság területén csupán néhány évvel a nyugat-európai nagyvárosokat követően autóbusz közlekedés indult. Ez – a szélesebb körökben ismert budapesti millenniumi…..
Darabanth Aukciósház Aeroexpress 2016.04.16 08:06:53
A MALÉV 1946-os alapítása előtt, a magyar polgári légiközlekedés több kisebb-nagyobb társaságból állt. Közéjük tartozott az 1923-ban létre hozott Aeroexpress Rt. is, mely eleinte belföldi útvonalakon, majd a szomszédos országok irányába is indított járatokat. A légitársaság egyik pilótája Endresz…..
Az Egyesült Államok pénzrendszere numizmatikai szempontból enyhébb esetbe érdeklődésre, rosszabb esetben pedig némi irigységre adhat okot, mivel az állami jegybank szerepét betöltő Federal Reserve Bank politikájának köszönhetően az elmúlt száz évben kiadott bankjegyek nagyobbik része mind a mai…..
1917 márciusában lemondott a trónról II. Miklós orosz cár, majd kinevezett utóda, MihailAlekszandrovics nagyherceg is. Rövidesen megalakult az átmeneti kormány, melynek talánlegismertebb tagja Alekszandr Fjodorovics Kerenszkij volt. Ezekben a zavaros időkben azideiglenes kormány 20 és 40 rubeles…..