Regisztráció Blogot indítok
Adatok
martonmari

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bárhol, bármikor, bárkivel megfordulhat a világ,tartja a mondás.Rengeteg ember élete vett fordulatot az elmúlt időszakban, kicsit tényleg mindenkivel megfordult a világ. A betegség mindenütt ott leselkedik, de Olaszország komolyan veszi, hogyan csökkenthető a fertőzés esélye. Óriási árat fizettek…..
Két fiú unokám szerencsés nagymamája voltam a múlt héten, mert a nyári szünetben együtt tölthettünk egy hetet. Már régóta tervezgettük,hogy vonatra ülünk és elmegyünk egy nagyvárosba,mert, bár Dani 11 éves, Gábor pedig 10, mivel négyen vannak testvérek, szüleik nem könnyen szánják rá magukat egy…..
Emberek ezrei írnak utazásról blogot, olyanok is, akikről sohasem gondoltad volna. Valószínű ilyen vagyok én is. Hogy kinek és miért íródnak? Megtudhatod ha elolvasod legelső bejegyzésemet." Utazzunk 60 felett? Soha nem késő!" Július 10.-én, pénteken Szeged volt a cél. A Nyugati Pályaudvar…..
Emberek ezrei írnak utazásról blogot, olyanok is akikről sohasem gondoltad volna. Valószínű ilyen vagyok én is. Hogy kinek és miért íródnak? Megtudhatod ha elolvasod legelső bejegyzésem, " Utazzunk 60 felett? Soha nem késő! " Július 08 csütörtökön Győri kirándulást terveztünk.Most a Zónázó…..
Július 7-én ,szerdán Pécs volt az úti célunk,  Erikával,az útitársammal.Kedden megvásároltuk a pótjegyeket, oda-vissza 1070.-Ft. Budapest Keleti Pályaudvarról indulunk, amit érdemes megtekinteni, ha már ott van az ember. Freskóit Lotz Károly és Than Mór készítette. A MÁV START jelesre vizsgázott,…..
Beindult az év projektje.Terveim szerint végiglátogatjuk az ország megyéit,nagyvárosait. Első állomás Debrecen, mi is lehetne más? Andrea barátnőm az útitársam. (A) és (B) tervvel készültem,jó idő esetén wellness, rossz időre TOP 10 látnivalója a városnak. Július 04.szombatra esett az időpont…..
Két életünk van, az egyiket éljük a másikat élhetnénk. Hatvan éves lettem amikor az utazás, egyfajta életmódommá vált. http://megerkezni.blog.hu Motiválni szeretnélek, különösen ha a korosztályomhoz tartozol, mert tudjuk 60 év felett is van élet, amit élhetnénk. Megtapasztalhatjuk a tökéletes…..
Mindig van lehetőségünk, választanunk kell. Ha nem változtatunk is választottunk. A nap nagy kérdése két lehetséges út közül melyik legyen az igazi számomra?   Az első etap után, hogyan tovább?  Megyek  az óceán partján a Spanyol határig,  hiányos  sárga nyíl jelölést…..
    Rutinosan pakoltam a hátizsákomba , tudtam mi kell és mi felesleges .Egy évvel ezelőtt megtapasztaltam. Egészen más érzés kerített hatalmába mint tavaly. Igen ez már a második, mintha nem is velem történne. Kilépek a komfort zónámból, túl sokat kapaszkodtam a múltba,…..
Hihetetlennek tűnik de ma van az a nap amikor elindulok. ZARÁNDOKOK IMÁJA Uram, légy az utazó társasága, irányadója az elágazásoknál ! Adj neki erőt ,amikor elgyengül , védelmezd veszély közben, oltalmazd az út során, adj árnyékot a nap hevében, világíts a…..
" Az első zarándok utat te csinálod meg magadnak , majd a második út csinál meg téged "  - mondja egy bölcs szerzetes. Hihetetlennek tűnik de öt nap múlva elindulok a második zarándok utamra. Végtelen kibeszélhetetlen boldogság érzése tölt el. Kellemes magával ragadó…..
Egy éve ,hogy ott lehettem az Óceánnál a világ végén. Még mindig hihetetlen ,ez valóban megtörtént ? Velem történt ? Egy éve szeretném feldolgozni az élményt ,…..
Most már tudom meghívást kaptam a Caminora . Amikor megérkezett a meghívóm a nap 24 órájában velem volt ,ez kattogott a fejembe. Folyamatosan csak az " útra " tudtam gondolni . Igazából semmi indokom nem volt ,és mégis erős késztetést éreztem arra ,hogy 35 napon keresztül…..
Szeretnék köszönetet mondani ismerőseimnek ,kollégáimnak , barátaimnak és családomnak ,hogy támogattak és biztattak 35 napon át . Nélkületek nehezebb lett volna ,de veletek könnyebbé vált ennek az útnak a megtétele.Hálás vagyok érte .   Ezt a zarándok bizonyítványt…..
Goethenek van egy csodalatos gondolata " Barmihez ,amit megtehetsz vagy megalmodsz ,fogj hozza . A mereszsegben zsenialitas ,ero es varazslat rejlik . " Megerkeztem 2014. augusztus 06-an  a Szent Jakab-Katedralishoz . Santiagoba a zarandok irodaban bemutattam a zarandok utlevelem ,amiben a…..
Kedves László ismerősöm a Facebook-on kérdéseket tett fel . Amit hálásan köszönök Neki, és úgy gondolom ha Őt érdekli valószínűleg más is kíváncsi rá. Kérdései így szóltak: mikor kelek? mikor indulok? honnan eszem? napi rutinom? mi a legnagyobb meglepődésem? mi…..
Ma Leon-ba erkeztem. Santiago elott az utolso nagyvaros . Kr.e.68-ban romai katonak alapitotta vedelmi pont ,aztan katonai kozpont lett. A varos neve a latin " legio " szobol ered , ami veletlenul megeggyezik az oroszlan szoval is. Na es szinten az oroszlan jegyeben szulettem. Minden nap tartogat…..
Most sikerult bejelentkeznem . Pedig azt gondoltam ,mint egy Naplot ugy vezetem a blogomat. De hat nem mindig van ugy ahogy az Ember Lanya szeretne.A Naplot viszont vezetem ,es majd otthon feltoltom igerem. Egy hete vagyok az UTON .Bizony sok mindenre megtanitott mar. Peldaul az elengedest…..
Már csak kettőt kell aludnom és indulok a NAGY ÚTRA . Mint a gyerekek a karácsonyt úgy várom , tele izgalommal . Mit is tartogat számomra a sok becsomagolt ajándék ,amit 35 napig bontogatok ki. A búcsúzás az itthoniaktól már kezdetét vette Péter-Pál napján , Székesfehérváron…..
Hiszem ,hogy a Szent Jakab Útján vezető zarándoklatom végén meglelem Önmagam .Sokat gondolok erre . A felkészülésem a múlt héten a technikára fókuszálódott .Már mint mit is viszek magammal .Annyira kreatív lettem ebben a témában ,hogy meg is osztom milyen megoldást…..
Emberek ezrei írnak blogot ,olyan témáról ami foglalkoztatja őket .Most engem az foglalkoztat ,hogy ma egy hónap múlva elindulok az ÚTRA . Pontos forgatókönyv  Budapest -Terminál 2 .2014. július 10. 06:15 Brüsszel Charleroi repülőtér érkezés 08:15. Brüsszel Charleroi 10:25…..
Szeretném ,ha megtudnám tenni amit mindig is akartam ,úgy ahogy Paulo Coelho megfogalmazta. Tehát most aztán megteszem amit mindig is akartam. Ehhez tökéletesen illeszkedik a "Beavató túra " eseménye a  Zarándok iroda szervezésében. 2014.május 25 vasárnap Normafa - Páty ,Fenyves…..
Eltérő motivációval indulunk el az útra . Spirituális ,vallási mellett számos más okból . Saint-Jean-Pied-de-Port-ból a Pireneusokon át vezet az út Spanyolországba Santiago de Composteláig 795 km. Így a felszerelést ,lábbelit ,ruházatot ,hátizsákot alaposan átgondolva kell…..
Felkerestem Szikora főorvos Urat aki műtötte a térdemet . Mi is a teendőm út előtt ,út közben ? Nagyon egyszerű tő mondattal válaszolt . 1.) Maradjak itthon . 2.) Vagy egy tengerparton napozzak . Egyik lehetőség sincs átfedésben célommal . Mivel elhatározásom szilárd ,mert hogy…..
Kipróbált ötletek tárházát hallhattam profi módon ma délután . A zarándok iroda szervezésében Camino klubdélután volt ..Hihetetlennek tűnik ,hogy egy 32 literes hátizsákban el lehet férni egy teljes hónapig.Eszembe jutott Andrea barátnőmmel a Római utunk ,hogy mi pár napra…..