Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csapláros Albert

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sosem értettem azt a mentalitást, amely kéjes gyönyörűséggel rúgózik azon, hány elvesztett csatánk, levert forradalmunk volt a múltban. Mintha azt akarnák belénk sulykolni, ami magyar, az csak rossz lehet. A múltunk meg nem más, mint balfékek baklövéseinek sorozata… Amikor ilyeneket hallok,…..
Csapláros Albert 2017.05.06 21:34:51
@Sang: Szulejmán nem ellenünk készült, 1526-ban, hanem a Habsburgok ellen. Lajos királyunk Habsburg párti volt ugyanis . A török a Cognaci liga megsegítése okán vonult hazánk irányába . A mohácsi végeredmény valóban gyászosan alakult. Szulejmán , még Budára is bevonult és megcsodálta a várost . A hadi naplójában kitér erre. A török területi igények támasztása nélkül kivonul , s tudja , hogy Szapolyai hatalomra kerülésével szert tesz egy szövetségesre. A királyi adminisztráció novemberre teljesen feláll és az ország működött. A mohácsi vereség nagy volt ugyan , de ennél nagyobbakat is kihevert már a nemzet.
Ha már a vereségeket ecseteljük előszeretettel, akkor méltatlanul nem esik szó az 1527 júliusában nyugatról érkezett pofonról . Közel 30 000 vasas érkezett a nyugati végekre és tevékenységüket joggal nevezhetjük népirtónak. Szapolyai menekülni kényszerül. Ez volt az igazi érvágás és nem Mohács. A trónviszály okozta háború kegyetlen volt. Ezek a vasasok dúlták fel Itáliát , s benne Rómát. Több 10 000 halott. Civil halott. Ezek a zsoldosok hazánkban sem lettek kíméletesebbek. Szapolyai a törököt hívja segítségül. S a törökök kiszorítják a barbárokat.
A veszteségeket a Jezsuita történetírás teljesen a törökök számlájára írta. S bár ők sem voltak szentek,, de gonoszságban, kegyetlenségben nem mérhetők az európer humanista martalócokhoz. 1526 után Magyarország egyik fele , szinte folyamatosan török szövetséges.
Az öt hónappal ezelőtti fegyveres-szavazós poszt sikerén felbuzdulva (közel hatvanezer kattintást és 335 kommentet kapott, ami a Lemilblog eddigi legolvasottabb cikkévé tette) úgy gondoltam, hogy ismét valami hasonlóval lepem meg a hadtörténelem iránt érdeklődő lemiles olvasóközönséget. A múltkori,…..
Csapláros Albert 2017.02.06 10:08:37
Nehéz megítélni és sorrendiséget állítani , hogy kik voltak a legnagyobbak. Hivatásos történészeknek sem adatik meg , hogy minden adathoz hozzáférjenek , hiszen csak ahhoz férhetnek hozzá , amit valaki valahol leírt, az megőrződött, megtalálták, ( nem titkosították ), hitelesnek elismerték. Nem mindig írtak le mindent. Nagy teljesítménynek én azt ismerem el, amikor valaki szinte a semmiből növi ki magát, nevet szerezve,nagyon is említésre méltót tesz. Vagy kevés eszközzel rendelkezve, olyanokon kerekedik felül , akiknek akár egy egész hátország áll a rendelkezésére. Nem teljesítmény, ha egy 100 Kg-os birkózó a a pehelysúlyú felett győzedelmeskedik. Itt említeném a fentebb valaki által lekicsinyített Hunyadit, aki Nándorfehérvár alatt, gyakorlatilag magánháborút vívott, egy nagyhatalommal. Egyáltalán nem voltak egy súlycsoportban.Bátor volt, hogy kiállt, erős volt, mert kitartott, és odaállt mellé a hadiszerencse is, mert bízott Istenben. És ne sajnáljuk a szerencsét tőle, mert Ő volt a pehelysúlyú és az járt neki! Megemlíteném Adolf tábornokait. ( nem a svéd Adolfra gondoltam ) Pontos adatokkal nem tudok szolgálni , de több helyen olvastam , hogy a földbe döngölt hitleri német hadsereg kevesebb katonát, (nem civilt) veszített a II Vh .alatt, mint a keleti és nyugati szövetségesek külön-külön. Az emberveszteség alakulása bizony jelentős fokmérője a tiszti, tábornoki kar minőségének.
SZÓVAL SZAVAZZUK MEG , KI A LEGNAGYOBB HADVEZÉR !
Van egy javaslatom.
Szavazzuk meg, mi a legfinomabb étel ma Magyarországon! Van egy behűtött pezsgőm , hogy minden kaják legalja, a PIZZA vinné a pálmát!
Pár éve megszavaztatták a népekkel, melyik a legjobb magyar könyv . Hát persze, hogy az Egri csillagok ( Gárdonyi fenn az égben , még ma is pironkodik )
Szavazósdi fanoknak, vad demokratáknak, javallanám. Ha egyszer műtőasztalra kerülnek, tegyék lehetővé minden szavazásra jogosultnak, hogy döntsenek. Mivel műtsék Önöket. Here, vagy méhnyakrákkal ? Mandula , vagy vakbélgyulladással? Mell implantátum csere, vagy péniszhosszabbító műtét, altatással, vagy helyi érzéstelenítéssel..... ?
Globális imperialista-e az Európai Unió vagy egy mintapolgároknak való oázis? Frusztrációink és projekcióink mintafészke vagy valóban egy lelketlen szörnyeteg? Összezúzzuk vagy mi húzzuk össze magunkat? Érvek pro és kontra. Közellenség Az Európai Unió létének nagyon…..
Csapláros Albert 2014.09.25 09:16:27
A fenti cikk első része kitűnő meglátásról tanúskodik!
A Javító nevelő mucsáknak résszel már nem értek egyet.
Tény és való , hogy Európában nyugat és kelet különböző társadalmi és kulturális fejlődésen ment át. A meglévő különbségek fenntartásához a nyugati hatalmaknak jelentős közük van. A különbségek okai szerintem kizárólag gazdaságiak. Hogy miért van a nyugatnak jelentős gazdasági fórja.....? Hát erről szólt két nagy háború,s azt megelőzőleg óriás gyarmatbirodalmak kialakítása és kihasználása . A DEMOKRÁCIÁNAK semmi köze sem a gazdasági sem a kulturális "fejlettséghez". MILYEN TÖBB SZÁZ ÉVES DEMOKRATIKUS MÚLTTAL rendelkező országokat ismer,kedves Hunkaramazov? Talán a GB-t, ahol Gandhit kizavarták a vonat első osztályáról? Vagy az USA-t ahol a tömegközlekedési szabályokat a feketékre nézve szintén külön értelmezték?
KORRUPCIÓ! Hát ez keleten nagyon dívik és elterjedt. Különösen azóta,hogy 1990-ben a nyugati tőke beáramolhatott. Kellet a segítség, mert ily mérvű elharapódzásához egyedül kevesen lettünk volna.Megállapítanám,hogy mi nem egyedül vagyunk ilyen korruptak, hanem kizárólag a vezető ny-i gazdasági elittel egyetemben.
Véleményem szerint, ha a kultúrának van egy etalonja ,amihez mérheti valamely társadalom magát, akkor azt Tibet körül kell keresni, pár ezer méteren. Ettől a szinttől a nyugati konzumidiótizmus fényévekre van. Szerintem egy közép-európai mucsai sem olyan reménytelenül elveszett, többet tapasztalt és tud a világról. mint egy szupermarketfüggő, szeméthegyépítő nyugaton.
Tisztelettel:
Arizonában egy 9 éves kislány véletlenül megölte a lövészet oktatóját, mikor az megmutatta neki, hogyan kell automata Uzit használni. A baleset az arizonai Dolan Springsben történt. A lövészet oktatót, a 39 éves Charles Vaccát a las vegasi egyetemi kórházba szállították…..
Csapláros Albert 2014.08.28 09:45:16
@röf: 11-évesen kispuskával lőttem az MHSZ-nél kb. 10 perces elméleti oktatás után. Nem volt egy erős fegyver, de őzre hatásos lett volna ,(ha jól eltalálja az ember). A fenti eset , baleset volt. Balesetek a legjobb lányneveldékben is előfordulnak. Ezeket az eseteket aztán a pacifisták hangadói elhozzák a világ ezen részébe elrettentésül, hogy - Lám mi történt! Jaj!
Nincs szenzáció értéke sajnos azoknak az eseteknek ahol nem történt halál eset, meg semmilyen eset sem, mert tudták a potenciális elkövetők, hogy az estlegesen általuk kiszemelt áldozat jól bánik a fegyverrel, vagy fegyveres őrzi.
Minél korábban képes valaki elsajátítani a fegyverek forgatását, használatát, annál jobb fegyverforgató lesz és kialakul benne az ezzel járó felelősségérzet
A fegyvert forgatni és használni tudó egyáltalán nem azonos a potenciális gyilkossal.
A fenti baleset kizárólag szabad országokban fordulhat elő, ahol felnőttnek tekintik a társadalmat.
Az ilyen fejletlen kultúrával rendelkező taho állampolgárokat mint mi vagyunk megvédi a TEK!
Biztosan felmerült már mindenkiben a kérdés, aki aikidózik: komolyan lehet-e venni a fegyver elleni technikákat? Lehet komolyan alkalmazni őket, ha valaki késsel, karddal, vagy bottal támad? De, ha már az egyszeri aikidoka elgondolkozik, biztos megkérdezi magától: miért támad valaki…..
Törzsszövetség Ukrajna üzenete 2014.02.28 16:22:08
Miközben a magyarokat az Unióból kívánja Orbán az oroszok rabságába dönteni (teljes energiafüggés, gyarmat leszünk), mindezt jól ellenpontozta, hogy emberek haltak meg, hogy ne tartsa őket távol Putyin bábja (Janukovics) az EU-tól. Orbán Viktor arra is rádöbbent, hogy hiába…..