Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyuri_

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Bátor Sir Robin 2008.09.23 06:15:00
Robin, a bátor elszaladt Bátran elfutott, el ő A vész láttán ahogy tudott Farkát behúzva elfutott (Gyalog-galopp)  Magyarország gyámoltalan, gyenge, nehezen védhető peremvidék. Katonailag is, de ez az ország annyira csesznye, hogy nem kell ide erőszak. Sőt, még igazi zsarolás…..
Gyuri_ 2008.09.23 12:23:40
Carnivora: ezt a "berszinthez" viszonyitast el lehet felejteni. Nyersanyagoknal, amiket importalunk, senki sem fog arengedmenyt adni, mert a berszinvonal alacsonyabb.

A gond, hogy ezt a "megallitjuk az aremelkedest az orszaghataron" dolgot egyszer mar probaltuk es belebuktunk. Nem is lehet. Egyszeruen a belfoldi araknak kovetni kell az vilagpiaci valtozasokat. Sem pluszado kivetes sem az AFA csokkentes nem megoldas.

Ha csak a balos szemuvegen at nezzuk, akkor is igazsagtalan a szabalyozas, hiszen mi a feneert van tamogatva a gaz es a tavfutes? A szuleim faval futenek, senki sem ad erte penzt (pedig az megujulo).

A panellakasokkal is lehetne mit kezdeni, csak eppen a bentlakoknak nem erdekuk (szamomra erthetetlen, de ugy viselkednek, hogy bar ovek a lakas (berleti dijat nem kell fizetni), de az az altalanos hozzaallas, hogy majd valaki mas karbantartja/korszerusiti). Evente egy-egy ablakot le lehet am cserelni hoszigeteltre.

Egy jo levego-levego hoszivattyu 1:4-hez ad le hot. Ez mar az otthoni gazarak mellett is versenykepes, plane, hogy a villanyar sokkal kiszamithatobb es nincsen ingadozas a futoertekeben. Es a lenyeg: levego-levego hoszivattyut lehetne telepiteni barmelyik lakotelepi lakasba! Meretre teljesen megegyezik a split legkondikkal. Igy viszont mar erdekes is lehet, ha a szeteso 30 eves tavfutesi rendszerek helyett elgondolkoznanak akar egyedi akar tombszintu hoszivattyukkal.

Az uj hazakhoz pedig a magyar viszonyok kozott tipikusan viz-levego vagy viz-viz hoszivattyut kellene telepiteni, kihasznalva a geotermikus energiat (a hoszivattyuk igen jo hatasfokkal mukodnek, ha a "szivattyuzott" kozeg +6..9 fokos).

A hoszigetelesrol: nekunk telen kb. havi 50 ezer forint a villanyszamlank ugy, hogy a nappali egyik fala uvegbol van (120 nm a haz).

Meg csak nem is a legujabb, harom retegu hoszigetelt uveg van beepitve, hanem 10 eves, atlagos, ketretegu. Normal villanyfutotestekkel futunk, kb. 1500 kWh/honap (23 fok). Ja, es mi Norvegiaban lakunk. Szoval ennel biztosan alacsonyabb lenne a szamla otthon.
Gyuri_ 2008.09.24 15:08:26
"www.hoszivattyubolt.hu/hoszivattyu_aktualis.php

Azért ez is érdekes... Mi el fogunk ide jutni mielött elzárnák a gáz csapokat? "

Na, azert ez igy nem igaz, az eredeti (www.stockholmgas.se/Projekt/Avveckling/) bejelentesben arrol van szo, hogy a halozat 25%-an szunik meg a szolgaltatas, ahol az osszes ugyfel 3%-a talalhato. Ez is ot ev alatt. Egyszeru esszerusites, nem a gazrol valo lemondas.
w A sajtos pogi ára 2008.04.08 06:00:00
Ahogy körbenézünk Nagy-Magyarországon és vidékén, egyre többen csodálkozhatunk rá a helyzetre, hogy jé, ezek a tuskó, nemzetként nem is létező tótok, meg a bocskoros, szőröstalpú oláhok, szóval az elcsatolt területek egy jelentős része valahogy... többre vitte. Elég keserű…..
Tamás csak dolgozni szeretett volna, de a büfés bürokrácia megakadályozta. Kedves MÁV ideje lenne, ha végre a büféskocsit üzemeltető cégek körmére néznének, mert a kocsik büdösek, retkesek stb, stb, stb. Ja és egyik másik büfésnek szappannal ki kellene mosni a száját, mert…..
Mennyit bukik az állam a magyar filmet megnéző embereken? Sokat! Magyar Mozgókép Közalapítvány Kuratóriuma szétosztott "pár millió" adóforintot: A 39. Magyar Filmszemle játékfilmjeinek MMK-támogatása…..
Hanem egy valódi kétszínű homár. Mi sem tudtuk, hogy a páncélunk jobb és bal fele Gyurcsány és Orbán álmának megfelelően teljesen külön fejlődik, így megeshet az ilyesmi. Részletek itt, köszönjük Béemnek. ..
A berlini állatkert szupersztárja Knut felnőtt (itt meg lehet nézni, milyen volt kicsinek és milyen most), de sebaj, itt az utánpótlás. A nürnbergi állatkertben január elején ugyanis megszületett az a nőstény jegesmedvebocs, akit egyelőre Knutschi-nak (magyarul Knutka) becéznek. A…..
Az alábbi sztorinak egyetlen pozitív üzenete van: az alávetett lárvák fogyasztók legalább képesek a szolidaritásra. Miközben a BKV szervezésében órákig aszalódnak szűk folyosókon, hogy jó sokat fizethessenek a rossz szolgáltatásért, aprót váltanak egymásnak, fenntartják a…..
Gyuri_ 2008.01.04 12:15:24
"Na már most, London szóba került, Párizsról is lenne szavam. Az ottani közlekedés világszínvonalú. Nem csak, hogy van egy csomó elkerülőút Párizs határában (ilyen 6 sávos autópályák pld), és nem csak, hogy van 14 meg pár metrójuk, és még most építik a villamoshálózatukat (ami náluk kb. metró, csak a föld felett), hanem még van olyan fantasztikus elővárosi vasútközlekedésük, hogy megáll az ember esze. (www.frenchculture.com/images/metro_map.gif)"

Azert ez igy ebben a formaban nem igaz. Parizs tomegkozlekedese igazi iskolapeldaja a szinte tokeletes rendszernek. Ezzel egyutt, ami naluk a metro, az nalunk inkabb villamos. A fold feletti villamosuk is villamos.

Erthetobben: konnyumetrot hasznalnak, a kocsik kb. villamosnyi meretuek, viszonylag szukek es lassuak. Parizst nem bombaztak szet, ezert altalaban az utcak szukek, nem lenne hely egy suru villamoshalozathoz. Ami ott megvan es pl. Budapesten nagyon hianyzik, az az RER, az ottani HEV, ami keresztul-kasul megy a varos alatt, 3-4 megalloja van a belvarosban, kint pedig tobb 10 km tavolsagra megy (pl. a CDG es Orly repuloter is az RER-B-n van, pedig a varos ket ellentetes oldalan vannak).