Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bombadil

2 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi történt Konstantinápolyban 1453-ban azonkívül, hogy a törökök bevették a várost?  Hová lett Isten és Szűz Mária védelme a város felől? Milyen út vezetett idáig, hogyan tudtak a törökök sikeresek lenni az elkeseredett ostrom során, amikor a középkor legfélelmetesebb védműve őrizte a települést?…..
2012-ben a National Geographic Életre szóló utazások című könyvében a világ tíz legszebb villamosvonala közé válogatta és a hetedik helyre rangsorolta a kettes villamost. Nem véletlenül. Ezen a vonalon tárul elénk ugyanis a legcsodálatosabb panoráma a Duna-partra és a Budai építészeti műremekeire,…..
Napokon belül megindul a közlekedés többszáz km-nyi új TGV vonalon Franciaországban, decemberben pedig Németországban is gyökeresen átalakul a vasúti közlekedés az új Nürnberg-Erfurt nagysebességű vasútvonal átadásával. Európa fontosabb hagyományos és nagysebességű vasútvonalai, a térképen…..
Kállay-Saunders András és a Fool Moon ment tovább a zsűri, Pál Dénes és a Honeybeast pedig a közönség szavazatai alapján A Dal második középdöntőjében. Kállay 40 pontot kapott a produkciótól félájulttá váló zsűritől, akik még az elképesztően feledhető Fool Moont…..
Veszprémben a néhány napos rossz idő elég volt ahhoz, hogy súlyosan megviselje a százmilliókért épített vadonatúj beruházásokat. Miközben tóvá változott a belváros közlekedési csomópontban a 150 milliós aluljáró, a város határában épült kerékpáros alagútban mocsár…..
bombadil 2013.08.28 20:48:19
@Morgan kapitány: mint ex-veszprémi, gyakran "hazajárok", és elborzaszt, ami ott történik. Minősíthetetlen, undorító az egész. A belvárost így szétbombázni, és valóban, szürke kőlaptengert tenni a helyébe, mindezt olyan "gyorsan", hogy a csiga mellettük fénysebességgel halad... aztán ígérték, hogy milyen szép lesz a körforgalom a belvárosban, azóta is csak füvek, gazok vannak rajta. Mindezt milliárdokból, közben a Petőfi utca meg szétrohad. A volt Skála-áruház mellett jártam nemrég: gazos, elszáradt bokrok, gondozatlanul. Kritikán aluli az egész. Illetve felháborító látni, hogy mire megy el a veszprémi polgárok pénze - és milyen "minőségben".
Nemrégiben írtam egy bejegyzést az Európa jövőjét firtató újévi jóslatokkal kapcsolatban, és egyelőre úgy néz ki, hogy a Nemzetközi Vöröskereszt főnöke tippelt a legjobban. Dél-Európa tekintetében humanitárius katasztrófát és fokozódó erőszakot vizionált Yves Daccord,…..
"Semmi sem örök, csak az ideiglenes megoldás" Cikksorozat a Moszkva térről Az előző részekben áttekintettük a tér történetét a második világháborúig és utána, majd bemutattunk egy 1984-85-ös pályázatot. Most pedig az elvetélt felújítási kísérletekkel…..
bombadil 2011.07.09 23:35:33
@sebi77: Szerintem már gyakorlatilag minden épeszű budapesti lakosnak eszébe jutott a 6-os összekötése. Egyszerűen azért, mert baromi logikus lenne, és mindössze 100-200 méterről beszélünk.
Na, hát ezért nem jut eszébe egyetlen politikusnak, "szakembernek" sem...
Jó, az igaz, hogy akkor kellene még venni néhány Combinót (a járatsűrűség fenntartása érdekében), viszont le lehetne selejtezni a mostani villamosok nagy részét, amik ott járnak.
Úgyhogy ne reménykedjünk - itt nem logika és józan ész szerint mennek a dolgok (soha nem is mentek úgy).
És nem győztünk. Míg tavaly ilyenkor a Fidesz az IMF ellen vívta gazdasági szabadságharcunkat, függetlenségünkért, ma a Fidesz gazdasági megállapodást kötött Kínával. 1 milliárd eurós hitelkerettel, és 2015-re 20 milliárd dollárra növelt kétoldalú gazdasági kapcsolattal.…..
 ..
bombadil 2011.04.15 10:52:00
@Vajon_minek:
Ne fáradj itt népneveléssel. Semmi értelme. Amint a kommentek 90%-ából kiveheted, itt nálunk sokkal magasabb a lakáskultúra. Elég csak megnézni a rengeteg, szebbnél szebb bazsarózsás függönyt, a cirádás műbőr-garnitúrákat, a franciaágyak fölé elhelyezett thaiföldi legyezőket, netán a lakóparkok erkélyeinek káprázatos, szemgyönyörködtető virágnélküliségét.
Szerintem a kommentelők nagy részének az Eiffel-téri kockairodaház a nyerő, mert az olyan szépen, vonalzóval van megtervezve. (Ahogyan általános iskola 2. osztályában házikót tervezni illik – a tanítónéni is mondta!)
Abban azért persze biztos lehetsz, hogy ha bármelyikük megnyerné ingyen ezt a házat, akkor visítva trombitálnák össze valamennyi barátjukat, rokonukat, kollégájukat a dicsekvéstől.
No meg arra is mérget vehetsz, hogy ezt a házat bármelyik, negyedosztályú magyar kivitelező ugyanilyen osztályon felüli minőségben megcsinálná, pikkpakk.
Ugyebár.
Úgy tűnik, vannak dolgok, amiken még a kétharmad sem változtat. A Fidesz-kormány sem mer az öregségi nyugdíjasok juttatásaihoz nyúlni. Ismét egy kicsit több konkrétumot tudtunk meg a Széll Kálmán-tervről. Sajnos tényleg csak egy kicsivel többet, hiszen Matolcsy György…..
Gondolkodott már rajta, milyen világ köszönt ránk, ha elfogy a szén, a gáz az olaj? Ha nem találunk hasonlóan könnyen és nagy mennyiségben kiaknázható energiaforrást, a tudományos kutatók véleménye szerint váltás helyett akkora válság vár ránk, amilyet még nem láttunk.…..
A kormány látványosan rosszul mérte fel az európai valóságot: ha valaki sorozatosan megsérti a nyugati alapértékeket, előbb csak ügyeletes rosszfiú, majd nagyon gyorsan xenofób, soviniszta, antiszemita stb. lesz. Abból a klubból pedig nincs kilépés. (Kép: Wolfgang…..