Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sörnyelő

1 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na igen, ostobaságot beszélni nem magyar kiváltság, ezt tudtuk. Ennek ellenére méltán számíthattunk valamiféle előkelő helyezésre a nemzetközi ostobaság beszélő versenyben, mondjuk mittudomén, második helyezésre az oroszok után, de most egy mesteri beszólással ezt a reményt elvették tőlünk. Szóval…..
Egyetlen kérdés Orbánnak és győz az ellenzék   Orbán Viktor csatába indul. Csatába a békéért. Csatába Brüsszelbe, miközben Ukrajnában van háború. Csatába a saját NATO szövetségeseink ellen… Akárhogy is nézzük, van azért ebben az egészben egy iszonyatos nagy adag abszurditás. Azt hinné az ember,…..
A legolcsóbb megoldások fúrásra, faragásra, csavarozásra és csiszolásra...
Több mint 20 Samsung TV-t teszteltünk a legújabb tesztpadon. A Samsung tévék általában véve nagyon sokoldalúak, és jó vagy még annál is jobb képminőséget tudnak nyújtani. A Samsung a LED-es modelljeiről ismert, amelyek általában nagyszerű játékfunkciókkal rendelkeznek. A Samsung 2021-ben mutatta be…..
Sörnyelő 2021.11.13 20:13:41
Szánalmasan gyenge fordítása az rtings cikkének www.rtings.com/tv/reviews/samsung
Legalább értenéd amit írsz és megadnád a forrást ha már más kútfőből dolgozol.
SERTEPERTE Hány fok a Balling? 2021.10.28 13:43:18
Azzal, hogy nem kötelező a sörfőzőknek a címkén illetve a doboz palástján feltüntetni csak a sör alkoholtartalmát, szabad teret biztosítanak a fogyasztó átverésének.Annak idején a Német Sörtisztasági Törvény, ma már senkire nézve nem kötelező előírásai, szigorúan meghatározták, hogy sörfőzéséhez…..
 Mostmár hivatalosan is regisztált online ellenzéki előválasztó vagyok, ma délután ugyanis sikeresen megtörtént a művelethez szükséges első lépés: elfogadták a regisztrációmat. A neheze még hátravan: a miniszterelnökjelölt-jelöltről már van elképzelésem, de helyi szinten tanácstalan, mi több,…..
A gyaloglás egyaránt ajánlható mozgásforma a mozgásszervi panaszokkal vagy túlsúllyal küzdőknek, de azoknak is, akik el szeretnék kerülni ezen állapotokat. Bármely életkorban végezhető, frissítő, stresszoldó, betegségmegelőző, erősítő hatású. Egyszerű testedzés, de néhány jó tanácsot azért ehhez is…..
Sörnyelő 2021.08.27 15:47:09
@horrorpornó bábszínház:
Ha már a fizikát említed, akkor éppenséggel a munka=erő*az erő _irányában_ megtett út. Tehát ebben az értelemben mindkét mozgásforma sík terepen nulla energiaigényű lenne.

De mire is akartál ezzel kilyukadni?
Szép nagy olvasótábor összeverődött a blog körül. Sokan kíváncsiak voltatok a híreinkre, érdekességeinkre. Sok minden történt, amikről mi mégsem írtunk. Hosszú ideje tartozunk nektek sok féle helyzetjelentéssel. A magyar drón szabályozásról, a nemzetközi helyzetről, meg sok minden másról is...
A napelemek hatékonyságának növelése fontos kutatási és fejlesztési terület. Itt a blogban is többször írtunk már arról, milyen irányokban gondolkodnak a tudósok – elég csak a világűrbe tervezett napelemekre gondolni. A svájciak azonban most egy nagyon egyszerű és kézenfekvő módot találtak a…..
Sörnyelő 2021.07.15 08:18:24
@preddy: Miért? Ez 300 kWh/háztartás/hó. Teljesen reális.
Sörnyelő 2021.07.15 18:20:13
@preddy: Azt írta, hogy évi 800 000 kWh amit bátorkodtam elosztani 12-vel (hónap) és 220-szal (háztartás). 800.000/12/220=303 kWh/hó/háztartás.
Hazánk bővelkedik lenyűgöző rejtett kincsekben, így nem feltétlenül kell messzire utazni, ha igazi különlegességeket szeretnénk felfedezni. A belföldi barangolások egyik kivételes úti célja a Gánti Bauxitföldtani Park, ahol a vöröslő bányagödörben kialakított tanösvényen olyan érzés foghat el…..
Csülök Pékné módra Ó, a csülök, ó az a pék és a neje.. áldattassék a neve. A következőkben én és a csülök kalandját mutatom be nektek Hol is kezdjem? A csülök szerintem majdnem mindenkinek nagy kedvenc. Anatómiai szempontból a sertés hátsó lábikráját nevezzük csülöknek – mivel a coca ezen…..
Ahogy nem minden nap bélszín vagy libamáj, néha úgy megcsömörlik az ember a bűvös mesterkedésektől és craft-divat söröktől. Ilyenkor nem kell a whiskeyhordóban érlelt kávés-kókuszos stout, vagy a vörös áfonyával, vaníliával bolondított, kék algával színezett Berliner Weisse. Csak egy korsó jóféle…..
Kína a drón iparág hazája és a diktatórikus ország a drónok használatára is lényegesen nagyobb szabadságot enged  az embereknek, mint a demokratikus országok többsége. Az új magyar drónszabályozás kapcsán különösen aktuális, de egyébként is érdekes, hogy Kínában mennyivel egyszerűbb drónt használni,…..
Sörnyelő 2021.01.08 12:51:43
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Van annak egy sajátos bája, amikor kis k-európai autokrata rezsim talpnyalói az EU vagy az USA demokráciáját féltik vagy kritizálják.
Tök község mellett - a feltételezések szerint domonkos - XIII. századi templomrom  Itt nemrég voltam, 2020. december elején, egy nap kétszer is. Délelőtt és délután. Aznap Pesten volt dolgom. Úgy döntöttem, az utamat összekötöm egy templomrom meglátogatásával, amiről hónapokkal ezelőtt láttam…..
Tekerés közben Itt a fal 2020.12.01 20:06:40
Ha jól sejtem, a FIDESZ-ben most nagyon komoly brainstorming folyik, hogy kerüljenek ki abból a slamasztikából, amibe Orbán Viktor belekormányozta a pártot. Biztosra veszem ugyanis, hogy ami Szájer Józseffel a napokban történt, az nem a véletlen műve. Azt, hogy Szájer melegbárokba jár, már régóta…..
Táv: 25km Szintemelkedés: 590m Budapest közelében a GeoGo rendszerű teljesítéseken kívül több instant túra között is válogathatunk. A különbség közöttük annyi, hogy van amelyik sokkal érdekesebb útvonalon vezet végig, érezni a kiírásokban a törődést, az átgondolt útvonal kijelölést. Van olyan is…..
A komposztálás sok éve a kerti témák egyik legnépszerűbbike, hiszen abszolút zöld elképzelés, házilag is kivitelezhető, megoldást jelent többféle problémára, nem csoda hát, ha gyakran előkerül. A legtöbb leírás ugyanakkor jellemzően odáig jut, hogy taglalja az előnyeit, és próbálja rávenni a…..
Sörnyelő 2020.11.15 17:55:57
@Pompiere: Családi ház kertje. Kb. 350nm gyep. Vagy 15 éve vettünk egy 900 literes komposztládát (ideírom a nevét, mert megérdemli: Thermoking 900)
Nagyon szépek a posztban leírt alapelvek meg arányok, de én lusta vagyok ilyen tudományos módszerekhez. Csak az volt a láda célja, hogy a fű nyesedéket legyen hová tenni. Ezen kívül ősszel megy bele némi falevél, amit a fűnyíró összeszed. A karbantartás annyi, hogy minden tavasszal szétszedem. Az alsó egyharmad olyan mint a képen, porhanyós humuszos földnek néz ki. A többit visszapakolom, kis Bioclean komposzt adalékot szórók rá rétegenként és meglocsolom. Ebből az jön, ki, hogy kb. két szezon alatt bomlik le amit beleteszek.
Tehát évente 1-2 órát dolgozok vele. Közben lenyeli a füvet és tavasszal ad 300 liter kész komposztot, ami év közben ide-oda elkopik.

A poszthoz képest egyáltalán nem szakszerű ahogy csinálom, de mégis működik.
Esélyesnek látszik november 4-én szerdán reggel, hogy Donald Trump folytathatja majd elnökségét egy újabb 4 éves ciklussal 2021-től is. A választás előtti utolsó napokban még nagyon szoros, fej-fej melletti versengésről szóltak az elemzői hírek, sőt az amerikai médiumok többsége inkább Biden…..
Sörnyelő 2020.11.05 13:23:36
@Bandibacsi34:
Szerencsére a mi fejlett demokráciánkan még csak hasonló sem történhet.
444.hu/2018/04/14/a-levelszavazatok-96-szazalekat-kapta-a-fidesz

A magyarországi állandó lakhellyel nem rendelkező állampolgárok, vagyis a határon túli magyarok csak az országos pártlistákra szavazhattak. Bár a névjegyzékbe több mint 378 ezren vetették fel magukat, végül több mint 224 ezren szavaztak érvényesen. Nincs meglepetés:

az NVI beszámolója szerint a voksok 96,24 százalék a Fidesz-KDNP pártszövetségre adták.
Földalatti kisvasút és lábon álló medencék is szerepeltek a Miskolctapolca ihlette tervekben, ám a valóság közbeszólt...
Aki keres, az talál – nincs ez máshogy a hibák és hiányosságok feltárásában sem. Múlt hét elején jelentették be hivatalosan az új iPhone 12-modelleket, amelyek - az eseményt megelőző pletykáknak eleget téve - igazolták a velük kapcsolatos elképzeléseket, de azért jócskán hagytak maguk után…..
Táv: 102,3km Szintemelkedés: 3.511m Folyamatosan átköltöztetem a Blogomat az új oldalamra a melyet innen is elérhettek. Ez volt a második 100 km-es túrám idén. Erre is előneveztem és mivel a rajt-cél azonos helyen Eresztvényben a Novohrad-Nógrád Geoparkban volt így nem kellett gondolkoznom azon…..
Sörnyelő 2020.09.18 20:44:16
Az elektronikus szavazás bevezetésének gondolata habár néha megjelenik egy-egy párt, politikus kommunikációjában, de valahogy sosem válik annyira a közbeszéd részévé, hogy arról tényleges politikai vita legyen. A legközelebb ehhez a 2019-es főpolgármester választáson, Puzsér Róbert Sétáló Budapest…..
Sörnyelő 2020.07.17 21:11:07
@MAXVAL bircaman közíró: Hát ezt is megértük. Egyet kell értsek. A legnagyobb baj a pofonegyszerű szavaztavásárlás és szavazói akarat befolyásolás. Mondjuk ez annak a pártnak jó, aki a legnagyobb propaganda gépezettel rendelkezik, szóval akár időszerű is lehet a bevezetése.
Phonecast Mi lesz veled Xperia? 2020.07.08 15:52:29
   A Sony a japán ipar egyik ékköve. A hatalmas cég csúcsminőségű műszaki cikkek ezreit dobta és dobja piacra még ma is és akárcsak az LG vagy a Samsung, a telefonos piacon is maradandót kíván alkotni. Az utóbbi években azonban egyre messzebb kerültek céljuktól, ugyanis az egykor közkedvelt Xperiák…..
Sörnyelő 2020.07.10 07:32:07
@1nsanat1: Az Xperia 5 a maga 16 centis hoszával kicsi? Ez a tucat péklapát méret. Az XZ1 C 13 centi magas volt. Na, az compact.