Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NaNehogyMár

0 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ReAd-blog Tapsoljak?! 2020.04.04 18:04:46
A negyedik vagy már ki tudja hanyadik olyan kihívást, csoport felkérést kapom, ahol a cél a nővérek, orvosok munkájának megtapsolása, éltetése. Lehet nem leszek népszerű a véleményemmel, de vállalom, mert kikívánkozik belőlem már napok óta.....
NaNehogyMár 2020.04.05 11:19:33
@Mayerné Répási Adrienn: Mivel a hétköznapi feladatok végzését emelted egy szintre a jelenlegi egészségügyi helyzettel, ezért gondolom, hogy nem tiszteleted eléggé e tevékenységet, minden bevezetésben leírt érvek ellenére.
NaNehogyMár 2020.04.05 11:44:46
@Mayerné Répási Adrienn: Nem óhajtok vitatkozni Veled, hogy kit tisztelek és kit nem...maradjunk abban, mindenkit.
Ám míg a legtöbb embernek csak önuralmat kell gyakorolni, hogy visszafogottabban élje az életét, így marad 30-40% esélye, hogy elkerülje a betegség/betegséget, addig az eü dolgozó gyakorlatilag biztosan meg kell majd vívja saját harcát a betegséggel, annak minden következményével. No ez szerintem különbség, mégpedig nem kicsi. No ez az amit kellene most tisztelnünk.
Nem vitatkozok az egészségügy egyébként meglévő visszásságairól sem, de ma más a helyzet, és nem a múlt hibáin kell rágódni (mind eü, mind társadalom képmutatása).
Ha akarod érted, ha nem hát nem...én megpróbáltam :)
2020. február 5-én jelent meg egy miniszteri sajtóközlemény, amiben egy mondat elég hangos felzúdulást keltett – pedig talán épp itt nem kellett volna. A kérdéses mondat így hangzott: "a rákhalálozás elleni harcban maguk az emberek tehetik azonban a legtöbbet, mert a magyarországi magas…..
NaNehogyMár 2020.02.25 14:04:52
@Pirx: Látod, ez a lényeg. A legtöbb kockázati tényező nem közvetlenül fog gondot okozni. Pont úgy a dohányzás, étrend, egyéb életmódi vonatkozások, illetve fizikai hatások esetén is. Hosszú távú, összeadódó közvetett hatások fognak DNS működési problémát kiváltani.

A megmagyarázhatatlanul megemelkedett allergiás megbetegedések, felszívódási zavarok hátterében (melyek a folyamatos gyulladás révén könnyen vezetnek daganatos elfajuláshoz) simán el bírnám képzelni a civilizációs technológiák felelősségét, mivel kb azok széleskörű elterjedése óta emelkednek jelentősen (gondolok illat elektromos, hullám, táplálék-kiegészítők, tartósítószerek vonalra).

Persze ez is csak fikció....jelenleg. :)
Sokszor olyan elveszettnek érzem magamat hétköznapi szituációkban, mint töpörtyű a vegán joghurtban. Összeszedtem, milyen tárgyakat tennék kötelezővé érettségiig...
NaNehogyMár 2019.01.30 22:47:10
@élhetetlen: Érdekes, a facebookot, a pornót, az akciós cuccot mindenki megtalálja neten....a mindennapi ügyintézés dolgait nem.
Nem gondolod ezt kicsit ellentmondásosnak?
És ne csináljunk úgy, mintha nem lenne minden, a legszegényebb család körében is mobil/okostelefon, mert van. Az van.
NaNehogyMár 2019.01.30 23:06:25
@élhetetlen: Csak arra céloztam, hogy ma nem kell a tanárnak elvinnie postára, hogy láss, használj telefont. Minden ott van a "kezedben", a feltételek adottak hozzá.

Egyébként pedig úgy tudom hogy hon, állampolgári ismereteket (mikor hogy hívták, nem vagyok napi szinten az oktatásban) mindig is tettek tananyagba, alapismeretek oktatására. Ja, hogy az nem fontos óra minek figyelni....
XVI. ker. háziorvosi rendelő: "Ide ne jöjjön be, nem akarom Magától elkapni, jöjjön délután, miért én kapjam el, nem az én dolgom." Sziasztok!   Nekem többnyire pozitív tapasztalatom volt egészen ma délelőttig a magyar orvostársadalommal.   Úgy esett, hogy lebetegedtem, masszív takonykór annak…..
NaNehogyMár 2017.10.13 15:30:26
@she_wolf: S az itt hozzászóló, az orvost csicskának néző kommentelők hatására egyre jobban fogunk dúskálni :)
Csak azt nem értem, hogy ha mindenki olyan jól tudja mit kellene csinálni adott szituációban az orvosnak, miért nincs orvos? Tessék, lehet továbbtanulni. Állás hegyek vannak, s lám, úgyis jobban tudják hogyan kellene csinálni, biztosan jobban is csinálnák, még konkurencia sem lenne. Hajrá Gyerekek! Hajrá Hullajelölt88! és a többiek
Őszintén szólva nem értem, hogy foglalkozhatnak ilyen rosszindulatú, fennhéjázó , Istent játszó emberek betegekkel. Üdv!   Ma 2017 08 21-én 13:15kor (14hig rendeltek, mit is gondoltam) megjelentem az Auróra utcai sztk nőgyógyászati osztályán. A recepciósnak mondtam, hogy nincs időpontom, kérdezte…..
NaNehogyMár 2017.10.04 00:15:31
@élhetetlen: Nem, nem tudhatod előre, hogy milyen bajod lesz. Nem is várja el senki. De mivel nem számítható, az eü sem számíthat rá. Ha nem volt előjegyzés, akkor sürgősségi osztály - amennyiben indokolt. Ha nem, sajnos így jártál. Te sem várhatod el, hogy más miattad kerüljön hátrébb, mert Neked utaznod kell? Neki vajon nem volna jobb dolga, fontos teendője? Ha Neked fontos ügy miatt kell sietni, akkor tetszik-nem tetszik marad a külön út, fizetős ellátásban, bár ott sem biztos, hogy azonnali ellátásban részesülsz.
Másrészt arról megint nem az orvos/asszisztens tehet, hogy ma Magyarországon csinálhatsz bármi hülyeséget, ha jól dokumentálod, minden rendben, míg hiába vagy lelkiismeretes, és korrekt, ha hiba csúszik az adminisztrációban kártérítés meg egyebek fenyegetnek. Senki nem bíróságra szeretne császkálni, ha nem muszáj, így az elvárásoknak megfelelően dokumentál. Ez pedig idő, valóban, lehet több idő, mint ami a beteg vizsgálatára jut. Rendszerhiba.
Plusz: az említett eü intézményt nem ismerem. Ellenben több vidéki városi/területi ellátási kötelezettséggel működő intézményt igen. Itt az orvos nem az asszisztenst bögyörészi, mint ahogyan azt sokan elképzelik, hanem egyszerre, nem szomszédos rendelőbe, hanem kisműtőbe, műtőbe, adott esetben szülőszobára, osztályos ellátandó beteghez rohangál, más-más emeletre. Nem Téged vár, hogy megtiszteled őt a megjelenéseddel, és közben unatkozik. Rajtad kívül bőven akad dolga/gondja. Ezt is tessék már figyelembe venni.
NaNehogyMár 2017.10.04 16:37:58
@élhetetlen: Az a baj idealista vagy. Ha ideális világ lenne, igazad is lehetne. Ideális világban mindenki havi 100e forintokat fizetne TB -Eü járulékként, egészségesen élne, és csak a biztonság kedvéért menne orvoshoz, aki örülne, hogy végre dolga akadt.
De a valóság az, hogy az általad befizetett összeg után szerinted járó ellátást már előtted igénybe vette 3, egyébként a közösbe nem fizető delikvens.
Te fizetsz, Te szívsz. Rossz leosztás, de így jártál. S járnak igen sokan hasonlóan.
Lehet ezen háborogni, okoskodni, de egy seggel egy ló ülhető meg. Amíg 20 vizsgálatot fizetnek egy napra, addig 20 vizsgálat lesz elvégezve, mert ha nem, csődöl a rendszer.
Ne hagyd, hogy a lustaságod miatt lekezeljenek, a tudomány a te oldaladon áll! Az, hogy nem rohangálsz egész nap, mint egy mérgezett egér, csak azt jelenti, hogy az agyadat dolgoztatod...
NaNehogyMár 2017.09.13 16:50:42
@eßemfaßom meg áll: :) ez jó!!!
„Ha kóros elmeállapotban vagy és beveszed a tudatmódosító szert, akkor olyan állapotba tud hozni, hogy süt a nap!” – mondta dr. Zacher Gábor a Tábornok-per 2017. szeptember 7. napján tartott bírósági tárgyalásán. Tehát három fontos állítást mondott a közismert és elismert szakértő: Oláh János…..
NaNehogyMár 2017.09.10 15:26:31
@Mzperx: Frontin=Xanax
Rivotril kutyaf*sza.
Lehet vagányabb lesz, őszintébb, de nem befolyásolt. De nem ez a lényeg.
Amúgy hidd el...rengetegen szedik a "kedélyjavítókat" legálisan és illegálisan is, bár nem hiszem, hogy ez befolyásolná a pártreferenciát. :)
NaNehogyMár 2017.09.10 15:45:41
@hullajelölt88: azért volt az idézőjel
csak felénk így hívja a köznyelv
és fejfájásra is "jó" eszerint
Budapest központjában, az egykori TV-székház előtti parkban már dübörög a választási kampány: a fűben kisiskolás gyerekek, a színpadon fúvós zenészek, előttük pedig  a  mikrofonnál Révész Máriusz „a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok…..
A magyar egészségügy nehéz helyzetben van. Az öregedő társadalom egyre nagyobb terhet ró az egyre elégtelenebb egészségfinanszírozásra. A pénzhiányból viszont még nem feltétlenül következik a hátrányos megkülönböztetés. Miért okoz óriási károkat a diszkrimináció, és hogy lehetne ezt igazságosan…..
"Egyél csak! Rád fér!" Tömjük a testünket "finomabbnál finomabb" ételekkel Tesszük ezt úgy, hogy nem gondolkodunk annak következményén, mit okozhat mindez a testünknek, eszünkbe sem jut, hogy egy tökéletes élő szervezetet táplálunk nap, mint nap. De mivel is? Emészthetetlen és élettelen…..
A magyar egészségügy állapota régóta válságos, de mára végveszélybe került, az egész rendszer haldoklik. Mindeközben a Fidesz nem tesz semmit a magyar egészségügy válságának enyhítéséért. Másra költ, mint amire kell. A többit pedig ellopják. Az Együtt szerint a kormány tétlenkedésére már csak egy…..
NaNehogyMár 2016.01.17 11:11:04
@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:
Macihagyma nem ír hülyeséget. Egy buta, hozzá nem értő poszt, tartalom nélkül. A hozzászólás több problémamegoldást takar, mint a poszt, ezért nem érdemes bántani őt.
A helyzet az, hogy az eü ma már tényleg nem CSAK pénzkérdés, legalábbis nem csak a beletolt pénzen múlhat némi megoldás.
Egyre nagyobb a proléma a "felhasználói" oldalról is egyébként, ez valahogyan mindig elfelejtődik.
Többször leírtam már: a jelenlegi eü rendszert földig rombolni, beszántani, a helyét sóval felhinteni kell.....
majd teljesen újat építeni.
Na az új rendszer alapelveit kellene mihamarabb társadalmi konszenzus illetve fenntarthatósaág alapján meghatározni, majd bevezetni.
A jelenlegi rendszer, ahogy szokták írni feneketlen kút, ármit teszel bele elnyeli, de a hatékonyság nem fog változni.
Isten a tanúm rá, nem akartam foglalkozni Kövér Laci bácsi év végi újabb performanszával. Mert nem érdemes. Mert felesleges. De aztán jött ízlésesen közvetlenül karácsony előtt a Pesti Srácok interjú, ami beakadt nálam is. Még ezután is mondták a kollégák, barátok hogy ne…..
NaNehogyMár 2015.12.30 21:28:30
@baldoc: Istenem!
Hülye vagyok, hogy belemegyek, de: ez a tipikus önfejű felfogás.
Ha nem az van amit én gondolok, akkor mindenki más hülye...ugye ....autópálya meg az őrült vagy őrültek szembe.
Önkritikát kellene gyakorolni mindenkinek...Kövér Úrnak is, a blogíróknakis, és talán Önnek is. És ha szükséges, akkor változni. Nem másban keresni/látni folyton a hibát.
És köszönöm, de nem vagyok vak...akár papírt is bemutatok róla......és azt is visszautasítom, hogy miattam nincs változás (nem a fideszre szavaztam ha ez ér valamit az elvakultságában).....:)
NaNehogyMár 2015.12.30 21:50:13
@baldoc: Én meg vigyorogtam...vagy hogyhívják ezt :)
Nem óhajtom tovább csépelni a szót, mert nincs miért, úgyhogy még pár gondolat/észrevétel, ha megszólíttattam.
1. Nem védek semmit, és senkit. Szeretném, ha napról napra jobb volna, tegyen is ezért bárki. Sem nekem, sem környezetemben nem lett olyan rossz, mint ahogyan ezt sokan beállítani szokták...sőt. Ettől természetesen mások gondolhatják az ellenkezőjét, nem is akarom vitatni. De ne beszélje senki belém, hoyg nekem milyen rossz.
2. Nem érdekelnek más országok a nagyvilágból. Még ha nem is vagyok fidesz támogató, de el kell ismernem, hogy végre elértük, hogy nem mások után megyünk, majmolunk le közegidegen illetve a sajátunkkal inkompatiblis rendszereket. Nem tudom, hogy ez hova vezet, eddig nagy hiba nem volt. Remélem így marad, de tévedhetek is persze. Ha valaki tud ennél jobbat, az mondja, mutassa, ne folyton károgjon, mert attól jobb biztosan nem lesz. Az erre fordított energiát értékesebben is fel lehetne használni.
3. Diktatúra-demokrácia ...hm....érdekes dolog ez. Lehet öregszem, és már nem vagyok elég idealista, de nekem a regnáló demokráciák mind diktatúrának tűnnek. Ezzel is lehet természetesen vitatkozni, de nem tudom érdemes-e.
4. és hogy ki jön/megy szembe? a magyar intézkedések jó része a kezdeti lehurrogást követően tőlünk nyugatabbra is bevezetődtek. Akkor mi is a gond? legyünk már korrektek.
Vége
NaNehogyMár 2015.12.30 22:44:59
@baldoc: háááát köszönöm....ezzel végleg meg lettem győzve! Igaza van! Minden szar!
Önnek is Boldog Új Évet Kívánok!
:)
  Mint tudjuk, Orbán szerint a hazai politikai élet nem a női politikusoknak való. Lényegében hasonló államférfiúi mentalitást tükrözött Kövér László minapi megszólalása is a nők általa elképzelt szerepéről. A női nem igazi önmegvalósítása szerinte, nem más, mint…..
Orbán Viktor hazai pályán 2-1-re legyőzte a hajrában szépítő Norvégiát az Európa-bajnoki pótselejtező visszavágóján, ezzel kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel kijutott a 2016-os franciaországi kontinenstornára. Több szempontból is történelmi jelentőségű…..
NaNehogyMár 2015.11.16 23:29:04
@evasanyoca: De itt vagy Te, a megvilágosodás és értelem és kódfejtés szelleme maga.......és felhívod rá a figyelmet.
Köszönjük, Mi hülyék- emese......vagy evasanyoca
NaNehogyMár 2015.11.17 00:06:19
@evasanyoca: Nagyra nőtt EGO-dat látván még csak nem is szeretnék a bokádig sem érni kedves....ha elkezdenél a bokád környékén meglátni is, kérlek azonnal lőjjél le.......
NaNehogyMár 2015.11.17 00:08:08
@evasanyoca: másrészről a parasztnak a kolbászában is több ész van, mint amennyiről Te álmodni sem mersz.....
Kevés szívszorítóbb dolog van annál, amikor olyan anyák adnak életet újszülötteknek, akik még maguk is gyermekek. Vannak a világon olyan országok, ahol a gyermekanyák aránya egészen kiugróan magas, ilyen például Guatemala is, ahol egy amerikai fotós évekig követte 15 lány…..
NaNehogyMár 2015.11.14 19:46:30
@Lángharcos: Vártam hasonló szkepticizmust, ezért megtettem, hogy bementem és megszámolta.
Forrás: vidéki szülészeti osztály Szülészeti naplója, 2015
-nem 2009-s adat, mint a citált ábrán.
Ez alapján revideálnom kell magam, a féléves statisztika volt 40% közeli.
Jelenleg: 462 szülésből 147 kiskorú.

Lehet tovább kekeckedni, hogy ez nem általános, nem teljes ország. Viszont - aki benne van látja - tendenciózus! Nem kicsit, nagyon......

És hogy ki az apa....ott is találna érdekes történeteket aki keresne.
NaNehogyMár 2015.11.14 20:20:42
@NaNehogyMár: Ja....és ha lebontjuk a statisztikát az először szülőkre, akkor bőven megáll a 40% is.
Néhány fontos dolog, amit a melegházasságok hangos ellenzői nem tudnak, vagy nem tudnak felfogni - egyszerű érvek, melyeket a kritikusok nem nagyon tudnak cáfolni. *** *** *** Érdekes, hogy milyen sokan hiszik azt tévesen, hogy a melegházasságból az emberiség kihalása következne…..
NaNehogyMár 2015.06.30 13:05:44
@valakimás: Hallod....ha Neked az egymás elfogadása egyenlő a melegházasság egyenjogusításával akkor szerintem nagy a baj....
És csodálkozunk, hogy terjed a fundamentalizmus...ejh
De nem óhajtalak meggyőzni, ha így látod én elfogadom, csak nem értek egyet - mert ugye a kettő nem feltétlenül jár együtt.
NaNehogyMár 2015.06.30 13:08:41
@ex-dr. vuk: Tessék a nagyon toleráns....a másik vélemény nem érdekel senkit......az övé....az persze ige....
ugyan kérlek....ha nem akarod érteni, úgy sem érted, ha meg valóban nem érted, akkor ne is próbáld,úgy sem fog menni, de ne engem fikázz.
NaNehogyMár 2015.06.30 13:14:54
@ex-dr. vuk: Azt azért vegyük már tudomásul, hogy a jogokat az emberek véleménye alakítja, - normál körülmények között - a többség egybehangzó, egyéni vélemény alapján.
No...és itt hibádzik az alapvető jog elméleted. Az alapvető jogok megalkotásánál eszükbe nem jutott - szerintem - , hogy egyszer meleg-házasság kérdésében lesz ez górcső alá véve.
Ne legyen igazam, de ez rövidesen változni fog. Nem úgy ismerem az USA-t sem, hogy a többség egyéni véleménye lett volna megfogalmazva....de legyen neked igazad.
Surján László orvosnak tanult, na persze a teológia után. Volt népjóléti miniszter is, igaz, inkább néprosszlétinek becézték. Ejnye, a népnek sosem jó, sosem elég.  A bomlás jelei viszont mostanra teljes szépségükben megmutatkoznak szegény nagypapán: nálunk akkor vetette el…..
Hogy vegyünk el a versenyzőnktől egy biztos futamgyőzelmet ? Lehet kicsit erős amit írok, de valahogy ezt érzem a történetben. Ennyire benézni valamit lehetséges !? Szerintem, ha odaültetünk egy kívülállót, és azt mondjuk, hogy vezet a pilótád 18 másodperccel, 15 körrel a…..
A munkahely féltéséből indíttatva, bizony az „egyszerű” dolgozók a szabadidejüket is feláldozva, rendszeresen válnak kényszerű partnerekké az otthoni munkavégzésben. A pszichoszociális kockázatok emelkedési ütemét meg kell állítani… halljuk ezt oly sok fórumon,…..
NaNehogyMár 2015.05.11 22:26:10
@Rubicon: Ezt Te sem gondolod komolyan, hogy a NAV 3 napos határidővel kér valamit?? Az lehet, hogy akkor jut a "főnök" eszébe.
A "multi" is kérhet vasárnap anyagot, de ha senki nem fog vele vasárnap szóba állni, akkor neki is meg fog felelni hétfőn a válasz. Szabályok kérdése az egész. Mi magunk licitálunk gyakran arra, hogy én vagyok a kemény tökűbb csávó, mert ha kell vasárnap is meg csinálom neked a munkát. De innentől ez alapelvárás lesz. Kinek kell ez?
Tűzoltó, rendőr, Eü.......épp elég ezekben a szakmákban a folyamatos munkavégzés....ne kívánja senki más ezt magának.
NaNehogyMár 2015.05.11 22:54:59
@Rubicon: Nem azzal vitatkoztam, hogy nem történtek meg, hanem azzal, hogy gyanús a 3 napos NAV határidő.
Bárki számára nyilvánvaló, aki valaha is dolgozott valamit, hogy két műszak között az embernek pihennie, kikapcsolódnia kell, különben a munkateljesítménye romlik. Az is nyilvánvaló, hogy minél kevésbé fizetnek meg valakit, annál kevésbé lesz motivált, hogy a rá bízott…..
NaNehogyMár 2015.05.11 22:07:37
Álságos dolog pont most, pont ezzel a témával, pont ezt a kormányt csesztetni.
Az EÜ a rendszerváltás óta haldoklik, és SENKI nem tett érdemi dolgot ez ellen. Most már cselekedni nagyon nehéz, de tény, hogy előbb-utóbb muszáj lesz.
Ez a kormány az, amely ágazatspecifikusan emelt bért, erre eddig nem volt igazán példa. A problémát természetesen ez sem oldotta meg, de ez volt az ELSŐ ilyen intézkedés sok-sok kormány óta.
Lehet itt hitvitát folytatni, hogy mi a jobb - magán vagy TB alapú biztosítás - megoldás, mekkora is az a paraszolvencia, ezek a témák önmagukban nem oldják meg a problémákat. A lényegi dolgok:
1. Forráshiány: béreken, az amortizációs kiadások elhanyagolásával megtakarított pénzekből működik úgy-ahogy a mai Eü, forrásbevonás-átcsoportosítás nélkül nincs javulás - nem a napelemek, és újabb épületek oldják meg a kiadás csökkentést, hanem a minimum ellátási szintek meghatározása.
2. Motiválás: Eü dolgozót - forrásbevonás részben megoldás - bérrel, teljesítményméréssel, feltétel javítással, igénybevevőt megfelelő egészségtudatosság melletti járulékkedvezménnyel.
3. Ingyenesség felszámolása: nem 300Ft-os vizitdíj, hanem valós alapú szolgáltatási díj megfizetése, majd indokoltság esetén annak visszatéríthetősége - rengeteg fölösleges vizsgálat, szállítás szűnne meg ezáltal.
4. Magánszolgáltatás figyelembe vétele: ma sok szűrővizsgálat nem jelenik meg a statisztikában, mert az OEP nem finanszírozza, így nem is strigulázza ezeket. Szűrővizsgálatok pontértékét tessék a magánszolgáltatónak is kifizetni OEP által.
5. Paraszolvencia: Bár sokan túlértékelik a dolgot - nemrégi KSH adat szerint 6-7Mrd Ft évente, ami orvosonképnt 150000Ft/év!!!! - de mihamarabb teljesen megszüntetni - természetesen megfelelő bérrendezés mellett.
6. Állampolgári eü ismeretek bővítése: kiábrándító a mai magyar valóság. Az indokolatlan megjelenések legalább 60%-t teszik ki az orvos-beteg találkozásoknak.

No...ezeket kellett volna/kellene bármelyik kormánynak EGYSZERRE meglépnie.....vajon ki képes erre?? Tartok tőle nincs ilyen párt:/
Sok minden múlhat első, második, harmadik benyomásokon. A világ felgyorsult, az ember úgy tart lépést vele, hogy apró jelekből ítél. Nézzük, hogy egy e-mailcímmel milyen képet alakíthatunk ki magunkról. Szinte hihetetlen, hogy még 2015-ben is külön kell győzködni…..