Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Ágoston_

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kis meglepetéssel (meglepetésekkel) zárult az év első nagy amerikai kritikusszövetségének szavazási procedúrája, úgyhogy tessék gyorsan kattintani... Legjobb film: Mad Max - A harag útjaLegjobb rendező: Ridley Scott (A marsi aka Mentőexpedíció)Legjobb férfi főszereplő:…..
Liam Neesont nálunk nem kell félteni, az Éjszakai hajsza az élen nyitott, tisztességes kört futva. Adam Sandler ezalatt csak legelhivatottabb rajongóit állította csatasorba, de még ők is vannak annyian, hogy A cipőbűvölő nyitányát ne illessük túlontúl negatív jelzőkkel. A top…..
Ma éjszaka egy három hónapos (tor)túra végére rakunk pontot, átadják az Oscar-díjakat. Aki figyelemmel kísérte a díjszezon alakulását (aki nem, annak kötelező olvasmány: a kritikusok díjai, a szakszervezetek díjai, BAFTA, Golden Globe, Independent Spirit Awards), az pontosan…..
Ma van az Oscar-szavazólapok leadásának határideje, a verseny hivatalosan is véget ért, hogy aztán vasárnap éjszaka, egy átmulatott hétvége után Hollywood megkoronázza... nem önmagát. Akik figyelemmel követték az elmúlt bő két hónap eseményeit, azok tudhatják, jó ideje ez…..
Már csak néhány óra, és kihirdetik az Oscar-jelöléseket. Most először az összes kategória jelöltjeit bejelentik majd a magyar idő szerint 14:30-kor kezdődő élő adásban, méghozzá Alfonso Cuarón, JJ Abrams, Chris Pine és az Akadémia elnökének közreműködésével. A…..
_Ágoston_ 2015.01.15 16:40:12
@_Ágoston_: Megvan, az Annie Hall volt.
_Ágoston_ 2015.01.15 21:06:06
@Németh Barna: Hopp, tényleg! Köszi!
A 2014-es (jobbára) amerikai díjszezon első részében a kritikusoké volt a főszerep (ITT megtaláljátok az összes díjazottat, ITT pedig az események krónikáját). Ebben a szakaszban megtudtuk, hogy a Boyhood pont annyira erős, mint amire számítani lehetett a kritikák alapján, de az is nyilvánvalóvá…..
_Ágoston_ 2015.01.13 20:59:39
Nagyjából véget ért a díjszezon első szakasza, amely a nagyobb jelentőséggel bíró nagyvárosokban a Boyhood és a Birdman hegemóniájával ért véget (ÖSSZESÍTŐ TÁBLÁZAT az eddigi díjakról + Golden Globe jelölések). Ahogy az várható volt, az ország belsejében tudtak…..
Most már csak tényleg hetek kérdése, és elkezdődik a díjszezon. Még sok a kérdés, de az erőviszonyokat és a stúdiók taktikáit már nagyjából ki lehet számítani. Kattintás után mindent megtudhattok a résztvevőkről, a legnagyobb riválisokról, a biztos befutókról és a…..
Japánban holnap mutatják be Mijazaki Hajao új animéjét - öt év után az első rendezését -, amely a XX. század első felében játszódik, és egy férfi történetét követi nyomon, aki gyerekkora óta rajong a repülőkért, és végül úgy alakult sorsa, hogy ő tervezte azokat a…..
aeon flux oscar 2013 2014.03.02 20:12:00
Elérkezett az idő, végre pont kerül egy végtelenül csapongó díjszezon végére. Akik követtek minket, azok tudják hogy senkinek (na jó, Cate Blanchett kivételével) nem volt egy fáklyásmenet. Már a kritikusok sem tudtak dűlőre jutni, aztán a szakmai díjak sem emeltek ki egy nagy favoritot. Persze azért…..
_Ágoston_ 2014.03.03 06:46:28
A két legjobb dolgot vegyítjük most, amit egy filmes blogon csinálni lehet: listázunk és oscarozunk! Előbbire sosem kell apropó, utóbbiban meg amúgy is nyakig vagyunk, hiszen elérkezett az éjszakája. És hogy mennyit is ér manapság ill. mennyit ért régebben ez a rangosnak titulált díj a magyarországi…..