Regisztráció Blogot indítok
Adatok
milanman

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idő múlásával még a legnagyobb filmlegendák is megkophatnak. Nagyon kevesen őrzik meg annak a szenvedélynek akár csak a töredékét, mellyel elindultak. Elkeserítő végignézni, hogy azokból a rendezőkből is kifogy a szufla, akikről ezt utoljára feltételeznénk. Mentségükre szóljon, hogy túlzás is…..
milanman 2018.07.15 15:48:19
@Beowulf...: Ott voltál? Láttad, vagy csak mindent elhiszel, amit olvasol? Amúgy ez a cikk egy rakás sz*r, már bocsánat. Csak azért, hogy írjunk valamit, vagy hogy virtuális sárba tipirjunk nagy karriereket, nem kell billentyűzetet ragadni.
aeon flux golden action boy 2016 2016.02.27 13:11:00
Ismét eltelt egy év, azaz újra itt van a Golden Action Boy, az AeonFlux házi filmdíjas szavazása. Ahogy mindig az idei etapba is a tavaly március és idén február között Magyarországon bemutatott filmek és alkotóik szállnak versenybe olvasóink szavazatáért, de ahogyan tavaly, most is szenteltünk egy…..
 - SPOILERMENTES - 2001 nyarán Marty Baron (Liev Schreiber), a Boston Globe frissen kinevezett szerkesztője új téma felderítésével bízza meg a nagy múltú napilap oknyomozó csapatát, a Spotlightot. Ami nem más, mint város és környékének a katolikus egyház papjaival kapcsolatba hozható…..
Több ezren vannak, ugyanazt a szavazási eljárást használják mint az Akadémia, és A szobát leszámítva ugyanazokat a filmeket versenyeztették egymással. Ezek után nem csoda, hogy mindenki nagy jelentőséget tulajdonít a végeredménynek, és kell is. Bár most illenék valami hangzatos főcímmel dobálózni,…..
Nos, eljött az igazság pillanata, megtudjuk, hogy az Amerikai Filmakadémia tagsága hogy vélekedett a tavalyi felhozatalról. Vajon egyezik az ízlésük a BAFTA szavazóival vagy inkább a populárisabb Golden Globe felé hajlik a kezük? Vajon sok egyezés lesz a teljes szakma jelöltjeivel, esetleg újra…..
- SPOILERMENTES - A Sziklás-hegység vadonjának mélyén, télvíz idején hazatérésre készülő prémvadászok többhavi zsákmányukat bálázzák, amikor váratlanul őslakosok nagyobb csoportja üt rajta táborukon. Az Andrew Henry százados (Domhnall Gleeson) vezette amerikaiak jelentős veszteségek árán egérutat…..
Ebben a zűrzavaros, igazi éllovasoktól mentes évben nagyon vártuk már a Brit Filmakadémia jelöltjeinek névsorát, amely most megérkezett, nem kis meglepetéseket hozva magával. Könnyen lehet, hogy ezzel el is dőlt néhány kategória sorsa, de erről majd később, íme a jelöltek. UPDATE: Vége a…..
Ez a háborús kalandfilm a vietnámi háborúban játszódik, és olyan legendás színészek játszanak benne, mint Marlon Brando, Martin Sheen, Robert Duvall, de a kisebb szerepekben sem éppen ismeretlen színészek láthatóak, hanem Harrison Ford, Dennis Hopper, vagy éppen az itt még nagyon fiatal Larry…..
Sajnos a Saul fiát nem nevezték, így az egyik legjobb európai film nélkül múlik majd el az Európa Filmdíj 2015-ös ceremóniája, ahol olyan filmekkel kárpótolhatjuk magunkat, mint a Cinefest nyertes és Lux-díj jelölt Mustang, A homár, a 45 év, a Slow West, az Ex Machina, az Aferim!,…..
"A díjszezon hivatalos kezdete." Ez volt a tegnap este jelmondata, legalábbis úgy szajkózta mindenki, mintha muszáj volna. Igaz, hogy a New York-i illetőségű Gotham Awards jelölései jócskán megelőzték az eseményt, de idén most jött össze Hollywood apraja-nagyja, hogy együtt…..
Ma éjszaka egy három hónapos (tor)túra végére rakunk pontot, átadják az Oscar-díjakat. Aki figyelemmel kísérte a díjszezon alakulását (aki nem, annak kötelező olvasmány: a kritikusok díjai, a szakszervezetek díjai, BAFTA, Golden Globe, Independent Spirit Awards), az pontosan…..
Hamarosan elkezdődik a Brit Filmakadémia díjátadó ceremóniája (jelöltek itt), amelynek most sem lesz élő tévéközvetítése. Mi azonban folyamatosan frissítjük a nyertesek névsorát, ezt kattintás után találjátok... Aki figyelemmel követte a díjszezon eddigi eseményeit már…..
Magyar idő szerint 8:35-kor kezdődik a Brit Filmakadémia jelöltjeinek kihirdetése, amelyet a szervezet Facebook-oldalán követhettek élőben (Stephen Fry és Sam Claflin közreműködésével), de persze mi is frissítjük majd a jelöltek névsorát. UPDATE: A lista teljes, a sort a Grand…..
Ide tessenek beilleszteni "az Oscar-díj előszobája", "a legkönnyebben megvehető díj" és más paneleket, melyek valószínűleg megállják a helyüket, de mint az Oscarnál, a Hollywoodi Külföldi Újságírók Szövetsége is jókora felhajtást kerít a maguk díja köré, a színészek, alkotók fontosnak tartják, ezért…..
Nagyjából véget ért a díjszezon első szakasza, amely a nagyobb jelentőséggel bíró nagyvárosokban a Boyhood és a Birdman hegemóniájával ért véget (ÖSSZESÍTŐ TÁBLÁZAT az eddigi díjakról + Golden Globe jelölések). Ahogy az várható volt, az ország belsejében tudtak…..
Azt már tudjuk, hogy 2016 augusztusában érkezik a Suicide Squad, méghozzá David Ayer rendezésében. Ebben a szuperhős-történetekből ismert főgonoszok csapata indul öngyilkos küldetésre a kormány parancsára, többnyire azért, hogy elkerüljék a szigorú büntetést. A projekttel kapcsolatos legnagyobb…..
Majd 30 éve (egészen pontosan 1984. október 26-án) trappolt be az amerikai mozikba a Halálosztó, hogy elvegye a ruhánkat, és megszínesítse rémálmainkat. Az azóta franchise-zá hízott sci-fi klasszikusnak épp most forgatják az ötödik részét, melyben a 67 éves Arnold Schwarzenegger is fontos szerepet…..
aeon flux oscar 2013 2014.03.02 20:12:00
Elérkezett az idő, végre pont kerül egy végtelenül csapongó díjszezon végére. Akik követtek minket, azok tudják hogy senkinek (na jó, Cate Blanchett kivételével) nem volt egy fáklyásmenet. Már a kritikusok sem tudtak dűlőre jutni, aztán a szakmai díjak sem emeltek ki egy nagy favoritot. Persze azért…..