Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Editor_

41 bejegyzést írt és 243 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történész szemmel nézve egy szuverén ország többfajta belső hatalmi válsággal küzdhet, melyek közül néhány fegyveres hatalomváltással is járhat. Ilyen a puccs és a polgárháború is. Az előbbire utoljára 2016-ban láthatunk példát Európában, amikor Recep Tayyip Erdogan, török elnök hatalmát próbálta…..
Két hónappal az orosz hadsereg Ukrajna ellen megindult (hadüzenet nélküli) háborújának megkezdése után érdemes elgondolkodni azon, hogy miként is végződhet ez a konfliktus. Jelenleg hat lehetséges forgatókönyvről beszélhetünk, melyeknek különböző a valószínűsége. 1. Megegyezés és Ukrajna…..
Editor_ 2022.04.27 20:04:49
@Der Piefke: Az "alapadatok" a jövőbeni eshetőségekről a világ legjobb titkosszolgálatainál és hírszerzéseinél vannak: az amerikai, brit, izraeli, kínai és orosz hírszerzési központokban.
Editor_ 2022.04.27 20:07:05
@Söme: Ezt pontosan jól olvastad ki a posztból: szerintünk kb 80% esély van az orosz győzelemre, 14% a döntetlenre és 6% Ukrajna győzelmére. Végül is így is kifejezhetőek a lehetőségek.
forrás: fox8.com A mai napon, 2022 február 24-én hajnalban a Vlagyimir Putyin vezette Oroszország hadserege három irányból nagy erejű támadást indított Ukrajna ellen, a február 21-én megkezdett kelet-ukrajnai megyék (Luhanszk, és Donyeck) megszállásának folytatásaként. Az offenzíva hajnalban ukrán…..
Editor_ 2022.02.25 07:59:52
@Control_: Haditechnikailag érdekes lesz megfigyelni a XXI.század első komolyabb háborúját (nem elfeledve természetesen annak tragikus vonatkozásait sem). A 2020-as azeri - örmény háborúban a harci drónok voltak a főszereplők, melyek török szponzorálásban szétverték a teljes örmény harckocsi-állományt. Ebben a mostani ukrán háborúban pedig egyelőre úgy tűnik a harci helikoptereké lesz a legnagyobb szerep. Meglátjuk.
A profi boksz világában ritkán bukkannak fel igazán érdekes és kivételesen tehetséges bajnokok, akiknek élete több szempontból is különlegesnek tekinthető. Ilyen volt Rocky Marciano (1923-1969), Muhammad Ali (1942-2016) és Iron Mike Tyson is. Mindhárman birtokolnak bizonyos rekordokat: Marciano volt…..
Az uralkodók, elnökök, vezetők és diktátorok elleni sikeres merényletek mindig komoly hatást gyakoroltak a történelem alakulására. Különösen igaz ez a 4 leghíresebb ilyen gyilkosságra, melyek közül az egyik egy világégést, a másik egy polgárháborút, a harmadik egy 10 éven keresztül húzódó…..
A "veretes háborús filmek" rovatunk első filmje az 1965 -ös A halál 50 órája (Battle of the Bulge) című filmdráma Ken Annakin rendezésében, Charles Bronson, Telly Savalas, Robert Shaw és Henry Fonda főszereplésével. Ez a történet éppen csak hogy lemaradt a 12 legjobb háborús film című tavalyi…..
Most, hogy a Föld két pontján is nagyon súlyos biztonság-politikai válság, sőt háborús konfliktus fenyegeti a világbékét - mégpedig Tajvan partjainál és Kelet-Ukrajnában (előbbi helyen a kínai - amerikai flotta, utóbbinál 40 ezres összevont orosz haderő és az amerikai patronálású ukrán hadsereg néz…..
Ha akciófilm, akkor legyen kőkemény és durva, hadd áramoljon az az adrenalin. Ebben a műfajban a finomkodás olyan, mint a koffeinmentes kávé, az alkoholmentes sör, vagy a Porsche, amit csak 40-el hajtanak. Nos, Sam Hargrave 116 perces akció-orgiája nem 40-el hajt, az biztos. Padlógázzal peregnek az…..
A magyar filmipar időnként próbálkozik történelmi témájú filmek készítésével: 2000 óta számtalan ilyen mű készült. Egyes filmek sikert arattak - pl. Szürke senkik (2016), Kincsem (2017), A berni követ (2014), 1945 (2017), Szabadság szerelem (2006) - másoknál mérsékelt volt a közönség lelkesedése -…..
Harminc évvel ezelőtt, 1989 január 24-én a floridai Bradford County állami fegyintézete előtt több száz újságíró és érdeklődő várta a világ leghíresebb sorozatgyilkosának, az akkor 42 éves Ted Bundy -nak a kivégzését. Ted Bundyt (születési nevén: Theodore Robert Cowell -t) azért kísérték aznap a…..
Editor_ 2019.10.27 17:44:34
@Pour le Mérite: Nagyon köszi! :)
Kritikus Rambo 5 részen át [34.] 2019.09.22 18:29:02
Már 47 éve annak, hogy David Morrell 1972-ben megírta a Vietnámból hazatérő veterán, John J. Rambo történetét, mely 10 évvel később, 1982-ben meghódította a filmvilágot is, megteremtve a legelső epizódot, First Blood címmel. A sztori kétségtelen társadalomkritika a 60-as évek Amerikájának általános…..
Bradley Cooper különleges filmmel lepte meg rajongóit tavaly októberben, amikor a mozikba került zenés drámája a Csillag születik (A Star is Born), melyben rendezőként és főszereplőként is aktívan "közreműködött". Mivel a film történetét előbb 1937-ben, a Janet Geynor - Frederic March páros, majd…..
Editor_ 2019.07.09 13:47:11
@Csinkov Barbara: Teljesen jogos. Valahogy lemaradt, pedig az egyik legjobb feldolgozás musical jelleggel. Már ki is egészítettem a poszt első bekezdésében a felsorolást a Judy Garlandos változattal.
Sztálin élete és halála a történelemnek olyan részét képezi, mely mindig is érdekelte az embereket. Napjainkban leszármazottai miatt és egy tavaly készült francia-angol vígjáték, a Sztálin halála (The Death of Stalin) okán került újra fókuszba a személye. A film érdekesen, új szemszögből és…..
Elég sok szó esik mostanában a Marvel-filmek világáról és nem csak az idén áprilisban bemutatott "Bosszúállók: Végjáték" hatalmas sikere miatt, hanem mert a TV csatornák is műsorukra tűzték a szuperhősfilmek egy részét, sőt a blogvilág is foglalkozott épp eleget a Marvelekkel. A különböző…..
A tavaly és idén megjelent Marvel-produkciók -- A Fekete Párduc (2018), Venom (2018), A Hangya és a Darázs (2018), Marvel kapitány (2019), Bosszúállók Végtelen háború (2018) illetve Végjáték (2019) -- hatalmas sikereket arattak világszerte a mozikban sőt némelyik bevételi rekordokat is döntött a…..
A Chernobyl minisorozat után, mely drámaként és történelmi filmként is hatalmas sikert aratott szerte a világon (elsősorban az HBO nézői körében), felmerül az emberben a kérdés: a katasztrófa filmek közt milyen riválisai lehetnének? Melyek az utóbbi 25 év legjobb katasztrófafilmjei? Szigorúan…..
Johan Renck és Craig Mazin az HBO és a Sky megbízásából egy öt részes, sokkoló dráma-sorozatot készített a 33 évvel ezelőtt, 1986 április 26-án bekövetkezett csernobili atomkatasztrófáról, melynek vetítése június 4-én ért véget. A tragédia Budapesttől 1125 km-re keletre, a ma Ukrajnához (akkoriban a…..
Editor_ 2019.06.06 10:18:13
@Paracord: A belinkelt poszt nem témája blogunknak, itt kifejezetten a filmsorozatról szeretnénk ha eszmecsere folyna. Egy hozzászólást már törölnünk kellett, mert túlságosan a másik bloggal foglalkozott.
Editor_ 2019.06.07 12:48:50
@neszóljszámnemfájfejem: Nem hozzáertés kérdése csak józan észé. Ugyanis az általad emlitett jelenet belefért volna az előzőbe. Az állatok leölése meg nem érdemel önálló epizódot.
Alig két évvel a második epizód után megérkezett végre hozzánk a folytatás, a Parabellum is, mely a filmben is elhangzó ősi latin mondás, "Si vis pacem, parabellum" - "ha békét akarsz, készülj a háborúra" egy kiragadott kifejezése (amellett egy lőfegyver is, melyet egyébként a DWM cég szintén a…..
Az angol mondák világának hőse, a XII. század végén és a XIII. század elején élt Robin Hood alakja már több író és művész fantáziáját megmozgatta. Bár még ma sincs bizonyíték arra, hogy a gazdagok vagyonát erőszakkal elkobzó és a szegények közt szétosztó, (közben embereivel a sherwoodi erdőben…..
Editor_ 2019.05.17 10:25:33
@weirdo: Igaz. Ezt a filmet kihagytuk a posztból. Köszi, hogy említetted. (Pótoltuk). Mondjuk akad még Robin Hood film, amit ne említettünk (köztük sorozatok s), de a komolyabb és népszerűbb változatok itt vannak.
Ha végre valóban beköszönt a tavasz és véget ér ez az ősziesen esős idő, megérkeznek hozzánk az év közepének legjobb mozifilmjei is. Végigtekintve a kínálaton, két horror, egy sci-fi, egy fantasztikus film, egy vígjáték, egy akciófilm és egy dráma tűnik a legérdekesebbnek. Nézzük őket sorban,…..
Életének 83. évében, 2019 április 16-án hunyt el Bács Ferenc, Kossuth- és Jászai Mari díjas magyar színművész, szinkron-színész és érdemes, kiváló művész. Távozásával nagy veszteség érte a hazai filmművészet és szinkron-világ egészét, hiszen Bács Ferenc számtalan színpadi darabban, filmben,…..
Kritikus Vitatható Oscarok [17.] 2019.04.11 17:30:34
Az Oscar gálák 90 éves történetében rengeteg olyan eset fordult elő, amikor érthetetlen és érdemtelen módon került megjutalmazásra egy-egy filmes alkotás. Ha az utóbbi 30 évet vesszük górcső alá és csak a "legjobb film" kategóriára fókuszálunk, öt esetet emelhetünk ki, melyeknél erősen vitatható…..
Editor_ 2019.04.12 10:53:10
@Periodista.: Gettómilliomos? Valóban "léc felett" kategória.
Editor_ 2019.04.12 22:47:24
@gerywood: Egyrészt egy "kispolgári társadalomkritika" is lehet szatíra. Az egyik publicisztika, a másik műfaj. Másrészt senki nem állította, hogy a lista ne lenne szubjektív. Lásd: a poszt harmadik mondata.
Az akciófilmek világához és magukhoz az akciósztárokhoz is nagyon vegyesen viszonyul a nagyérdemű közönség illetve a filmes szakma. Egyik oldalon az ilyen sztárok óriási népszerűségnek örvendenek, viszont a másik oldalon -- főleg a kritikusok -- nem tekintik őket valódi színészeknek. A műfaj…..
Editor_ 2019.04.10 09:20:46
@Medgar: Ha egy film megkapja a legnagyobb filmes elismerést, az Oscart, akkor talán helye lehet egy filmes blogon is nem gondolod?
Editor_ 2019.04.10 09:51:09
@szepipiktor: Biztos vagy abban, hogy NEM színész az, aki megfelelő végzettség híján szerepel filmekben?

@Medgar: DE mégiscsak Oscart kapott, mégpedig a Filmakadémia jelölése alapján. Így helye lehet egy filmes blogon is.

@Drago Brutic1: Az intellektuális típusú akciósztár olyan színész, akinek filmjei túlmutatnak a szimpla látványon.
Editor_ 2019.04.10 13:44:31
Hasfelmetsző Jack esete egyike a legnagyobb rejtélyeknek: több mint 130 éve foglalkoztatja az embereket, és időről időre felbukkan valaki, aki állítja, ő márpedig tudja, hogy ki követte el a szörnyű gyilkosságokat. Nemrég egy újabb kutatás eredményeit hozták nyilvánosságra, mely szerint…..
Editor_ 2019.04.08 22:41:24