Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TrollEdomer

2 bejegyzést írt és 780 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2019 tavaszán végre sikerült Japánba ellátogatnom, és nagy örömömre az egyik boltban a 21. század legjobb sci-fi sorozatának legújabb részére bukkantam, ráadásul speciális Bluray kiadásban. A vásárlás mechanizmusát nem ismertem, hiszen csak egy cédula lógott a polcokon, de örömmel vittem a…..
Deansdale A COVID és a jövő 2020.05.15 12:26:50
Tegyük félre a vitákat arról, hogy a COVID-19 kiféle-miféle, honnan jött, mennyire súlyos, vagy hogy tulajdonképp létezik-e egyáltalán. Mindez végső soron teljesen mellékes abból a szempontból, hogy mikor mához egy évre fölébredünk otthonainkban és nekiállunk a napi rutinnak, akkor az hogyan fog…..
TrollEdomer 2020.07.06 14:43:02
@Deansdale: Az a baj hogy fundamentalistákkal úgyis hiába vitatkozik az ember, mert ha fejükbe vesznek vmit (Föld lapos, jogos a hitetlenek megölése, usa világ legrasszistább országa) nincs az a ténymennyiség aminek hatására kicsit is változtatnának álláspontjukon.
Klimaváltozás ügyben ez még érthető valamennyire figyelembe véve, mennyire átpolitizált és hiszterizált a téma.
De itt egy vírusról van szó, amit csak svédisztán meg fehéroroszország szintű helyeken bagatellizálnak el. Hogy rohadtul nem csak magát sodorja veszélybe aki ignorálja karantént? Hogy ha nem is tűnik el a vírus, de időt kell nyerni arra, hogy legalább tüneti kezelés terén le lehessen tenni valamit az asztalra? Meg kell védeni egészségügyet összeomlástól? Minél több orvost, nővért megkímélni attól, hogy mint háborúban, arról kelljen dönteni, kit ítélnek gyakorlatilag halálra, mert nincs elég kórházi kapacitás, lélegeztetőgép?
Nem számít, csak a szent alapelvek ne sérüljenek.

Fundamelistákkal szemben csak az segít, hogy szellemi karanténba helyezzük őket és értelmes ember nem kommunikál velük.
Ezzel tényleg végeztem.
Deansdale Korona 2020.03.16 15:41:01
Táviratszerűen amit gondolok: A fő probléma az, hogy a média mindent mond és az ellenkezőjét is, ráadásul nem úgy, hogy a mainstream balra megy az alternatívok meg jobbra, hanem mindenki össze-vissza. 5 percenként változik, hogy mind meghalunk, ill. hogy ez csak egy kicsit marconább influenza és…..
TrollEdomer 2020.03.24 06:43:45
@Deansdale: Aki fiatal létére nem tud új munkát találni, új vállalkozásba kezdeni (annak ellenére hogy nálunk az állam több-kevesebb segítséget nyújt), az nekem életképtelenebb, mint az idősek.

Amúgy tanulságos látni, hogy süllyedtek a boomer remover libsik szintjére.

Baszódjatok meg! Végeztem.
Deansdale Boldog Karácsonyt! 2019.12.24 10:13:48
...és persze egy boldog új évet is...
TrollEdomer 2020.03.01 08:23:21
@Frederick2: a kritikád fel tudod rakni a molyra? Úgy láttam, megfelelő megfogalmazással azért nem cenzúráznak automatikusan.
TrollEdomer 2020.03.02 06:55:30
@Raon: Nem akarom Frederick minden megnyilvánulását megvédeni, de ezúttal mellé állok.
Rákérdezett, hogy mi olyan gáz azzal a filmmel, hogy pozitív néger, zsidó, indián szereplőket mutat be? És erre felháborodást kapott.
Nem láttam az adott filmet, igen, tendencia manapság, hogy ha hetero fehér férfiakról van szó, akkor van mondjuk egy hős, egyébként meg szánalomra méltó lúzerek, vagy gyülölködő kirekesztők. Vagy legalább véletlenül se fehérrel jöjjenek össze. De azzal sem értek egyet, hogy letámadjanak egy filmet olyanok miatt, hogy van pofája valami jóságos zsidót ábrázolni.
TrollEdomer 2020.03.02 17:22:30
@Deansdale: hat igen, egy akciófilm ahol néger hős van feher gazember ellen, egy zsidót jósagosnak es nem uzsorásnak ábrázolnak, erős főhősnő van benne, az csak is egy mocskos propagandafilm lehet.
Jól ragyurtok az otromba antijobbos sztereotipiakra.
Aki nem ismerné Kornya Zsolt "Miért van elegem Tolkienből?" c. írását, az nem tudja mit veszített :) Szerencsére a csorba kiköszörülhető. Mindenesetre nekem óhatatlanul ez az írás jutott eszembe a Trónok harca olvastán. Egyrészt azért, mert a könyvsorozat borítóin Tolkienhez hasonlítják GRRM-et.…..
TrollEdomer 2019.05.23 15:33:40
@csi szi: Érdekes gondolatok. Bár kétlem, hogy ezt írók ilyen szinten tudatosan kigondolták volna, sztem csak az volt bennük, az új király inkább bölcs legyen.
Lehet, hogy nemesek pont azért fogadták el Brant, mert úgy gondolták, kis hülyegyerek majd gyenge lesz, nyugodtan kiélhetjük magunkat.
Mindenesetre majd remélem egyszer tisztességesen megírják ezt a részt.
TrollEdomer 2020.02.24 08:55:54
@Frederick2: Ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy ez a mark miket művel.

Mindenesetre van ilyen is, és nem mostani darab.

en.wikipedia.org/wiki/Gor

Ahol a nők a Szürke 50 árnyalatához hasonlóan megtanulják élvezni rabszolgaságot, kegyetlenkedést.

Trónok harca könyvek amúgy szerintem egyáltalán nem olyan durvák, oké törpe kurvázik, meg van pár szadista karakter, de vannak hősei is, pl Dany rabszolgákat szabadít fel, Havas John és Arya is nemes szívü.
Az Athenaeum Kiadó szerint egyre kevesebb férfi olvas, ezért mozgalmat indítottak a visszacsábításukra. Az ötlet nem rossz, de van egy olyan érzésem, hogy nincsenek teljesen tisztában a helyzettel, vagy ha igen, akkor a szándékaik nem őszinték. A férfiak irodalom iránti rajongása részben azért van…..
Igen, nemrég írtam ebben a témában, valószínűleg lesz némi ismétlés. Akinek ez probléma, az nyugodtan lapozzon, valószínűleg nem fog sokat veszteni - ezt a cikket csak azért írom, mert kedvem van rá. Ugyanezen okokból csúnya szavakat is használok, mert az jót tesz a hangulatnak. Mandínerék voltak…..
TrollEdomer 2016.06.27 16:52:19
@Aurelius Respectus: Nagyon nem értek egyet, Will Smith egy igazi macsó karakter volt, nem volt semmi girl power, azért elnököt sem neveztem volna tök hülyének.
(Tény hogy a tudós apjának spéci kiderült a vallása.)
TrollEdomer 2016.07.03 21:52:45
@Baldrick68: Na igen ez az igazi gáz...
TrollEdomer 2020.01.07 07:08:57
@zriff: Nagyon nem értek egyet. A GoTot simán megcsinálhatták volna jól, ha forgatókönyvírók nem csapják össze dolgokat.
SWben még mindig van potenciál, lásd Rogue One és Mandalorian.
Nehéz manapság jó sci-fit találni, mert a felhozatal többségében a dögunalmas progresszív vonalat nyomja. Én valahogy képtelen vagyok isteníteni az olyan polkorrekt témájú és kivitelezésű szarokat, mint az új Battlestar Galactica volt - nem érdekel, hogy a túlélők hogyan szerveznek új társadalmat a…..
TrollEdomer 2019.12.17 07:20:49
@Borathan: Egyetértek.
TrollEdomer 2019.12.18 07:33:15
@Borathan: én mondjuk úgy voltam vele, hogy meztelenség, szexualitás tényleg kicsit öncélú volt benne, nem érdekelt, hogy na a törpe megint kurvázni megy.

Egyébként meg akár tetszik egyeseknek akár nem, azért elég sok valóságalapja van a sorozatnak.
www.lancs.live/news/lancashire-news/real-game-thrones-how-lancashire-16135758
TrollEdomer 2019.12.20 11:06:37
@zriff: Volt erről jó poszt.

Mit szólnának HP rajongók, ha folytatásban Harryből részeges csövest csinálnának, aki elhagyta barátait, és Voldemortot (aki valójában nem halt meg) egy mugli győzné le, aki mindenféle erős varázslatokat tud könnyen puffogtatni, mert hisz a mágiában.

Amúgy ha már HP, Rowling is megkapta magáét elvtársaitól.

time.com/5753124/jk-rowling-transgender-comments/
A Reuters - mivel a legkevésbé sem elkötelezett balos szarfészek - nagy csinnadrattával közétette hogy több mint 100.000 migráns gyerek van jelenleg elkülönítő táborokban az USA területén, de aztán valaki szólt nekik hogy ez az adat 2015-ből való, az Obama-érából, ezért a hírt törölték. Az addig…..
TrollEdomer 2019.12.10 22:20:55
@Frederick2: hol is van az a Moskát Anita kritika?
Amúgy az azért jó pont neki, hogy bármennyire bedöl az erzekenyitő dumáknak, a face oldalán egész jól birja ellenvéleményt.
TrollEdomer 2019.12.11 11:15:09
@Frederick2: Arra, hogy a vágyaitok alapján Irán már nagyon elpuhult, nem rekesztik ki teljesen nőket erőszakszervezetekből, csomó jár egyetemre, szavazhatnak is (bár úgyis főmuftik mondják ki végső szót).
(Sőt még nemváltó műtét is létezik.)
Vee barátunk még youtube videót is csinált arról, hogy a kritikusok mekkora idióták, és nagyjából egyetértek vele. Ha a "mezei" nézők több mint kétszer annyi pontot adnak a filmre, mint a vájt szemű megmondóemberek, ott talán valami nincs rendben... Tartalom kattintás után, spoilerekkel...
TrollEdomer 2016.04.02 22:47:54
@Ahasverus: Ki az aki nem kritikus, és látta is, úgy nyilvánít róla véleményt?
TrollEdomer 2019.12.02 15:21:51
@Frederick2: én írtam neki facen, kérdeztem, hogy akkor gusztustalan dolog, ha félig ember félig állat lényeket át akarják nevelni, hogy ne utcára piszkítsanak (ami állatnak ugye nagy konfliktus alaptermészetével) ?
Válaszolt, hogy nem WC használatról van szó, hanem hogy vkit nem fogadnak el, szerinte ezen mindenki átesett többé kevésbé.

Mindenesetre nekem nincs vele különösebb problémám, bár aligha fogom rávetni magam a könyveire, így is sokkal inkább a spekulatív, mint a tudományos vonalat képviselik, az meg nem igazán érdekel.
Halloween közeledtével megjelent egy rakás libsi újságcikk arról, hogy a birodalmi rohamosztagosnak öltözést be kellene tiltani a gyerekeknek. Nem értettem miért, eddig ez nem volt műsoron, más baromságokkal voltak elfoglalva (pl. ne öltözz indiánnak mert az mikroagresszió). Sőt, a Star Wars-t…..
TrollEdomer 2019.11.18 12:23:57
@Frederick2: itt semmi ilyesmit nem írt, csak soros féle feminizmusról.
Ami amúgy szerintem eléggé túl van lihegve, néhány nő beállt katonának, mert nem volt más választása (azon kívül, hogy megy menekülttáborba, vagy szexrabszolgának), jól lehet őket mutogatni, hogy milyen modernek vagyunk (bár maga Sziria is úgy tudom, eléggé szekuláris ország) attól még aligha hiszem, hogy Kurdisztán, ha megvalósulna, valami nyugati femcsi paradicsom lenne.
...mert erőszakkal hallgattatják el azokat akik lerántják a leplet a hazudozásukról. A mezei klímafaszok az interneten osztják az észt, a középbarmok mások életét próbálják megkeseríteni (aztán ők sírnak hogy a gonosz áldozatok ellenállnak), a krém pedig az oktatásban, a médiában, a politikában…..
Az atomerőművek meglehetősen ritkán robbannak fel - nyugtat meg minket az atomenergetikai szakember. Néha azért mégis megtörténik - vágjuk rá mi. Megtörtént Cseljabinszkban, Csernobilban, Fukusimában, és van még tucatnyi hely a világon, ahol bármikor történhet atomkatasztrófa. A…..
TrollEdomer 2019.11.04 07:53:37
@zFuly: paks2 vel várjunk még 10 évet...
A megújulókkal azzal kéne várni még 10-20 évet, majd ha egyértelműen bebizonyítják, hogy megoldják aksikkal, vízbontással meg egyéb módokon az energiatárolást, ja megoldják a mérgező hulladék kezelését újrahasznosítását, megoldják, hogy ne kelljen egész megyéket megtölteni napelemekkel meg aksikkal, majd akkor lehet arról beszélni, hogy Paks 3 már nem kéne.

www.forbes.com/sites/michaelshellenberger/2018/05/23/if-solar-panels-are-so-clean-why-do-they-produce-so-much-toxic-waste/
A magyar gazdaság határai már a rendszerváltással megnyíltak, aztán az EU-csatlakozás rátett még egy lapáttal. A modern magyar gazdaság első találkozása volt ez a globalizmussal, amitől azonnal egy lefelé vezető spirálba csapott. Így utólag visszanézve nem nehéz átlátni a helyzetet, szerintem a…..
TrollEdomer 2019.10.17 10:54:16
@GABOR2: Százezer ember az kb az ország lakosságának 1%a, ez reális célkitűzés, hogy legyen vmi lövésük arról, mi az az MI, ahelyett, hogy csak hozzád hasonló riogatók cikkei jutnának el hozzájuk.
TrollEdomer 2019.10.17 14:32:45
@GABOR2: 2. Lovagolás a szavakon, amúgy olyan erős MI tényleg nincs, amitől Hawking tartott.
Viszont már most van számos olyan dolog, amivel össze lehet rakni jó tanulóalgoritmusokat, és rengeteg kutatás folyik e téren.
TrollEdomer 2019.10.18 07:18:39
@don Fefinho: Erről tudsz vmi forrást, hogy átlag történész ilyen jobbos lenne?
Deansdale "Konszenzus" 2019.09.26 08:14:21
500 nemzetközileg elismert szakértő egy közös állásfoglalást juttatott el az ENSZ-hez, amiben az áll, hogy nincs semmiféle klímakrízis, a változások sokkal lassabbak mint az előrejelzések feltételezték, a témát túlpolitizálták, a döntéshozók szenzációhajhász ostobaságokra alapozzák a tervezeteiket,…..
TrollEdomer 2019.10.05 09:40:49
@don Fefinho: az alibi szakokat foglalták el. Légkörtudomány, meteorológia egy fokkal egzaktabb.
És magyar, indiai, japán tudósok körében sincs jelentős ellenállási mozgalom.
TrollEdomer 2019.10.06 22:01:38
@Deansdale: az emberi klimavaltoztatas is 2+2 szintjen van.
Szenhidrogen egetes, tobb CO2, nagyobb uveghazhatas, felmelegedes.
vasarnap.hu/2019/10/06/egy-pillantas-fentrol-a-torekeny-kek-edenkertre/
TrollEdomer 2019.10.07 12:17:22
@Daenerys Targaryen: de letezhet ha az osszetarto ero erosebb a szethuzonal ( sötét energia)
Örökség Tabutéma 2019.09.18 01:18:34
Móricka kérdi a rabbitól: – Igaz, hogy 2030-ban olyan háború lesz, hogy eljön a világvége? – Dehogy lesz világvége! Békés kor jön. Egyetlen ország lesz, Oroszország, a fővárosa Washington, és az elnöki tisztséget két kínai látja majd el, Kohn és Grün. * Zsidóság és a világ. Tabutéma, pedig…..
TrollEdomer 2019.09.19 08:25:43
Deansdale Twitterről, angolul 2019.09.10 19:57:10
Itt a link, de türelmetleneknek ill. angolul nem tudóknak a lényeg röviden: Párizsból üzen egy kedves fekete úriember dél-afrikai testvéreinek, amiben arra kéri őket, hogy ne harcoljanak egymással fölöslegesen, az olyan csúnya dolog - irtsák inkább a fehéreket és a kínaiakat. Öljétek a fehéreket! -…..
TrollEdomer 2019.09.11 07:07:19
@GABOR2: Mivel nálunk munkaerőhiány van, ezért alapvetően nyerünk a digitalizációval.
Persze ha nincsenek elég jó szakemberek, elég jó hardver, a rendszer összeomolhat, ezért fontos támogatni a képzést és infrastruktúrát.
TrollEdomer 2019.09.11 13:22:09
@GABOR2: Egyelőre Varga Mihály számomra alapvetően hiteles figurának tűnik.
Mondjuk állítólag Matolcsy azt mondta, hogy ne várjanak népesedési csodát, amíg ilyen állapotban van egészségügy, jó látni, hogy maradt némi realitásérzéke.
80% digitális csúcstechnológia? Hát szerintem, jó ha ennek a fele igaz...
TrollEdomer 2019.09.11 14:18:01
@GABOR2: Azt a statisztikát hidd el, amit te magad állítottál össze.
Aristo erre vonatkozó cikke szerintem mindenkinek megér egy olvasást. Aki tud angolul, annak ajánlom még mellé Iconoclast kolléga videóját arról, hogy kik a #szülési_sztrájk mozgalom vezetői. Tanulságos...
TrollEdomer 2019.09.02 18:18:28
@Deansdale: hat igen ha vmiben nem akarsz hinni (pl ez vagy oltasok szuksegessege) akkor keves a vilag osszes bizonyiteka, es az hogy nincs semmi ellenerved hol a hiba az 1xu szamitasban: joval tobb CO2 termelunk mint amit novenyek megesznek, CO2 uveghazhatasu gaz, ez felmelegedest okoz.
TrollEdomer 2019.09.03 07:29:06
@Deansdale: kár hogy neked sincs semmi bizonyítékod, csak mostani jelenségeket extrapolálsz mint a klimakutatók.
TrollEdomer 2019.09.03 12:45:22
@KalmanBlog: na ezek értelmes javaslatok.
Még nem olvastam a Mérce legutóbb ide linkelt cikkét, menet közben fűzöm hozzá a gondolataimat, szenvedjetek ti is jeligével. [Szerk: a végén vissza kellett jönnöm ide beszúrni, hogy sajnos sok újszerű mondanivaló nem keletkezett ezzel az irománnyal, de ez annak köszönhető, hogy a libsik…..
TrollEdomer 2019.08.30 07:28:42
@Borathan: már nem tudom pontosan hol, de olvastam egy cikket, mely szerint ha a big data big money, akkor ember azért kaphatna pénzt, hogy hasznos adatokat produkál másoknak.
Szerintem jövőben jópáran megélhetnek abból (mondjuk némi alapellátással kiegészítve) hogy hirdetéseket osztanak meg, követőket szereznek valakinek, másokat szolgálnak számítógépes szerep és stratégiai játékokban, ilyesmik.
Deansdale Három a magyar igazság 2019.08.04 12:51:20
Na, ha már írtam két testesebb cikket a napokban, jöjjön a harmadik. Az USA-ban tegnap 2 tömeggyilkosság történt, Dayton és El Paso városában, összesen 20-nál is több halottal. Természetesen mindenki észvesztve vitázik, hogy az elkövetőknek mi a pártállása, bőrszíne, vallása, stb., ugyanis mindenki…..
TrollEdomer 2019.08.21 12:58:35
@Frederick2: Úgy tűnik túlzott az igényem, hogy egyik szélsőségre ne másik szélsőséggel válaszoljanak :(

Én sem gondolom, hogy Kenderesi egy szexuális ragadozó lenne, de attól még hibát követett el, nem ült érte semmit, de jogos, hogy kapott egy figyelmeztetést.
1. Rasszista ember az, aki faji konfliktust szeretne, mert utálja a más rasszokat. 2. Normális ember az, aki a faji konfliktust szeretné elkerülni, és az erre eddig ismert egyetlen működő módszerként elfogadja a fajok békés különélését. 3. Félrevezetett, ignoráns vagy ostoba ember az, aki nem érti…..
TrollEdomer 2019.08.06 16:12:36
@Deansdale: Persze türelmesen várok arra hogy valaki mondjon egy másik működő megoldást ezekre a problémákra.

Milyen másik működő megoldást? Amit írsz, már évszázadokkal ezelőtt sem működött... Akkor is szükség volt olcsó munkaerő behozatalra, hogy gyarmatosítók menjenek más kontinensekre, stb. Talán egy Észak Korea féle helyen jó sokáig lehet totál homogenitást fenntartani, mert kimenni nem lehet, bemenni meg senki nem akar. :P
Japánnak már szüksége van munkaerő importra, Kína heterogén a muszlimokkal, tibetiekkel, Oroszország is elég heterogén, amerikai országok, nálunk romák...
TrollEdomer 2019.08.07 07:29:07
@Deansdale: Európának évszázadokon át kivándorlásra volt szüksége, gyarmatokon kellett a sok olcsó munkaerő, és gyarmatokkal való kereskedelem nélkül biztos, hogy jóval kevésbé tartana előrébb.
TrollEdomer 2019.08.08 13:10:17
@Frederick2: Én pl. már egy idő után rosszul vagyok az olyan filmektől, ahol azon keseregnek, milyen galádak és kegyetlenek voltak a japánok a II. világháború alatt.

Azért ez tényleg így volt, lásd Shiro Ishi pl.
Na nem mintha komcsik jobbak lettek volna.
Deansdale Egy komment máshonnan 2019.07.06 10:20:14
Szerintem ez egy jó komment, bár a zöme már elhangzott részleteiben többször és több helyen, talán így összerakva más megvilágításba helyez dolgokat. Amúgyis rég foglalkoztam már a feminizmussal. Uborkaszezon van, na :) --- ...egyre erősödő meggyőződésem, hogy a sors/tao/atyaúristen úgy vezeti a…..
TrollEdomer 2019.07.18 07:50:42
@Frederick2: Hova is jutott szerinted Japán?
TrollEdomer 2019.07.31 07:19:31
@Deansdale: Egy normális országban ilyesmiért a rendőr elküldené a halál f*szára a nőt

Arab országokban ez a szokás, nem hivatalosan persze feleségül kell vennie, vagy becsületgyilkosság...

Egyébként legtöbb civilizált országban szexuális zaklatásért bírság, vagy némi elzárás jár, és megbánás befolyásolja ítéletet.
Ha van objektiv bizonyíték (felvétel) akkor az zaklatás, és úgy tűnik, nem lehet enyhítő körülménynek felhozni, hogy de másik sztriptíz táncosnő volt.
Deansdale Az úthenger gyorsul 2019.05.11 08:51:48
Ha hihetek a szememnek a Heartiste blogot a wordpress letiltotta. Biztos "veszélyes" volt, világos. Egymillió muzulmánt a határon beengedni nem veszélyes, egy blogon kitárgyalni a világ dolgait igen. Nincs olyan hét, hogy ne találkoznék újabb letiltásokkal a szocmédián ill. mostanában már a…..
TrollEdomer 2019.06.06 07:23:48
@Frederick2: Itt azt hozzák fel, hogy a magassarkú KÖTELEZŐ sok helyen.
TrollEdomer 2019.06.06 15:09:42
@Deansdale: Szóval ha munkahelyek 90%án kényelmetlen dress code van, ne hőbörögjön senki, de ha népszerű online kommunikációs platformok 90%án elvárás, hogy ne legyen jobboldali elhajló az illető, akkor az ellen lázadni kell.
TrollEdomer 2019.06.07 07:08:46
@Deansdale: "De a lényeg elhangzott Fredericktől is: akinek nem tetszik hogy egy munkahelyen dress code van az ne menjen oda dolgozni. Ki az a hülye aki ismeri a szabályokat, azoknak a tudtában odamegy, aztán ott elkezd hőbörögni? "

Ki az a hülye aki face-re megy, tudva, hogy az illemkódex inkább baloldali? Akárki bérelhet tárhelyet, csinálhat rá weblapot és meghívhatja az ismerőseit, ők meg az ő ismerőseiket.
Belátom nem voltam eléggé világos a tegnapi posztban, sokan nem látják az összefüggést a Notre Dame leégése és egy esetleges vallásháború között. Ezek biztos úgy gondolják, az én képzeletemeben az él, hogy feltámad XIV. Lajos és zombi-kereszteshadjáratot vezet Mekkára, vagy valami ilyesmi. Hadd…..
TrollEdomer 2019.04.24 07:43:12
@KalmanBlog: Nálunk az (egyébként elég kedves, empatikus) orvosnő is ragaszkodott hozzá, hogy császár legyen, ikrek, szűk medence stb.