Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marektrailrunning

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten jól sikerültek az edzések, egyre jobb erőben voltam, a pénteki tempósabb futás után már tudtam, hogy a vasárnapi versenyen nem lesz gond. Szombaton elmentem kerózni egy jól esőt. Vasárnap reggel 8 órakor találkoztunk Telek Bandival és Zánki Zolival, majd indultunk Kartalra. Megtudtam, hogy…..
Szerda. Itt a hét közepe, szombaton Karancs-Medves, kellene előtte legalább egy szinteset edzeni, gyerünk ki a HHH-ra. Érzem magamon, hogy előző este kicsit megfáztam, de csak nem lesz semmi gond Szemerkél az eső, fúj a szél, úgyis mozgok, meg felöltözöm rendesen, tuti nem lesz baj. Csütörtök…..
Szombat reggel, 8óra. Többi cimbora gondolom vagy csak most ért haza tegnapi/aznapi buliból, vagy alig 1-2 órás alvás után próbálja magát összeszedni, nekem meg átfut az agyamon, hogy mennyivel jobban döntöttem, hogy inkább otthon maradok és ma leutazom Törökbálintra. Többen – köztük szüleim is…..
Idén az egyik fő esemény amit mindenképpen szerettem volna megcsinálni az a Muzsla TT volt: 25,6 km 830m szint. Sikerült fuvart is szereznem a rajtig, 9 után nem sokkal ott is voltam, így már csak le kellett futnom. TT-knél már többször elszúrtam azt, hogy először beneveztem, majd utána intéztem el…..
Erre a hétvégére a Futapest egyik következő versenyét terveztem volna be, de mivel volt aki megsérült vagy nem ért rá, egyedül nem volt kedvem leutazni Verőcére. Már azon gondolkoztam a pénteki nap, hogy merre menjek majd a magányos, hosszú hétvégi futásom alkalmával, amikor a ttt.hu-n megláttam,…..
Az elmúlt hónapokban érezte magamon, hogy az edzések nem úgy sikerülnek, nem úgy történtek meg, ahogy kellett volna. Volt mikor 4-5 alkalommal futottam egy héten, volt mikor már a kettő is csak nyögvenyelősen jött össze. A távokat és a szinteket a kedvem szerint válogattam, így fogalmazhatunk úgyis,…..
Minden évben vannak olyan versenyek, túrák amikre mindig szívesen térek vissza, szinte kötelező programként szerepel a naptáramban. Két éve futottam elsőre a Téli Mátrát és szerelem első látásra volt, így ebben az évben is elhatároztam, hogy elnézek rá. Nem vagyok még 100%-s kondiban, így az M táv…..
Új év, új tervek, új célok. Minden év elején próbálom fejben végiggondolni, hogy az adott évre milyen versenyre, tt-re menjek el, milyen távokat vállalhatok be, mi nem okozhat még sérülést a teljesítésük mellett. Közel egy éve kaptam új térdet, de mivel a tavalyi év inkább arról szólt, hogy…..
Egyik nap a szokásos reggeli kávém iszogatása közben böngészgettem a www.ultratrail.hu/terepfutas oldalt, ahol megakadt a szemem a Börzsöny Trail 2015 versenyen. A térdem már egyre jobb volt, így felhívtam Attila barátomat, hogy mit csinál ezen a hétvégén, mert lemehetnénk futni…..
Sok esetben, mint mi átlag futók nem másokkal, hanem elsősorban magunkkal versenyzünk,  ezáltal próbáljuk a határainkat feszegetni és elérni azt a maximumot, amit az adott helyzet, képességeink biztosíthatnak. Ez a cél vezérelt akkor is mikor kicsit több, mint 4 hónappal a…..
Előzmények Blogom ezen bejegyzése kicsit másról fog szólni, mint idáig illetve próbálom a napok előrehaladtával naprakészen frissíteni. Az oka annak, hogy a térdszalagműtétemet bemutassam, onnan jött, hogy az operációt megelőzően jómagam is rengeteg irományba ütköztem az…..
Tipikus az a verseny volt, amire nem készültem célzottan, nem is volt a fejemben, hogy erre el kellene menni, mondhatni egy spontán dolog volt az egész. Csonti jó cimborámék gyakran járnak a Futapest rendezvényeire és így a mostani Parád-Kékes csúcsfutás sem maradhatott ki, főleg…..
Erre a versenyre már 2012-ben elhatároztam, hogy nevezni fogok, de mivel a tavalyi év nem jött össze, ezért a mostani nyárra már egy kötelező programként szerepelt a futó naptáramban. A Tátra talán az a hely, ahova mindig szívesen visszatérek, mindig tud újat mutatni, nincsen…..
Az ősz folyamán már nem indultam több versenyen, próbáltam az edzésekre fókuszálni, aminek köszönhetően heti egy félmaratoni és három 10-14 km-es távok már nem okoztak gondot. Decemberre meglett az első 35 km feletti futásom, melybe már 1000 m feletti szintet is sikerült…..
A következő kihívás a Nike Budapest Félmaraton volt. Kevés olyan futót ismerek, aki legalább egyszer  ne csinálta volna meg ezt a versenyt. Előre leszögezem, nem vagyok az aszfaltfutás pártfogója, sokkal többre tartom és jobban is kedvelem a terepfutást. Véleményem szerint sokkal…..
Egyik nyári napon böngészve az internetet, találtam rá a következőre versenyre: Budapest Terepkupa. Természetesen, mint általában a versenyek többségének, ennek is több távja volt. Mint kezdő futó, még álmaimban sem mertem volna elindulni az ultra távokon. Sokszor szerintem jobb…..
A futásokat lassan már 4-5 hónapja csináltam, próbáltam rendszerűen beletenni a napjaimba és időközben megvettem az első terepfutó cipőmet: Salomon Crossmax 2. Amikor elsőre felpróbáltam, tudtam, hogy ez kell nekem. Tökéletesen illeszkedett a lábamra és a futások során is…..
Marek Trail Running Kezdet 2014.02.27 13:20:21
A sport mindig életem egyik legmeghatározóbb eleme volt, legyen szó fociról, teniszről vagy éppen a futásról. Szerintem ez az egyik legjobb dolog, ami ki tudja kapcsolni az embert a hétköznakból és teljes mértékben el is tudja lazítani. Versenyszerűen elsőre a focival ismerkedtem…..