Adatok
Pitya7
0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Diospyros kaki Hana fuyu az idén sok termést nevelt mindkét kordonon.Nem minden fajta datolyaszilva alkalmas a lekvár készítésére az állaga és az íze miatt de ez nem vonatkozik a Hana fuyura.
Lekvár recept hozzávalók:
1,1/2 kg teljesen érett gyümölcs
1 citrom
a vaniliás…..
Pitya7
2014.03.05 21:50:02
@Zotya papa:
Köszönöm a kimerítő választ sajnos csak most tudtam reagálni rá.
Hát bevallom nem gondoltam hogy ilyen macerás a pálinkafőzés, én azt hittem hogy a kaki sok cukrot tartalmaz és egyszerű ilyen szempontból a helyzet. Az édes fajták esetében is ugyanígy kellene eljárni szerinted? /Bár fényévekre vagyok még nemhogy a 100 de 10 liternyi cefrétől is de hát előre gondolkodom:)/
A másik kérdésem az aszalásra vonatkozna: Tudom hogy van ebben jártasságod, itt is belefutsz gondolom mint a lekvár esetében csersavasabb gyümölcsökbe. Mivel erről nem írtál feltételezem itt ez annyira nem számít. Mivel később csersavas termésem lesz bőven valahogy fel kell majd dolgozni. A családnak azt mondtam sok helyet foglalnak a fák de cserébe sok lekvárunk lesz, úgy tűnik ez nem igaz :(
Mivel édes fajtából csak jiro-m van egy Bene Lacibától származó fajtában reménykedek, a neve Hiratana. Tudsz róla valamit esetleg? Édes fajta lehet? Köszi a választ, szép estét!
Köszönöm a kimerítő választ sajnos csak most tudtam reagálni rá.
Hát bevallom nem gondoltam hogy ilyen macerás a pálinkafőzés, én azt hittem hogy a kaki sok cukrot tartalmaz és egyszerű ilyen szempontból a helyzet. Az édes fajták esetében is ugyanígy kellene eljárni szerinted? /Bár fényévekre vagyok még nemhogy a 100 de 10 liternyi cefrétől is de hát előre gondolkodom:)/
A másik kérdésem az aszalásra vonatkozna: Tudom hogy van ebben jártasságod, itt is belefutsz gondolom mint a lekvár esetében csersavasabb gyümölcsökbe. Mivel erről nem írtál feltételezem itt ez annyira nem számít. Mivel később csersavas termésem lesz bőven valahogy fel kell majd dolgozni. A családnak azt mondtam sok helyet foglalnak a fák de cserébe sok lekvárunk lesz, úgy tűnik ez nem igaz :(
Mivel édes fajtából csak jiro-m van egy Bene Lacibától származó fajtában reménykedek, a neve Hiratana. Tudsz róla valamit esetleg? Édes fajta lehet? Köszi a választ, szép estét!
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Datolyaszilva felhasználásával kapcsolatban érdekelne a véleményed.
Azt írtad hogy nem minden fajta alkalmas az állaga és az íze miatt lekvárnak. Ez kicsit meglepett azt gondoltam érés után mindegyikből finom lekvár készíthető.
Kérlek ezt kicsit fejtsd ki bővebben mert van néhány fajtám de a későbbi fajtaválasztásomat a véleményed alapján szeretném meghozni.
A másik kérdés a pálinkacefrére vonatkozna: Gondolom itt azon kívül hogy csersavas gyümölcs nem kerülhet bele talán extra szabályok nincsenek /de javíts ki ha tévednék/
Meglátásod szerint 100 liter cefréből mennyi pálinkát remélhetek cukoradagolás nélkül?
Előre is nagyon köszönöm a válaszodat!