Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org

1 bejegyzést írt és 314 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan kimondhatjuk, hogy évszázadok óta foglalkoztatja a kutatókat (de minket, hétköznapi embereket is), hogy vajon létezik-e lehetőség a fénynél gyorsabban utazni. Eisenstein már 1839-ben leírta a Hétköznapi Abszolutitás című munkájában, hogy semmi, de senki nem lépheti át a 434 000 000 km/h…..
bircahang Vitázik az álmarxista 2016.02.22 12:12:00
Egy álmarxista kolléga vitázik velem itt és itt. Mivel az emberke semmit sem ért a témához, igyekszik személyeskedni. Vicces látni, hogyan dühödik fel saját tudatlanságán, szinte hergeli magát folyamatosan. Kigyűjtöttem "érveit": A hozzászólásodnak a többi részét egyáltalán nem veszem…..
A társadalomromboló homoklobbi egyre újabb módszereket talál az emberi társadalom szétrepesztésére. Az új alattomos módszer az előnytelenség, igénytelenség nyomása a nőknél. Ennek kódneve: plus size. A kampány lényege: szégyellje magát minden klasszikusan szép, vékony,…..
Balogh Jóska megint jól járt, Magyarországon tényleg semmilyen következménnyel nem jár az, ha valaki salakrészegen péppé veri becses élettársát. Ez a szűk konklúzió a vakkomondoros nőverő polgármester ügye kapcsán. Teljesen felesleges fikázni a bíróságot, a jogszabályok…..
Alig kezdődött el a tavaszi ülésszak, a kormány megint úgy gondolta, hogy az átláthatóságot növelni, a korrupciót pedig csökkenteni képes civil kontroll utolsó eszközét, a közérdekű adatigénylés lehetőségeit szűkíteni szükséges.  Ezért benyújtották a postai szolgáltatásokról szóló törvény…..
Varánusz Pesszimista, hisz magyar! 2016.02.23 10:51:02
Olvasom az oktatásról szóló mindenféle tudósításokat, véleményeket, és úgy döntöttem mutatok a tisztelt nagyérdeműnek valamit. Az alábbi sorokat nem én, hanem a nevelésem alatt álló gyerek írta érvelő fogalmazásnak magyarórára: Pesszimista, hisz magyar! "Nincs érzékem a pesszimizmushoz. Úgysem…..
A Holland Antillák, amint a nevük is mutatja Hollandiához kötődnek. Az egykori Holland Nyugat Indiát két, egymástól jól elkülönülő (és messze eső) szigetcsoport alkotta. A Venezuela partjaitól 20-50 kilométerre lévő ún. ABC-szigetek (Aruba, Bonaire és Curacao), valamint a Szélcsendes-szigetekhez…..
Krausz Tamás és Ungváry Krisztián vitáján jártam tegnap a Kossuth Klubban, majd írok róla, de egyelőre felraktam az egészet három részben történelmi rádióműsorunk, a Régen minden jobb volt Mixcloud-oldalára. Ungváry Krisztián szerint a "Nagy Honvédő Háború" egy sztálinista propagandatermék, amire én…..
MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2016.02.23 17:10:31
@BircaHang Média: Hitler azért volt kénytelen honvédő jelleget adni a háborúnak, mert a hagyományos náci propaganda egyszerűen nem működött.

Ez valójában visszalépés volt az übermensch eszméjétől.

Ki akarná megvédeni a fasiszta államot? Sokan. (É)s ki akarná megvédeni a hazát? Senki.

Olyan emberek küldtek segítséget a német hadseregnek, mint Harcolov tábornok, az egyik ősellenség! Ugyanaz, aki 1919-ben majdnem megdöntötte a bolgár rendszert! Meg a Ribbentropp által elűzött és gyilkolt papok gyűjtöttek nyugaton pénzt a náci Németországnak. Ez mint abszurdum lett volna a háború honvédő jellege nélkül.
A mindenkori nemzeti oldalnak, amely épp ellenzékben van, azt kéne végre eldöntenie, hogy felvállalja-e olyan ügyek képviseletét, amelyek reprezentálását a 20. század szerencsétlen történelmi hagyatékából kifolyólag kisajátított magának a balliberális értelmiség. Az utóbbi hetek legmegosztóbb…..
MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2016.02.23 17:05:26
@BircaHang Média: "Balliba hőzöngés az egész. Nme kell komolyan venni a kockás gágogást, majd megunják, s abbahagyják.
"
Egyébként is: Bolgáriában már régen nem divat a kockás ing (é)s a borosta. Ideje lenne nem a nyugatot majmolni, hanem a virágzó Balkánra tekinteni.
Kívül tágasabb Mossunk kezeinket 2015.12.03 07:07:10
Gyerekkorunkban arra tanítottak bennünket, hogy gyakran mossuk meg a kezünk, például amikor hazaérünk, étkezések előtt, a WC használata után és még sorolhatnánk. Egy érdekes friss felmérés annak járt utána, melyik európai országban milyen gyakran mosnak kezet az…..
bircahang Két telek 2015.12.02 17:17:00
Van két telek. Mindkettőnek a tulajdonosa egy-egy ember. Az egyik telken minden a tulajé, ő gazdálkodik, övé a haszon. A másik telek tulajdonosa más utat választott: ő a telken mindent eladott a szomszédnak, már csak a föld az övé, amiért bérleti díjat kap. Vajon melyik…..
A krimikből, háborús- és gengszteres filmekből ismerjük az orosz rulettet: Beteszünk egy golyót a tárba, megpörgetjük, és valaki fejéhez (rosszabb esetben a sajátunkhoz) szorítjuk a pisztoly csövét. Aztán meghúzzuk a ravaszt, és vagy szerencsénk van, vagy loccsan az agyvelő.…..
Nem csak Szentgotthárd polgármestere ragadtatta el magát azzal, hogy Európa menekült- és biztonságpolitikájával kapcsolatban alaptalanul vádaskodjon és idegengyűlölő konteót terjesszen. Ahogy néhány napja már megírtam: Kovács Zoltán, az Orbán-kormány hivatalos…..
 Mindenki olvasott már nem egy hírt arról, hogy egy-egy szelfi az alkotója életébe került. Most nem a nyilvánvaló kockázatokkal, hanem a kérdés pszichológiai oldalával foglalkozom a Ki a fontos? Én vagy Én? című könyv segítségével. Ez már a többedik, nagyközönségnek szóló mű Tari Annamária tollából…..
MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2015.12.01 17:08:46
Sokan arrogánsnak tartják, szexistának, elviselhetetlennek. Mások több mint tíz éve dolgoznak vele. Az biztos, hogy Palásti József, a Fornetti alapítója rendkívül impulzív, s igen megosztó figura. Élvezi, hogy bármikor bármit kimondhat, sose vigyáz a szájára. Mellesleg…..
MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2015.12.01 17:07:19
@maxval bircaman BircaHang Média: a bulgár Форпетти sokkal finomabb: termékeiknek alacsonyabb a szénhidrát tartalma (é)s kevesebb transzzsírt is tartalmaznak.
Az Európai Bizottság hétfőn nyilvántartásba vette az Európai Humanista Föderáció európai polgári kezdeményezését, amely arra irányul, hogy büntessék meg Magyarországot a híres-hírhedt 7. cikk keretében Orbán „autoriter intézkedései miatt” és amiatt, ahogy a „magyar…..
Fennakadt a szlovén-osztrák menekültellenes menet a határon. (Fotó: antifa blokád Spielfeldnél). A dotoho exkluzív beszámolója, Ljubljanából. Sikeresen megakadályozta több száz antifasiszta az ausztriai Spielfeld határátkelőnél a szíriai menekültek ellen…..
MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2015.11.24 17:09:04
@maxval bircaman BircaHang Média: mindketten tévedtek, a GPS feltalálása a Nobel-díjas bolgár Kutakodov nevéhez fűződik!
A szankciók nélkül már teljesen a Nyugattól függő, félgyarmati ország lennénk – állítja egy orosz közéleti szereplő.   Rosszul megy Oroszországnak. Ez derül ki a magyar sajtó igen jelentékeny részének közléseiből. Sőt, még annál is rosszabbul! Olyan rosszul megy…..
MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2015.11.24 17:06:58
Deutsch "Kizökkenthetetlen" Tamás tegnap megmutatta, akárki akárhogy rángatja a lemezjátszót, majd a lemezjátszó alatt az asztalt, az ő tűje meg nem ugrik, a fordulatszáma nem lassul, üzembiztosan lejátssza a lemezt amit felrakott. Morális gátlások, őszinteség? Ugyan kérem,…..
Megint az a nyolc év. És megint az derült ki, hogy akkor volt jobb. Egy friss közvéleménykutatás szerint az emberek már vizitdíjat fizetnének, csak hogy jobb legyen az egészségügy. Nem elég, hogy a Gyurcsány.kormány idején kisebb volt az államadósság, többen jártak…..
Ki a felelős a párizsi vérengzésekért? Mivel az Iszlám Államnak az Egyesült Államok külpolitikája ágyazott meg, ezért végső soron az Egyesült Államok. Kinek az érdeke Európa gyengítése? Az Egyesült Államoké, mivel piacot akar. Ki küldte ránk a migránsáradatot? Mivel…..
MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2015.11.24 16:56:49
Nem újdonság, hogy a Fideszben Soros Györgyöt ekézni menő. 2013-ban például Hoppál Péter Soros „pénzügyi köreit” látta Gyurcsány Ferenc cégeinek támogatása mögött. Most éppen a menekültválságot akarja Orbán Viktor és a teljes Fidesz vezérkar az amerikai tőzsdeguru…..
MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2015.11.10 17:08:46
MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2015.11.10 17:12:52
@fidesz maszop dk egykutya: „jó is lenne így, nem tudna a fütyisz bármit megtenni.”

Nincs ez máshogy máshol sem!

A minap a várnai polgármester bukott meg, mert kenőpénzt fogadott el a parkoló társaságok vezetőitől.
Szófia parlamenti képviselője meg az új, M5-ös metró építésekor tett szert egy kis mellékesre – ettől még nem kell lemondani.

Mindezzel együtt a Balkánon rend van, nyugalom, prosperitás. Valamit valamiért!
MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2015.11.10 17:17:44
@pamut: „te egy beteg vagy”
Igen Faszberger-szindrómám van. De ez nem változtat azon, hogy jók a meglátásaim, amelyet tanáraim és kollégáim is rendre megerősítenek.

1969-ben például, amikor a Neszebári Politechnikumba (ma Szvetlana Ivanova Népfőiskola és Reáltanoda) jártam, évfolyamelső voltam, havi 465 levás ösztöndíjjal (akkoriban 466 leva volt az átlagfizetés, de a legjobban kereső bankigazgatók is max. havi 399 levát kerestek).
Egyre élesebb a küzdelem az MSZP-n belül. A forgatókönyvet a Fidesz írja, és nem tudni, a szocialista párt túléli-e ezt a belső háborút. Hiller és Tóbiás ütközete immár nyílt csatává változott. Az ATV-ben nyilatkozott az MSZP korábbi és jelenlegi elnöke. Érdemes…..
Egy jó sógor mindenkinek kell. Minket, magyarokat pedig − noha megbűnhödtük már a múltat s jövendőt − bizony megáldott vele az Isten. Itt vannak nekünk az osztrákok. Amikor már azt hinnénk, hogy elegünk van, hogy még egy migránsos hír és rögvest téli álmunkba merülünk,…..