Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Id

22 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jelentkezési időszak nemsokára lezárul: július 25. éjfélig van időtök pályázni egy YouTube-videóval és szöveggel a Prae.hu SLAM oldalán.Kis segítség azoknak, akik felléptek a Tilos Slam 2010-en, hogy felpakoltuk az egyéni videókat, ezekkel már biztos lehet pályázni.Maga a…..
Úgy látszik, a nyomorúságos szójátékok mellé az elhasznált közhelyeket is felvettem a stílustárba, de jók lesztek, és ezt is elnézitek nekem, ugye? Amit most pénteken, július 23-án a Tűzraktérben elétek tárunk, az ugyanis annyira masszívnak ígérkezik, hogy szinte nem is kell…..
Két és fél éve kezdtük Budapesten, azóta több város is csatlakozott és 2010 nyarára eljutottunk odáig, hogy lassan több helyre hívnak minket, mint amennyi belefér az időnkbe, de persze ez hálás feladat. Útközben sokszor feltettük már a kérdést magunknak, hogy jó irányba…..
Id 2010.06.29 16:59:16
@Angyal Gyula:
A netes etikett egyik alapja, hogy arra a hozzászólásra reagálj, amiben megszólítottak, és ne egy másik posztban. De nem akarok veled veszekedni, mert úgy látom, elbeszélünk egymás mellett, és nincs több energiám, hogy megpróbáljalak kizökkenteni a kerékvágásodból.
Id 2010.07.05 11:29:35
Prekóval nem is annyira különböző a véleményünk egyébként, mint elsőre tűnik. Isten ments, hogy szavalóverseny vagy felolvasóest legyen a slamből. Tökéletesen egyetértek, hogy sokat javítana az érthetőségen, ha kevésbé csapongó, összeszedettebb, világos üzenetű és tartalmú szövegeket adnánk elő. ÉS valóban, szenvedély és igazi átélés, előadás is nagyon kell még.

Azt is lehet mondani, hogy Shane Koyczan és a világ teteje meg a stadion a cél. Nem is rossz cél ez. Igazat adok abban is, hogy a slam általános népszerűségéhez kellett, hogy lehozza a költészetet az elefántcsont-toronyból. Meg az is, hogy valós, jelen idejű, adekvát problémáknak képes hangot adni úgy, hogy széles körben megértsék.

Amiben nem értünk egyet, az az, hogy most merre kell menni. Én eddig is az organikus fejlődés mellett tettem le a voksom, most is ezt teszem. Ez persze egy illúzió, hiszen nagyon is tudatos döntések kellenek hozzá, de igyekszünk olyan irányt venni, ami természetesen jön.

Most például ott tartunk szerintem, hogy a slamek minősége javul, tehetséges emberek kapcsolódnak be, és ezért más tehetséges emberek is szívesen működnek együtt velünk, vagy slam címszó alatt máshol, másokkal. Például slam színdarab készül a Spidron Műhelyben.

És ez még lesz sokkal jobb is, és itt jön be az építő kritikád, Preko, hogy a szövegen és az előadáson is van mit csiszolni. Ezért mondom én, hogy a műhely az irány, ami jó nekünk, meg az együttműködés minél több, érdekesebb kreatív emberrel. Közel sem jött még el az idő, hogy stadionban gondolkozhassunk, és amilyen színvonal uralkodik a magyar stadionokban (és itt nem focimeccsre gondolok, hanem a tömegkultúrára), arra a színvonalra szerintem egy slammer se vágyjon.

Aztán persze én nem mondhatom meg senkinek, hogy mik legyenek a vágyai. Az enyém az, hogy a slam előremutató, friss, színes, gondolatokban gazdag műfaj legyen.

Van egy olyan gyanúm, hogy még nagyon sokan nem tudnak arról, hogy létezik, hogy lehet űzni, olyanok, akiknek pedig slam színpadokon lenne a helyük.

Úgyhogy nem aggódom. Használjuk ki a pezsgést, ami körölüttünk kialakult, de én azt mondom, hogy ne pusztán a népszerűségünk növelésére, hanem arra, hogy egyre jobb slamet csináljunk.
Id 2010.07.13 23:31:43
@Angyal Gyula: Haters gonna hate, ahogy mondani szokás, de mit lehet tőlük tanulni? :) Na jó, elkezdtem olvasni a kommenteket, tényleg tanulságosak.
Végre egyszer nem kell a magam nevében elnézést kérnem a szójátékért, mert nem én voltam az elkövető. Nevét fedje sűrű homály szevasz TG, mert a júniusi Kőleves pont a homály eloszlatásáról szólt elsősorban. És megvan a két továbbjutónk is: Szabó Márton és Arton.…..
Id 2010.07.05 21:44:55
@INDIANA_: Kösz Indi, hogy elmondtad!
Azt szerintem jó lesz, ha mindannyian eszünkbe véssük, hogy attól szép, hogy szép, nem attól, hogy kortárs.

Én vállalom a kritikádat, elég pontos látlelet. Szeretném, hogy jó legyen, amit csinálok, de sosem lehetek teljesen biztos benne. :)
Meg azt is szeretném, ha nem csak az lenne, amit én akarok. Ezért nagyon örülök, hogy veszitek a fáradságot, és elmondjátok a véleményeteket. Nyilván nem tetszhet mindig minden mindenkinek, de azért lehet rá törekedni. Biztos vagyok benne, hogy a közönség csak profitálhat abból, ha mi megtaláljuk a "számításunkat" a havi slameken.

Van rá igény, hogy ismerjük meg jobban a költészetet, a színpadi mesterséget és magát a slamet külföldi példák alapján. Nem azt mondom, hogy másoljunk másokat, azt mondom, hogy tanuljunk. Van az a mondás, hogy nem az számít, amit eddig megtettél, hanem amit ezután megtehetsz.

A slamben az a szép, hogy a szó elszáll. Persze meg lehet nézni videómegosztón vagy éppen DVD-n, ha összejön, de ennek a műfajnak istenigazából élőben van varázsa. Azok a pillanatok, amikor együtt hozol létre valamit a Trio Midnighttal vagy a Bornaival vagy épp csak ott állsz egy mikrofon mögött a szavaiddal, szemben a közönséggel, és a végén nem szemben álltok, hanem egy térben, egy közegben, és olyan, mintha az ő szavaikat mondanád ki. Akkor nagy az üdvrivalgás a végén.

Indi, te tudod ezt. Van, aki még nem, és van, aki nem is fogja megtudni. Ez természetes, de törekedni lehet, és szerintem kell is. Paccs.
Id 2010.06.29 16:50:23
@Artone:
Épp ezért is szorgalmazom a kreatív műhely dolgot, mert maga a Kőleves nem tud nőni, de ez nem is baj szerintem.
Ahogy eddig is, továbbra is remek lehetőség lesz sokaknak, hogy kipróbálják magukat közönség előtt, méghozzá nyitott és befogadó közösség előtt.
Viszont legyen benne tartalom azok számára is, akik ennél már többet akarnak. Itt lehet kísérletezni, tanulni, fejlődni, ismerkedni. Ha minden jól megy. :)

A több forgatókönyvet teljesen jó ötletnek tartom.
Kicsit lassan mozdulok ezzel a blogírás témával, de egy héten belül megvan a poszt, az is valami. Majd még szorítom lefelé a szintidőt. Ponza és jómagam a múlt szombaton, június 19-én Debrecenben jártunk slamelni a Romlott Hazai meghívására. Ez volt az első alkalom a városban,…..
OK, elismerem, nem sok idő maradt, de vegyétek fel a kesztyűt, kedves slammerek!Július 23-án a Tűzraktérben Urban Superheroes néven okos és dögös bulit szervez a REC csapata. Lesz napközben extrém sport, kaszkadőrök, kerékpár és egyéb testmozgás,  délután beszélgetés…..
Slam Poetry Budapest Slam beszél 2010.06.06 21:59:00
Először is elnézést kérek mindenkitől a büntető szójátékért, így alakult. Ahogy a Slam Poetry Budapest is alakult szépen az elmúlt két és fél évben, organikusan, kis lépésekben. Kaptunk sok hasznos visszajelzést, láttunk-hallottunk sok izgalmas előadót, megtaláltak minket…..
Slam Poetry Budapest 25 - Aranyláz2010. május 29. szombat, 18.00 (vetítés), 19.00 (verselés)Kőleves vendéglő, VII. Kazinczy u. 35. (Dob utca sarka)Természetesen májusban sem marad el az SPB slam estje a Kőlevesben. Az utolsó nyári hónap témájának az aranylázat szavaztátok meg,…..
Régi adósságot törlesztünk, úgy három-, négyheteset, de fogadjátok szeretettel a 16. slamen készült felvételeket. Elég sötétek és zajosak, de nem szeretem a vakut.   INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/herbsttag/slam_16/feed", "width":"450",…..
Belsőség Új Totalcar születik 2009.07.25 17:44:00
Drága Olvasónk! Nagy nap a mai, mert hosszú veszekedések, tervezés, meetingek, zrikálás és kihullott hajszálak árán elmondhatjuk, itt az új Totalcar. A bal felső pixeltől a jobb alsóig mindent kicseréltünk, megújulásunk célja nem kizárólag a szebb külső - tehát nem egyszerű…..
Épp most kaptuk a hírt a berlini 1st European Poetry Slam szervezőitől, hogy a nagy érdeklődésre (és a sok későn ébredőre) tekintettel a jelentkezési határidőt kitolták július 10-ig! Úgyhogy ha tudsz angolul, slameltél már, és szeretnél egy összeurópai dzsemborin részt venni…..
A Tilos Rádió Witchkitchen Series rendezvénysorozatának szervezői amúgy a Műcsarnokban 2007-ben megrendezett és később DVD-n is megjelent Budapest Slam II. mintájára slam bulit tartanak a Budapest Jazz Club-ban. Belépős és meghívásos, lesz zene, vizuál és 02.00-tól a vállalkozó…..
INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/herbsttag/slam_poetry_budapest_koleves_2/feed", "width":"380", "height":"90", "orientation":"horizontal", "size":"xs", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":true, "number":"4", "target":"blank",…..
Szájtátva Ebben a városban mindenki férjet akar, félrekavar, félve kapar (és) Részvéttelenül nézi magát rázza át a finomszemcsés szűrő szélén Átbukdácsol az extra anyag, de rá se bassz, ha a végén állva maradsz. Szájtátva szárítkozom éppen Szóra bírtak, de készen…..
Megvolt tehát az első önszerveződő slam összejövetel a fővárosban. Remélem a többség – és sokan voltatok – nevében mondhatom, hogy igazán jól sikerült. Nagy respekt minden előadónak és a nagyszerű közönségnek az egész Kárpát-medencéből. Személyes…..
Audrey Rapburn ŐSZI EKLEKTIKA A házfalakhoz szürkült az Ég A pocsolyákba kapaszkodik görcsösen Néha megbotlok benne. Káromkodás. Páraszemek közt neonfény világol. A tüdőmbe költözik az este, Elfojtva dudál egy busz. Fékezés. Ruharétegek alatt megyek az utcán, Arcomat a…..
Borisz Szerjózska Szuflé című verseskötete megrendelhető a hiphopfelvidék.org címen, valamint kérésre szívesen hoz a helyszínre. Cím a szerkben. Újbor Sorban állsz. Mikor rajtad vonaglik a mágiádba bújt láger áriád, a múmiád. A páviánimázs navigál pajzsmirigyre…..
Tita SLAM POETRY I Itt úgy csinálunk undergroundot, mint kormányzati negyedet: előbb üvegpalotát – nyugatit –, azt’ elrejtjük a síneket, mer’ magától nincs kincs a földben, kell egy gettót vetni Budán, ha a Bimbó úton kivirágzik, át kell fújni Pestre…..
IndianA_ illuzió Miért érzem hogy seggemben a zabszem csíp? nézem a gépeket mint reptéri őr. Elhúz a kondenzcsík, fel a blues brother-ös napszemcsit Pofámon érzek lépteket, lelki entériőr.. Végeznek egyetemen. Gazdátlan emberek, puccos sikk mámor szakokban. Én bezzeg…..
baowah Nímand seregem Akinek nótája nincsen, annak szíve sincs Te szívtelen nevenincs nímand seregem, Bátran gyere be, ints, hogy testet hoztál Tespedj mostmár, ne botorkálj te lator Egy akol koholmány fejedre hoz rá Átkot, pengét mellbe szúró vádakat Lengén vártuk, mégis…..
És hogy ne csak a videókon meg az emlékeinkben éljenek, most szépen posztokba szedve olvashatóak az elhangzott szép szövegek, amikkel 2008. január 27-én megkínáltak minket a fellépők. Itt közzé is tenném a felhívást, hogy aki még nem küldte, de szeretné itt látni, amit…..
Ha már a televíziós slam felé kanyarodtunk, akkor miért ne néznénk meg, hogy a tengeren innen, ugyancsak nem angolul hogyan s miképp sikerült a képernyőre juttatni a műfajt. Németországban, a Wikipedia szerint a kilencvenes évek eleje óta rendszeresek a regionális slam…..
Nem előzmények nélkül való a slamelés Magyarországon, Budapesten: Bárdos Deák Ági nevéhez is köthető egy megmozdulás, amit a Gödörben tartottak még 2005-ben, ha jól emlékszem. Az első, nagyobb nyilvánosságot kapott esemény azonban a Budapest Slam első kiadása volt 2006…..
Slam Poetry Budapest SlamNation 2008.01.14 22:35:00
Hát, akkor kezdjük el! Ízelítőnek egy tíz éves teaser: Paul Devlin dokumentumfilmje a National Poetry Slam Portland, Oregon-i döntőjéről, tágabban egy friss energiától duzzadó művészeti ág, a spoken word 'slam' ágának első, nemzeti méretű sikeréről, még tágabban magáról…..
Id 2008.01.15 00:01:10