Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Motoros Family

77 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azon motorkedvelőknek, akik motorozás közben a környezetvédelemre is odafigyelnének, lehetőségük van számos elektromos motor közül válogatni. Környezetünk védelme miatt azonban nem kell lemondanunk a sebességről és a motorozás átfogó élményéről sem. Alább látható néhány elektromos motorkerékpár,…..
Az első forró napok mindig előbb érkeznek el, mint vártuk és rá kell jönnünk, hogy nem készültünk fel eléggé a hőségre. A következő felszerelések segíthetnek abban, hogy kellő mértékben ellen tudjunk állni a hőségnek kétkeréken is. Szellőzést biztosító bukósisak: A Bell Race Star, a sisakok…..
Ritsert Mans holland tervező és tudós barátja, Peter Mooji egy fából készült motoron tesztelték az algát, hogy az hogyan funkcionál üzemanyagként. Mans vállalta a motor kialakítását, Mooji pedig az alga termesztéséhez kezdett hozzá. Mooji egy könyvön is dolgozik, aminek a címe „A sűrű alga” („The…..
Motoros Family A túramotorokról 2017.05.24 12:33:40
Kérj meg 10 embert, hogy definiálja a túramotor fogalmát, biztosak vagyunk abban, hogy 10 különböző választ fogsz kapni. Sokan úgy gondolják, hogy egy túramotor csak nagyméretű lehet, szélvédővel és kemény csomagtartóval felszerelve. Mi azt valljuk, hogy szinte bármelyik típusú motorkerékpáron…..
A több hónapos pihenés után motorodnak szüksége van az átvizsgálásra. Nagyon fontos, hogy mielőtt újra nekivágsz a nyári motoros túráknak, megnézd, hogy minden jól működik-e. Mindez segít a balesetek megelőzésében és a biztonságod megőrzésében.   Akkumulátor Tisztítsd meg az akkumulátor…..
Évente közel 150 olyan halálos baleset történik a közutakon, melyben motorosok is érintettek. Kevesen tudják, de 70-80%-ban nem a motorosok a felelősek ezekért a tragédiákért. A három éve létrejött MOL Motoros Family összefogásban a Motorosok a Motorosokért Közhasznú Alapítvánnyal (MOTaMOT) most…..
Száncsengő, száncsengő… vagy mégsem? Merthogy azzal közlekedik a Mikulás. Vagy a Jézuska. Kinek mi.  Mint minden évben, ezúttal is elérkezett a „szeretet ünnepének” nevezett karácsony hónapja! Ám évről-évre szembesülünk azzal, hogy a hozzánk közel állóknak nehezebb ajándékot választani, mint…..
Bár már messze a nyár, és a meleg hónapok kellemes menetszele helyett csípős hideg csap az arcunkba, a bolygó túl felén még javában tombol a forróság. Az európai motoros divattól eltérően az ázsiai kontinens valami egészen másféle vonalat képvisel. Rövid összeállításunkban bemutatjuk a legújabb…..
Legalábbis ezt hirdeti a mondás. Sokszor használják ezt átvitt értelemben, de vajon mire asszociálhatunk a konkrét jelentés kapcsán? A történelem során számos olyan útszakasz, autópálya született, melyek múltja és legendája generációról-generációra öröklődik a szenvedélyes utazók családjában. A…..
Lassan itt a november és egyre közelebb kerülünk a hűvös időhöz.  A csúszós utak és hosszútávon kialakuló ködfoltok gyakorisága miatt különös figyelmet kell fordítanunk a biztonságos közlekedésre, és a baleset megelőzés fontosságára. Mostani bejegyzésünkben összegyűjtöttünk nektek pár videót,…..
Mióta a Polaris bekebelezte az Indian Motorcycle-t 2011-ben, a Minnesota-beli cég keményen dolgozott azon, hogy újraélessze az Indian Motorcycle-t, amely még 1901-ben született. Úgy néz ki, sikerült is nekik! Mai bejegyzésünkben bemutatjuk nektek a Springfieldet, a vállalat egyik legújabb…..
Bár napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a biztonságos közlekedésre, rengeteg motorost látni nap mint nap az utakon, akik az elővigyázatosság helyett a vagány megjelenést választja. Összeszedtünk pár tiltólistás motorfelszerelést, ami bár hivatalosan nem tiltanak a magyar törvények, mi…..
Ha motoros kiegészítőkről van szó, szerintem egyet értünk, hogy vásárolni nem csak a hölgyeknek öröm. A gyönyörű, reneszánszukat élő bukósisak trendek közül pedig talán a legérdekesebbek, a vintage darabok, amelyek már első ránézésre is magukkal hordozzák a régi idők motoros élményeit. Íme a…..
Lophatatlan motor sajnos még nem létezik. Azonban van pár trükk és praktika, amivel megnehezíthetjük azok dolgát, akik a mi motorunkra vetetettek szemet. Mikor külföldre utazunk olyan túrákra, ahol még sosem jártunk, sokakban felmerül a kérdés, vajon lesz e a panzióban, motelben garázs? Vajon ott…..
Az első tavaszi napsugarak szívet melengető hívására minden évben motorosok sokasága rajzik ki az utakra. A hosszú, hideg tél után nagyon jól esik újra a nyeregbe pattanni, ám van pár dolog, amire ilyenkor különösen ajánlott figyelni. Először is a motorkerékpárt kell „gatyába rázni”, hiszen ha a…..
 A MOL Motoros Family egyetlen női nagykövetével, Kis Viktóriával készítettünk egy rövid interjút, amelyben a motorozás iránti szeretetéről kérdeztük: Mikor kezdtél el a motorozás…..
A hölgyek tulajdonképpen ugyanolyan régóta motoroznak, mint a férfiak, és sosem voltak kevésbé merészek és bevállalósak, mint az erősebb nem tagjai. Az 1800-as évek végén, 1900-as évek elején, az első motorkerékpárok megjelenésekor – amik alig voltak többek, mint motorral…..
Nagyon úgy tűnik, végre valóban megérkezik a várva-várt tavasz, előkerülnek a motorok a garázsból, a hótaposó helyett motoros csizmát húzunk, a sapkát felváltja a bukósisak, a nagykabátot a motoros dzseki. Ha ügyes és előrelátó voltál, a szezon végén szépen kitisztítva…..
Ha neked is az életed a motorozás, valószínűleg egyetértesz abban, hogy a legnagyobb öröm, ha meg tudod osztani ezt a szenvedélyt a hozzád legközelebb álló emberrel. Persze az is nagyon jó, ha a szerelmed mögötted ül, de ha külön motorral faljátok a kilométereket, annak még…..
Bár a gyorsasági motorokról nem épp a komfort szó ugrik be elsőként, a címben szereplő két kifejezés bizony nem összeférhetetlen. Az ezredforduló környékén még olyan sportmotornak nevezett gépek közül is válogathattunk, amelyek egy komolyabb túrára is hibátlanul megfeleltek…..
Ebben a hidegben jobb híján a youtube-ot bújhatjuk motoros videók után kutatva. Hogy jó kedvre derítsünk titeket, összegyűjtöttünk párat a legjobb, legviccesebb motoros reklámfilmek közül. Jó mulatást!  Az első rögtön személyes nagy kedvencünk. Egy fiatalember bemegy a…..
Összegyűjtünk nektek pár meglepő vagy éppen meghökkentő érdekességet a motorkerékpárok történetéből, amiről lehet, hogy Ti sem hallottatok még. Tudtad-e például, hogy...? - A motorkerékpárok őse Németországban született meg. A kalsruhe-i műegyetemen található egy…..
Szebbnél szebb új motorkerékpárok kínálják magukat a forgalmazók szalonjaiban, a legtöbben azonban mégis használt vasat választanak, amivel nincs is semmi baj, hiszen jóval kevesebb pénzből ugyanolyan mosolyt varázsolhatsz az arcodra, mintha épp a szalonból tolnál ki egy…..
Érdekes felmérést készített az egyik legnagyobb külföldi motoros szaklap. A cél az volt, hogy megtalálják a legjobb motorblokkot. A résztvevők saját motorjaikról gyűjtött tapasztalatokat osztottak meg, tehát nem egyfajta "kinek mi a kedvence" jellegű szavazásról beszélünk,…..
Ilyenkor télen az egyik legjobb elfoglaltság beülni a szobába, és a metsző hideg ellen elbújva egy tea társaságában valamilyen jó könyvet olvasni. Egy motorosnak természetesen dukál néhány igazi motoros olvasmány, ezért összegyűjtöttünk egy csokorra valót a legjobbak közül.…..