Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ricco

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Demo Slam a Google egyik új kampánya. A lényeg, hogy a felhasználók a világ minden tájáról beküldhetnek videókat, melyekben azt demózzák, hogy hogyan javítja életminőségüket egyik vagy másik Google-szolgáltatás.  Van egy-két elég jó ötlet. Itt van mindjárt a két…..
ricco 2010.11.05 08:31:44
@Tzupi: detto. autót kölcsönöztem brazíliában. kicsit szenvedtünk spanyolul (egyikőnk se tudott igazán) aztán az eladó elővett a számítógépet és onnantól minden simán ment.
Amikor tavaly decemberben Peresztegi Zoltán kicsit váratlanul felállt és otthagyta a Google Magyarország vezetői székét, akkor azt gondoltam, majd lesz gyorsan más helyette, megvan már az új vezető, tudják, mit akarnak.Nem tudták.Elkezdték keresni az új embert, aki majd átveszi a…..
Mindenekelőtt egy kis történeti igazságtétel: elvitathatatlan, hogy az Apple az iPhone-nal sok szempontból megújította és diktálja az okostelefonok piacát. Egy sor olyan újítást, megoldást vezettek be, ami azóta iparági sztenderddé vált. Az Apple mutatta meg, hogy hogyan…..
Én pénteken reggel 10 órakor fogom átvenni a készüléket. De jóbarátom, az Index korábbi fejlesztői agya, a Gawker Media jelenlegi kódmágusa, Pozsi már megvette Dezirét. Vele cseteltem az imént... HH: na milyen? pozsika: szuper egyelore nem tudom hova nyuljak HH: en holnap reggel…..
ricco 2010.04.10 10:26:55
@Asszem: ja az elején furcsa aztán megszokod gyorsan. Nem kell bezárogatni a dolgokat. Csak lépj vissza a fôoldalra (házikó) aztán hagyd úgy vagy csinálj valami mást. A gép meg eldönti hogy mit meddig kell a háttérben nyitva tartani.
A múltkor ugye annál a dilemmánál tartottunk, hogy melyik helyzetmegosztó alkalmazás is lesz a befutó, vagyis melyiket érdemes használni. Röviden: szerintem a Foursquare-nek áll a zászló, oda gyűlik a felhasználói tömeg, miközben a Gowalla interfésze, dizájnja és…..
Ha egyszer Steve Jobs a fejébe vesz valamit, akkor a jóisten sem fogja lebeszélni róla. Ebben majdnem biztosak lehetünk. Úgyhogy amikor az Apple vezére elkezdett olyanokat nyilatkozgatni, hogy a flash egy "elavult technológia", egy "CPU pióca", ami ráadásul "tele…..
Évekig az volt a kérdés, hogy vajon a mobil platform és az internet harca hogyan alakul: milyen területeken nyerhet a mobil, mi az, ami már nem él meg ott. Aztán egyszercsak azt vettük észre, hogy már nem az a kérdés, mire nem képes a mobil - szinte mindent tud egy okos telefon, amire…..
ricco 2010.03.23 01:58:31
@Szekuriti Blogger: Látlak ahogy a lgutolsó kisfaluban előkapod a laptopod a kocsmában és érzed, hogy nem vagy jampi.

Szerintem az internetes telefon jó dolog. Az elején a mobilt is mindenki magamutogatásnak vette, most meg lásd hol tart. Az más kérdés, hogy tényleg csak ez a két operációs rendszer fontos-e.
Épp egy hete élesedett a Google közösségépítő szolgáltatása, a Buzz. Hét nap pedig kellő idő ahhoz, hogy aktív használat mellett megvonjuk az első mérleget.Kezdjük mindjárt az alapvető problémákkal. Hatalmas hátránya a Buzznak a Twitterrel és a Facebookkal szemben, hogy a…..
ricco 2010.02.17 00:05:44
@syck: +1

Majd ha mindenki internetes telefonnal rohangál, akkor ez keményen be fog indulni. Nagyon jól működik, ahogy kocsmákhoz éttermekhez köti a pozíciódat. Ehhez két dolog is kell ami se a Facebooknak se a Twitternek nincs: térkép, üzleti adatbázis. Pl. a foursqare ehhez képest nevetséges próbálkozás.
Az meg külön érdekes, hogy nagyon sokan valódi névvel vállalják a dolgot, ami ösztönözheti az értékes tartalom elterjedését.
Szerintem ez az az alkalmazás, ami a mobilon indul be és ha ott már nagyon pörög akkor desktopon is több értelme lesz.
Nem kétséges, hogy a Google Buzz a Facebook babérjaira tör. A Google nem mondott le arról, hogy rávegyen minket arra, hogy az ő szolgáltatásaiban osszunk meg és fogyasszunk tartalmakat. Sok kudarc és tévút után hátha most jöhetne el számukra a nagy pillanat. De... Nagyon messziről…..
Ugye, hogy ugye: mégiscsak igazak voltak az októberi pletykák arról, hogy lesz Google Phone. És azt is jól éreztük meg, hogy a HTC-vel kooperálnak - mint az Android-projektben. Mondjuk szerintem a Google eleve nem az a cég, amely csak úgy, ölbe tett kézzel nézi az iPhone…..
ricco 2009.12.14 04:05:53
@Atkakukac: nem kell felni, biztos lesz majd valami engedelyeztetesi problema ami miatt csak az usabol lehet majd megrendelni
Elképzelésem nincs, hogy hogyan jutnak el odáig értelmes fiatal programozók, hogy ők márpedig jobb keresőt fognak csinálni, mint a Google. Annyi szép és érdekes és sikerrel kecsegtető területe van a webes fejlesztéseknek, hogy az már szemet gyönyörködtető. Miért…..
...vagyis ajánlok néhány dolgot, mert azt gondlom, ezeket érdemes elolvasni, megnézni, megismerni.Az első egy nagyon érdekes interjú. A kérdező Rabbit, a válaszoló pedig a Turulcsiripet is készító Tóth Benedek. Jó hosszú írás, de egy sör mellett érdemes végignézni - lehet…..
Nem mintha ismernénk jobb levélkezelést, mint a Gmailé, de láthatóan a Google nem ül a babérjain. Akkor is fejlesztik a szolgáltatásaikat, amikor már egyértelművé vált, hogy beelőzték a konkurenseiket. Szóval mint tapasztalhattátok, mostantól a Gmailben könnyebb rendszerezni és…..
ricco 2009.07.03 02:43:18
@semmicico: Konkrétan a leírt problémára nekem az "Automatikus keresési kiegészítés" labs bejött. (meg amúgy is)
Webisztán Neonomád menni 3G 2009.04.17 14:00:00
Zerking és HH is eljutott élete azon pontjára, amikor úgy érezték, hogy 3G-vel kell megtoldaniuk eddig wifihez kötött neonomád életüket. Mindketten leírták tapasztalataikat egy-egy postban. Azonban nem beszélték meg, hogy mit fognak írni. Csak a téma volt adott. És a post…..
Az van, hogy a mainstream média idehaza - legyen szó bár hírtévéről vagy hírszájtról - csak akkor és csak annyiban foglalkozik egy adott eseménnyel, amennyiben az a saját bonyolult szerkesztési és üzleti szempontrendszerében elér egy elég magas hányadost, ami úgynevezett…..
ricco 2009.03.16 23:19:57
@Sz0k0z: Ezzel kapcsolatban, nem tudja valaki, hogy mintől függ az, hogy ki kell-e takarni az emberek arcát (Streetview) vagy mehet ahogy van (TV általában)?
Dolgoznál a Providentnek? Ha megkeresnének, hogy csinálj nekik hatékony reklámot, hogy minél többen vegyenek fel kölcsönt, amelynek a THM-je akár 405% is lehet, megcsinálnád?Akkor is, ha nincs más megrendelésed?Remélem, kellően provokatív a kérdés ahhoz, hogy el tudjunk azon…..
A nem túl rózsás gazdasági környezet ellenére a Google meglepően jól zárta üzleti évét. A január 22-én, magyar idő szerint este tíz után bejelentett eredmények szerint a december 31-ével zárult negyedévben 5,7 milliárd dollár bevételt termelt a cég, ami az egy évvel…..
ricco 2009.01.27 00:39:14
@web1: olyan jó vagy összefüggéstelen elméletgyártásban, hogy pörgetem még egy kicsit:
Milyen tulajdonvesztést akarnának megakadályozni a tőzsdén? Ha ezt meg akarják akadályozni elég nem eladni a tulajdonrészt... Mert bármilyen furcsa is, a tőzsdén se lehet venni, ha a tulajdonos nem akar eladni.
ricco 2009.01.28 22:24:50
@web1: Nem pont ezzel kapcsolatban íram, hanem a "tulajdonvesztéses" elméleteddel kapcsolatban.

De jó legyen:
A jelentésben leírják, hogy a pénz a hirdetésből 97% illetve a licensz ÉS MÁS bevételekből 3%. Szóval a bevétel nem a pénzforgatásból jön, eddig se onnan jött. A fenti bevételek szépen növekedtek ahogy írtad = Nem veszett el a Googlenak jelentős jövedelemforrása!

Miért lett akkor kevesebb a profit ha a költségek is csökkentek? Mert egyszeri leírást hajtottak végre az AOL-ben és a Clearwire-ben meglévő részesedésükben ("we recognized $1.09 billion in asset impairment charges related primarily to our investments in AOL and Clearwire") Mivel ez most a könyvelésben alacsonyabb értékkel fog szerepelni, ezért ezt veszeségként le kell írni összesen 1 milliárd volt. Ezt a költségekkel csökkentett bevételekből levonjuk (az volt ugye 1,8 milliárd) komoly csökkenés,

de nincs köze a bevételekhez, jövedelemforrásokhoz!

Így az a sorod, hogy "jövedelem a licensz bevételek nélkül" kicsit értelmetlen. Miért pont anélkül? Miért nem: "jövedelem a hirdetési bevételek nélkül" akkor még minuszba is sikerült volna számolni...

összességében: A google-nak nem vesztett el jelentős jövedelemforrása q4 során. q1 már lehet, hogy más tészta lesz.
Amióta behatóbban foglalkozom a marketinggel, egyre jobban látom, hogy vannak kiemelten speciális területek. Olyan területek, ahol az általános tudás nem elég, sőt, néha nem is kell, hanem a szakterület saját szabályai érvényesek. Ezek általában olyan területek, amelyek vagy…..
A magyar válogatott rendesen megverte nála gyengébb ellenfeleit az olimpiai selejtezőn. Véleményt alkottunk, a mutatott játék, az előzmények és az utórezgések alapján. Kezdjük azzal, hogy van minek örülnünk. Bőven. Olyan csapatunk van, amely az adott feladatot magas szinten…..
Kaptam egy e-mailt a YouTube-tól, hogy az egyik feltöltött videómban a videó alatt hallható zene (Jack Johnson-tól a Wasting Time) jogtulajdonosa a szerzői jogok megsértése miatt kérte a videó eltávolítását, így az már nem elérhető az oldalon.Valóban, egy régebbi utazás…..
Rabbit szedte össze egy prezentációban a legfontosabb adatokat. Eszerint a magyar netezők többsége már blogolvasó, közülük minden ötödik ír is webnaplót. A közösségépítő szájtok elérik a magyar netezők 85 százalékát. A Skype extrém népszerű idehaza is. Videót…..
Csütörtökön még azt írtam, hogy szerintem a helyzet elkeserítő. És az is biztos, hogy ez még messze nem a legrosszabb. Nézzük akkor, hogy mi is történt eddig. Az irányadó technológiai index (Nasdaq) két hét alatt elveszített értéke negyedét. Kik hozták össze ezt a buktát? A…..