Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagymoli

0 bejegyzést írt és 307 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zenéket hanglemezen, LP-n gyűjteni sokféle áldozatot követel. A lemezbolt pénztárában hozott anyagi jellegű áldozat csak a jéghegy csúcsa. Valójában egy csomó más apróságra oda kell figyelni, ha jó hangminőséget akarunk elérni, és sokáig szeretnénk a lemezeinket hallgatni. Igen, néhány dolog valóban…..
P. szerint a telefonját azért nyilvánították teljesen használhatatlannak a Nokia szaküzletében és azért kérték, hogy ha már így alakult, náluk dobja ki, hogy szépen zsebretegyék a nagyértékű eszközt. A telefont viszont azóta is hiba nélkül működik, P. pedig a…..
Nagymoli 2019.07.08 10:19:53
@cepulacalului: valószínű lefotóztak egy másikat, amiben volt víz...
Az orsós magnók gyönyörűek és már ránézésre sem spóroltak az anyaggal tervezésük idején. Amekkora erő kellett egy AKAI GX-4000 indítógombját eltekerni, azzal most kezünkben maradna bármely mai műanyag berendezés letört fele. Rendkívül precíz gépek voltak fénykorukban, hiszen a vékony magnószalag…..
A magyar regionális vasúthálózat jövője már több mint 10 éve foglalkoztatja változó intenzitással a közvéleményt. Ha a parttalan szócséplést forintosíthatnánk, már valószínűleg régen összegyűlt volna annyi pénz, amelyből az egész szegmenst rendbe lehetett volna tenni.…..
Nagymoli 2017.03.25 12:30:07
@Adani: Az a baj, hogy át lehetne szállni, ha lenne vonat, a peron magassága nem lényeg, gyerekkoromban megszoktam a "magas lépést". Gond ott van, hogy nincs miről átszállni. Az a két pár Bz nem elég semmire, nem lehet rá utazást építeni. Hazafelé meg nagyon "hangulatos" kertvárosban ücsörögni órákat. (tételezzük fel, hogy busszal rettenetesen nem akarok utazni, akkor inkább a saját autóm használom. :-D )
Vigyázat! Morbid és sarkított megfogalmazásokat tartalmaz! Csak erős idegzetű bicósoknak! Nemrég a Critical Mass (Kerékpárosklub?) rendezésében újra a bicósok világítása volt reflektor"fényben". 2011 tavaszától számolhatjuk velük a kivilágított bringásokon túl azok számát is, akik nem szeretnének…..
Berecz Robival, a szinte kimondhatatlan nevű szlovák Prvá Slovenská železničná a.s teherfuvarozó vasúttársaság (a továbbiakban csak egyszerűen PSZ) bicskei mozdonyvezetőjével tavaly készítettünk riportot a "masinisztává" válásáról, életéről, döntéseiről és…..
Nagymoli 2015.12.08 20:51:36
Az osztálytalálkozó szervezése kapcsán az egyik legnehezebb feladat a volt osztálytársak felkutatása, az elérhetőségek begyűjtése. Persze az elmúlt néhány évben sokat javult a helyzet ezen a téren, hiszen az online közösségi kapcsolattartás eszközei (mint pl. a Facebook)…..
Tudom, nem ezt a részt ígértem, de ez előbb elkészült :). A mai részben a gázturbinás motorvonatokat ismerhetitek meg. Nagy-Britannia - az APT motorvonat Angliában az 50-es években kezdték el a hajtással való kísérletezgetést. Mozdonyba beépítve több gázturbina is…..
Pár napja a Facebook törölte a Tolvajkergetők nagyjából 180 ezer lájkkal bíró oldalát. Mivel több ismerősöm követőjük volt és lelkesen osztotta a posztjaikat és videóikat, így bennem már korábban kialakult egy vélemény erről az oldalról, és a hír kapcsán alkalmasnak…..
Egy tanártól kaptuk ezt az emailt. HÁLAADÁS avagy miért vagyok én hálás a jelenlegi oktatásirányításnak Mindig, mindenhol csak azt olvasom, hogy a különböző iskoláknak miért nem tetszik a KLIK működése. Senki nem ír semmi konkrét információt, ezért én vállalkoztam rá,…..
Nagymoli 2014.02.13 21:14:05
@Dell78: Én pl nem tanár vagyok. Szívvel-lélekkel műszerész, szeretem a szakmám, de mi sem vagyunk jobban megbecsülve. Jelenleg azon gondolkodok, leteszem a pákát, és elhagyom az országot. Megyek takarítani is, ha kell, de munka után ne azon kelljen gondolkodnom, hová menjek maszekolni, hogy hó végén tudjak enni.
Nagymoli 2014.02.13 21:34:45
@fda: Én pl véletlen találtam rá a Linuxra. Konkrétan Ubuntu. Amit csak lehet, ezen oldok meg. És próbálom megtenni, amit a számtech-tanárok nem tettek. Amelyik ismerősömnek gond van a gépével, (Lefagyott a win, nem indul-márpedig sok ilyen van) felajánlok egy Ubuntu telepítést, egy gyors alapoktatást is kap tőlem, aki bátorkodik ilyen eretnek dolgot csinálni, és "garis" javítást, újratelepítést is vállalok, ingyen, ha már az oprendszer írói is ingyen adták. Én ennyit tehetek érte. Két tanár jóbarátomra, és az egyikük nyugdíjas tanár szülőjére büszke is vagyok. Kis félelemmel próbálták ki, és azóta ragaszkodnak hozzá. Megkértek, a wint eszembe se jusson visszarakni. Ritkaság ez a fajta bátorság, és fogékonyság az új iránt, de őket nagyon becsülöm ezért! :-)
Nagymoli 2014.02.13 21:38:36
@fda: Biztos, hogy megvették? Nem csak letöltötték, és kerestek hozzá egy serialt. Érdekes módon ez a serial, és crack keresés iszonyat profin megy a diákoknak. :-D
Megint posztbejegyzést kell írni. De miről? Ez a nap is pont úgy kezdődött mint a többi. Egyszer csak reggel lett, kikászálódtam az ágyból, kerítettem kávét, stb-stb… most meg már este van. Mindjárt lehet menni aludni megint. (Mondtam már, hogy milyen gyorsan elszáll az…..
Furdancs Blog Börtönbarkács 2013.02.13 10:46:21
Bár még nem voltam börtönben, de feltételezem, hogy ott egy dologból van bőven. Ez pedig az idő. Ezt is csak a börtönös filmekből sejtem, melyek valószínűleg nem mindig fedik a valóságot. Mindenesetre az alábbi  gyűjteményből kiderül hogy a fogvatartottaknak olykor…..
Remek lehetőség lenne arra, hogy elmenjen a téma a hagyományos vs LED lámpák irányába, de mivel jobbára mobil kialakítású, időszakosan használt, akkuról működő lámpákról lesz szó, a LED győzelme vitathatlan. Miért szeretik a gyártók a LED lámpákat? Kis fogyasztással…..
Boldog új évet kívánok mindenkinek! Én is szeretném megosztani történetemet okulás képen másoknak azért,hogy ha külföldön vállalnak munkát akkor azt jól gondolják meg milyen messze mennek. 13.000 kilométerre mentem dolgozni,bajba kerültem 24 társammal együtt. Bajba…..
DopeManTV Nagy a baj...:D 2011.12.17 17:01:00
 A következő levelet ettől az embertől kaptam: https://www.facebook.com/magyargyerek2. Azért teszem közzé, hogy lássátok kik állnak a másik oldalon illetve milyen fazonok lehetnek (fényképeit ajánlom megtekintésre), akik följelentettek az ügyészségen. Egy biztos, a…..
Új MÁV blog Ezüst nyíl 2011.12.13 08:28:00
Az úgynevezett védett kormányzati vezetők utazásaira a vasút mindig nagy gondot fordított. De gondolom, hogy más közlekedési ágnál is így történt. Az utazás általában kormányzati különvonatokkal történt. Ezek a különvonatok legtöbbször a kormányfő igényei alapján…..
Az eset még az átkosban történt, amikor a MÁV még messze nem állt olyan magaslatokon, mint manapság. Egy tehervonat mozdonyvezetője közölte a fűtővel, hogy neki természetes szükséglete van, ami nem tűr halasztást. Ki is nézett egy megfelelő helyet az egyik állomás mellett. Ez a…..
A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) átvette MÁV-tól a személyszállítást is azokon a vasútvonalakon, amelyeket október elseje óta a regionális vasúttársaság üzemeltet - közölte hétfőn Unger Csaba, a GYSEV vezérigazgató-helyettese a szombathelyi pályaudvaron. A GYSEV…..
New Yorkban az autó nem érték. Egyszerű használati eszköz, amelynek velejárója, hogy sérül, karcolódik. Ép lökhárítót itt nem látsz, vagy ha mégis, akkor azt vagy egy vadiúj autón, vagy azokén, akik minden parkolásnál lefedik a lököst kimondottan erre kapható…..
Nagymoli 2011.12.10 14:40:35
@Lófasz Hadnagy: bárcsak a 17-es villamos vezetője fékúton belül vehetné csak észre, hogy parkolnak előtte! Lehetőleg úgy, hogy a villamosvezetőt ne is tudják vegzálni miatta! :-DDD Lenne pár csattanás, meg fémes csikorgás, és leszoknának az ilyen parkolásról.. Ha én parkolnák sínre, és apró darabokban látnám a kocsim, morc lennék, meg ideges, de eszembe sem jutna reklamálni... Tudnám, hogy rászolgáltam...
Új MÁV blog Menj ki korábban! 2011.12.03 18:34:00
Olvasónk a gyorsbeküldővel küldte be a panaszát, amelyhez hasonló több is érkezik, folyamatosan. A sok helyen szinte állandósult késés oda vezet, hogy van, akinek az állása került veszélybe, van aki már másik állást keres is, és persze ezt az iskolában sem tolerálják.…..
Nagymoli 2011.12.03 19:37:24
@karosszékely: Ott dolgoznék, ahol lakom! Csak itt nincs munkalehetőség, ezért utazok napi 50 km-t. Igaz, vasút sincs itt. :-D És utazok 50 km-t, hogy mikulásvonatot fotózzak. De kocsival, nem vonattal, annyira nem érek rá! :-D
más:
Apró jeleket is látok a fejlődésben. 40km/h helyett 58km/h vel ment pár napja egy BZmot. (Egom-Komárom közt) Kicsit elkezdték rendbekalapálni a pályát. Régen, vonalbezárás előtt is ennyivel ment. Azelőtt mértem már 70-et is, na ezt vajon illegálba tolták, vagy tényleg mehetett ennyivel? Néha ránézek, ha eléri a 75-öt, vagy az átlagsebesség a 60km/h-t, majd veszek MÁVSTART kártyát. Addig marad a kocsi, gyors, és olcsó a vonathoz képest.
Nagymoli 2011.12.04 09:28:36
@karosszékely: Tudom! Én meg hogy szívesen nézem a vonatokat... Vagy fotózom. De utazni rajta drága, lassú, macerás... :)
Minden vasútvonalnak, hosszabb vonalak esetén, mint Budapest - Hegyeshalom vonal egy vonalszakasznak (Budapest-Komárom, Komárom-Hegyeshalom) van egy megbízott főnöke, a neve Vonalfőnök, aki a szakasz tevékenységét ellenőrzi. A mi vonalunkon abban az időben, amiről az esetet mesélem,…..
Szerda délután egy éles gránátot találtak Aba-Sárkeresztúr állomás közelében, ami a kiérkező tűzszerészek szerint valószínűleg fel is robbant volna a ráhajtó vonat alatt. A tettes után nyomoznak, robbanószerrel való visszaélés, illetve a közlekedés biztonságának…..
Nagymoli 2011.10.30 20:15:08
Nagymoli 2011.11.22 11:30:22
@nomad: 10 pontos észrevétel! :)