Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Régi Olvasó

0 bejegyzést írt és 597 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Giant Electric Pea Honlapok:www.southernempireband.comfacebook.com/southernempireband Tegnap volt a költészet napja, így stílusosan egy Ady vers jutott eszembe: "Mi mindig mindenről elkésünk, / Késő az álmunk, a sikerünk, / Révünk, nyugalmunk, ölelésünk, / Mi mindig mindenről elkésünk."…..
Régi Olvasó 2024.04.16 20:33:43
@garael: Salvus...
Régi Olvasó 2024.04.20 18:19:18
@garael: Ezer örömmel! És köszönettel...
(Óriáscsatolmányként átment.)
Mick Mars: The Other Side Of Mars (2024) Namármost tőle frankó oldschool riffeket vártunk, és hogy oda…vágjon rendesen, megmutatva hogyan is válhatott a Crüe a kemény rock egyik legjelentősebb, legsikeresebb bandájává. Hát biztosan nem Vince Neil Mickey egér cincogásától, Tommy Lee kényszeres…..
Régi Olvasó 2024.04.01 14:14:08
@Kotta: Örülök, hogy tetszett!
Meglepődtem a lemezen, végre valakik megindultak még a Souls os Diotima által taposott ösvényen. Hiánycikknek érzem ezt a zenei megközelítést.
Régi Olvasó 2024.04.02 21:33:44
@Dionysos: Ó! A belinkelt dal bitang jó, így azt hiszem 1+1 lemezzel megint több lesz holnap estére a gépemen. Köszi!
Kiadó: Sony Honlapok:www.sonataarctica.infofacebook.com/sonataarctica De most aztán tényleg visszatérünk a gyökerekhez, hangzott Kakko ígérete, a tévútnak bizonyuló, progresszív behatásokkal játszadozó "Unia" után – ami egyébként kritikai szempontból sikeresnek bizonyult, csak az ősfanok nem így…..
"Pár héttel ezelőtt merült fel blogunk hozzászólásaiban, mennyi értelme van a streaming-korszakban a kritikáknak, egyáltalán, olvasnak a mai fiatalok ilyet, és mégis, miért írogatunk itt majdnem tucatnyi-soros ismertetőket akkor, amikor a közösségi média felületén egyre kevesebb a betű, és egyre…..
Régi Olvasó 2024.01.06 21:47:32
Mivel Garael koma rákérdezett (köszönöm figyelmességed!), nála teszem közzé az én TOP 20-es listámat.
A sorrendiségen sokat gondolkodtam, habár az első kettőnek bérelt helye volt, a harmadik meg szinte bármelyik lehetett volna a következő hatból. A Majesty úgy lett toronymagasan az első, hogy igazából a lemez nálam csak a 3. számtól indul, de onnantól tarol. Az Anubis Gate pedig elsőre nem is tetszett, félredobtam. Aztán lassan függője lettem - megváltoztam tőle. A Hakent sem volt könnyű befogadni, és a Draw Me A Sheep sem hozta az első lemez (8 éve már, te jó ég!) színvonalát, de mindenképpen megérte várni rájuk! A Therion még nincs agyonhallgatva, de érzem, hogy ezúttal tovább jut a nyelőcsövemnél. A többi mind más és más okból lett "kedvenc".
Amiket mindenképpen megemlítenék még: Twilight Force, Crowne, Katatonia, In Flames, Shakra, Ronnie Atkins, Temperance, Serenity, Arjen Lucassens, Omnibeing, Atomic Symphony, Elcia, Divinex, Sacred Outcry, Rod1313, 4Arm, Kamelot, Delain, Katatonia, Obituary, Ten. Ezek lehettek volna még a csúcson, csak mindegyikben volt valami apróság, ami miatt kevésbé kedvelt lett, mint a top 20. Viszont összesen 98 lemezt tartottam meg 2023-ban, amiket érdemesnek tartottam arra, hogy a gyűjteményem részeként előkerüljenek, ha úgy szottyan kedvem.
Koncertek terén Nick Johnston volt kimagasló élmény volt, hiszen őt látni ahogy játszik, beszélgetni vele talán egyszeri és megismételhetetlen! Zseni az ürge! Hozta a remek kötelezőt a Depresszió és az Alvin és a mókusok is, ám volt olyan együttes, akik valaha az elsők voltak nálam, majd kb 20 évig nem mentem koncertjükre, ám pont ma egy hete letaglóztak ismét: az Edda. Szégyen, nem szégyen, még sírtam is a koncerten. Valahogy előjött minden, amit kissrác korom óta velem jött, amire alapoztam akkoriban az életemet, ami a legnagyobb támpont volt. Volt. Egy éjszakára újra elvarázsolódtam...

Bocsánat, nem ezt kérted, Garikám; most akkor jöjjön a lista! :)

1. Majesty - Back To Attack
2. Anubis Gate - Interference
3. Mission In Black - Profit Reigns Supreme
4. Dead End Finland - Victory
5. Haken - Fauna
6. The Unity - The Hellish Joyride
7. Smackbound - Hostage
8. Draw Me A Sheep - Abracadabrantesque
9. Ne Obliviscaris - Exul
10. Bloodbound - Tales from the North
11. Chamelion - Legends & Lores
12. Asylum Pyre - Call Me Inhuman
13. The Project Hate MCMXCIX - Abominations Of The Ageless
14. Iron Savior - Firestar
15. Pyramaze - Bloodlines
16. Insomnium - Anno 1696
17. Beyond The Black - Beyond The Black
18. Bloody Cumshot - Deflorantism
19. Therion - Leviathan III
20. Art Nation - Inception
Régi Olvasó 2024.01.14 19:23:06
@garael: Köszönöm!
Nagyon örülök, hogy a Depi máshoz is utat tudott nyitni és nemcsak a magamfajta kommersz metálfüggő találja kiemelkedőnek a magyar fronton, de a magadfajta szakma-kritikusa is. :)
Idén egyértelműen a Salvus érkerése tart lázban, kizártnak tartom, hogy hibázzanak! Esetleg egy próbát tégy majd vele; tavaszra ígérik.
Régi Olvasó 2024.01.17 22:07:30
@garael: Hú, a Projekt Hate! Tudod mivel érte el, hogy függőjükké váljak? Leginkább a basszus hangzása, témái ragadtak meg, de a nénike érzelemkitörései is egyediek, csakúgy, mint a hangja. Nem is tudok más olyan együttest mondani, akinek a hangzása ennyire eltér a stílusban megszokottól. Még a prüttyögéseiket is simán megbocsájtom, pedig pocsék.
Honlapok:www.4arm.net4arm.bandcamp.comfacebook.com/4ARMofficial Garael kolléga rendre felteszi nekem mostanában a kérdést, hogyan lehet az, hogy az éves listámon nincsen thrash album? Jó kérdés, hiszen a kedvenc zenekaraim jelentős része ebből a zsánerből került ki (leginkább Metallica, Megadeth,…..
Régi Olvasó 2024.01.13 12:05:59
@garael: Ja. válaszoltam ám! ;)
Régi Olvasó 2024.01.14 14:25:52
@garael: Ahová szoktam tenni: a te évvégi listád kommentjébe.
Kiadó:5170473 Records DK Honlapok:www.dmas.bigcartel.comfacebook.com/DMASband Én bírom a bolondozást, kedvelem például a Diablo Swing Orchestrát, vagy a Primust is. Vigyázni kell azért, a túlzott kreativitás könnyen fordul érdektelenségbe egy idő után, ha a jó dalok, dallamok ragasztóként nem…..
Nem egyszerű kevés listából korrekt összesítést csinálni, de megtettem a tőlem telhetőt. Elég sokszínű lett az ajánló végül, szerintem jól lefedi az idei felhozatalt. Legalábbis a számunkra releváns zsánerekben. 1. DGM: Life 2. Winger: Seven 3. Uriah Heep: Chaos & Colour 4. Noturnall: Cosmic…..
Régi Olvasó 2024.01.01 21:51:10
@Kotta: Szerintem tégy ezzel egy próbát: Mission In Black - Profit Reigns Supreme!

(Nálam a 4Arm - Pathway to Oblivion a másik idei thrash lemez.)
Alice Cooper: Road (2023) The Rolling Stones, The Who, Eric Clapton stb. A rock nagyágyúi, akik megágyaztak a Led Zeppelinnek, a hard rocknak. Azt gondolom, és gondoltam is mindig, hogy mindamellett, hogy maximálisan tisztelem és elismerem őket, a zenéjük számomra nem sokat ér. Ideértve Jimi…..
Elegant Weapons: Horn for a Halo (2023) Faulkner, Romero, Travis, Brown. Mi ez, ha nem egy szupergrúp? Olyan is a lemez, zeneileg nyilván odaér, szól is, ahogyan kell (Sneap), ráadásul változatos, mindenki hozzáteszi a magáét. Romero hozza a késői Whitesnake kőkemény hard rockját, felteszem Rex…..
Kiadó: Steamhammer / SPV Honlapok:www.unity-rocks.comfacebook.com/unityrocksofficial A Gamma Ray talán kevésbé kreatív részéből csapatot alkotó The Unity úgy igazolta nevének jelentését, hogy tulajdonképpen tojtak az egész világra – vagy arra a pár százezer metal hívőre akik úgy gondolták: az erő…..
Kiadó:Frontiers Honlap:facebook.com/RonnieAtkinsOfficial Atkins professor néhány éve az Élet Iskolájában tanít "nem középiskolás fokon", és a nagy sikerű előadássorozatának címe: "Ragadd meg a napot!", kicsit magyarosabban, ám pontatlanabbul: "Élj a mának!" Azt csinálja, amit szeret, amihez ért, s…..
Honlapok:nickjohnstonmusic.comfacebook.com/NickJohnstonOfficial Kétség nem fér hozzá, hogy napjaink egyik legtudatosabban építkező gitárosa Nick Johnston, aki idén jelentette meg negyedik stúdió albumát. Saját elmondása szerint minden téren sikerült előrelépnie, jobbak lettek a dalok, jobb lett a…..
Régi Olvasó 2016.11.20 22:58:22
@saszi11:
Ennek igazán örülök!!!

Közben én is meghallgattam és bizony repceolajat pislákoltam az alsógatyám közepére, annyira tetszett!
Zseni az ürge, az biztos! Noha a feleségem közben pont az ellenkezőjét állította: szerinte nem elég változatos.
Ízlések és protonok...
Kiadó:Gentle Art of Music Honlapok:www.subsignalband.comfacebook.com/subsignal Amilyen csalódott voltam az új Myrath meghallgatása után, olyan lelkes vagyok a Subsignal új albumától. Eleve imádom őket, mint ahogy imádtam jogelődjüket, a Sieges Event is. Az eredetileg oldalági projektként indult…..
Kiadó:No Dust RecordsHonlapok:www.anubisgate.comfacebook.com/AnubisGate‎ Jön nemsokára a Riverside és a Voyager is az új lemezét népszerűsíteni, úgyhogy belehallgattam az idei megjelenéseikbe. Jó muzsika mindkettő, de nem az enyém. Más már, mint amivel megszerettem őket. Tulajdonképpen az Anubis…..
Kiadó: Steamhammer Record Honlap: www.virgin-steele.com Pár héttel ezelőtt merült fel blogunk hozzászólásaiban, mennyi értelme van a streaming-korszakban a kritikáknak, egyáltalán, olvasnak a mai fiatalok ilyet, és mégis, miért írogatunk itt majdnem tucatnyi-soros ismertetőket akkor, amikor a…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.artnationswe.comfacebook.com/artnationswe A svéd dallamérzékeny, rádió orientált hard rock/AOR mezőny egyik üdvöskéje a főleg Alexander Strandell énekes és Christoffer Borg gitáros erős kettősére épülő Art Nation. Olyan, mintha csak egy pár éve törtek volna be a…..
Kiadó:Season Of Mist Honlapok:www.voyager-australia.comwww.voyager.bandcamp.comfacebook.com/voyageraustralia Szögezzük le, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál egy émelyítő, irritáló, hazug és hivalkodó pénzkidobás gyakorlatilag nulla zenei hozadékkal. Ez nem jelenti azt, hogy egy-két előadó, együttes…..
Régi Olvasó 2023.07.18 19:08:19
@Kotta: Én meg pont most engedem el őket. Nekem ez már túl popos,
Kiadó:Nightmare Records Honlapok:www.anubisgate.comfacebook.com/AnubisGate‎ Folytatódik a dán Anubis Gate és az amerikai Nightmare Records együttműködése. A megszokott két év helyett ezúttal hármat kellett várni az új albumra, de talán nem lövöm le a poént, ha már most előrebocsátom: megérte.…..
Kiadó: AFM Records Honlap: www.pyramaze.com Egyedül állok egy hatalmas sziklán, miközben orkán erejű szél kap bele ruhámba, az eső pedig megannyi apró szilánkként próbál sebet ejteni testem minden pontján. Ennek ellenére mégis jól érzem magam, élvezem a természet erejét, azt az élményt, amiért…..
Régi Olvasó 2023.06.27 17:53:10
Kiadó: NoRemorse Honlap: facebook.com/SacredOutcry Már több ismertetőmben hangoztattam, hogy a svéd Daniel Heiman az egyik kedvenc énekesem: egyrészt képességei révén címzetes docens lehet a denevérek akadémiáján – bár azoknál jóval sokrétűbben szórja a hangokat –, másrészt kivételes…..
Kiadó:Music Theories Recordings/Mascot Honlapok:www.arjenlucassen.comfacebook.com/ArjenLucassenOfficialsupersonicrevolution.bandcamp.com Emlékszem, amikor a '90-es évek közepén kezdtek kijönni az Ayreon lemezek, mi csak néztünk, hogy ki ez az ismeretlen, hórihorgas figura, valami Arjen Lucassen,…..