Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KeDaiyun

95 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Táncoljuk át az éjszakát című médiatörténeti diszkóbaleset tízpercenként vonultatott fel olyan előadókat, akik Dr. Moreau génlaborjában látták meg a napvilágot. Nos, a következő művésznő közvetlenül ezután egy gladiátorképzőben helyezkedett el, ahol aligátorokkal zsonglőrködött és bengáli…..
Egyszer már adtam egy ilyen címet az egyik posztomnak, és most egy újabb következik, melyben a féléves kínai tartózkodásom "utóhatásáról" írok.  Sokat meséltem a kínai dolgokról, és sokan is érdeklődtek iránta, milyen is volt ez a fél év Shanghaiban. Az SZTE Néprajz…..
A Shanghaiban készült képeimet rendezgetve eszembe jutott, hogy sok olyan dolgot láttam, ami megmosolyogtató vagy érdekes volt. Ezek közül mutatok be most párat. :) Snow Wight   Gyakran jártam a nagy könyváruházba (Shanghai City of Books, 上海书城), mely hét szintes, és a…..
六个月上海 Laowai 老外 2014.11.22 21:43:50
Valamelyik nap bementem egy kínai boltba Orosházán, ahol a kínai eladónő éppen telefonált, valószínűleg videóhívással a WeChaten. Az egyik magyar eladónő is odament, a kínai nő őt is bemutatta a családnak, és megütötte az a szó a fülemet, hogy "laowai" (老外), azaz…..
六个月上海 Kalózmangák 2014.10.30 22:04:07
Nemrégiben megérkezett a csomag, amit még a hazautazásom előtt feladtam magamnak Shanghaiból. Néhány könyvet hazahoztam magammal, de a többit postán adtam fel. A tankönyveken kívül rengeteg más könyvet is vásároltam, bár ezt előre tudtam, hogy így lesz. Főleg, ha van…..
Igaz, hogy már itthon vagyok, és ahhoz képest elég régen írtam új posztot, de most itt az idő, hogy az ígéretemnek megfelelően folytatódjon ez a blog! A mai bejegyzésben egy világszerte megrendezett eseményről lesz szó, melynek szegedi rendezvényén vettem részt önkéntesként…..
Az 1993-as The Day of The Tentacle a kalandjátékok egyik legstílusosabb, legzseniálisabb darabja. Ez persze nem véletlen: a készítők között ugyanis nem csak megtalálható a gaming iparág két legelmebetegebb zsenije, hanem egyenesen ők vezették a projektet: Tim Schafer és Dave…..
六个月上海 再见上海 2014.08.30 18:25:16
Múlt héten kedden hazajöttem, véget értek "kalandjaim" Kínában. Ám az nem jelenti azt, hogy ezt a blogot is befejezem, hiszen még számos olyan téma van, amire nem jutott időm, hogy megírjam. :) Az utolsó 1-2 hétben próbáltam minél több helyet megnézni még Shanghaiban, végre…..
bejkutyej készítette ezt a képet. ..
bejkutyej készítette ezt a képet. ..
A címben szereplő ünnep tegnap volt, azaz a holdnaptár szerinti 7. hónap 7. napján. Erről itt is lehet bővebben olvasni. Az ünnephez egy történet is kapcsolódik, a szövőlány és a tehénpásztor meséje, melyet itt lehet elolvasni. A szövőlány és a tehénpásztor egy évben csak…..
bejkutyej készítette ezt a képet. ..
bejkutyej készítette ezt a képet. ..
Ahogy ígértem, kommunista helyett kapitalista szombat következik: ezúttal a Bund (外滩) egyik épületében található múzeumba látogattam el, és annak fontosabb elemeit mutatom be. A Bund, mely a Huangpu (黄埔) folyó melletti sétány neve, Shanghai egyik legismertebb látványossága,…..