Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sajátzsíron

78 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amint gondolom már észrevettétek a blog nem frissül. De nem kell aggódnotok, a videózást nem hagytam abba csak a blog.hu-ról tekertem el. Ha érdekelnek a legújabb kalandjaim kövess Youtube-on: Ha pedig érdekel az is mi folyik a kulisszák mögött a Facebookon is megtalálsz...
Az ország legnagyobb biciklis szervezete, Magyar Kerékpárosklub arra kéri a budapestieket, hogy ha tehetik, üljenek bringára, segítsék ezzel is a főváros közlekedését. Az MKK honlapján megjelent közlemény szerint Budapest óriási közlekedési káosznak néz elébe, miután az…..
Sajátzsíron 2013.06.10 13:49:12
@Kakimaki0123456789: "36. § (12) Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból meg kell állnia, - előre sorolás céljából - kétkerekű motorkerékpárral, illetve kétkerekű segédmotoros kerékpárral az álló járművek mellett, vagy azok között, kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról szabad előrehaladni."
Sajátzsíron 2013.06.10 14:16:53
@flimo13: most dugóról van szó. Hova előz vissza engem a autós, amikor a kereszteződés másik felében már ott a kocsisor vége?

Természetesen ésszel kell előremenni, ezt mindig hangsúlyozom a többieknek is. Ha látod, hogy haladni fog a sor szépen besorolsz az autók mögé, hogy ne kelljen állandóan visszaelőzniük. Arról nem is beszélve, hogy a bringás is jobban jár, mert van pár autós, akinek fogalma nincs a biztonságos előzésről.
Sajátzsíron 2013.06.10 18:12:28
@atomboy: Megcsípjelek? :D
Saját zsíron Életképek 2013.02.24 18:33:00
Lassan vége a téli szünetnek. Nyissunk egy pár tavalyi pillanattal. ..
Kezdjük az új évet egy kis röhögéssel (kínunkban vagy jókedvünkben). ..
A BBC készített egy War on Britain's Roads (Háború a Brit utakon) című dokumentumfilmet a sisakkamerás bringásokról és a kerékpáros helyzetről. Ez adott ihletet arra, hogy ez a kis év végi összefoglaló elkészüljön, amelyben az év során még nem látott és néhány már…..
Saját zsíron "Biciklis mehet" 2012.12.15 13:28:00
Néni szerint bringával át lehet csapatni a piroson. Ebből is látszik, hogy sajnos nem csak "szabadságharcosok" vannak rendesen eltévedve KRESZ ügyileg. ..
Legalábbis a járdamosók szerint. ..
Cukisággal töltött videó H4stein kérésére, aki vidám videót szeretett volna nézni virágokkal és pillangókkal teli. Ki vagyok én, hogy ne teljesítsem a hű követőim kéréseit? ..
Neked mitől szakad el a mérges éned visszatartó fékbowden? Lökött bringásoktól? Figyelmetlen autósoktól? Netán a sz@r infráktól? ..
Saját zsíron Mémek bringán 2012.11.21 18:22:00
Lököttség level: over 9000. Ennyi eszementtel rég találkoztam egyszerre. Meg is ihlettek. ..
Képregénybe illő szerdai tekerésem a városi közlekedés főgonoszaival tarkítva. Mivel a komplett utam a munkába 3km és ez durván a fele volt, egy kicsit morcos lettem a végére, fel kellett dobnom magam valamivel hát fogtam a videót és igyekeztem kiemelni a viccesebb élét a…..
Sajátzsíron 2012.11.12 13:48:53
@kohabitállak: imádom a városi bringázást ;)
Én jobb szeretek részese lenni a közlekedésnek, minthogy suhanjak fel s alá, ahhoz túl lassú vagyok, nah meg szeretem kifújni magam a piros lámpánál.
A fejed tud forogni én meg figyelhettem volna jobban. A Városligetben azért illik tudni, hogy sok a bringás meg az alacsonyan repkedő kiskölök. Bele se szeretnék gondolni, hogy mi lett volna ha nem "az út közepén tekerek". ..
Saját zsíron Olajos fürdő 2012.11.05 12:12:00
Az Árpád híd feljáró esős időben egy kis kamionos asszisztenciával ingyenes, publikus fürdővé válik. ..
Saját zsíron Flörtölök 2012.10.31 14:08:00
Állítólag ha jófej vagyok egy autóssal az már flörtölésnek számít, ezért kapta ezt a címet a videó. A kék kisteher utasa nagyon nézte a kamerát a videó elején, ezért integettem neki egyet és ő is vissza. Azt hittem itt vége is lesz, de később beértek és kaptam egy…..
Suzuki sofőr bámul engem aztán, amikor már elég közel vagyok fogja és bevág elém. Kamikaze pilóta? ..
Saját zsíron Egy korszak vége 2012.10.24 18:00:00
Nevetségesen rövid (6km) munkába és hazautam főbb mozzanatai az utolsó munkanapomon. ..
Saját zsíron Ki a "győztes"? 2012.10.21 13:02:00
Az egyértelmű, hogy mindkét fél enyhén lökötten viselkedett, nade ki volt a nyertes? Szavazz a kommentekben! :) Ki lesz a győztes? A bringás, aki jobbról előz egy jobbra kanyarodó (és indexelő autót) vagy az autós, aki hagyja, hogy az ideg vegye át a kormányt és lebüntizze a…..
Fel a kezekkel, aki tud nullkezezni! Én nem. Vagyis tudtam még kölök koromban MTB-on, az országúti gumik valahogy most nem segítettek. És bizony a videón épp KRESZt szegek. Mentségemre legyen mondva, hogy Kiskunhalas csendes részén tekertünk, ahol több a bringa, mint az autó. Most,…..
Hiába nézted meg hirtelen a dátumot a sarokban, bár én sem szeretem túlzottan ezt a hűvös, nyirkos őszt, meg utána a telet sem igazán, de nem ugrottunk vissza április első napjára. Volt nekem biciklim tizenéves koromban, még ha olyan is, hogy szerintem váltót meg féket is csak…..
Sajátzsíron 2012.09.22 01:44:57
@Húzzunk bele!: "Németországban sokkal kulturáltabbak a vezetők, nincsenek ilyen szituk, mint Magyarországon."

Ajánlom figyelmedbe a berlini kollega videóit:
www.youtube.com/watch?v=QFROxhV0FKM&feature=share&list=UU10rf9mJGVg4TCMBFLiGCPg
www.youtube.com/watch?v=Ieq7ARBcNwc&feature=share&list=UU10rf9mJGVg4TCMBFLiGCPg
...és még van neki pár. Lehet nézegetni a "kulturált" nyugati közlekedési morált.

Sajnos parasztok mindenhol vannak. Az persze tény, hogy itthon a koncentráció kicsit sűrűbb (főleg Pesten).
Sajátzsíron 2012.09.22 01:48:23
@S***ci: Egyszerű megoldás: ha haladni szeretnél kerüld a bringautakat. Szerencsére annyira nem szerették soha önteni a kerékpáros infrafejlesztésbe a pénzt, így egyszerű alternatív útvonalakat találni.
Sajátzsíron 2012.09.22 02:03:41
@SilentSound: nah, ezért tűnt ilyen nagynak az a kerék, mert 29-es. Kiváncsi vagyok mikor kap rá végre minden MTBs, szerintem sokkal jobb, bár én hibridhez vagyok szokva egy 26os MTB-on nagyon hisztis leszek.

Sok jó csapatást kívánok neked és kevés hülyét! Üdv a benzinvérű bringások között!
Saját zsíron Van jó is az utakon 2012.09.03 12:01:00
A pesti közlekedést sokan képzelik el egy állandó tolakodós, erőszakoskodó, dudára fetrengő háborúnak. Sajnos a képzelet sokszor életrekel, de nem ezen a napon itt a Dohány és a nagykörte kereszteződésében. Én kerültem a sor elejére. A trolis tiszteletteljes távval állt meg…..
Már pár hónapja megvan az Airzoundom (direkt bringákra készített, autók dudáira hajazó kerékpáros kürt), de eddig kevés alkalmam lett volna használni (szerencsére) és amikor kellett is volna, mindig elfelejtettem, hogy van. Most nem. A lesz@romabringást  (angol rövidítése…..
Saját zsíron Első szülinap 2012.08.13 19:23:04
Ez a nap is eljött, egy évvel öregebb lett a blog és vele a sisakkamerás karrierem is. Első sisakamerás születésnapom alkalmából íme egy ajándék nektek. Szeretném megköszönni mindnyájatoknak, hogy engem néztek és olvastok! A videó az elmúlt egy év felvételeiből…..
Tegnap megszökött a pelotonunktól Sipos János - mindenki Sipije - és haza is ért oda, ahol majd minden bringás végezni szeretné, ahol az utak szélesek és kátyúmentesek, macskakő nem létezik, csak a végtelenségig nyúló napraforgó mezők és az állandó hátszél. Sipi megmutatta…..
Sajátzsíron 2012.08.05 22:24:18
@kohabitállak: 12 év szép idő az utakon persze nem kétlem, hogy a rutin is hasznos dolog, de a felfogáson is sok múlik. Amíg sokan az erősebb kutya ba..ik elvhez idomulnak, addig bizony folyton meg is leszünk ba..va. Véleményem szerint lehet egymást teljes tiszteletben tartva közlekedni. Ez néha azt jelenti, hogy én állok félre, és néha azt, hogy valaki megtalálja a fékpedált és vár fél percet, amíg biztonságosan meg tud előzni.

Ettől függetlenül, ahogy az a több, mint 200 videómon is látszik bizony, ahol csak lehet segítem az erősebbeket és inkább engedem magam elé az agresszív állatokat. Nem izmozom, ahoz elég kevéske vas van alattam.

Már sokszor elmondtam, hogy messze nem vagyok rigid szabálykövető. Bringatilost, kötelező infrahasználatot és csakis jobbról előzést sokszor máshogy értelmezem, mint a KRESZ. De egy ilyen egyszerű szabályt, minthogy "a buszsávot használni tilos", egy kihalt vasárnapi napon miért jutna eszembe megszegni? Főleg úgy, hogy a körút másik oldalán rögtön megszűnik az a sáv és már milliószor tekertem erre nulla konfrontációval, mert az értelmes autós tudja, hogy hol tekerhetek, amelyik meg nem annak mindegy hol tekerek: buszsávban vagy az ő sávjában, ha szabályos vagyok az a baj, ha nem, akkor meg az.
Sajátzsíron 2012.08.06 12:09:57
@BéKa: Ezért nem szabad hajnali 2kor posztot írni. Knézy bekavart.
Javítom is, köszi, hogy szóltál!