Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Scriptor.

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván adná magát a dolog, hogy a Navalnij ügy kapcsán írjak arról, hogy Oroszország ismét válságba került. Mindazonáltal szerintem a Navalnij ügy csak egy tünet, és bár biztos vagyok benne, hogy lesznek következményei, ugyanakkor afelől sincsenek kétségeim, hogy az igazán fontos dolgok nem…..
Scriptor. 2021.03.27 11:57:01
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezt pont hogy alátámasztja és nem cáfolja, hogy Putyin hatalma erős. Mármint az, hogy elintézteti politikai ellnfeleit.
Scriptor. 2021.03.27 11:58:13
@birka menet: Nem vitték semnire az Oroszok. Aham. Akkor az, hogy vagy 50 évig világbitodalmuk volt nálad kimaradt valahogy? :)
A "háborús filmek" meghatározás meglehetősen tág kategóriát jelent, hiszen az ókori, középkori filmektől (Trója, Rettenthetetlen) egészen napjainkig terjedően ölelheti fel a különböző fegyveres konfliktusokat. Jelen poszt azonban kifejezetten csak a világháborúkra fókuszál, így kiesnek a XX. század…..
Horthy Miklóst a magyar történetírás és társadalmi emlékezet mint konzervatív politikust és németbarát, Hitlerrel szövetségre-lépő vezetőt tartja nyilván, aki a második világháborúban a nyugati hatalmak elleni harc egyik legfőbb európai képviselője volt. Táplálják ezt a megközelítést a…..
Bemutatták a világ első, Airspeeder Mk3 névre keresztelt, pilóta nélküli elektromos függőlegesen le- és felszállni képes verseny légi járművét. A 2022-től tervezett versenysorozatot az Acronis is támogatja...
Korábbi cikkeinkben több német tábornokot is bemutattam, kiemelve például Erich von Manstein rendkívüli stratégiai tehetségét, Heinz Guderian hadműveleti - harctéri sikereit, Sepp Dietrich páncélos tapasztalatait, Erwin Rommel rendkívüli képességeit az Afriakorps élén és Gerd von Rundstedt…..
Lone Wolf kritika Óriási várakozás előzte meg Christopher Nolan legújabb filmjét, a Tenet című akció-thrillert. A hazai mozikban jelenleg is futó különleges alkotás kicsit science fiction is, az alaptörténetben markánsan megjelenő "invertálás" és "entrópia" illetve "időugrás" fogalmak képbe…..
Mivel nem láttam még Russell Crowe-ot negatív szerepben, nagy várakozásokkal ültem le a Téboly (Unhinged) című 2020-as thriller megtekintéséhez (főleg, hogy kimondottan jókat hallottam róla korábban). A rendező, Derrick Borte aki Németországban született, de amerikai állampolgárként  vált filmessé -…..
A Netflix saját készítésű filmjei közt egyre több a színvonalas produkció, amire  szerintem igazolás a 2019-es Close (Személyi védelem) című akcióthriller is. Az angol rendezőnő, Vicky Jewson ugyanis egy olyan alkotást rakott össze, melyben a női főszereplők - Noomi Rapace és Sophie Nélisse - hihető…..
FREEDEE BLOG Holdbázis 2030 2020.12.23 08:00:00
1972-ben járt utoljára ember a Holdon. A NASA most ismét tervezi, ráadásul az asztronauták nemcsak jönnének-mennének, hanem ott is tartózkodnának. Az Artemisz-missziók jövőre indulnak, emberek 2024-ben landolnának, az állandó holdbázis 2030-ra épülne fel. A világ első Földön kívüli terepen fekvő…..
A hivatalosan közzétett adatok alapján túl vagyunk a járványterjedési csúcson, azaz lassú, fokozatos csökkenés várható a napi új fertőződések számát tekintve. A legtöbb napi új megbetegedés november 29-én volt, 6819 fertőződéssel, majd december elején még előfordultak 6 ezer feletti számok (pl…..
Scriptor. 2020.12.10 07:18:41
@Aëtius_: 1-1,5 millió lehet valójában.
A vakcina fékezheti a harmadik hullámot, de ha 60%-nál kevesebben veszik fel, nem tudja megállítani a járványt.
Chapter 13: The Jedi A kirobbanó és élvezetes előző rész után izgalommal vártuk Ashoka Tano és az őt alakító Rosario Dawson élőszereplős bemutatkozását, kire a fejezet címe is utal. A The Jedi-t ismét Dave Filoni rendezte, s meg kell jegyezni, hogy a The Mandalorian pilot epizódjáért is ő volt a…..
Scriptor. 2020.11.28 23:13:20
@Magányos Farkas_: Fanservice lett belőle csak épp a Star Wars animációk rajongóinak.
Nagy várakozás előzte meg Carl Weathers rendezését és így a negyedik epizódot is, főleg mert a 72 éves - de még mindig remek formában lévő - és először az 1976-os Rocky -ban felbukkant színész már korábban is szerepelt a Mandalorianban, mégpedig az első évadban, mint Greef Karga (a fejvadász céh…..
Az online társkeresőkben számtalan olyan dolog történhet velünk, amely kiábrándítónak hat és megkérdőjelezi, hogy egyáltalán mit is keresünk ezeken az oldalakon vagy applikációkban. Ebben a posztban 10 olyan gyakori viselkedési mintát mutatok be, amellyel többen is szembesültek már a különböző…..
Scriptor. 2020.11.22 20:29:47
@bio: Ok, neked jó tapasztalataid vannak. De egy kérdés: hány százalék a Tinderen, aki 40-50 közti és tartós kapcsolatot akar?
Nem vagyok orvos, de logikusan hangzik, hogy ha egy vírust többször is el lehet kapni, akkor az immunizálás kimondottan problémás lehet. Márpedig a híradások szerint az új típusú koronavírus kétszer vagy akár többször is megfertőzhet bennünket (ha ilyesmi eddig nem is volt túl gyakori). Az…..
Az igazi Star Wars fanok és Csillagok háborúja mániásak (vagyis a komplett 2,3, 10 és 11 rajongói csoport) elfogadja azt a tényt, hogy a franchise egy olyan világot teremtett, mely meseszerű és amelyben nem érdemes belekötni a realitások hiányába. Ugyanakkor érdekes végiggondolni, hogy mi az az 5…..
Scriptor. 2020.11.13 07:32:43
@Gösser söralátét: Világos. Hogy erre nem gonolt senki! Basszus. Azért fejlődik ilyen gyorsan a világ, mert a kutatók Kaku mozikat néznek! Megváltozott a világképem ettől a felismeréstől! :DDD
Scriptor. 2020.11.13 09:56:35
@PomberMaci: És Holle anyó meséjét is megnézi fél milliárd ember? :)
Az Amerikai Egyesült Államok politikai berendezkedésére az ország megalakulása óta (1783) jellemző az úgynevezett politikai váltógazdaság rendszere, amikor két nagy párt felváltva veszi kezébe a kormányzást. Kép forrása: mprnews.org Ez a két párt kezdetben, Andrew Jackson elnöksége előtt…..
Scriptor. 2020.11.10 21:59:01
@CSOKKI MÁLNA: @kewcheg: Ez igaz, de semmi köze a XXI. századi világpolitikai helyzethez és ahhoz, hogy az elmúlt 100 évben milyen célokért küzdött a Demokrata Párt.
Scriptor. 2020.11.10 22:50:18
@kewcheg: Én nem így látom. Éltem az USA -ban pár évig és a barátaim demokrata szavazók voltak, sőt az egyikük (jogászként) még tevékeny tagja is lett a pártjuknak. Ha kint maradok mint citizen, magam is demokrata szavazó lennék. A népelnyomás, illetve vadkapitalizmus a lehető legtávolabb áll tőlük. Viszont a lehető legnehezebben megvalósítható világra vágynak. A könnyebb út a másik oldal, kétségtelenül. Demokratának lenni sokkal nehezebb.
Ki lehet a követhező 007-es Daniel Craig után? Egyesek Idris Elbára esküsznek, mások Tom Hiddlestont tartják a legmegfelelőbb Bond-nak. Mi van a Henry Cavill-pletykákkal? Azonban Tom Hardy is kitűnő választás lehet. Charlie Hunnam, az Arthur király és Az úriemberek sztárja a People magazinnal…..
Sajtószoba Miért jobb Biden? 2020.11.07 11:34:58
Előrebocsátom: nálam Trump akkor vágta el magát végérvényesen, amikor 2017 június elsején bejelentette az Egyesült Államok kiléptetését a nemzetközi klímaegyezményből. Eddig a bizonyos napig szimplán csak ellenszenves volt számomra, mint egy milliárdos családba született, öntelt és ostoba…..
Megnézhettük ma a második évad második részét is, mely a készítőktől a "The Passenger" címet kapta. Ezúttal kevesebb helyszínt és valamivel kevesebb harcot is kapunk, viszont új lényeket láthatunk és Mandó teljesen új helyszíneken bukkan fel. A sztori is egyszerűbb, a második rész előnye inkább a…..
Shivangi Dhawan „Online tanulás: Csodaszer a Covid-19 krízis idején” címmel a Journal of Educational Technology Systems c. folyóiratban idén megjelent cikke az oktatás azon kihívását tárgyalja, amellyel tanárok, tanulók, szülők világszerte szembesültek: a hagyományos oktatás gyors és kényszerű…..
Esélyesnek látszik november 4-én szerdán reggel, hogy Donald Trump folytathatja majd elnökségét egy újabb 4 éves ciklussal 2021-től is. A választás előtti utolsó napokban még nagyon szoros, fej-fej melletti versengésről szóltak az elemzői hírek, sőt az amerikai médiumok többsége inkább Biden…..
A főleg horror-jellegű filmek készítésével tapasztalatot szerzett norvég Tommy Wirkola különleges sci-fit készített 2017-ben, mely eredetileg a "Mi történt hétfővel" címet kapta, de több országban is a "Seven sisters" azaz Hét nővér néven futott. A sztorihoz remek szereplőgárda társul: Noomi Rapace…..
A valaha volt legnagyobb vihar a Brit-szigeteken 1703. november 24-től 1703. december 2-ig tartott (a régi időszámítás szerint, hiszen Angliában akkor még nem vették át a Gergely-naptárat, csak fél évszázaddal később). Elsősorban a Brit-szigetek déli részét és az Angol-csatornát érintette. A…..