Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sold

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én nem emlékszem, mikor volt olyan utoljára, hogy barátaim egymásra traktálnak egy sorozatot a Facebookon. A kevésbé ismert, lopakodó sorozatoknak van hagyománya (rád nézek, Breaking Bad), meg vannak olyanok is, amikre évekkel később találnak rá emberek (most pedig rád, Firefly), de hogy…..
sold 2016.07.30 08:35:19
@autosvilag.com: miért, nem mindegy, melyik bloggert olvasod? :DD
Egyelőre a Cloverfield spinoffjaként emlegetik Dan Trachtenberg rendezői bemutatkozását, aminek ma megérkezett az első előzetese egy hangulatos poszter kíséretében. A történet főszereplője egy fiatal asszony (Mary Elizabeth Winstead), aki az autóbalesete után egy pincében tér magához.…..
sold 2016.01.15 22:51:19
  Nahát, ezt azért nem gondoltuk volna, ugye: a Prison Break egyik írója, Nick Santora nyilatkozta az Independentnek, hogy annak idején az egyik Lostos író haverja simán beismerte, hogy ad hoc találták ki a sorozat fordulatos húzásait. Nálunk, a Prison Break írói szobájában…..
sold 2015.01.14 19:35:03
@fran7: :DD ez eléggé egyoldalú látásmód, sztem inkább ne menjünk bele ebbe a művészetelméleti dologba. Attól még, hogy valaki valamit nem ért, nem feltétlenül "bukik meg", és a meg-nem-értés is simán lehet élményszerű. A műértelmezés meg kicsit bonyolultabb dolog annál, mint "egymásra hordott szavakból kihámozni valami értelmet", sztem ebből kiindulva érdemes közelíteni a posztmodern felé, és nem elküldeni a francba az írókat, akik "direkt" trollkodnak az olvasóval, bár beismerem, sokkal könnyebb így eljárni ahelyett, hogy rendesen foglalkoznánk a szöveggel. (nem a Lostról beszéltem most, hanem általánosságban. A Lostot sem biztos, hogy csak a vége felől érdemes meghatározni, mert éveken keresztül képes volt a képernyők elé szegezni jóformán mindenkit, olyan bázist épített ki, amire kevés más sorozat lenne képes. Szóval inkább azt lehetne megvizsgálni, hogyan volt képes fenntartani a figyelmet ennyi éven keresztül, mi mozgatta a cselekményt és kb. honnan vált egyértelművé, hogy a cselekmény kifuttatása egy hatalmas blöff.)
sold 2015.01.14 21:34:56
@fran7: értelek, persze, én se akarok ennél jobban belemenni. Az olvasáshoz annyit: olvasni kell, minél többet, és akkor kialakulnak olyan stratégiák, amik segítenek értelmezni posztmodern szövegeket is. Ha azok nem jönnek be, akkor meg olvasni mást, és nézni mást. Rengeteg király sorozat van.
aeon flux nem lesz toldi 2014.10.16 13:25:00
Legalábbis nem közpénzből. Íme a Magyar Nemzeti FIlmalap sajtóközleménye: A Magyar Nemzeti Filmalap döntést hozott a TOLDI című filmről A Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága azt a döntést hozta, hogy Pálfi György Toldi című filmjének megvalósítását…..
sold 2014.10.16 22:36:07
@Atkakukac1989:

az Utóéletet láttam, azért az nem atomfizika..
Raimi tovább bírta. Peter Parker (Andrew Garfield) már pár éve (?) sikeresen űzi a Pókemberséget, ám most minden a feje tetejére áll - nem csak párkapcsolati dráma, de két új ellenség is les rá a távolból... "How could you forget me?" Őszintén szólva kissé igazságtalan…..
GFG Blog Krasznahorkai 2013.11.10 15:22:12
1. ~ magányos 2. ~ az Ordinárius (3. ~ semmi se marad utána)   Példamondat: „Mi, magyarok...”     Van itt egy új Zarathustra, úgy hívják, hogy Krasznahorkai László. Zarathustra magányos. Sehol sem érzi otthon magát. Mert bár Magyarország elviselhetetlen, de…..
Roger Waters @ Puskás Ferenc Stadion, 2013.08.25. Ha valaki rajong az úgynevezett Igényes Zenéért, akkor szinte garantált, hogy a Pink Floyd az egyik kedvence. Fontos megemlíteni az Igényes Zene mellett, hogy ezek az emberek mesterei voltak a hangszereiknek, elképesztően átgondolták a…..
sold 2013.08.26 14:18:02
Pénteken óvatosan jeleztük a Lángoló Gitárok Facebookján, hogy Kanye West féltve őrzött, június 18-ára várt Yeezus című nagylemeze kiszivárgott a netre. Ez annyira nem nagy szám, minden albummal megtörténik az ilyesmi a mai világban, most viszont a teljes magyar népesség…..
16 évig volt Bécs és Budapest gyarmata Tiencsin belvárosának 108 hektáros területe. Bár a koncessziós zóna gazdaságilag semmit sem lendített a Monarchia gazdaságán, tény: osztrák állampolgár volt az itt élő első kínai köztársasági elnök, majd császárrá koronázott Jüan Si-kaj. Az egykori…..
Bonobo - The North Borders(Ninja Tune) Az emberek többsége valószínűleg már hallott Bonobót életében, csak maximum nem tud róla. A brit zenész muzsikája mindenféle szituációba nagyvonalúan belesimuló life-soundtrackként lépten-nyomon beférkőzik mindennapjainkba, szerepelt már…..
sold 2013.04.07 16:40:56
David Bowie - The Next Day(Columbia) Mit tehet az ember 66 évesen, amikor már nyilvánvalóan túl van élete azon a szakaszán, amikor minden tekintetben a csúcson volt? Nos, tervezheti, hogy a hátralévő éveket milyen nyugalomban szeretné leélni. Aztán megihat napi tíz nagyfröccsöt a…..
sold 2013.04.01 19:32:00
A brit jazz-funk tudósok a freeblogon már többször voltak vendégeink. Új albumuk hat évvel bemutatkozó korongjuk után jelent meg; a közben eltelt időben Mulatu Astatkével és Lloyd Millerrel kollaboráltak egy-egy nagylemez erejéig, illetve három EP-t is kiadtak (Sirius B 2009, Collateral Damage 2012,…..
Tame Imapala - Lonerism(Modular Recordings) Hiába a sok baljós előjel, azaz rengeteg pozitív kritika és közösségi éljenzés, a fene se gondolta volna, hogy a neopszichedelikus rock ausztrál úttörője, a Tame Impala második albuma ilyen markánsan kiemelkedik az elmaradhatatlan év…..
sold 2013.01.08 21:29:37
@Régi Péter: Tool(namost nekik kábé minden albumuk eléggé új és eredeti hangzás, vársz rá 6-7 évet, és kapod), Apse, Liars, Deftones, a Perfect Circle, Gazpacho, Puscifer, Mew, Oceansize, Dredg, Dot Hacker, most így hirtelen ezek pörögtek az utóbbi napokban, nyálazd őket végig, aztán hátha találsz valami jót, albumszinten minimum, de néhol az életművet se illik hanyagolni. Ha nem fejlődne 97'óta sehová a dolog (15 év, ecsém!), na, azt azért megéreznénk :).

Az meg, hogy a Floyd óta SENKI sem vette elő a space-t, hát, Osric Tentacles minimum, meg a többi, amit nem ismerek.
Biztos mindenki hozzám hasonlóan emlékszik arra a filmre, amelynek már tavaly ilyenkor az előzetesét is tűkön ülve várta, vagy amelyikről a legtöbbet vitatkozott, amelyik a nagy hype ellenére vagy éppen amiatt a legnagyobb pozitív vagy negatív csalódást okozta. Azonban kicsit most…..
moziba:be Detachment (2011) 2012.07.26 09:25:00
Adrien Brody végre egy neki való filmben, ahol nyúzott képpel merenghet jobbra-balra. Inkább az ilyeneket kéne tolnia, mint a Predatorst, baszki.Tényleg a fasz kivan a sok depresszív drámától, ez a film azonban mégis elég jó ahhoz, hogy kivételt tegyek. Ugyanis a helyettesítő tanár…..
Red Hot Chili Peppers - I'm With You (Warner/mTon) A Red Hot Chili Peppers az a zenekar, amelyik soha nem jön el a Szigetre, és lassan ott tartunk, hogy Budapestre sem (azt a Dave Navarro gitárossal való egyszeri erre tévedést leszámítva). Úgy tűnik a magyar embereknek megfizethetetlen egy…..
Azt hiszem elhamarkodtan írtam, amikor azt fejtegettem korábban, hogy a női oscar díjat Natalie Portman kapja meg a  Fekete hattyú c. filmben nyújtotta alakításáért, a férfit pedig James Franco a 127 Hours c. filmjéért.  A női szobrocska Portman kisasszony kezébe landol az…..
Christian Bale egy őrült. Mindig is sejtettem, hogy nem normális, de miután megnéztem a mai filmjét, ez keményen tudatosult bennem. Már a Gépész c. filmjében sem volt semmi, ahogy kinézett, de itt is közel ugyanannyit leadott testsúlyából. Félelmetes egy pasi. Maga a film volt az…..
sold 2011.02.01 17:50:20
@duckit: hoppáré, nyiss egy koncertblogot is :). Rolling Stonest harmadjára tuti nem látsz életedben, bár azért Keith-et szépen konzerválja az egészséges életvitel :D.

Bale második nézésre is nagyon jól alakít, nem akarom, hogy miután megnézem a Király beszédét, ne neki akarjam az Oscart :D.
 Itt állok, a kreativitásom küszöbén, és nem tudom megtenni azt az aprócska, szükséges lépést… Bár sosem voltam teljesen hülye fizikából, most nyer valódi értelmet számomra a tehetetlenségi nyomaték. Képtelen vagyok kimozdulni képzeletem kőbe vésett határai…..
sold 2010.11.14 12:36:15
Lángoló Gitárok Piece of shit 2010.08.30 09:02:00
Iron Maiden – The Final Frontier (EMI) Remélem, hozzám hasonlóan sokan utálják azokat a lemezkritikákat, amelyekben a szerző egyenként végigmegy a dalokon, és lelkesen sorolja, hogy melyik szóló jó, hol van király dallam, és hol üt rafináltan a dobos. Következzék tehát…..
  A miskolci Művészetek Háza (Miskolc, Rákóczi u. 5.) tisztelettel meghívja Önt és barátait Seres László Fejek című kiállításának megnyitójára 2010. január 11-én (hétfőn) 17 órára. A kiállítást megnyitja: Zemlényi Attila költő, a Műút főszerkesztője. A…..