Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hummer

0 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határozatlan ideig lekerült a bejegyzés, csak a hozzászólások miatt marad itt üresen. ..
Hummer 2016.07.14 16:03:08
Combat Gear Blog 2015 2015.12.28 08:00:00
  Az év vége felé közeledve lássunk egy általunk összeállított Top 10-es listát az idén megjelent cikkekből. Az idei évben 112 bejegyzés született, ami 28-al kevesebb a tavalyihoz képest. Azonban két nagyobb lélegzetvételű esemény is volt idén, egyik a Police Medic tanfolyam…..
A következő fotó érdekessége, hogy a KMZ tagjain hat darab Ops Core FAST sisak látható, ami valószínűleg egyéni beszerzés lehet. A különleges erők katonáinak körében ez az egyik legnépszerűbb sisak manapság, és korábban szlovák illetve román katonákon is látható…..
Hummer 2015.05.14 11:32:41
@dudi01:
igen, eredeti a cucc és nem egyéni beszerzés.
Sajnos shroud nélkül jött, ezért az átmeneti megoldás
Hummer 2015.05.14 15:44:50
@Combat Gear Admin:
...nem elég. ;)
A medic zsákok az alapokat tekintve javarészt megegyeznek. Szögletesek, sok zsebesek és nagyméretűek. Az 5.11 próbált ezzel szakítani. A zsák vállpántjait a hagyományos módon készítették el, és megtalálható a derékpánt illetve a vízszintes csatos pánt is. A heveder…..
Hummer 2015.04.02 16:21:35
@YomaMan:
Tonogen kissé bonyis: nem előre töltött, adagolni is kell. Nem beszélve az intravénás beadásról. Míg az epipen illetve az anapen is előre töltött. Természetesen árban nagyságrendes különbségek vannak, sajnos. De ezt hátha ki lehet préselni a "szerv"-ből.
Főleg, hogy életmentő szerekről beszélünk.

Ajánlásnak még valamilyen szemmosó, -öblítő folyadékot berakhatnál.
Pl: pH Neutral vagy OculavNit: könnygáz (CS is) ellen is, PLUM
A NAV járőreinél nem általános dolog az elsősegély készlet, leszámítva persze a járművekben lévő kötelezően előírt elsősegély dobozt, de ezt ugye elég nehéz lenne mindig maguknál tartaniuk. Az egyénileg összeállított elsősegély zseb egy nagyméretű, villámzáras zseb,…..
Combat Gear Blog A vizsga 2015.02.20 08:00:00
A két hetes Police Medic tanfolyam záróakkordjaként a résztvevőknek számot kell adniuk a megszerzett tudásukról, egy igen komplex és realisztikus környezetben. A feladatot párban kell végrehajtaniuk és ügyelniük kell, hogy az intézkedés során, a taktikai fogások alkalmazása…..
Hummer 2015.02.22 22:43:51
kesztyű téma:
pár példa gumikesztyű adagolókra szolgálati övre:
www.copsplus.com/products/large/dlu58.jpg
www.511tactical.com/disposable-glove-pouch.html
www.511tactical.com/sb-latex-glove-pouch.html
bilincs tokkal kombinált:
www.gouldusa.com/products/showModel.php?id_main=227

gumikesztyű kb. 1,50-2,-Ft/db-tól elérhető, komolyabb védelmi képességűek pedig, 2,-Ft-tól felfele, igényesebbeknek: NAR Black Talon 50 pár/ 100db 25$ + szállítás
Ezek a civil árak, központi beszerzésnél kb. mindenki gondoljon akkora párszoros szorzót amekkorát nem szégyel...
Egyéni beszerzésnél ha szolgálatit mutat, akkor még kedvezmény is járhat(na).

asszem ötlet van bőven, megvalósítás az egyénen és az vezetőségen múlik.
Combat Gear Blog Police Medic 2015.02.18 08:00:00
Jelenleg a világ számos országában a rendőröket alapvetően rendvédelemre oktatják, és természetesen ez is az elsődleges feladatuk. De mi van ha a járőrpáros egy helyszínre kiérkezve mérgezéssel, artériás vérzéssel vagy egyéb sérüléssel találja szembe…..
Hummer 2015.02.19 17:39:35
@Combat Gear Admin:
Mentőzés a tapasztalat szerzés miatt kell, Ha jól olvastam 3x12 óra szolgálatról van szó.

Akkor sem értem, hogy miért nem lehet leírni, hogy az alap csomagban mi lesz, mondjuk:
1 db CAT
1 db Israeli
1 pár gumikesztyű

nem értem, hogy ezzel milyen ötleteket lehet adni a "másik" oldalnak ???
Majd gyakrabban támadnak gázspray-el mert hivatalosan nincs (nem lesz) náluk semlegesítő, vagy az elkövető "másik" oldal mérlegelni fogja, hogy üssön, szúrjon vagy lőjjön, mert hivatalosan nincs (nem lesz) náluk mondjuk Quikclot ??? WTF???

Magyarázd már el a miért-et mert nekem magas...
Combat Gear Blog Hét hülyéje 2014.10.10 08:00:00
English Russian pillantottam meg a fenti cím díjazottját, akiről nem is nagyon tudtam eldönteni miért csinálja azt amit csinál, de a csúcs az ahogy feltud öltözni. Szóval Stepan Szentpéterváron lakik, és ahogy rögtön látható nem túl következetes fiú, mert hirtelen azt se tudja…..
A nagyfokú gépesítettség ellenére az átlagos lövészek egyéni felszerelése a 21. századra tovább nőtt. A felszerelés súlyát illetően a Tengerészgyalogság az élen jár, ami úgy nem mellékesen nem kevés mozgásszervi panasz kialakulásáért felelős. A másik érdekes…..
Egy tegnapi nap során kikerült cikk megrendszabályozásként aposztrofálja azt a két perces felvételt, amelyen két rendőrjárőr az  V. kerületből intézkedik egy láthatóan igen jókedvű meztelen férfivel szemben, aki a Bazilika előtt szórakoztatta a tömegeket. Rugdosódásnak nem…..
Hummer 2014.05.01 10:39:54
Combat Gear Blog 2013 2013.12.26 08:00:00
Eltelt egy újabb év, úgyhogy lássunk egy listát a számunkra legkedvesebb vagy érdekesebb bejegyzésekről. A mostanival együtt ebben az évben százötvenöt bejegyzés született. 6B5 Rendőrjárőr egyedi felszerelése SPOSN Ataka 3 H/4. Komplettírozott Élelmiszer Csomag (1.…..
A védőmellények kialakulása sokkal korábbra vezethető vissza, de a modern ballisztikus védőeszközök a koreai háborúban jelentek meg, tehát használatuk lassan 60 éves múltra tekint vissza. Úgy gondolom fontos bemutatni ezeket is, hogy teljesebb képet kapjunk a kialakulásukról,…..
Múlt héten találkoztunk az Európa Rádió egyik riporterével, név szerint Tóth Bélával, aki megkeresett minket és egy kötetlen 15 perces beszélgetésben kérdezett az oldalról. Az interjú holnap az Európa Rádión 10:00-tól induló Mundér katonai magazinban lesz halható, de aki…..
  A következő részben a 2004 és a 2006 közötti időszakot vesszük górcső alá. Tehát az amerikai erők “megnyerték” az iraki csatát, és elkezdték a területet “pacifikálni”. A 2004 és 2006 közötti időszakban a hadsereg egységei már teljes egészében sivatagi…..
Hummer 2013.08.02 00:49:29
Annak a kevéske információnak a nagy része amit tudok a JTAC-ről, a légierő blogról származik, akiknek már volt szerencséjük munka közben lencsevégre kapni őket. Ami érdekesség de eddig nem láttam munka közben, az ide haza újnak számító Rover 5I kézi kommunikációs eszköz.…..
A védőmellények tervezésénél ezidáig a védelmet adó felület méretének csökkentésével próbálták a viselőre nehezedő súlyt lejjebb vinni. Bár 2010-ig szinte egyáltalán nem foglalkoztak ezzel. Az LBT CASS megoldása egy egész egyszerűnek tűnő módszer, aminek…..
A különleges egységek számára nem csak a divat szempontjából fontos a könnyebb felszerelés. A könnyebb felszerelés noha kevesebb védelmet biztosít, de kevesebb terhet cipel az ember, és gyorsabban tud mozogni is benne. Bár maga a MICH sisak is könnyű, de levágták a fülvédő…..
Combat Gear Blog Boston 2013.04.26 08:00:00
A bostoni robbantásra reagálva szinte minden mozgósítható rendőrt és különleges egységet a helyszínre rendeltek. A róluk készült képek elég jó képet adnak a felszereltségükről, ezért következzen egy gyűjtemény ezekről. Az egységek elhelyezéséhez szükséges a rendszer…..
Hummer 2013.04.26 16:38:32
Na, idegesített ez a Medic téma:
itt a hivatalos honlap:
www.cambridgelocal30.org/index.cfm
ezeket ajánlom:
Department roster - itt látszik, hogy vannak EMT-k és vannak Paramedic-ek
ezenkívül még: Special Apparatus menü alatt van olyan, hogy Tactical Rescue
Gondolom ezért van ilyen katonai jellegű, taktikai felszerelésük.
Hummer 2013.04.27 08:46:52
@megavega:
itt mire is gondolsz ???
Az elmúlt napokban igen szélsőséges időjárás köszöntött be Magyarországon, volt hó és szél dögivel. Sok helyen akadozik még a poszt írásakor is (szombat reggel) az áramszolgáltatás, de a legjobban azokat viselte meg a szokatlan időjárás, akiket autóikban ért utol a…..
2005-ben még nem volt a Tengerészgyalogosok felszerelésének része a „Drop mag pouch”. Utána készítettek a számukra egy egyszerűbb zsebet, amit később, és napjainkban is az SDS újabb zsebe váltott fel. A zseb hátsó felén egy tépőzárban végződő pánt fut végig, amivel a…..
Hummer 2013.03.04 22:45:38
@Barnigear:
A szája közepesen merevített.
Ha a molle pántok merevítve lennének, akkor gyakorlatilag nem lehetne ezt a fordított patentolást megcsinálni.
Megnéznék egy eredeti koncepciót, vagy használati útmutatót, hogyan is volt az eredeti elképzelés a rögzítésekhez...
pár dolog ami kimaradt:
- érdekessége, hogy az előző "dump pouch"-hoz képest ennek a formája egy fordított süvegre emlékezetet. Ez a forma megkönnyíti a pakolást (a tárak szinte maguktól úgy rendeződnek hogy a legkisebb helyet foglalják)

- vízlepergető belső felület, ennek a bevonatnak köszönhetően az anyag sem szívja magába a vizet így az leperegve róla, tud távozni az alsó lyukon.
Másik hasznos tulajdonsága hogy védi a zseb anyagát a súrlódásból eredő mechanikai hatásoktól, így sokkal később kezd el belűről kikopni kifoszolni végül pedig kiszakadni
- víz leeresztő lyuk (szegecs) alul
Combat Gear Blog Morale Patch-ek 2013.02.27 08:00:00
A tépőzáras egyenruhák meg jelenésével és a „tépőzár központú” felszerelések elterjedésével meg jelenetek a katonák között az önkifejezés 21. századi eszközei, még pedig a „morale patch”-ek. Bár napjainkra már a korábbi évtizedekhez képest a katonák jóval…..