Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Életunt Cápa

2 bejegyzést írt és 259 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
USA (Warner), 102 perc, Technicolor, angol Rendező: Michael Curtiz, William Keighley Producer: Henry Blanke, Hal B. Wallis Ezzel a filmmel kapcsolatban az a furcsaság mondható el, hogy míg az 1001-es lista eddigi filmjei nagyrészt fekete-fehérek voltak, és most színes megjelenítőkön nézem őket,…..
A homoszexualitásról történelmi távlatban írni éppen olyan nehézségeket rejt, mint amilyenekkel a pornográfia történetét bemutató első cikkben találkoztam. Az erotikus képi ábrázolások egyes korokban olyan természetesnek, olyan mindennaposnak számítottak (gondoljunk az Ókori Róma falfirkáira), hogy…..
Életunt Cápa 2017.07.08 12:36:26
Franciaország (Paris Film), 94 perc, ff. francia Rendező: Julien Duvivier Producer: Raymond Hakim, Robert Hakim Nehéz eldönteni, hogy Jean Gabin karizmája, vagy a fülledten misztikus arab óvárosi környezet zegzugos egzotikuma miatt ennyire hatásos ez a film... Gabin-t nemrég láttuk a Nagy…..
USA (Columbia), 91 perc, ff. angol Rendező: Leo McCarey Producer: Leo McCarey, Everett Riskin A férj (Cary Grant) váratlanul hazaér floridai üzleti útjáról, ám feleségét (Irene Dunne) nem egyedül találja otthon. Mint hamarosan kiderül, ő maga sem Floridában volt üzleti úton. Pillanatok alatt…..
USA (Walt Disney), 84 perc, Technicolor, angol Rendező: Walt Disney Producer: Walt Disney Gondolta  valaki, hogy Disney Hófehérkéje már 80 éves? Pedig ennyi... 1937-ben született.  A listán ez az első film, amivel kapcsolatban egészen biztos vagyok, hogy szinte mindenki látta, ezért a sztoriba…..
Az elmúlt egy év során – leginkább a menekült kérdés miatt – a hírekben ismét előtérbe kerültek a muszlimok, a muszlim világ és ezzel összefüggésben a terrorizmus, az elnyomott muszlim nők kérdése. A nyugati emberek (értsd: Európa, Észak-Amerika) fejében a muszlim vallásról, a muszlim világról igen…..
Életunt Cápa 2017.06.21 10:55:51
@Dora Dora: Ne próbálj vitatkozni velük, csak azzal érvelnek, amit rosszindulatú oldalakról hallanak, nincs valós tudás a hozzászólásaik mögött. Vagy csak simán trollok.

Az írás nagyjából korrekt, de nem leszek szőrszálhasogató, ez is sokkal több, mint amit a többség ismer. :)
Életunt Cápa 2017.06.21 13:24:33
@Magyaryzoly: Tapasztalat. Sok fórumon vitatkozok a témáról, és a végén mindig a Dzsihádfigyelőre vagy hasonló oldalra lyukadunk ki. A kommentelők hallomásból, innen-onnan összeszedett, nagyon felületes és rossz információkból építik fel az iszlámmal kapcsolatos képüket.

Mellesleg komolyan az én kommentemmel van itt a legnagyobb baj szerinted? :D
A legeslegelején leszögezem, hogy az égvilágon semmi gáz nincs, hiszen ahogy a poszt címe is elmondja, eszem ágában sincs abbahagyni a filmes témájú írást, elemzést, kritizálást. Viszont néhány heti gondolkodás és belső huzavona után arra jutottam, hogy ezt a blogot már kinőttem, pontosabban ezen a…..
Életunt Cápa 2017.06.20 11:57:38
Amerikai Plán Farewell, My Lovely 2017.04.12 21:25:26
Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy az elmúlt időszakban egyre kevesebb poszt jelent meg a blogon, sőt idén szinte már csak én egyedül tartottam a frontot, a szerzőtársaim észrevétlenül lemorzsolódtak. Most viszont itt az idő, hogy én is búcsúzzam, letegyem a lantot, méghozzá ezúttal valóban…..
Életunt Cápa 2017.06.19 19:48:09
Vannak filmek, melyekben annyira jól eltalált 1-1 kajajelenet, hogy utána rövid időn belül neked is kötelezően enned kell. Van, ami most kapásból eszedbe jutott? Amikor annyira gusztusos egy Nagy Zabálás vagy egy adott étel látványa, hogy azonnal megkívánod? A filmtörténelem talán egyik…..
USA (United Artists), 89 perc, néma, ff. Producer: D.W. Griffith Rendező: D.W. Griffith Az eredeti teljes cím mára kicsit ciki lett, általában csak Broken Blossoms-ként szoktak hivatkozni rá, a kínaiakra mint "sárgákra" való utalást általában elhagyják. Egyelőre nem tudok mit kezdeni ezzel a…..
Franciaország (R.A.C.) - 109 perc, ff. francia Rendező: Jean Renoir Producer: Albert Pinkovich, Frank Rollmer Vannak filmek, melyeknek már a címében van valami megmagyarázhatatlan erő, ami megelőlegezi, hogy valami különleges alkotásról van szó. Jancsónak van jó néhány ilyen elementáris erejű…..
1962. június 6-án jutott el először a Beatles az Abbey Roadra, ahol első próbajátékuk keretében megismerkedtek George Martin producerrel. Ennek a később döntő jelentőségűnek bizonyuló eseménynek az ötvenedik évfordulója adta 2012-ben az apropót, hogy az együttes kevésbé közismert forradalmi…..
Életunt Cápa 2017.06.05 19:24:54
Kína (Xinhua), 119 perc, ff., mandarin Rendező: Ma-Xu Weibang Producer: Shangkun Zhang "Je-ban ge-seng" így kell ejteni mandarin nyelven a film címét. Még a lista elején, a Patyomkin Páncélosnál eldöntöttem, hogy a zárójelben feltüntetett eredeti címeket eredeti betűkkel (és nem fonetikus…..
USA (Samuel Goldwyn productions), 101 perc, ff., angol Rendező: William Wyler Producer: Samuel Goldwyn, Merritt Hulburd Kell egy kis élettapasztalat ahhoz, hogy élvezni tudjuk, vagy legalábbis megértsük miről is szól ez a film. Hiába is próbálnám elmagyarázni egy tininek, hogy mit is jelent az…..
Nagy-Britannia (Gaumont British), 77 perc, ff., angol Rendező: Alfred Hitchcock Producer: Michael Balcon, Ivor Montagu A listán harmadik Hitchcock filmként szereplő Szabotázs esetén volt először az az érzésem, hogy a mester kezd rátalálni arra az útra, ami igazán neki való. Bár a Zsarolás jó…..
Életunt Cápa 2017.05.18 22:17:20
@moodPedro: Nekem könnyebb összevetni a mai és a régi filmeket, hiszen simán előfordulhat, hogy egy 2010-es után egy 1920-as jön. Meglepetésemre a beszéd hiánya egyáltalán nem zavar, de mai szemmel nehéz észrevenni a nagy technikai ugrásokat, ami neked egyértelműbben lejön.

Ennek ellenére a kedvenc korszakom épp ez a kísérletezős 1920-as végi, 1930-as évek eleji korszak, sokkal képszerűbbek voltak a filmek, hatásosabbak voltak látványban (nekem).

Nálad hamarosan jön az első rajzfilm és az első komolyabb színesfilmek, kíváncsi vagyok mennyire lesz forradalmi neked.
Franciaország (Argui Film), 42 perc, ff., francia Rendező: Jean Vigo Producer: Jean Vigo, Jacques-Louis Nounez Európa filmművészete ekkorra már látványosan más irányt vett, mint az USA filmipara. A megszilárdult Hollywoodi stúdió-rendszer alapvetően úgy üzemelt, hogy nemcsak számítottak a…..
USA (MGM), 109 perc, ff. angol Rendező: George Cukor Producer: David Lewis, Bernard H. Hyman "A pezsgő párizsi félvilágban (sic!) a nap férfiúi megtalálják a pillanat lányait a megfelelő színházakban, bálokon és játéktermekben, ahol kötelező volt a diszkréció, de a romantika volt…..
USA (D.W. Griffith & Epoch), 190 perc, néma, ff Rendező: D.W. Griffith Producer: D.W. Griffith 12 év telt el az előző film, 'A Nagy Vonatrablás' óta. Ezek szerint a szerkesztők nem találtak arra érdemes filmet ebből a korai időszakból, hogy beszerkesszék a könyvbe.  Időközben vége lett a…..
Anatole France-nak, ifjúkori kedvencemnek van egy novellája, mely arról szól, hogy az idős, megkeseredett egykori júdeai helytartót, Poncius Pilátust – becsületes római nevén: Quintus Pontius Pilatust – felkeresi egyik régi cimborája; beszélgetnek, borozgatnak, előjönnek a júdeai emlékek is, s egy…..
A tejössz blog összeszedte az általa legizgalmasabbnak tartott mozis fegyvereket. Ó mondd, te mit választanál? Indy ostora (Indiana Jones 1-4) Aki a bőrkabát-kalap-ostor kombináció miatt ment ELTE történelem szakra, azt igazán sajnálom, remélem az ebből fakadó frusztrációját nem a 4.…..
A Szépség és a szörnyeteg filmfeldolgozása ebben a hónapban átlépte a bűvös, 1 milliárd dolláros összbevételt. Ezt a lécet pár film már megugrotta, lássuk, melyek ezek és milyen nagy összeget kaszáltak. © Marvel Studios / Paramount Pictures Az imdb.com közölt egy listát arról a 29 filmről, aminek…..
Életunt Cápa 2017.04.21 07:05:24
Egy fokkal jobb az inflációval kiigazított lista:

www.filmsite.org/boxoffice3.html

10. Hófehérke és a hét törpe
09. Az ördögűző
08. Doktor Zsivágó
07. Cápa
06. Tízparancsolat (1956)
05. Titanic (1997)
04. E. T., a földönkívüli
03. A muzsika hangja
02. Csillagok háborúja IV (1977)
01. Elfújta a szél

De ezekeben még mindig nincsenek benne a sokat kaszáló indiai vagy kínai filmek.
Lelkizóna Nézni szabad?! 2017.04.10 08:11:45
Lehet, hogy drága az élet a Földön, de minden évben tartalmaz egy Nap körüli utazást is –tartja a mondás. Így igaz, megint közeledünk a pályánkon, ráfordultunk. Melegszik az idő, újra beköszöntött a póló szezon. Hirtelen lekerültek rólunk a kabátok, sálak és pulóverek. Nem tudom más, hogy van vele,…..
USA (Charles Chaplin, United Artists), 83 perc, ff. angol (részben téma) Rendező: Charles Chaplin Producer: Charles Chaplin Chaplin masszívan kitartott a némafilmes forma mellett még 1936-ban is, amikor már mindenki hangosfilmet csinált rajta kívül. Szigorúan véve nem egészen némafilm ez, hiszen…..
„Szerintem abból csak jó sülhet ki, ha különböző hátterű, véleményű emberek együtt tudnak gondolkodni és cselekedni” – mondja Balogh Felícia. Ő  az a lány, aki néhány nappal ezelőtt munkahelyére igyekezve vizes hajjal szállt fel a vonatra és a huzat miatt feltette a kendőjét a fejére. Ezután az…..