Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Crile Fisher (törölt)

0 bejegyzést írt és 148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Köztársasági haderők figyelem: fasiszta támadás folyamatban! Minden egységnek elsőfokú harckészültség! A Demokratikus Védelem Legfelsőbb Parancsnokságának üzenete következik: Megerősített harctéri információink szerint tegnap, április 11-én masszív fasiszta…..
Crile Fisher (törölt) 2010.04.13 15:49:33
@mefisto: Nyeh, BSG fel se tűnt, míg el nem olvastam újra az elejét. :)
Elképzelem, amint Gyurcsány a CIC-ban olvassa a jelentést, Szekeres meg betámolyog a bögrével, "eeets just a frakkin joke".

Kreatív. :D
A február 13-án megtartott antifasiszta gyűlés bővelkedett a felvillanyozó gondolatokban, amelyek valóban érdemes megrágni... és kiköpni.A magát máris mártírnak tekintő baloldal színe-java elment, hogy magát rettenetes veszélynek kitéve demonstráljon az éjszakánként az utcán…..
Szakáld egy 600 fős település Borsod megyében. A főútvonalaktól elzárt kis település mellett 1-1,5 km-re, a Hejőszalonta felé vezető utat keresztezi a mezőcsáti vasúti szárnyvonal, itt volt Hejőszalonta néven egy vasúti megálló, de 2007. március 4-étől megszűnt a forgalom…..
SZDSZ > MDNP > FIDESZ > Jobbik Hit Gyülekezete > Református Egyház > Katolikus Egyház A Jobbik csepeli képviselőjelöltjének a párt (amúgy el kell ismernem, profin kivitelezett) választási honlapján található hivatalos életrajza így szól: Hegedűs Tamás…..
Crile Fisher (törölt) 2010.02.02 17:24:15
Ez talán szintén releváns lehet:
kuruc.info/r/6/54464/

Az, hogy az érintett mit mond, talán nem utolsó. :)
Crile Fisher (törölt) 2010.02.03 11:57:08
@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal: Tehát ha nem az esti híradóban, az Index főoldalán, esetleg a kapcsolat.hu-n válaszol, akkor tökmindegy, mit mond? Hm.

A Kuruc - tetszik vagy sem, nekem például egyáltalán nem - az egyik legolvasottabb magyar hírportál, ha nevezhetjük így. Ezezn a csatornán elég sok emberhez, mi több, pont a célcsoporthoz jutott el Hegedűs válasza.

@Fedor: Az elmúlt húsz évet ismerve, tudva azt, hogy a mostani és korábbi parlamenti pártok hányszor tagadták meg saját elveiket, hányszor törleszkedtek egymáshoz és bármi élőhöz, csak hogy hatalomhoz jussanak - nos, szerintem reálisnak mondható, hogy egy ember többször is találjon magának olyat, ami az első időkben jó kezdeményezésnek tűnik, utólag meg rájöjjön, hogy valahol útközben belülről kezdett rohadni az egész.

Adja Isten, hogy a Jobbik ne legyen ilyen, eddig jóval kevesebb tünetet mutatnak, mint azt vártam volna.
Crile Fisher (törölt) 2010.02.03 23:21:34
@Arvedui: Hh. Barom.

@Fedor: Idéznék Hegedűstől:
"1994 előtt az SZDSZ – általános megítélés szerint – nem számított baloldalinak, mint ahogy jobboldalinak sem. Jómagam a balliberális elveket sosem osztottam. Politikai nézeteimet ekkor a klasszikus konzervativizmus határozta meg Burke, Tocquville, Eötvös és Hayek nyomán. (Ennek külön platformja volt a pártban.) Az MSZP-SZDSZ koalíciós megállapodása révén letisztult a kép, és nyilvánvalóvá vált a bal-jobb törésvonal. Soha nem volt kérdés számomra, hogy a jobboldalon van a helyem."

Bár látom van itt olyan, aki szerint egy hosszabb magyarázat önmagában már beismerése akárminek - egyszerűbb átpörgetni és ideírni, hogy "HA! NÁCI!", na de vissza a topikhoz -, de nekem inkább úgy tűnik, hogy a pártok aláfordultak Hegedűs értékrendjének. Már persze, ha elfogadjuk, amit mond, de e pillanatban nem látom, miért kellene elvetnünk.

A gond ott van, hogy ti még mindig ott vagytok leradagva, ahol Tóta W., hogy a Jobbik "szittyaboltosok, bunkó motorosok, meg szkinhedek" gyülekezete... Azért nem értitek, hogy köthet ki egy konzervatív ember a Jobbikban, mert egy ponton megáll a gondolkodás, és csak annyit ad ki a gép, hogy "nácik-nyilasok-nácik-nyilasok..."

Amellett az tény, hogy igen érdekes ez az életpálya, szívesen meghallgatnám egyszer hosszabban is, hogy jött össze...
Főnix blogja Akik itt maradtak. 2010.01.15 03:10:01
Mikor még gyakran írogattam, úgy emlékszem napi 100 körül volt a blog egyedi látogatóinak száma. Most, hogy már nem írok. De legalábbis nem úgy, és nem arról, ahogy egykor. Havonta 1-2 bejegyzés olvasható itt, és igazából az sem érdekes...Még mindig napi 60-80 egyedi olvasója…..
...és talált benne némi lőszert. Még jó, hogy nem az otthoni címére küldték. Edelény fideszes polgármestere már hangot adott fasisztoid nézeteinek, ezért mi itt a blogon nem kedveljük. Azért sem, mert fasisztoid nézetei vannak, és azért sem, mert személye súlyosan rontja a…..
A riogatást nehéz jól csinálni, különösen, ha rendszeresen, ugyanazon téma körül forog a szó. Az elmúlt évtizedben a baloldal legfőbb ideológiai mondanivalója a reform-őrületen kívül (amely 1953 óta állandó témája a reform-közgazdászok csoportjának) lényegében ez volt:…..
Crile Fisher (törölt) 2009.12.15 11:12:55
@preston: Tehát Göncz kifütyülése maga a világ vége, a Szent Korona mocskolását eközben meg "ki nem szarja le"?

"ki a f@szt érdekel a szent korona a napi politika vonatkozásában? ez olyan mintha az arabok a piramisokra alapoznák napi politikai céljaikat."

A Szent Koronának, vagyis inkább a Szent Korona tannak nagyon is releváns üzenete van napjainkban politikai vonatkozásban, akármennyire rázzon is ki a hideg attól valakit, hogy Magyarországnak történelme is van. Az, hogy erre építsünk egy új alkotmányt a mostani toldozott-foldozott valami helyett, nem alapvető hülyeség, csak a "baloldali gondolkodásúak" ezt annyival hajlamosak elintézni, hogy "jaj, hát az milyen lenne már".
Külön felhívnám a figyelmet a nóta végén található karaoke-s részre :D ..
Crile Fisher (törölt) 2009.11.20 17:18:41
KKBK Zsindex 2009.11.20 17:00:00
Az index megint kitett magáért. Nem szeretem a kuruc.info-t mert szítja a feszültséget és egyoldalú, de az index ugyanaz, csak a másik szélsőség, elfogultan cigánypárti. Ebben a videóban is gyakorlatilag csak cigányok szerepelnek, akik folyamatosan hazudnak (akárcsak az index…..
Napról-napra egyre kínosabb ... Már 14 ember van előzetesben a sajóbábonyi "tömegverekedés" miatt. Az arány 14 - 0. A tények makacs dolgok, némi zavar is támadt az Erőben, hogy ezt mégis hogy magyarázzák ki ... A TASZ és hasonló társai csak annyit tudtak…..
Sárdobáló Csúnya kuruc égés 2009.11.20 07:00:00
Mikor írom ezt a posztot, éppen a vége felé közeledik az ELTE TáTK egyik legnagyobb szabású programja, a Szakkolégium Éjszakája. Ez a TáTK szakkollégiuma által szervezett rendezvény minden évben nagyon jókedvű koncertekből, játékokból és beszélgetésekből áll. Az egész…..
Proszektúra Operett-ország 2009.11.16 16:00:00
Sajóbábony már korábban is a médiaérdeklődés középpontjába került. Az még csak hagyján, hogy egy gyilkosság kapcsán az akkori helyi MSZP-s polgármester 2008 januárjában a halálbüntetés visszaállításért folyamodott Szili Katalinhoz. Ami azonban ennél is érdekesebb volt,…..
Crile Fisher (törölt) 2009.11.16 20:59:06
@Viktus: Én ezzel ugyanúgy tisztában vagyok, ahogyan a Gárda is, de a linket sem véletlenül raktam oda a végére.

"...szükség van a szervezet tevékenységének szélesítésére.

Milyen szempontok mentén?

Az első irányelv szerint a gárdisták mennyiségét tekintve akartuk átlépni a kritikus küszöböt. Ez sikerült, így most már abszolút a minőségre helyeztük a hangsúlyt. Célunk, hogy a már felavatottakból fejlődjön ki egy jól képzett vezető réteg, egy olyan belső mag, amely konkrét védelmi feladatokat is képes ellátni. Csak így érhetünk el szintlépést, és képezhetjük alapját a Vona Gábor által már beharangozott önkormányzati rendőrségnek, más néven csendőrségnek, amit igenis újjá fogunk szervezni!"

A csendőrség a Gárdán belül is külön, kis létszámú alakulatot képez, nem mindenki csendőr. A deklarált cél az, hogy a Gárda a majdan létrehozandó Csendőrség _gerince_ lehessen, nem az, hogy egy-az-egyben átvegyék az egész társaságot.

A többiek pedig ugyanolyan hasznosak tudnak lenni a társadalomnak, egyfajta civil mozgalomként, amelyik kenyeret oszt, gátat épít, vért ad, gyűjt és adakozik, ahogyan most is...

A Gárda életciklusában el fog jönni az a pont, ahol fel kell osztani és világossá kell tenni a feladatköröket, ahol szét kell választani a rendfenntartói tevékenységre alkalmas és a társadalmi munkát végző tagokat. És ez, úgy remélem, igen pozitív hatással lesz rá.

Egyébként néha hajlamos vagyok az alaptalan idealizmusra, de ebben tényleg, khm, hiszek.
Crile Fisher (törölt) 2009.11.16 21:05:20
@Darkhorse: Mi hangzik ebben könnyűnek? Egy jelenleg nem létező rendfenntartói erő semmiből való felépítése véleményem szerint nem.

"hogy lehet megfékezni, ha egyszer úgy igazán elkapná őket a „gépszíj”."

Ugyanúgy, ahogyan, pélául, nem is tudom, az egyéb rendfenntartó erőket. Katonai bírósággal, szigorú törvényekkel, működési irányelvekkel, szabályokkal és állandó ellenőrzéssel.

"Hogy olyan apróságokról mint törvényi felhatalmazás, jogszerűség már ne is beszéljek."

A törvény nem örök és változtathatatlan, a felhatalmazást _adni_ szokták.
Crile Fisher (törölt) 2009.11.16 21:15:11
@Félkupica_Fehér_Főnök: Megpróbálok legjobb tudásom szerint válaszolni, de jelzem, nem vagyok sem gárdista, sem jobbikos, sem jogász, szóval legjobb esetben is csak közelítő képet tudok adni. :)

- "A csendőrség a mindenkori kormány alá lenne rendelve" - nyilván, mint rendfenntartó erő, azaz a végrehatói hatalom egyik eleme.

- "A csendőrség és a polgárőrség között mi az alapvető különbség" - bővebb jogkörök, jobb felszerelés, állami támogatás, szorosabb ellenőrzés (ami nem egyenlő a Szilárd István által említett túlzottan centralizált, parancselvű szerkezettel), ilyesmi...

- "A csendőrség alapját a mostani Gárdatagok képeznék?" - Egy részük legalábbis, ez a Gárda és a Jobbik elképzelése, ezt mondták el már az első 56 gárdista felavatásakor is, 2007-ben.

- Az utolsó kettőre, fogalmam sincs, de nyilván kidolgozható az a rendszer, ami biztosítja az ellenőrzést és a kellő rugalmasságot, mozgékonyságot egyidőben.Ezt nyilván mind közül a legnehezebb megoldani, de a Gárda sem véletlenül várja tárt karokkal a rendőri, katonai, titkosszolgálai erők tapasztalt "veteránjait", ehhez komoly szakemberi csapat kell.

"Egy falunak lehet saját alulról szerveződő rendőrsége, egy megyének is ugyanígy lehet. Politikai akart, de leginkább kompetencia szükséges hozzá. "

Na de hol van most ilyen? Ami működik is?
A BBC News nyomán: Yaakov "Jack" Teitel, 37 éves floridai bevándorlót/zsidó telepest, négy gyermek apját 14 vádpont alapján, köztük kétrendbeli gyilkosság és háromrendbeli gyilkossági kísérlet vádjával állították bíróság elé Izraelben. Áldozatai között…..
Egyelőre nem erősítették meg az Airlock Alpha információit, (és volt már olyan, hogy tévedtek) de mi ettől még megírjuk: úgy néz ki, az NBC-nél megelégelték a Hősök vesszőfutását, és ha nehéz szívvel is, de arra kérték a készítőket, hogy írják meg a sorozatzárót,…..
A Borsonline-nak megint sikerült megdöntenie a taplósági rekordot. Hogyan lehet egy tragikus halálesetet minőségjelzőként használni, hogyan lesz egy elhunyt emberből mindig bevethető, bulvár hívószó: "a bolt előtt agyonrugdosott férfi". Ez az a furkóság, amihez…..
Crile Fisher (törölt) 2009.10.13 18:36:11
A cím informatív és figyelemfelkeltő, a funkcióját tökéletesen betölti. Persze engem is felháborít, hogy ilyet kell olvasnom, de nem azért, amiért az itteni képmutató erkölcshuszárokat.
Azért, mert egyáltalán ilyen megtörténhet.

@Zanzo: "ne magyarkodj itt Petőfivel"
Egy csöppet egysíkú vagy barátom, próbáld a verset inkább értelmezni.

"mindannyian hibásak vagyunk, mert ezt esszük, erre harapunk."
Az lenne a jobb, ha az ilyen eseményekről egyáltalán nem számolnának be, vagy az, ha felismernénk, hogy talán nem a bulvár szenzációhajhászása a legnagyobb gond ebben az országban, pláne nem az egyetlen olyan, amiért mindannyian felelősek vagyunk...? Utóbbira szavazok.

A hőbörgő tömegből egyébként ki milyen címet adott volna a szóban forgó cikknek?
Crile Fisher (törölt) 2009.10.13 18:43:31
@Prinz Dániel: Amiért a meggyilkolt cigányok temetéséről is élőben közvetített kb. az összes országos médium.

Ez egy ugyanolyan, aljas, rasszista indokból elkövetett gyilkosság, aminek az elkövetőit a cigányokat gyilkoló elmebetegek mellé kellene fellógatni.

A különbség? Ide nem küldenek képviseletet a parlamenti pártok. Nincsen tele az összes médium az etnikai feszültségek boncolgatásával. Nem nyilatkoznak a külföldnek a fenyegetettségben élő magyarokról naponta. Ennek a problémának hivatalosan ugyanis csak az egyik fele létezik, a mérleg a levegőben lóg, és magát tartja.

A kérdés, hogy ezt a temetést miért nem fogom az Index címlapján látni.
Ritkán fordul elő, hogy ennyire fázisban legyünk a történelemmel. Egy véletlen folytán a hosszú hétvégét éppen Komáromban töltjük, ahol az eredeti tervek szerint egy belvárosi, híd közeli panzióban nyugodt, kicsit elhajlós hétvégére készülődtünk. Nem sejthettük, hogy e…..
Crile Fisher (törölt) 2009.08.21 22:25:54
@Mr Falafel: barikad.hu/node/34817
barikad.hu/node/34812
barikad.hu/node/34807
barikad.hu/node/34802

A Barikád elég naprakész az ügyben, a Jobbik pedig már a spontán tüntetéseket szervezi...
Crile Fisher (törölt) 2009.08.21 22:32:41
@patomio: Tény, de őszintén hiszem, hogy nyelvtanilag megállja a helyét. :)

Hm, az SZKR is megy amúgy. Falafel, te is ugyanazt az Internetet nézed?
Crile Fisher (törölt) 2009.08.21 22:34:13
@Mr Falafel: Ez igaz, e pillanatban nem sok értelme van. Pár nap múlva esetleg lehet majd a reakciókat elemezni, de hogy most minek kell egymás torkát rágni, azt nem igazán értem.
Hosszú hónapok óta folyik a nyomozás, hiába volt a 100 fős nyomozócsoport, az FBI segítsége, a 100 milliós nyomravezetői díj, eredmény nulla. Egészen ma hajnalig.Épp ideje volt valami eredményt felmutatni, félő volt, hogy a cigányok  a maguk kezébe veszik az irányítást,…..
Crile Fisher (törölt) 2009.08.21 13:09:31
@dr.justice: Mondani sok mindent lehet, a jó hír majd az lesz, ha rájuk bizonyítják, és biztosak lehetünk felőle, hogy tényleg a megfelelő embereket fogták el.

A szolid kételkedés meg engedtessék már meg, rendőrségünkkel szemben ugyanis megalapozott a gyanú.
 A valódi magyar terroristák kísérletező diákok. Ők állították össze ugyanis azt a bombát, amelynek felrobbantásáról Draskovics miniszter felvételt adott át a sajtónak a napokban. Ezt mondta: „a bombát valódi magyar terroristák robbantották fel, és a felvételt is…..
"Ha már úgyis kezdesz átmenni zenecsatornába..." - megjegyzéssel küldte el nekem 8keres Lesley ezt a linket, melyen különböző városokhoz kapcsolódóan vannak zenék. Budapest sajnos hiányzik, pedig ha jól tudom ilyen izé... (a zenekritikusok ezért a kifejezésért keresztbe…..
A múlt csütörtökön rendezett Euro-liga selejtezőn, a Steaua Bucuresti - Újpest meccsen mutatták fel a hazai szurkolók ezt a feliratot: Pár percig mutatták, aztán eltüntették. Az amúgysem kisangyalkás újpestdrukkerek persze kiakadtak, de különösebb rendbontás nem volt, a román…..
Crile Fisher (törölt) 2009.07.22 09:41:50
@eldiablomismo: Ha a szomszéd hiperaktív tizenéves beszámíthatatlan hülyegyereke letapossa a virágágyásodat, arra az e vajon a megfelelő reakció, hogy átmész, és mindenkit leköpsz a családban? (Persze, valaki csak felnevelte a gyereket...)
Vajon mennyiben javítja a szomszéd család helyzetét a faluban, ha ezek után még megmosakodni sem mernek?

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Jah, ebben sajnos van igazság. De én egy kis optimizmust azért megengedek magamnak.
Crile Fisher (törölt) 2009.07.22 09:48:36
@schnee: @snorbi: De hogy mekkora igazság mind a kettő... Át kellene nevezni ezt az országot, a magyar itt úgyis csak másodrendű állampolgár, akinek az érdekei és jogai nem fontosak.

@Félkupica_Fehér_Főnök: A szájkosár e pillanatban rajtunk van, és az EU még komótosan ellenőrizte is, elég szoros-e... A hosszú-hosszú évek óta tartó totális külügyi impotencia eredményeként ennyire becsülnek minket.