Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kairouan

0 bejegyzést írt és 389 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy magasságok és nagy mélységek. Ezek a napjaim mostanában.  Kezdjük a mélységekkel, legyünk gyorsan túl rajta. :) A legutolsó CT-n csak nagyon minimális javulás volt, de leginkább stagnálás. Mikor megtudtam nagyon elszomorodtam és sírtam is kicsit, de aztán rájöttem, hogy ez is jó. Amíg meg…..
Korábban foglalkoztunk azzal, hogy az apák mennyi szülési szabadságot kapnak, azonban ennél is fontosabb, hogy az anyák ilyenkor az anyák mennyit lehetnek otthon a gyerekkel úgy, hogy fizetést, vagy valamilyen pótlékot/segélyt kapnak. Azt azért érdemes leszögezni, hogy nemcsak a…..
kairouan 2016.05.11 17:29:07
Mindig megdöbbent, amikor olvasok arról, hogy már megint a 3év "otthon lébecolást" szidják.

Valaki szerint tényleg normális az, ami külföldön megy, hogy 3-4 hósan visszamegy anyuka dolgozni és babysitter, meg bölcsőde neveli a gyereket, aki még csak ott tart, hogy emelgeti a fejét?
Amellett, hogy nem tartom normálisnak, egészségesnek a gyerek szempontjából, van az én szempontom is, hogy nem a bölcsődének szültem, a szülés számomra nem az volt, hogy na teljesítettem a feladatom létrehoztam egy újabb adózót, úgy hogy húzok vissza robotolni, és majd naponta esetleg 2 órát tölthetek vele munka után. :(
Számomra pótolhatatlan, hogy ott voltam a gyerekem mellett, amikor felállt, elindult, napról napra fejlődött a szókincse, ezt ne a gondozónő élje már meg és mesélje el nekem!
Elég, hogy az apja dolgozik és lemarad ezekről a pillanatokról!

Egyébként, akik annyira sajnálják azt a 25 ezer Ft-ot, akkor kicsit számoljanak: vegyünk egy bruttó 200 ezres bért, ami nem olyan rossz:
- ha minden adót járulékot figyelembe veszek (munkáltatói és munkavállalói): 124 ezer Ft
- a gyest így úgy is megkapom, ha visszamegyek dolgozni

A bölcsődében egy gyerek ellátása átlag havi 100 ezer Ft (ezt nem én találtam ki, olvastam).

Ha otthon vagyok 25 ezerbe kerülök az államnak és valaki dolgozik a helyemen, egy munkanélkülivel kevesebb.

Döntse el mindenki neki mi a jó, mit tud anyagilag megengedni magának és gondoljon arra is, hogy ezek azok az évek, amikor napról napra változik a gyerek, a leginkább szüksége van a szüleire, borzasztó gyorsan eltelik és megismételhetetlen!
Nekem megvan erről a kérdésről a véleményem, mert elég sok macskát mentettem már, ezt ki is fogom a poszt végén fejteni. De azért igyekszem tárgyilagosan felsorolni a pro és kontra érveket a benti és a kinti tartásról. A benti tartás és a kijárás hívei között komoly viták szoktak lenni, nézzük…..
kairouan 2015.04.07 20:26:49
@Mj: Igazad van.
Huszon x éve van macskám, toxo negatív vagyok.
Szerencse vagy alapvető higiénia??

Mindenesetre az egyik legszomorúbb történet számomra az volt, amikor egy állatorvosi asszisztens lett terhes és vitte a macskáját elaltatni. :(

Jó lenne, ha a nőgyógyászok arra is ennyire odafigyelnének, hogy még terhesség előtt kiderüljön volt-e a gyermeket tervező nő bárányhimlős, vagy rubeolás!
kairouan 2015.04.08 09:22:04
@Arcade Macho: Tudod az ismeretségemben nincs olyan, akinek a toxoplazmától bármi baja lett volna, ellentétben van olyan, aki terhesen elkapta a bárányhimlőt és el kellett vetetnie a gyereket. :(

Még mindig megdöbbent mennyire nem bírnak manapság az emberek együtt élni a természettel!
Régen, amikor sokkal több ember élt kertes házban akkor szerinted mi volt? Mindenki bent tartotta a lakásban a macskáját??
kairouan 2015.04.08 09:35:52
@SzLacika: Könyörgöm a macskát háziasítottuk, világéletükben kint éltek a szabadban.

Aki nem tudja elfogadni, hogy kertes házas övezetben előfordulnak macskák a kertben, az költözzön vissza a panelbe, vagy menjen el a holdra!

Tudod engem sokkal jobban idegesít a sok gyorshajtó, a vasárnap reggel 7-kor füvet nyíró stb ember. Most akkor mérgezzem meg őket, vagy nyírjam ki??
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Levelem témája nem a munkahelyi terror, hanem a munkanélküliség és annak következményei Magamról pár szóban: fiatal, angolul folyékonyan, németül alapfokon beszélő, középiskolai érettségivel rendelkező nő vagyok (tudom, Dunát lehetne…..
kairouan 2013.06.08 09:06:41
@redsea: Mutassál már 600-700 ezer munkahelyet ma Magyarországon, ugyanis legalább ennyi (de inkább több) az álláskeresők száma.

Ja, hogy nem tudsz?
Akkor ne írj ilyen ostobaságokat!!
A címben említett összeget Charles63-nak kellett volna kifizetnie, hogy megszabaduljon üdülési jogaitól. Sikerült találnia egy olyan helyet, ahol 10% a jutalék, és csak a felét kérték előre: Történetemet azért osztom meg a közzel, hogy akik hasonló ügyben keresnek megoldást,…..
kairouan 2013.04.26 08:52:48
@Charles63: Nem akarlak elkeseríteni, de nm fogod tudni eladni, sem 800 ezerért, sem kevesebbért.
Ha meg kiszámolod, hogy a 3 üdülési jog fenntartási díja:
2x126 ezer +79 ezer ~ 330 ezer
Kb 7 év alatt ráköltesz annyit, mint amennyiért eladnád.
Én a helyedben, vagy fillérekért hirdetném meg, hátha elviszik, vagy hagynám a fenébe.
Persze, ha van évente ennyi felesleges pénzetek...
Tisztelt Mt!    A problémám az lenne,hogy a munkáltató nem akar kifizetni,arra hivatkozva hogy nincs pénze.Valami adótartozásról hallottam,de nem tudom pontosan,állítólag a NAV zárolta a bankszámlájukat,viszont én erről azt hallottam,hogy a NAV sose vesz el annyi…..
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Segitseget varnek toletek, hogy mit tegyek, tehetek.. Multi cegnel dolgozom, egyik naprol a masikra rugnak ki embereket, pozicio megszunesre hivatkozva. A kozos megallapodast cserebe altalaban 6-8 honapot is kifizetnek. Velem a kovetkezo tortent: tobb,mint…..
kairouan 2013.03.09 08:34:23
@monddazigazatmar: "Ha nekem, ügyfélnek van egy folyamatban levő dolgom adott ügyintézővel. 3 nap alatt elhebegem neki, hogy mire van szükségem (kicsi piros pöttyös labda gránitból) megbeszélem vele, hogy mikor hova vigyék (nyomják már meg háromszor a csengőt). Ha most otthon marad a beteg gyerekével, akkor én vagy újra kezdem a beszélgetést egy másik ügyintézővel"

Jajj, ugyan már!
Nyilván, ha jön egy ügyfél és elmondja, hogy mit szeretne, arról nem készül feljegyzés, árajánlat, szállítói papír, nem veszik fel a gépbe, nem mentik el a megrendelés mappába, az ügyintéző egyik kollégával sem beszéli meg, hanem mindent a fejében eltárol és magával viszi a sírba???

Ez most komoly? Ha egy cég így működik az megérdemli, hogy csődbe menjen.
kairouan 2013.03.09 08:42:46
@Nick Leeson: Érdekes, ha megjelenik egy post, hogy valaki zsebbe kap pénzt, akkor egy rohadt adócsaló, de betegen, táppénz alatt otthonról dolgozni - ingyen - az teljesen természetes.

Akkor te dolgozzál és az ilyen szerencsétlenek miatt fogják úgy gondolni a munkaadók, hogy a hülye alkalmazottal mindent meg lehet csinálni! :(
kairouan 2013.03.09 10:47:48
@Nick Leeson: Szerintem így is sokkal többet tesznek már a munkavállalók, a nem teljes bejelentett bértől kezdve, a ki nem fizetett túlórákon át sorolhatnám. Ez nem elég ingyen munka?
Ha beteg vagyok, akkor basszus engedtessék meg, hogy otthon szenvedjek és ne kötelezzenek napi 2-3 órás munkára.

Egyébként meg hol a határ? Most napi 2-3 óra, legközelebb 4-5, aztán már ne is maradjon otthon, legfeljebb a többiek is lebetegszenek.
Sziasztok! Nagy elkeseredésemben bújom a netet, és találtam rátok. Gondoltam, megírom nektek dióhéjban a történetemet, hátha tudtok hasznos tanáccsal szolgálni. Az esetben talán semmi nagyon különleges nincs, szerintem lehet,m hogy sok szár volt alkalmazott került olyan…..
kairouan 2013.02.23 19:15:26
@Babette_: És mindez hogyan nézne ki a gyakorlatban?
Megállapodsz a céggel, aztán gyorsan felnyomod őket és ezzel lehet, hogy elveszíted a munkahelyed?

Vagy megvárod míg felmondasz a cégnél, vagy kirúgnak és akkor már mindegy, úgy hogy mosod kezeidet?
kairouan 2013.02.23 19:38:08
@nick papagiorgo: Akkor mutasd meg, hogyan kell Magyarországon legálisan vállalkozni, mert hangoztatni könnyű, de megvalósítani már nem annyira!

Igen, vannak vállalkozók, akik akkor is csalnának, ha 2Ft adót kellene fizetni, de azért a többség nem így gondolkodik.
Férjem vállalkozó, az egyik munkájukat a megrendelő már 3 hónapja nem fizette ki, hát az sem a nav-ot, sem az alkalmazottakat nem érdekli.

Egyik vállalkozó ismerősünk teljes összegre bejelenti az alkalmazottait (itt 600-700 ezres fizetésekről beszélünk), ezt hogy hálálja meg a nav? Rendszeresen inkasszálja a számláját, újból leemeli a már befizetett járulékokat. Ja, hogy ezzel likviditási problémákat okoz a cégnek, hát ez megint kit érdekel???

Nem tudom, hogy te hol élsz, de én azt látom, hogy az egyik héten, ahol egy pizzéria, vagy valami üzlet volt, ott a jövő héten már egy kiadó tábla virít. Sorba mennek csődbe a cégek, nincs fizetőképes kereslet, de járulékot, meg adót fizetni kell, a kormány meg már nem meri nyúzni a népet, úgy hogy inkább folyamatosan a vállalkozásokat húzza le. :((
kairouan 2013.02.23 19:53:12
@shaw_2012: "Aki valódi tudással rendelkezik, azt tisztességesen megfizetik. Ha nem így van, akkor a "tudására" nincs szükség."

Ezen gondolatmenet szerint az orvosoknak (és a többi eü alkalmazottnak) nincs valódi tudásuk, vagy pedig nincs szükség rájuk?

Gondolom te mindig kérsz számlát és minden adót befizettél az utolsó fillérig? Na persze...

Egyébként ha itt tanult (volna) valaki közgazdaságtant tudhatná, hogy azáltal, hogy több pénz marad a vállalkozásoknál, meg az embereknél az egyrészt azt jelenti, hogy kevesebb pénz kerül a politikusok, meg a csókosaik zsebébe, de ami fontosabb, hogy azt a pénzt elköltik, beforgatják a gazdaságba ezáltal élénkítik.
Amit a postíró megkapott zsebbe azt nem kiviszi, hanem itthon elkölti.

De persze inkább fizessünk be mindent és épüljön még néhány stadion, meg ócsai lakópark, az sokkal fontosabb!
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
kairouan 2012.09.29 00:15:52
@hagyma: "a házastárs is találhat"
Ha netán még sem, akkor ugyanaz lesz a felállás. Ráadásul próbaidő alatt biztos nem költöztetném el az egész családot, mert mi van, ha nem véglegesítenek.
Egyébként az, hogy "előre fixálni kell" az mégis mit jelent? Kivel kell fixálni? A sorssal?

Ráadásul az emberek úgy beszélnek mintha Amerikában élnénk. Itthon hova költözöl? Max a nyugati határhoz, vagy Bp-re, nem hiszem, hogy valaki Zalaegerszegről elmegy Debrecenbe egy állás miatt!!
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
kairouan 2012.09.16 17:02:36
@tff: Tehát, ha jól értem menjen mindenki adószakértőnek, meg fejlesztőmérnöknek a pogácsát meg árulják 12 éves gyerekek?
Ez most komoly?
kairouan 2012.09.16 20:01:22
@Belagezapista: Kivéve, hogy a minimálbérből nem nagyon lehet családot eltartani, majd nyugdíjasként életben maradni.

Ha mindenki fejlesztőmérnöknek megy, akkor azok se fognak annyit keresni (kereslet-kínálat) ráadásul, akkor ki fog pogácsát árulni, meg szemetet szállítani?
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
kairouan 2012.09.05 11:48:46
@Rafkóblog: Ilyen példákat én is tudok, csak a másik oldalról:

Az interjún az első három kérdés:
- hol lakom
- hány éves vagyok
- mikor akarok gyereket.
Ezek szerint ez alapján választanak?

Vagy, amikor az interjúztatónak - egyébként ügyvezetőnek - az a legnagyobb problémája, hogy nem írtam bele a CV-be az utca, házszámot, ahol lakom.

Mondjak még??
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
kairouan 2012.08.21 20:42:13
@online távmunkás: Nem, korábban másfél évre járt szabi, most jár egy évre, meg ami még bent maradt a ledolgozott idő+táppénz alatt, ez két gyereknél több hónapnyi munkabér is lehet.
Ha kirúgják, akkor még hozzájön a végkielégítés, meg felmondás.
kairouan 2012.08.21 20:43:44
@Ethar: Egy olyan országban, ahol augusztus végén még nem tudod, hogy pl megmarad-e az eva, ha igen, akkor milyen adómértékkel, ha nem mi lesz helyette, szóval így mégis hogyan lehet bármit tervezni??
És ez csak egy példa volt. :((
kairouan 2012.08.23 22:36:05
@kis hangya: "amúgy cegenek semmi penzebe nem kerul a kismama, mivel mindent az allam fizet"

Áruld már el, hogy ezt a hülyeséget honnan vetted, vagy nem Magyarországon élsz?

Szerinted a betegszabadságot, a táppénz harmadát, a tgyás, gyed alatt felhalmozott szabit és végül ha nem tudja visszavenni a végkielégítést mégis ki fizeti?
Ha ennyire nem vagy képben, akkor talán előtte olvass utána, mielőtt hozzászólsz a témához!
  Csatlakozzon a Civilek a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! További részletekért kattintson IDE!   Tisztelt Hölgyem/ Uram!   Örömmel vettem, hogy végre meghallgatják azokat is, akik "csak" dolgozni szeretnének!   Én sajnos 2009 óta keresek "reális munkát",…..
kairouan 2012.06.18 08:00:59
@munkasterror: Most miről beszélsz??

Azt írtam, hogy a nők mennek el szülni.

Mit beszéljek meg a pasimmal? Hogy inkább neki kellene szülni?
kairouan 2012.06.18 13:05:53
@Sierrababa: Te Magyarországon élsz? mert ez a 8 órás munka jó pénzért nem nagyon ismeretes itthon.
Inkább a 8,5-9 (ebédidő miatt) + túlóra és egyáltalán nem mindig jó pénzért.
Tehát 9óra + x óra utazás.
Napi 14 órában nem tudsz gyereket nevelni, ha egyszer 10-11 órát távol töltesz.

Ha valakinek szerencséje van, akkor jó munkahelye van, de azért ez sem általános, inkább idegeskedés, stressz, sok meló, kevés pénz.

Az, hogy valaki egy beszűkült robot lesz, aki nem törődik a férjével az egyénfüggő, semmi köze a munkához.
kairouan 2012.06.18 17:06:15
@énis:
Amilyen a stílusod nem hiszem, hogy bárki szívesen menne hozzád gürizni. :((
 Csatlakozzon a Civilek a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! További részletekért kattintson IDE!   Szia! ez nem igazán munkahelyi terrorról szól, csak tanulságul írtam, hátha kiteszitek és elgondolkodnak az emberek. Veronika   Ébresztő emberek! Változik…..
  Ahogy korábban már említettük, Erynnissel megalapítottuk a Civilekkel a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesületet. A sok-sok papírmunka és a bürokrácia útvesztőinek bebarangolása után végre eljutottunk abba a stádiumba, hogy az egyesület tényleg működőképes…..
Jó napot kívánok. Én egy pékségben dolgozom napi 8 órában.Három hét táppénzre kényszerültem,és a munkáltatóm az első 15 napot nem hajlandó kifizetni.Ugyanis a jogszabály úgy szól hogy az első 15 napot a munkáltatónak kell fizetnie.Itt nem igy működik a dolog.Szabadság…..
kairouan 2012.05.13 17:11:50
@droid_: "aztán a nagyszerű multinál be voltál-e jelentve? teljes béredre? időben kaptál-e fizetést? tudtál-e fizetett szabira menni? betegség esetén mehettél-e táppénzre? a péknél ezekből mennyi teljesül?"

A multinál volt olyan, hogy két nap alatt 35 órát voltam benn. Szerinted mennyi túlórapénzt, vagy szabadságot kaptam érte? Segítek: 0
kairouan 2012.05.13 17:22:27
@bub: Akkor vállalkozzál, aztán mutasd meg, hogyan kell Magyarországon legálisan vállalkozni, úgy hogy profitot is termelj!
kairouan 2012.05.13 17:48:59
@Tihanyi Zsófia: Ja, mert minden vállalkozó minimálbérre van bejelentve???

Egyetemre járni meg felesleges, annyi diplomás van, mint a szemét!
Tisztel Mt!   Tanácsot szeretnék kérni. A helyzetem a következő: Jelenleg gyesen vagyok mellette heti 30 órában dolgozom. Régen raktáros pozícióban voltam a cégemnél, most viszont arra hivatkoztak amikor jeleztem, hogy vissza akarok menni, hogy ebbe a pozícióba nem tudnak vissza…..
kairouan 2012.04.05 11:13:56
@Vedere' Lavór: Ebben is van valami, csak lehet, hogy mire megint lesz munkám és fel tudom mutatni az egy évet és még a gyerek is összejön már 40 éves elmúltam.

A gyerek felnevelése pedig nem egy évig tart, tehát az elkövetkezendő 20 évben bármikor történhet tragédia, munkanélküliség, biztosíték semmire sincsen!
kairouan 2012.04.05 11:19:04
@metal: Igazad van, ez így korrekt volt. Azonban ebből a példából is kiválóan látszik, hogy egyik félnek sem igazán jó ez a helyzet.
kairouan 2012.04.05 21:29:06
@Dr. eMJe: Tudom. Ettől még nem lett szimpatikusabb! Határozott idejű munkaszerződésből szerintem ritkán kötnek 1-2 évnél hosszabbat.
Tisztelt blog és olvasók!   A segítségüket szeretném kérni, abban a kérdésben, hogy mi a teendő, amikor a szerződés szerint 10-éig kellene megkapnom a fizetést, de már 29-e van és még egy fillért sem láttam belőle. Kértem ma a főnökömtől a fizetésem, mivel albérletet,…..
kairouan 2012.04.03 17:30:55
@szántóvetősdi: De unalmas...
Inkább haljon éhen az ember, de csakis olyan munkát fogadjon el, ahol teljes bérre bejelentik??? Mert jelenleg baromi sok üres pozíció van, ahol ráadásul teljesre bejelentenek??
kairouan 2012.04.03 20:42:47
@szántóvetősdi: Sem a munkavállalót, sem a munkaadót nem lehet igazán hibáztatni. Kevés munkáltató tudja kifizetni a teljes bérköltség után a járulékokat a kormány által kitalált kötelező béremelésekről nem is beszélve (16%-os adókulccsal mindenki jól jár!! Ja, hogy vannak, akik még sem jártak jól, akkor a munkáltató szépen kiegészíti!! Miből is?? Ha nem, akkor szankcionáljuk!!).

Egy vállalkozó ismerős teljesre jelenti be az alkalmazottait és itt 600-700 ezres fizukról beszélek. Valamelyik hónapban befizeti a járulékokat, erre az apeh fogja magát és a már teljesített összeget inkasszálja.

Igen, ennyire érdemes Magyarországon becsületes lenni!! :((
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   2004 óta dolgoztam egy mobil értékesítéssel foglalkozó cégnél. Belépésemkor cégautót kaptam, melynek használatához teljes felhatalmazást (értsd km korlátozás nélkül) kaptam írásban.2011 novemberében az ügyvezető szóban jelezte, hogy a…..
kairouan 2012.04.02 11:11:45
@öreg tyúk: A tilos, meg a "ne nagyon használják" között azért van különbség. Egy normális főnök egyértelműen fogalmaz és írásban!

Itt az a kérdés, hogy ha jogosulatlan volt is a levonás, azért az összegért érdemes-e elmenni bíróságra pereskedni?
Tisztelt Munkahelyi Terror!   Röviden szeretném leírni önöknek helyzetemet. Egy kisebb boltban vagyok eladó, papíron 8, gyakorlatilag 13-14 órában naponta, Mindezért nevetségesen keveset fizet munkáltatóm,  85-90 ezer forint körül viszek haza. Arról nem is beszélve, hogy…..
kairouan 2012.03.31 11:17:53
@Danubius: Ha szerinted ennyire jól megy a vállalkozóknak, akkor lehet utánuk csinálni!
Kedves Munkahelyi terror blog és olvasók!   Pályakezdő lány vagyok, Budapesten élek, nemrég vehettem át a diplomámat. Mivel sajnos nem igazán piacképes a végzettségem, ezért úgy voltam a dologgal, hogy bár megpróbálok elsősorban ezen a területen elhelyezkedni, de nem…..
kairouan 2012.02.26 11:35:38
@magyar_fiú: Azért mert te nem hiszed el attól még kérdeznek. Tőlem azt is megkérdezték, hogy milyen krónikus betegségeim vannak, hol van tetkóm, mi a szüleim foglalkozása stb.

De nyilván szerinted ez sem igaz, csak azért mert még veled nem történt meg!
kairouan 2012.02.26 11:48:43
@EZsL: Könnyű mindenre ráfogni, hogy stressz interjú része. Tőle az indiszkrét kérdéseket írásban kérdezték, arra, akkor most mit kellett volna írni?
Munkahelyi Terror… Elgondolkodtam a szó jelentésén.Nem merünk betegállományba menni, mert, ahogy visszatérünk a munkába, néhány nap, vagy egy-két hét múlva, az utcán találjuk magunkat. Elfogadunk bármilyen keveset fizető munkát, mert az is több mint a semmi. Feladjuk…..
kairouan 2012.02.21 19:17:04
@munkasterror: Egy hajfesték 400Ft, és kb 2 havonta festik az emberek a hajukat. Szerinted ez a havi 200Ft fogja az anyukáját földhöz vágni, vagy ezen mi múlik?

Tudod mi a luxus? A 10 ezer Ft-os bkv bérlet!
kairouan 2012.02.21 21:56:20
@Babette_: Mivel nem tudjuk az előzményeket, így csak találgatunk, lehet, hogy történt a nénivel valami, azért nem tud megélni.

Pont ma került a kezembe egy tesco újság, benne 433Ft egy hajfesték.
De mindegy, nem erről szól a post.
kairouan 2012.02.21 22:03:28
@munkasterror: A "jaj, ez csak x száz Ft" ezt én írtam, nem a postíró. Nem tudjuk, hogy hogyan rendezi le az anyukájával. Lehet, hogy nem is anyukája ad rá pénzt, hanem egy barátnője, tök mindegy.

Jó Neked, hogy megteheted, hogy ne tömegközlekedj. Sok mindenki kap támogatást, de a munkanélkülinek ki kell fizetni a bérletet. Hogy miből? Az már legyen az ő gondja. De még egy dolgozó embernek is sok, hogy a fizetésének a 10-20%-a csak bérletre megy el. Ez nem olyan, mint a hajfesték, hogy meg lehet lenni nélküle. Illetve bliccelhetsz, aztán vagy megúszod, vagy nem.