Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Novák Aircraft Ferencné

0 bejegyzést írt és 321 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves idetévedők! :-) Két nap múlva vizsgázom nőgyógyászatból, mi jobb dolgom lehetne most, mint írni egy blogbejegyzést.  Annak, aki először olvas: ötödéves orvostanhallgató vagyok a sotén.  Három éve kezdtem el írni ezt a blogot, 2018 nyarán, akkor született is három bejegyzés, azóta semmi.…..
Novák Aircraft Ferencné 2021.11.04 18:38:58
@Androsz: Tök mindegy, úgyis elfelejtetesz mindent. A vizsgák inkább a terhelhetőséget, a koncentrálási képességet, ,konspirációs képességeket mérik. A magyar oktatási rendszer olyan, mint egy akadálypálya, az ismeretek beépülése nem túl jó hatásfokú. Aki levizsgázik ötösre, három hónap múlva már lövése sincs a témáról. Nem is beszélve arról, nem ritkán előre bemagoltatott feladatok szerepelnek a számonkéréseken, és keményen megy a pusizás.
Elképesztő összegeket, a közoktatáshoz képest HÁROMSZOR ANNYIT fordíthat tanulóira a közpénzmilliárdokból felépült Debreceni Nemzetközi Iskola, miközben költségvetését még 5 (!) évig kipótolja a Debreceni Önkormányzat – természetesen a mi pénzünkből. A Papp László gyermekét is oktató intézmény…..
Novák Aircraft Ferencné 2019.12.12 15:56:12
Bár egy kevés színes fotó New York-ról is fennmaradt a huszadik század első évtizedeiből, a legtöbb nem fekete-fehér képet az utólagos színezéseknek köszönhetjük. Ez a lenti gyűjtés is ilyenekből áll össze; ezt végiglapozva talán megsejtheted, milyen lehetett az élet a ma is álló téglaépületek és…..
Novák Aircraft Ferencné 2019.11.02 10:51:49
@Vincent: Vega vagy Vincent..?
Novák Aircraft Ferencné 2019.11.03 17:36:38
Kétféle munkahelyi szarka van, az egyik típus a kollégáit lopja meg, a másik az alkalmazóját. Ami érdekes bennük, az a sajátos lelki hozzáállás. A munkatársait meglopó a slendriánságot és a közösségben kialakult bizalmi viszonyt használja ki. A munkahelyeken megszokott dolog, hogy a személyes…..
Novák Aircraft Ferencné 2019.08.11 19:10:43
@MAXVAL bircaman közíró:

A "Ne lopj!" hanyadik parancsolat is..? :)
Novák Aircraft Ferencné 2019.10.19 11:43:00
@MAXVAL bircaman közíró: És nem tartod be..?
Jövő nyáron ismét Budapesten lép fel Nick Cave és zenekara, a The Bad Seeds. Az ausztrál énekes és dalszerző április végétől turnézik Európában új, Ghosteen című lemezének apropóján. Az október 4-én megjelent, szinte már éteri zenét rejtő, neoklasszikus és ambient elemeket felvonultató album az…..
Novák Aircraft Ferencné 2019.10.19 10:32:25
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
Novák Aircraft Ferencné 2019.08.27 18:01:33
@Willkommenskultur:

"Ahhoz iszonyat cselednek kell lenni, hogy valaki atlagosan keressen (ami 350 brutto)"

Mondjuk egy gimnáziumi tanár, vagy egy egyetemi docens is kb. ennyit keres.. Mondjuk az ókori Athénban rabszolgák voltak a tanárok.. Ahhoz képest fejlődés..:)
Beleállt a melegellenes kampányba a fideszes kisegyházzá vált Hit Gyüli is. ..
Novák Aircraft Ferencné 2019.08.09 16:16:25
@vitéz Beverneky: Azt, hogy nem magyar specifikum a munkaerő elvándorlás, és hogyha hajlandó vagy megnézni azt a térképet, láthatod, hogy közel sem vagyunk az élmezőnyben.

"nem a román és ukrán cigányokat"

És még rasszista is vagy..
Novák Aircraft Ferencné 2019.08.10 08:49:23
@vitéz Beverneky: Mi köze ennek az országban legális munkaszerződéssel gyárakban dolgozó ukrán munkavállalókhoz te nagyokos?

"az meg, hogy a munkaerő elvándorlás nem magyar specifikum, leszarom, "

Igen a valóságot mindig is leszarjátok, többek között ezért vagytok elverve minden létező választáson közel tíz éve..

"de az, hogy az osztrák, svéd, norvég, dán, német stb. munkaerő nem hozzánk vándorol, valami oka csak van?!"

Lehet,hogy az, hogy náluk nem állomásozott 40 évig a Vörös Hadsereg..?
Novák Aircraft Ferencné 2019.08.10 13:37:42
@vitéz Beverneky: Talán képes vagy elfogadni, hogy Európa keleti fele kevéssé szerencsés helyzetben volt, mint a nyugati, amiért is még mindig nem tudta elérni a nyugati gazdasági színvonalat.
Nem kell hozzá túl sok ész, hogy felfogd, hogyha összeeresztenek egy ötszörös átlagbérű munkaerőpiacot egy egyszeres átlagbérű munkaerőpiaccal, akkor utóbbiból a munkaerő egy része az előbbibe fog vándorolni. Sztem ezt egy kisiskolás is képes felfogni. Próbáld meg te is..! :)
Ahogy az előző posztunkban ígértük, ezen posztunk témája a hanyatló, ateista, nihilista Nyugat-Európa - ahol a templomok üresen állnak; ellentétben Közép- és Kelet-Európával, ahol még a régivágású kereszténység dívik. Itt, mifelénk, az emberek ismerik a valódi értéket (értsd: utálják a melegeket,…..
Novák Aircraft Ferencné 2019.08.07 20:57:52
@Pipas: A vallásos és az ateista is hisz valamiben.Előbbi abban,hogy van,utóbbi abban,hogy nincs Isten..
Az agnosztikus nem hisz,hanem kételkedik.Mind a vallásos,mind az ateista álláspontjában..
Novák Aircraft Ferencné 2019.08.08 10:22:01
@chrisred: @agarik: Nem ezeken van a hangsúly, hanem hogy az agnosztikus azt mondja,hogy Isten létének kérdése nem eldönthető. Az általam ismert ateisták egyáltalán nem így gondolkodnak, hanem úgy, hogy nincs Isten.
Novák Aircraft Ferencné 2019.08.10 13:35:53
@chrisred: Mivel nem tudható biztosan, hogy Isten létezik e, létezésének egyértelmű elvetése is egy hit.
Üzentek Orbánnak. ..
Novák Aircraft Ferencné 2019.06.11 12:55:30
@ZX: Én meg akkor röhögtem, akik 2005 táján azt bizonygatták, hogy milyen jó üzlet már devizahitelre lakást venni, mert csak nyerhetsz vele, és egyébként is, ha nem tudod fizetni max eladod. Aztán pár év múlva gyött a végrehajtó ők meg költözhettek vissza anyuékhoz, és még adósságuk is maradt bőven..
  Ahogy az már az elmúlt időben kiderült rólunk, a munkánkon kívül számos egyéb gyengénk van, például a sorozatok. Az HBO Chernobyl című sorozata több szempontból is kihagyhatatlan volt számunkra: egyikünk paksi tinédzserként, másikunk ukrán határ menti háromévesként élte meg a bemutatott…..
Igaz, valószínűleg ő sem így tervezte, de tény, hogy szakmailag egy perc alatt jobban lealázta a konzervatív újságírást, mint a teljes ellenzék az elmúlt 9 évben. Az oroszoknak éppen a hazáját áruló Strache videók elemzésével nyitott az eheti Keménymag, benne vitathatatlanul a konzervatív újságírás…..
Manapság egyre hosszabb ideig maradnak a gyerekek felnőtt korukban a szülői háznál. A statisztikák szerint a fiatalok a mamahotelt az EU déli államaiban hagyják el legkésőbb. Ennek számos oka lehet: történelmi, szociokulturális összefüggések, a munkaerőpiaci és lakásbérlési…..
Csapnivalóan indult a szálló története, de egy gyalogos híd, egy teljes padlócsere és a szilvásgombócok végül segítettek...
Novák Aircraft Ferencné 2019.05.16 13:33:33
Körülbelül másfél hónapja hasít a metró a megújult északi szakaszon, de máris több tucatnyi panasz érkezett a Járókelőhöz. A legtöbb egyelőre válaszra vár. De néhány esetben már a megoldást is beígérték...
Novák Aircraft Ferencné 2019.05.15 13:07:19
@chrisred: Nálunk is ez lesz a felújítás után..
Novák Aircraft Ferencné 2019.05.15 13:08:03
@SomiTomi: Én nem tapasztaltam lényeges különbséget.
Novák Aircraft Ferencné 2019.05.15 15:00:41
@chrisred: Miért lenen más? A surlódásii hő problémája felújított szerelvényeken megoldott, (már eleve lehetett volna így a 80-as években, de Kádárék nem tartották fontosnak), és új átszellőztetőturbinák kerülnek az alagútba.Teljesen felesleges így a légkondi. A föld alatt nem hűtünk, alagutat nem fűtünk..:)
Hétfőn elkezdődött a 3-as metró felújítása a déli szakaszon, emiatt Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között metrópótló autóbuszok szállítják az utasokat. Most elmondom, hogy mi a tapasztalatom a helyzetről és mi a véleményem a pótlásról. Az északi-szakasz…..
Ass blaster Brexit 2019.04.21 10:24:59
Nem volt szándékomban írni erről. Az utóbbi időben viszont annyi orbitális baromság kering a britekről hogy miért léptek ki az Unióból hogy  muszáj egy kicsit más megvilágításba helyeznem a dolgokat. Olyanokat hallani hogy még midig nem tudták túltenni magukat a gyarmatbirodalmuk elvesztésén, sőt…..
Novák Aircraft Ferencné 2019.04.22 14:49:33
@tildy[UK]: Lépjenek ki! Miért kellene az örökkévalóságig léteznie a GB-nek? Az angolok pedig szorosabb gazdasági kapcsolatot építhetnek fel az USA-val..
Sötét lépéseit se nézd el. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Novák Aircraft Ferencné 2019.04.21 19:30:56
Két hét telt el a 3-as metró északi szakaszának átadása óta. Tarlós István átadta, a városlakók pedig birtokba vették a felújított állomásokat. Néhány napig vártam a részletesebb beszámolót, a felújított állomások építészeti bemutatását, de hiába. Aztán úgy döntöttem, hogy további várakozás helyett…..
Novák Aircraft Ferencné 2019.04.14 11:18:57
@_ng_: Mert béna vagy.. Nem kellett volna ellógni a tornaórákat !
Amikor Rákosi Mátyás új himnuszt szeretett volna íratni Magyarországnak, a felkért Illyés Gyula és Kodály Zoltán megijedt a feladattól, de a top tenünkben listázott többnyire középszerű vagy annál is rosszabb műdalok alkotói híján voltak az aggályoknak, és bátran bevállalták, hogy megírják az új…..
Novák Aircraft Ferencné 2019.04.12 17:41:01
@steery: Vagy inkább áldd..
Novák Aircraft Ferencné 2019.04.12 17:44:14
A földi klíma változik és erről kár is vitatkozni! Kis gyerekként egy oktató mesét nézve elborzadva néztem a jövőképet, amit megmutatott minden egyes epizód, majd a végén kijelentette a mese főszereplője, hogy ez még messze van, tehetünk ez ellen a vég ellen. Hát lassan elfogy az idő és már azt is…..
Novák Aircraft Ferencné 2019.04.06 09:25:43
Az elmúlt években soha nem látott mélységeket jár be hazánk labdarúgása. A nemzeti együttes teljesítménye sok esetben mondhatni botrányos. Az Aranycsapat után egyre nőtt a színvonal távolsága más országokkal szemben, világbajnokságra utoljára 1986-ban jutottunk ki.  Az elmúlt évtizedekben rengeteg…..
Novák Aircraft Ferencné 2019.04.04 10:41:09
@chrisred: Talán győzhettek VOLNA az azerek . Csak az a volna, ott ne lett volna..;)
Novák Aircraft Ferencné 2019.04.04 11:29:34
@vackor1: Értem a szerencsefaktor csak akkor merülhet fel, hogyha nyerünk. Kizárólag ilyenkor szolgálhat magyarázatul. Hát akkor biztos, hogy disznó nagy szerencse volt. Oda-vissza elverni a Premiership és Bundesliga játékosokkal teli norvég migriválogatottat. Majd elpicsázni a z EB titkos esélyesének tartott osztrák "tarka" válogatottat. A hollandokat kiejtő Izlanddal döntetlenezni. Ez kérem egy lottóötösnyi szerencse. :) Én ezt éppolyan szánalmas magyarázkodásnak vélem, mint amikor a másik oldal mindig a pechre hivatkozik..
Novák Aircraft Ferencné 2019.04.04 13:01:17
@kocsisj: Miért, az argentin vagy a brazil csapatban hányan játszanak úgy egyébként az argentin vagy brazil bajnokságban?
Az van ráírva a Sportszeletekre, hogy minden negyedik nyer, úgyhogy vettem is négyet, csak a nyereményért. Aztán nem nyertem. Pontosabban lehet, mert voltak benne hieroglifák, de azt fejtse meg a Champollion. Pár hét után viszont már tisztán ott volt a "Nyertél" szó, össze is gyűjtöttem belőle egy…..
Novák Aircraft Ferencné 2019.04.04 12:59:24
@Semper Fidelis: Nagyapám bicskával vágta a körmeit..
Egyetlen dolgot tudok szeretni a kormány "világhírű" családvédelmi intézkedéssorozatában, hogy nem nevezték el Orbán valamelyik nagy példaképéről, ahogy a kormány eddigi összes tervét Szélltől Wekerléig. Pedig milyen jól mutatna Gömbös Gyula akciótervként a program, aki háromszor nősült, gyermekei…..
Egyre többször jut eszünkbe a magyar miniszterelnök szerepléseit látva a „nyomják Krahácsot!” szállóigévé vált mondás Baktai Ferenc kabaré-jelenetéből. Olyan helyzetekre használjuk ezt a kesergést a magyarok, amikor úgy érezzük, hogy az egész világ összefogott ellenünk. Kétségtelen, egyre fogynak a…..
Novák Aircraft Ferencné 2019.04.01 15:55:45
@chrisred: Nagyjából..
Novák Aircraft Ferencné 2019.04.01 15:59:12
@chrisred: Akárcsak a fejlett világ gazdaságainak többsége,de a gdp arányos államadósságot sikerlt csökkentenie Orbánéknak..
Novák Aircraft Ferencné 2019.04.01 16:21:46
@chrisred: Mit?
Határátkelő Ahol már 2119 van 2019.03.19 06:30:00
Szingapúrban természetesen ugyanúgy 2019 van, mint mondjuk Magyarországon, más kérdés, hogy a városállam sok szempontból úgy néz ki, mintha 100 évet előreugrott volna az időben. Legalábbis ez Balázs tapasztalata, aki ázsiai körútját Thaiföld és Vietnám után itt folytatta...