Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kreff03

39 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismered a Föld legnagyobb varázslóját? Hát, most majd megismered. A Marvel-nél nem cicóztak, mindjárt megdobták egy saját filmmel az univerzumuk legújabb tagját, aki nem más, mint Doctor Strange, akiben egy varázslót tisztelhetünk, és az a dolga, hogy távol tartsa tőlünk a mi…..
A Disney soron következő klasszikus mesefeldolgozása szerencsére szakít a béna, sötét fantasy-vonallal, mely Hófehérke, Csipkerózsika és Hamupipőke rút emlékű élőszereplős felbukkanásait jellemeze mostanában. A dzsungel könyve megmaradt annak a kedves gyerekmesének, amilyen  a ’67-es rajzfilm volt…..
Amikor A nagy dobást feltűnt a láthatáron, őszintén nem tudtam eldönteni, mire számítsak tőle: egyrészt a 2008-as válságról készült már két remek darab (Inside Job, Margin Call), és bár ez a film látványosan közönségbarátabb hozzáállást ígért, nehéz volt kihámozni az…..
kreff03 2016.02.02 15:16:56
@danialves: nyilván csak vélemény, vagy épp csak szeretem ezt gondolni, de sztem pont a dokumentarista hozzáállásra ment rá a rendező ezzel a megvalósítással, legalábbis ezen elv mentén működik a film. a tanító, tájékoztazó jelleg itt sokkal hangsúlyosabb és a showmankedés is inkább ennek van alárendelve, míg a Wall street farkasában a szakmai háttérnek csak bizonyos fokú ismertetése volt szükséges ahhoz h teljes mértékben élvezni tudjuk a történetet. A nagy dobásban meg a szakmai háttér végülis maga a történet, amit szórakoztató és érthető köntösbe bujtatva elég jól sikerült átadni a nézőnek.
a kiszólásokkal persze nem találták fel a spanyolviaszt, de 1-2 kivételtől eltekintve ezek is célt érnek, ráadásul erősítik a film kritikus humorát és a dokumentarista jelleget.
[Supernatural Movies] A nagy dobás 2016.01.28 12:00:00
Adam McKay, aki eddig leginkább Will Ferrell-el forgatott vígjátékaival tűnt ki, nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy filmre vigye Michael Lewis The Big Short című könyvét és ezáltal széles közönség elé tárja a 2008-ban kirobbant gazdasági világválság valódi okait és az ahhoz vezető folyamatokat.…..
Will Ferrell napjaink egyik legjobb komikusa a mozivásznakon, akinek filmjei mindig megbízhatóan hozzák azt a bizonyos szintet, amikor másfél órára nyugodtan kikapcsolhatjuk az agyunkat és élvezhetjük a poénokat, mindenféle súlyosan negatív felhang nélkül. Más szóval nem egy Adam Sandler vagy Kevin…..
Eljött az évtized filmes eseményének ideje, néhány óra múlva hivatalosan is debütál a mozikban a Star Wars hetedik epizódja, Az ébredő Erő. Milliók ültek tűkön világszerte az elmúlt másfél évben erre a pillanatra várva. A pillanat itt van és egészen biztosan rabul ejti a…..
kreff03 2015.12.19 14:36:26
@Skatulya bácsi megmondta: ha nagyon szeretnéd tudni a történet részleteit, írj egy e-mailt vagy írj a blog fb-oldalának és szívesen elmondok minden fordulatot, meglepetést, aztán jó szórakozást! :)

mivel a "spoiler" jelentése nagyjából "az élményt a történet lényeges mozzanatainak idő előtti feltárásával elrontó megjegyzés"-ként adható vissza magyarban, ezért, hacsak nincs vmi egyszerűbb javaslatod, egyelőre marad a spoiler. ez az antispoilerezős mánia meg meglepő módon még tart, így 2 nappal az országos premier után és utána sem lesz célunk senki élményét elrontani a történet lelövésével.
Elkerülhetetlenül közeleg a Csillagok háborúja: Az ébredő erő magyarországi bemutatója, ma éppen az utolsó vasárnapot írjuk a jeles esemény előtt. Mindenhol rohamosztagosok, jedik és wookieek, halálcsillagok, lépegetők és X-szárnyúak vesznek körül minket. Aki ezt nem bírja,…..
A film, amivel George Lucas megalkotta minden idők legnagyszerűbb filmes univerzumát. A mozi, melynek megjelenésekor 1977-ben még senki nem gondolta, hogy szereplői, kellékei, mondatai évtizedekkel később az emberi popkultúra kitörölhetetlen, halhatatlan részeivé válnak. Egy hét van…..
[Supernatural Movies] Fekete mise 2015.11.05 17:00:00
Az első vetítések és előzetesek óta csak nőttön-nőtt a Fekete Mise körüli várakozás izgalma, az értékelhetetlen bohóckodásokat maga mögött hagyó Johnny Depp Oscar-esélyes visszatéréseként hivatkoztak a filmre nem kevés médiumban. Bár kétlem, hogy Depp alakítása, vagy…..
Két éve a Fák jú Tanár úr az év egyik kellemes európai meglepetése lett. A klisés amerikai sztori markáns német megvalósítása nagy siker lett az öreg kontinensen (az amerikai bemutatóról nem találtam infót, de muszáj megosztanom a film tengerentúli címét: Suck me Shakespeer),…..
Ridley Scott javarészt nálunk forgatott sci-fi filmje, az Andy Weir bestsellere alapján készült Mentőexpedíció sokak várakozását felcsigázta. Könyves ismeret ide vagy oda, a legtöbben mind olyan eredeti, tudományos alapon hihető(nek eladott), sci-fibe oltott lélekdrámát vártunk a…..
kreff03 2015.09.29 20:57:27
@snorbi: "És mivel a film a könyv alapján készült... ;)"

ha arra gondolsz h ezért a film nem hivatott több és/vagy másmilyen eszközökkel élni, nem értek egyet. :)
kreff03 2015.09.29 21:39:06
@szcsongor: naigen, mellesleg sztem minden magyar fülnek nagyon furcsán hatna a jövőben Matt Damon vki más hangjával.

(mondjuk egy Aaron Cross-Jason Bourne crossoverre kíváncsi lennék ebből a szempontból. :D)
kreff03 2015.09.29 21:56:53
@megamedve: alapvetően egyetértek veled, csak épp sok éves sztori és nem igazán hoz lázba h így kikeljek magamból. a celebeket érintő igazsagszolgáltatás aránytalanságáról vitatkozni meg nem ez az oldal a legmegfelelőbb felület sztem.
Nagy reményekkel vártam az Everest-et már az első előzetesek megjelenése óta, melyek egy szuperlátványos, pattanásig feszült, életszagú hegymászós drámát ígértek. Különösen a film IMAX-mivolta fokozta izgatottságomat és kíváncsíságomat, ha valamikor, hát ennek a filmnek…..
Első könyvkritikám tárgyának egy olyan szerző regényét választottam, akinek a mai napig csak egyetlen regénye jelent meg, de az zajos világsikert ért el. A japán Takami Kósunról van szól, és annak Battle Royale (továbbiakban: BR) című botrányos történetéről, amelyben középiskolás fiúk és lányok…..
A Southpaw-t az első pillanattól kezdve körüllengte egyfajta fontosság érzése, talán azért, mert az Éjjeli féreg híre még el sem ült, amikor már megláttuk a képeket Jake Gyllenhaal újabb hatalmas átalakulásáról, talán azért, mert az első hírek nagyjából akkor kezdtek…..
Ismét egy csokornyi villámkritikával szolgálok nektek, tudjátok, ez az eredménye annak, amikor a lusta blogger csak nézi-nézi a filmeket, de... lusta. Alább röviden értekezünk mesterséges intelligenciáról meg intelligens mesterségről, kicsit mindig be-beszólva az álomgyárnak,…..
Ridley Scott filmjeinek soha nem a feszes tempó és a sodró lendület volt a fő jellemvonása, sokkal inkább a lassú, megfontolt építkezés, mely ha nem is elemi erővel ragadja magával a nézőt, mégis a székbe szögezi és nem ereszti a Scott-féle minimum kétórányi játékidőre.…..
A History Channel 2013-ban indított sorozata a viking kultúra és hagyományok szórakoztató, csavaros történetekben való bemutatását tűzte ki célul, méghozzá mind közül a leghíresebb…..
kreff03 2015.08.07 11:34:26
@Dr.Jones: @kezdovideki: semmiképp sem tett jót az évadnak ez a széttagoltság Wessex, Kattegat és Párizs között, vhogy mintha egyik szálból sem sikerült volna kihozni a maximumot. ettől függetlenül unalmasnak semmiképp sem mondanám, jobban pörögtek az események, mint eddig bármikor (egy fix epizódszámmal dolgozó sorozatra meg nem értem h lehet túlnyújtott?), plusz számomra külön öröm, hogy az előző két szezon alatt még bőven kritizálható színészek mostanra igencsak megbarátkoztak szerepeikkel (elsősorban a Lothbrok-testvérekre gondolok: Clive STanden és Travis Fimmel néha egészen amatőrnek tűntek Gabriel Byrne vagy Donal Logue mellett, úgy érzem erre az évadra már nincs kivetnivaló az alakításaikban).
kreff03 2015.08.07 20:43:09
@Dr.Jones: kis túlzással azt mondanám, hogy ugyanazok voltak a problémáink, csak téged jobban megviseltek. :DD
Az ősfranchise-ok nyara közepette szinte hétről-hétre felmerül a kérdés: hogy épp felesleges a heti aktuális premier, vagy sem? Kreff már megpedzette a kérdést a Jurassic World kapcsán, amikor is arra jutott, hogy az talán 2015 legmihasznább nyári mozija, mert se bűze, se hamva,…..
kreff03 2015.07.01 19:54:33
@REMY: Daenerys-t szeretjük, de azért valljuk be, a két Clarke garancia a bamba arcok és üres tekintetek számának maximalizálására. ergo nincs Chris Pratt, csumi van! :D
Végéhez ért a Trónok Harca ötödik évada és nem panaszkodhatunk a végkifejletet illetően. Az évad első, főképp az erős párbeszédekre, élesedő konfliktusokra és a fejlődő alaphelyzetek kibontására épülő fele/kétharmada kellőképp felkorbácsolta a várakozásokat és a…..
kreff03 2015.06.22 08:54:55
@doggfather: úgy ám! eg aztán jobb is így, az utolsó rész gerjesztette "nagy hullám" lecsillapulta után. :)
A Jurassic Park öröksége már valahol 22 éve elkallódott a múlt filmtörténelmének vonulatai között, ahonnan ugyan továbbra is aranyként fénylik meg a blockbuster-alapművek között, de – mint ahogy a régóta várt felvonás is tartja – már túl régimódi felfogása a…..
kreff03 2015.06.11 20:26:31
@Creativ3Form: szerintem épp ez a szerencse h a családi dráma nulla, vagyis egyáltalán nem tolták előtérbe, nem a hatásvadászat volt vele az alkotók célja, csak ha már a hollywood-i száblyoknak megfelelően kellett egy kis family sensation akkor legalább elég szolídan és rövudre fogva valósították meg.
Sokan már előre temették a Jurassic World című filmet, és valljuk be, az első előzetesek alapján volt is ok az aggodalomra. Amire számíthattunk: túltolt CGI-parádé és lélektelen szereplők vég nélküli rohangászása. A kész termék jellege nem is nagyon üt el ettől, de a…..
Eljött az utolsó előtti, rendszerint a nagy dobásokat tartogató rész a Trónok Harca ötödik évadában. Előző posztom végén azt írtam, remélem az alkotók tudják majd emelni a tétet, nos jelentem ez sikerült, méghozzá olyan módon, amit valószínűleg egyhamar nem felejtünk el.…..
kreff03 2015.06.09 13:41:50
@doggfather: a vallási fanatikus jelző sztem inkább a feleségre illik, ő az ostoba és könnyen befolyásolható. Stannis sosem kért a vallásból és a szerepből, ami neki jutott, csak egyszerűen a Melisandre által prezentált hatalom és jóslatok ellen ő is tehetetlen így hát aláveti magát. Kérlelhetetlen, szívtelen és kegyetken, kíváncsi leszek, lesz-e valaha vmi abból, amit Melisandre jósol h Stannis a Vörös Isten kiválasztottja, aki majd hadba vezeti az embereket A GONOSZ (=Mások) ellen.

zebralovag alatt kit értesz? mert Ser Jorah házának a jelképe a medve, Daario meg nem is westerosi. am nem hiszem h féltékenységből hagyták vna h Hizdahrt megöljék csak épp ők is épp elég elfoglaltak vtak azokban a pillanatokban.
kreff03 2015.06.09 18:36:53
@doggfather: hát ez a zebrás dolog nem rémlik, de mondjuk Daario pont az a karakter akinél köszönőviszonyban sincs a könyv- és filmbéli megvalósítás. :D
kreff03 2015.06.10 12:33:19
@doggfather: megnéztem és hááááát, tényleg gyanús, de számomra azért mégsem teljesen egyértelmű a kérdéses mozzanat.

ha úgy van ahogy mondod és van ennek jelentősége, akkor az később úgyis kiderül.
Miután bankot robbantott Harry Potter első harca a gonosz Voldemorttal, a készítők nem akartak sokat várni a folytatással, így egy évvel az első film bemutatása után, 2002-ben a mozikba küldték a Titkok kamráját, mely nem csak hogy hosszabb játékidővel rendelkezett, még…..
Sajnos kis lemaradásba kerültem a Trónok Harca-összefoglalólakat illetően, de most igyekszem némi képet adni a hetedik és nyolcadik epizódok eseményeiről. Emellett óhatatlanul ideje egy-két gondolat megfogalmazásának az évadról és azt azt kísérő nézői…..
kreff03 2015.06.08 00:45:41
@Bikli néni: osztom a véleményedet, az egetrengető dolgok hiányát nem úgy értem h ez a cselekmény előrehaladtának kárára történne, hanem (ezt a könyvek ismeretében mondom, ill. feltételezem) h a nagy dolgok nem most történnek, az évad nagy részében inkább csak hatásos felvezetés zajlik. ezt az alkotók sztem is nagyon jól megoldották, a Sansa-Ramsay szál nekem is nagyon tetszik, a kritikus megjegyzésem inkább a nézői közhangulat ellen szól. legalábbis én azt vettem észre h az évad elejét folyamatos fanyalgás kísérte (holott nekem nagyon bejött) "nem történik semmi"-alapon, az elmúlt két résztől meg mindenki oda-vissza volt, pedig a csata kivételével nem sokban különböztek az eddigiektől (Cersei letartóztatásán meg Tyrion megérkezése is még csak a kezdete vminek). a Fekete vári csata am is sokkal királyabb volt! :P
kreff03 2015.06.09 12:01:04
@doggfather: gyere, olvasd a 9est! ;) :D
Braavos Arya takarítóból hullamosónak lépett elő a Fekete és Fehér házban, ez lehet egyfajta promóció, franc se tudja, mindenesetre rém lelkiismeretes és nagyon figyelmes, körmöt vág, hajat most, a hulla nagyon pöpec lett, tán életében sem volt ilyen jóképű. A hullát…..