Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egylabu Esernyomadar

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma Ausztriába látogatunk, méghozzá egyenesen Grazba, azon belül is megnézzük, milyen a felsőoktatás, hogyan lehet bejutni, miként érdemes albérletet keresni – egyszóval egy informatív poszt érkezik jOeker tollából. Sajnos ez az egyetlen kép lesz saját, mert ma megadta magát az…..
Egylabu Esernyomadar 2014.10.22 08:54:31
@nyuszigonosz(D): @Sesamelmo (Q): @svájci sapka (ch):
talán mert ő a grazi burisütő...
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Legalábbis számtalanszor hallhattuk, hogy milyen szar hely. Biztos tényleg szar, ezért keserű a szája.
;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Nemrégiben jelent meg József írása, melyben azt a tépelődést írta le, hogy vajon belevágjon-e a határátkelésbe. Bár számítottam rá, hogy lesznek reakciók, még engem is meglepett, milyen sok írás érkezett (olyannyira, hogy lassan egy minisorozat néz ki a dologból, amihez várok…..
Közel másfél hónapja jelent meg Mónika posztja, melyben azt a vívódást írja le, hogy visszaköltözzön-e kislányával Amerikából Magyarországra. Akkor rengeteg hozzászólás érkezett, ilyen is, meg olyan is, erre válaszul írta a mai posztot. Közben ugyanis megszületett a…..
Egylabu Esernyomadar 2014.10.16 20:20:12
@sodalisO [eng]: Nem vagyok fodrász, de engem is érdekelne, ha megírnád.

Egyébként digger sem vagyok, de az is érdekelt. Meg a szállodás, meg a gyereknevelős, meg az irodás, meg a mérnökös, meg a többi... Ez beteges? ;-)
Egylabu Esernyomadar 2014.10.16 21:33:09
Egylabu Esernyomadar 2014.10.16 23:40:54
@Zoole[uk]: Nekem úgy tűnik, hogy az írói kedve kifogyhatatlan.

No meg ha van egy kis humorérzéke, akkor a mai sok khm, őszinte vélemény nyomán heti tudósításokkal fog minket boldogítani.
(Azt írtad, mazochista módon elolvastad a posztot. Lehet, ő az a szadista, akire mindig vártál. :-DDDD)
A választ tartok tőle a mai poszt végére sem kapjuk meg, azt azonban ígérhetem, hogy Kibajono mai posztjából az biztosan megtudhatjuk, hogyan lehet állást kapni Magyarországból Írországban, lesz szó a beilleszkedés nehézségeiről és arról is, hogy milyen Budapest után egy Győr…..
Egylabu Esernyomadar 2014.07.01 07:23:59
Nekem tetszett, de hű mit fog kapni tudod-kitől... Írországról jót? (Biztos csak a kezdeti mámor - pedig láthatóan nem, bár még tényleg az elejét meghatározó csodálkozás/felpörgetettség/kínlódás fázisban van.)

@Babette.: Szerintemt értem, miért írja (írják mások is) egy ilyen kezdés után, hogy így ne: mert szívás. Nagy szívás. Azt az "irtó keményet" sokan, sokféle képpen értelmezzük és éljük meg. Én sem ajánlanám sok embernek (azt, aminek éppen a közepében vagyok).
Egylabu Esernyomadar 2014.07.01 07:26:20
@tableno: az észak angol is egy külön kategória, szóval még csak máshová sem kell menni, de még a Londoniak is mindannnyian megküzdöttek az elején az anyanyelviekkel. Ilyen ez.
Egylabu Esernyomadar 2014.07.01 07:27:55
@macamuca [IHUN]: Igen, de az összes többi akcentust együttvéve könnyebb érteni, mint az anyanyelvieket. Ez a szívás. És ő is helyiekkel dolgozott, bár nemzetköziek között keresgélt jelentkezőket.
A címben feltett kérdésről persze könyveket és nem posztot szoktak írni, úgyhogy annyiban pontosítanám saját magam, hogy az új élet kezdése ezen alkalommal elsősorban Dániára és az egyetemistákra vonatkozik. Emellett konferenciázunk egy nagyon vicceset Amerikában és Balin…..
Egylabu Esernyomadar 2014.06.15 21:55:39
@Naschkatze (Mostindien / CH): Hű, és elmondod, miért ilyenek? Én csak néha találkozom velük, de mindig megdöbbenek...
Egylabu Esernyomadar 2014.06.15 22:05:44
@Muscari: Csak nem Angliában élsz? ;-)))
Roger egy igen nyomasztó dilemmával áll szemben, és nagy horderejű döntést kell hoznia, ezért fordul a blog közösségéhez. A kérdés, hogy menjen vagy maradjon, de nem Magyarországról, hanem az Egyesült Államokból Angliába. Talán elsőre nem tűnik olyan nagyon nehéz kérdésnek,…..
Egylabu Esernyomadar 2014.05.29 07:31:48
@tableno: Igen, de talán éppen a kívülállók racionalitására kiváncsi, hiszen ők csordultig vannak érzelemmel. Szerintem jó dolog, hogy nem teljesen érzelmi alapon szeretne dönteni, de tudja, hogy nem tud kicsit sem objektívan gondolkodni.
Mielőtt más is ezen rugózna: naná, hogy ők fognak dönteni, és nem mi. De szeretne érveket, véleményeket látni, hogy megírhassa a listákat, pro és kontra.
Egylabu Esernyomadar 2014.05.29 08:00:20
Nem tudom, mi a párod foglalkozása, mi az, ami parkolópályán van. Meg azt sem, hogy mennyi idősek vagytok. Szerintem 30-ig azért el kellene indítani azt a karriert, ha olyan típus, hogy ez motiválja. Piacképes szakmája van? Miután megkaptad az USA állampolgárságot, ő is dolgozhat, igaz? Lenne mit?

Te hogy kerültél ki az USA-ba? Ő miért nem tud a te utadhoz hasonlót "egyedül" bejárni?

Mennyire kötődtök a családaitokhoz? Ha neki fontos az övéivel való kapcsolattartás (ahogy neked rajta kívül úgy tűnik nem annyira), akkor szenvedne az USA-ban a hiányuktól.

Gyerekvállalás? Tervben van? Rövid vagy hosszú távon? A párod csak veled végigcsinálná, vagy szüksége van a családja támogatására?

Milyen anyagi terveitek/céljaitok vannak? Hogyan alakulnának ezek itt vs. ott? Az angliai fizu sokkal kevesebbnek tűnik. Bírnád a csökkenést? Ha igen, nem lehet, hogy megvárnának, ha tényleg akarnak az új helyen, amíg az amerikai papírokat elintézed? Direkt neked ajánlották az állást, vagy pályázol/pályáztál valamire? Csak mert ha az utóbbi, az sok hónap procedúra lehet állami helyre, szóval még az sem kizárt, hogy lenne időd elintézni a papírokat. Leírták, hogy mikor kellene kezdened, vagy csak te gondolod?

Személyes véleményem, hogy ha nagyon ki vagytok akadva a távolléttől és már tényleg nagyon nem bírjátok ki a következő 1-et, akkor intézz hosszú eltávozós papírt Amerikában, és egy állást Angliában (ezt vagy másikat, ha ez addig elszállna), és a párod is szupergyorsan pályázzon. (A konzulátust keresd már meg, ne várd, hogy más adjon olyan infót, amit csak ők tudhatnak!)
Mivel az NHS állami hely, szerintem ők ugyanannyit fizetnének Londonban és azon kívül is, szóval esetleg máshol is érdemes lenne körülnézni, ahol a kevesebb fizetés azért nagyobb vásárlóértékkel párosul.
Mivel te csak presztízs- és fizetés-csökkenéssel tudnál Angliába jönni, nem biztos, hogy nem vagy jó pozícióban az álláskeresgéléshez, és bele kell ugrani a legelső ajánlatba, ami szembe jön anélkül, hogy a kinti szálakat megfelelően (lepapírozva) elvarrnád. Azt lehet, hogy nagyon hamar megbánnád, főleg, ha a te szíved amúgy - a párod mellett - ennyire az USA felé húz.

Ha jól számolom, 30 +/- 2 körül lehetsz. Ha a párod is hasonló, akkor az érzelmeken túl valóban a racionalitásnak is többé-kevésbé helyet kellene adni.

További sok véleményt, sok sikert, írd majd meg, hogy alakultatok!
Egylabu Esernyomadar 2014.05.29 08:01:07
@tableno: Sosem tudhatod. Több ember, több látásmód, más hangsúlyok.
Megint kitört a számháború a „hány magyar is dolgozik külföldön?” témakörben, most éppen azon folyik a vita, hogy eléri-e a szám a 600 ezret vagy „csak” félmillió. A lényeg szerintem nem ez, hanem a folyamat, amely egyelőre megállíthatatlannak tűnik. (kép forrása:…..
Egylabu Esernyomadar 2014.05.16 11:34:37
@andaluzkutya: Sajnos a saját tapasztalatom is ez. Akár alacsony szintű, kizárólag szakmai kérdéseket is politikailag döntenek el, a szakmát maximálisan háttérbe szorítva. És nem néhol és nem néha, hanem folyamatosan, újra meg újra. :-(
Egylabu Esernyomadar 2014.05.16 11:42:09
@Réka ‎: Elolvastam. :-((((
A döntésnél, mely szerint elinduljunk-e külföldre, talán már csak az a nehezebb (de legalább is ugyanakkora súlyú) elhatározás, hogy vajon hazatérjünk-e. Ebben a helyzetben van a mai poszt szerzője, Péter, aki a „menni vagy maradni?” dilemmájával szembesült, csak éppen…..
Egylabu Esernyomadar 2014.05.15 11:49:05
@Hari Seldon 2: skót halak?
Egylabu Esernyomadar 2014.05.15 12:47:47
@zöldeketbeszélek: Akkor maradjunk annyiban, hogy a posztolónak sem kellett volna általánosítani a műmosollyal, mert erre ugrottak a jónépek.

Hogy mi is általánosítunk? Általánosításból áll a világ. A túlélés alapja. És igen, erről nagyon jól írt Digger valamelyik saját blogos posztjában.
Lehet PC lenni, meg még PC-bb, de ha Helyzet van (vész-, stressz- stb.), a reflexek vezetnek. Azok pedig az ismétlődésből alakulnak ki.

Szóval hadd általánosítson a posztoló is, meg mi is, meg te is. Már csak ilyen ez a szubjektív világ. :-)
Egylabu Esernyomadar 2014.05.15 21:13:19
@Mr Long: Az IT-ben vannak csak igazán contractorok. De arra nem zöldfülüeket, hanem (szakmailag) öreg rókákat szoktak inkább felvenni.
Határátkelő Mindig talpra állni 2014.05.13 06:47:00
A mai poszt három országban (Írországban, Hollandiában és Csehországban) játszódik, mégis, László története számomra leginkább arról szól, hogy minden helyzetben menni kell előre és felállni. Előfordul, hogy becsapják az embert, vagy nem tartják be a neki tett ígéretet, de…..
Egylabu Esernyomadar 2014.05.13 11:34:42
@Evain: Angliában is hülyén néznek. Mármint az idősebb korosztály.
Egylabu Esernyomadar 2014.05.13 11:36:59
@mayree: Nem lehet, hogy a klotyón éjszakázás elkerülésére klóroznak? Persze a homokdűnék nagyobb szabadságot adnak az emésztésnek is... ;-)
Egylabu Esernyomadar 2014.05.13 15:45:18
@Mr Long: Öööö, ez azt jelenti, hogy az asszony meg hát nem olly fiatal? :-)
Nekem tükörfordították a barmok. Szerinted mennyi értelme lett?
Abban semmi újdonság nincs, hogy a brit főváros rengeteg magyar otthonává vált az elmúlt években. Persze London drága is, az időjárás sem olyan, mint Magyarországon, az ételek is mások, és persze sok embernek az elején meg kell küzdeni az előrejutásért. A mai poszt egy…..
Egylabu Esernyomadar 2014.05.12 19:56:46
@Egylabu Esernyomadar: Rájöttem: alighanem Fülig Jimmy személyesen tisztelt meg minket. :-DDDDDDDD
Egylabu Esernyomadar 2014.05.12 22:59:27
@Sexual Harassment Panda: OMG! Ezt honnan?
Budapest 140 éves vagy - a történelmét tekintve - kb. 2000.
Na de Londonba se tegnap költöztek először emberek (hanem kb. 2100 éve).
Egylabu Esernyomadar 2014.05.12 23:15:20
@cougarcat: Hagyd...
Az eheti blogajánlóba próbáltam minél változatosabb posztokat keresni, így szó esik majd arról, milyen 40 fölött külföldön (konkrétan: Dániában) beilleszkedni, van-e esélyünk a túlélésre, ha Törökországban kell autót vezetnünk és a végére maradt egy találós kérdés…..
Egylabu Esernyomadar 2014.05.11 15:27:17
@Sütemény1975: Ne vedd magadra. Hacsak nem személyes célod és küldetésed tanítani.
Egylabu Esernyomadar 2014.05.11 15:29:02
@lexrex: Na éppen pont az nem.
Egylabu Esernyomadar 2014.05.11 18:58:08
@Hari Seldon 2: Igen, de mindemellett bizonyos dolgok nem humorérzék, hanem jóízlés/illem/tisztelet/stb. kérdése. Mindezt a mai, hogy is modta Fater, megvan: Elgurultviziló-zástól függetlenül. Mert az éppen hangyányit sem foglalkoztat.

Amúgy értem én a viccet, csak nem szeretem. Ja, fordítva! (Nem értem, de szeretem.) :)))
A mai poszt tulajdonképpen nem is egy egyszerű szöveg az ételekről (részeként az immár jó pár hete futó gasztrosorozatnak, melyhez továbbra is várom tőletek az írásokat, fényképeket emailben), hanem egy (sok képes) vallomás Diggertől, melynek minden sorából süt az evés…..
Egylabu Esernyomadar 2014.05.10 18:58:09
@Jess G: Hát, azért kicsit macerásabb hámozni, és jobban szétesik főzéskor/után, no meg az íze is teljesen más. Egyébként ugyanaz! ;-)
Egylabu Esernyomadar 2014.05.10 19:57:31
@DieNanny [SZ,CH]:
Főtt búzát ettem már (nem ezt). A tönkölybúza nagyon gazdag mikro/makrotápanyagokban és ízletes. Mondjuk olyasmi rágós lesz, mint az árpagyöngy - fogyózóknak (Madár!) ajánlott. Egy kis tállal kb. egy óra elrágcsálni Vagy amennyit akarsz! ;-)
Egylabu Esernyomadar 2014.05.10 21:27:34
@blackhair-lady: "En tegnap regegl tejfolos kenyeret vacsoraztam."

Ööö, na most mikor, mit csináltál? :-D
Pozsony történelmileg és a jelenben is érdekes hely, hiszen a magyar határtól nem messze lévén ezer szállal kötődik Magyarországhoz, valahogy mégis az az érzésem, hogy nem ismerjük igazán. Pedig ott is dolgoznak magyarok (például mai szerzőnk, Zsolt), akik a határátkelés egy…..
Egylabu Esernyomadar 2014.05.09 15:06:52
@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Egyetértek.
Előre válaszoltál @Excsimóta-nak is.
Abból akad egy pár, a mai írásban három, sok szempontból tanulságos történet szerepel Zé tollából. Közös bennük, hogy egy kis tervezéssel, gondolkodással (és az egyik esetében talán kisebb arccal) mindegyik elkerülhető lett volna. „Az elmúlt napok itteni történései…..
Egylabu Esernyomadar 2014.05.08 10:09:29
@sodalisO [eng]: Nagyon egyetértek!
Mintahogy bizonyos szakmákban a saját szerszám/eszköz használatával is. Hogy bővítsem a példák sorát, egy vonós vagy fúvós hangszeres is viszi a zeneszerszámát, nem pedig kölcsönnel játszik. És minél nagyobb művész, annál különlegesebb hangszere van. Igen, a zongorát nem viszik, meg az orgonát sem. Ilyen esetekben a speciális hangszerekhez hívják meg a művészt.
Több mint furcsa lenne, hogy meghívnak egy hegedűst próbajátékra, mire ő érkezésekor kérne egy hegedűt...
Egylabu Esernyomadar 2014.05.08 10:18:30
@sodalisO [eng]: Evvel is egyetértek.
Azért nehéz lenne meghúzni a határt, mi fér bele a kommentelésbe. Alakultak már nagyon jó beszélgetések nem közvetlenül a posztról, de mégis a határátkelésről. Akkor azokat le kellett volna lőni? Nem hiszem. Szóval igazad van, de nehéz ügy.
Egylabu Esernyomadar 2014.05.08 10:27:03
@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Egy rádióműsorban beszélgettek néhány éve arról, hogy sokat nyomozták már a különböző repülőgépszerencsétlenségek hátterében álló műszaki zavarok okait. Mivel sok minden hathat egymásra, ezért - azt mondták - többször megpróbálták élőben rekonstruálni az eseteket (vagyis felszálltak ugyanolyan géppel, ugyanarra, ugyanazokkal a működő elektronikai berendezésekkel). Úgy rémlik, kb. sosem tudták reprodukálni a gebaszt.
Viszont valami régebben történt esetben kiderült, hogy nem ám a laptop/mobil meg egyéb ilyen komplex kütyük okozták a problémát, hanem egy villanyborotva. Egy ficak elkezdett borotválkozni és a borotva frekvenciája bezavart valamelyik repülőgépes műszerbe. Volt nagy riadalom, de amikor kikapcsolta, minden helyreállt. (Bocsi, ha valamit nagyon elírtam, nem vagyok műszaki ember, ezekre csak emlékszem, mert érdekes volt.)
István 24 éves és két éve él Angliában. Sportolóként is sikeres volt, de aztán választania kellett a főiskola és az evezés között és ő az előbbi mellett döntött. Csak aztán nem talált munkát Magyarországon, így oly sok magyart (köztük a barátnőjét) követve nekivágott…..
Egylabu Esernyomadar 2014.05.07 10:56:46
@Herr Géza: Igen, de akkor már megvolt az új barátnő, és össze is költöztek. Hm?
Egylabu Esernyomadar 2014.05.07 12:01:28
@rezsöatya: Erre valami kínai eleső motoros vagy micsoda jött be a youtube-ról. Biztos ezt akartad linkelni?
Egylabu Esernyomadar 2014.05.07 12:26:51
@rezsöatya: Jaah! (papírtantusz lelibegett...) :)))
De nem kellett lökni, ment ő magától.
Tegnap volt tíz éve annak, hogy Magyarország – egyebek mellett Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, a balti államok, valamint Málta és Ciprus mellett – csatlakozott az Európai Unióhoz. Tíz év alatt sok minden történt, például korábban elképzelhetetlen módon…..
Egylabu Esernyomadar 2014.05.02 12:23:21
Egylabu Esernyomadar 2014.05.02 13:44:02
Egylabu Esernyomadar 2014.05.02 13:46:48
@Evain: Nagyon egyetértek.
Hmmm, ez a vacsora... :-)
A mai poszt előtt bátran merem írni, hogy mindazok, akik sokszor a „klasszikus” határátkelős posztokat hiányolják, azok ma nem fognak csalódni. Odi története Angliában játszódik, és van benne minden, ami egy jó poszthoz kell – legalábbis szerintem. (A képeket is ő küldte,…..
Egylabu Esernyomadar 2014.04.28 12:04:18
@Ennike (DK): Azért nem csak a fent emlegetett durva tömegszállás van (10-20 ember), simán kifoghatsz 2-3 szobás házat/lakást 2-3 másik lakóval (magyarán mindenkinek jut egy szoba) és a fürdőre/hűtőre sem 10-en vagytok. Ez sem a tökéletes megoldás, de azért a kezdeti hónapokra megteszi. Utána pedig tiéd minden lehetőség... :)
Egylabu Esernyomadar 2014.04.28 12:28:16
@Zoole[uk]: "Azok a kezdeti nehezsegek voltak,a szukseges rossz,erted?"

Ott a pont!
Igen, mindennek ára van. (Ilyen például a tanulás is, legyen az elmélet vagy gyakorlat: befektetés a jövőbe.) Az ember persze igyekszik optimalizálni, amennyire lehet. És a szerencse sem elhanyagolható tényező. Viszont aki eltökélt, akarja és csinálja, annak itt előbb-utóbb sikerül! :)))
Egylabu Esernyomadar 2014.04.28 12:59:54
@Ennike (DK): A nővérszállóját szerencsére nem ismerem, de mint kórházat igen... :(
Örülök, hogy sikerült anyagilag/fizikailag rendezni az életed.
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Ma ismét a gasztronómia területén kalandozunk kicsit, a mai három írást a helyszín, Anglia köti össze. Három írást adok ma közre, akad a szerzők közt olyan, aki bevallottan még konyhai karrierje elején jár, de akad olyan is, aki profi, ami szerintem külön érdekessé teszi…..
Egylabu Esernyomadar 2014.04.26 10:22:47
@diggerdriver: Igen, az angol, az olasz és az indiai konyha is előszeretettel használja, így aztán könnyű belefutni.
Lehet, hogy étteremben másból/másképp csinálják, nekem pont hogy a házilag készített paradicsomos étel gyomorégetős, pedig otthon nem volt az. A fene sem érti.
Egylabu Esernyomadar 2014.04.26 23:18:52
@Muscari:
Lehet, de mi már a londoni városnézéskor is rohangáltunk (az csak egy hét volt még anno), míg más európai országban nem. Még Görögországban sem.
No meg akit meg mertem kérdezni ilyesmiről, az hasonlóan járt.

@blackhair-lady:
Szerintem is különbözőek vagyunk, mindenkinek más a fontos és/vagy más a gyenge pontja/erőssége. Különbözően élünk meg hasonló szituációkat ill. inkább egészen különböző szituációkat - hiszen mindenki határátkelése más. Ezek azok a szubjektív dolgok, amikre nem hiszem, hogy lenne egységes recept (hogy stilszerű legyek). Láthatjuk, hogy néha még a hivatalos dolgokra sincs, nemhogy ilyenekre.

Ó, igen, Tildynek üzenem, hogy pár hónapja mi is 5-6 hetet vártunk NINo-ra, lehet hogy az utóbbi időkben hosszabbodott az ügyintézési idő (több jelentkező? kevesebb ügyintéző? macerásabb ellenőrzési/azonosítási folyamat?).

Szóval én sem pártolom a lehordó kritikákat. Inkább azt lehetne írni, hogy igen, te így, én meg így éltem/élem meg. Te úgy oldod meg a problémát, én amúgy, ja, neki meg az nem is probléma.
Mondjuk elég általános emberi tulajdonság (nem, nem magyar), hogy megmondjuk a tuttit. Egyébként állati nehéz nem megmondani! :-DD
Egylabu Esernyomadar 2014.04.27 00:09:53
@Shanarey(SCO): köszi, +1 a semleges/pozitív oldalnak
Igen kacskaringós utat járt be mai szerzőnk, Mária, aki a szerelme után költözött először Lengyelországba, majd onnan mentek már együtt, gyerekkel Írországba, ahol jelenleg is élnek. Van tehát összehasonlítási alapja és tapasztalata is elég, de a története nem csak azért…..
Egylabu Esernyomadar 2014.04.14 09:49:12
@Kövérmadár [swe]: Nem lelkizés, de északabbra alacsonyabb szögben jár a nap, ergo napszemüveget kell vennem! Mert eléggé szenvedős tud lenni. :-D
Egylabu Esernyomadar 2014.04.14 11:12:35
@eddie1977: Nagyrészt egyetértek. A hiányzó közös szocializálódás egy részére talán szert lehet tenni egy (több) gyereken keresztül. Ahogy ő növekszik, óvodába, iskolába megy, megtanulja a helyi mondókákat, vicceket, gegeket. Persze ezek jórészt a jelent fogják tükrözni, nem a 20-40 évvel ezelőtti múltat. De mégis csak valami, ráadásul az elvi kultúrális szocializálódás mellett lehetőség a gyakorlati szocializálódásra a többi családdal is.
Energiát és odafigyelést igényel mindenesetre a beilleszkedés, van akinek kevesebbet (mert alkatilag jön), van akinek többet.

Szép magyar szó ez a szocializálódás. :-)

Jól értem, hogy van valami új munkád a kevésbé sikeres vállalkozás után/helyett/mellett? Jól hangzik, hogy jó emberek mellé kerültél.
Mit is írhatnék a mai poszt elé? Talán csak annyit, hogy jó érzés azt olvasni, hogy ez a blog embereket tud összehozni, ismeretségek, barátságok alakulnak ki, és nem csak a virtuális térben, hanem néha a fizikaiban is. „Naponta találkozunk statisztikákkal, és nézünk szembe a…..
Egylabu Esernyomadar 2014.04.08 09:03:43
Ma maradunk Európán belül, keresünk lakást Svájcban, továbbtanulunk Dániában és szó kerül arról is, hogy akad-e B-tervünk, ha valami igazán rosszul sülne el külföldön. Kezdjük rögtön is az utóbbi témával, egyúttal egy új blog, a Három gyerekkel irány Anglia!…..
Egylabu Esernyomadar 2014.04.06 23:59:17
Minden bizonytalankodónak ajánlom:
muszaly.hu/
muszaj.hu/

Nem, nem vagyok Eddie rokona, magam is a bizonytalankodók táborába tartozom. :-)
Bizonyos szempontból egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok ma. Iván korábban írt már a blogra, nem kis vitát kavarva, most újabb írást küldött arról, hogy szerinte mi a legnagyobb gond ma Magyarországgal. Lássuk. „Nemrég írtam egy posztot az angliai…..
Egylabu Esernyomadar 2014.03.31 21:44:39
@Mr Long: clap-clap-clap :-DDD Congratulations!
Mi volt a kutatás tárgya?
Hogy hol lehet zsemlemorzsát venni, vagy hogy hol lehet aranyszínűt szerezni?:-)

Nekem 3 hónap után teljes kiőrlésűt sikerült, de az időfaktort tekintve nem fordítottam rá túl sokat, csak a végén, amikor már nagyon megkívántam a rántott sajtot. ;-)
Határátkelő Az igazi kihívás 2014.03.30 06:42:00
Mostanában elég sok országban kihívás megfelelő munkát találni (kérdés persze, kinek mi a megfelelő, de ebbe most ne menjünk bele), a jelek szerint nincs ez másként Új-Zélandon sem, ráadásul több nehezítéssel is összefuthatunk. Aztán szó lesz a német nyelv szépségeiről…..
Ma ismét egy olyan szerző története következik, aki már jó pár éve külföldön él. Berni anno azért vágott neki, mert a magyarországi egyetemen nem ment neki a holland nyelv, és gondolta, a helyszínen könnyebb megtanulni. Igaza lett, más kérdés, hogy az előzetesen eltervezett…..
Egylabu Esernyomadar 2014.03.27 18:21:57
@tableno: Ez egy jó ötlet! Támogatom. Biztos van olyan is, és sokat lehetne tanulni belőle, ki, hol, min csúszott el (szubjektív vs objektív okok stb.)
Egylabu Esernyomadar 2014.03.27 18:21:57
@Pink Petsch: Ezzel is egyetértek. A sztereotípiák nem húzhatók rá mindenkire - szerencsére -, de segítenek a hétköznapi életben (ahogy Digger is írta): túlélni, választani stb. Ezért bizony nem szabadna elítélni/lekicsinyellni. Nagyon fontos ismerni a bennünk élő sztereotípiákat. Életmentő! ;-)