Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prieger Zs.

111 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új lemez, tele zenei kreativitással, a Slow Village ötödik tagjától. Most dalokról, rádiózásról, barátságról, politikai közegről és stlíusonkívűliségről is beszélgettünk vele a premier apropóján. Róqa-premier a Lángolón...
Hamarosan jön az új Decolonize Your Mind Society-album, amelynek elkövetője nemcsak zenei, hanem egy sztereotípiamentes, szabad gondolkodói műhely is, melynek vezetője, kitalálója Szabó Bálint, aki vidám, életünneplő lemezt ígér. A Jon Hassel és Hortobágyi László nyomvonalán haladó…..
Az LSD gyerekeknek című könyv nem szokványos zenész-önéletrajz, érzékenyebb, belemenősebb, s nem pusztán csak azért, mert egy világsztár írta, sőt éppen annak ellenére izgalmas alkotás. Flea, a Red Hot Chili Peppers emblematikus basszusgitárosa napokban magyarul is megjelent könyvében ügyesen…..
Nincs bazári, zavaró csinnadratta a Gelka körül sosem, viszont amikor kijön egy-egy újabb zenével, az simán világszínvonal. Mostanában lelki- és zenei társával, Forteba-val dolgozik, a legújabb mű is közös alkotás, ráadásul bevontak egy kiváló angol énekest is, szóval itt az első mutatnivaló az…..
A Chip Chip Chokas a Carbonfools és a Belga sokoldalú, mániákus DJ-jének-zeneszerzőjének, Titusznak amolyan "side-projektje” amelybe folyamatosan izgalmas, nagy neveket invitál, most éppen Likó Marcell a Vad Fruttik énekese volt a soros: ő foglalja össze milyen is a Balaton egy ilyen pandémiás…..
A Mezumm a mi különleges Lynch-Godard-zenénk, de nevezhetnénk “magyar supergroup”-nak is Hegyi Áron (billentyű), Ratkóczy Huba (gitár, basszusgitár) és Szabó László (dob) füstös-misztikus rock-trióját. Megjelent idén egy nagyszerű lemezük, de a pandémia akkor még minden figyelmet magának követelt.…..
Najmányi László pár napja örökre elment, a hatása meg persze itt maradt. Akárcsak egykori New York-i szomszédja, David Bowie vagy a régi nagy, zenés történetmondók, lelküket eladó blues-énekesek vagy archaikus mágusok. Najmányi persze mind volt egy kicsit, legalábbis e szerepeket a maga képére…..
Ma jelenik meg  a Taboo - Studio Sessions EP, amely a Kuala Lumpurban felnőtt énekesnő, Saya Noé első EP-jének, a 2019-ben megjelent Taboo-nak a különös verziója. Nálunk hallható és persze látható is először, miközben beszélgetünk az énekes-szerzővel “minden”-ről és “semmi”-ről, na meg arról, hogy…..
Az ember, aki hatvanvalahány éve érzi meg előre a politikai-kulturális földcsuszamlásokat, pedig nem szeizmográf. Inkább egy zenei hatásokból turkáló, költészetből tetriszező, kiszámíthatatlanul nyilatkozgató, beskatulyázhatatlan, hangoskodó 79 éves. Igen, Bob Dylanről van szó, akinek ma megjelent…..
Korábban kísérletezős elektronika, pop és tradicionális jazz határvidékén kirándult Eszes Viki, aki most elmondása szerint fejest ugrott a smartpopba, bár ő úgy véli, társaival azért feszegetik annak határait. ..
Nem lehet rájuk fogni, hogy túl sűrűn jelentkeznének új dalokkal, de amikor meg Stopsonic-megjelenés van, akkor az viszont vastag meglepetés a javából. Most új dal és klip is debütál egyszerre a Lángolón, illetve a trió tagjai beszélnek is a legfrissebb történésekről, illetve a fél kézzel készült…..
Törékeny, érzelmes, túlcsorduló, és még vagy ezer jelzőt lehetne aggatni Péter és Pál Lángolón most debütáló, utazós-költői albumára. Nemcsak Tövisházi Ambrus producer egyik legjobb munkájáról van szó: a Meztelen Diplomatákban megismert szerző-énekesek is olyan magabiztosan mozognak a…..
Riffes-karcos-blues-os és főleg pokolszagú reggeli előzetes dallal harangozta be ma a megtévesztő praktikáktól sem visszariadó, prófétának-megváltónak-költőnek tartott Bob Dylan legújabb, 8 év után végre saját dalokat tartalmazó albumát, mely a Rough and Ways címmel jelenik meg pár hét múlva...
Ha azt mondom, Tizedes és Sas, akkor te rávághatod egyből: hazai hardcore-legendák. A budapesti és szombathelyi HC-kolóniák emblematikus alakjai most karcos, új dalokkal álltak elő, be is mutatjuk iziben a Lángolón, közben meg beszélgetünk velük a hardcore-placc állásáról, barátságról, jövőről,…..
Mit bizonyít a mecseki fekete remete, a rasztának vizionált zongorista, a budapesti worldmusic-guru, az alpokaljai tech-páros és a mostában szólót preferáló Black Peter. Őrület, mennyi zseniális meglepi van a csak látszólag dögunalom honi zenében, és most egy-két kivételtől eltekintve ezekről…..
Alig hogy felocsúdtunk a 8 év után saját dallal visszatérő Bob Dylan 17 perces, széles spektrumú kulturális enciklopédiájától, a Murder Most Foultól, amit Nick Cave-tól neves filozófusokig, követőktől a Billboard-listáig mindenhol vadul ünnepeltek, pár nap után ma újra szeretetcsomagot kaptunk…..
Elkészült a saját úton járó Dorota negyedik és egyben utolsó videóklipje a tavaly ősszel megjelent Solar The Monk c. lemezhez. A korábbi klippekkel együtt (Solar The Monk I., Neméreztem, Vacsorázin,) a Solar The Monk II. egy videósorozat része, amely az album inspirációinak vizuális vetületeit…..
A multifunkcionális és hiperaktív Sallai László és nemzetközi társai, azaz a Felső Tízezer harmadik nagylemeze március utolsó napján jelenik meg A bonyolult világ címen. Az első kislemez március elején jött ki Semmi pánik 2 címmel, a második videóklip pedig az Építek egy űrhajót című dalhoz készült,…..
Már az Act Now kislemez címéből is elég egyértelműen kiderül, hogy azon kifejezetten az ökológiai és klímaválságról, illetve főleg az erre adandó helyes reakciókról beszél a nyughatatlan szerző és énekes, akinek eddig is legfontosabb témái közé tartozott az öko-forradalom. G Ras EP-premierje a…..
Új dallal és kisfilmmel jelentkezett a külföldön alkotó Ferko, jó szokásához híven újból társadalomkritikus tematikát párosított jellegzetes elektronikájához. A friss track nem más egyébként, mint egy Törzs-remix. (Fotó: Uj László)..
DJ Bootsie intellektuális hip-hopzenekarozás után először Yonderboi, majd a Zagar zenekar DJ-je volt. Közben konzekvensen építette saját karrierjét, mígnem zeneileg “szingli” lett. Közben számtalan felállású saját projekttel, bemutatókkal, MUPA-koncertekkel és egyéb társművészetekkel kacérkodó…..
Frenk új dala újfent bizonyítja, hogy előadója méltó a “magyar David Bowie” elnevezésre: minden gesztusa a mestert idézi. A különleges multiinstrumentalista-énekes-szerzőnek új albuma is jön a napokban, ami nem is akármilyenre sikeredett: szókimondó és világszínvonalú art-funk-rock ez, itt meg a…..
A Dorota a tavalyi év igazi meglepetése, legalábbis a különös/zavarbaejtő zenekari fronton. Hiába a rutinos, több projektben is megforduló tagok, a Solar The Monk lemez (lent meg lehet hallgatni) fogadtatása heuréka-jellegűre sikeredett. A különleges zenéhez furcsa, zavarbaejtő klipek is társulnak.…..
Itt a Lángolón debütál a Mulató Aztékok oszlopos tagjának, pHLaT-nek az új albuma, a Doktor Monoton II. Ahogy azt megszokhattuk a hazai hiphop-élet oszlopos tagjától: humor, okosság, meglepetés, spiritualizmus, utcaköltészet és egy mélyreásó track by track...
Humoros, okos és - főleg - független zenekar legújabb klipjét láthatjátok mai premierünkben. A Summer Freeze tagjai nem tartják magukat zenészeknek, "csak” szabadok a zenélésben. Megvan a véleményük saját magukról, a világról és a popzenei szcénáról is, de a lényeg: a zenekart mint családot…..