Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prieger Zs.

82 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Más zenekarból is ismert figurákkal, okos hip-hop és kattant jazz ötvözésével, fura címmel debütál a zïp a Lángolón új kislemezével. A Végtelen Próbaidő című anyagról a Fran Palermo dobosaként megismert Pivarnyik Péter és a szövegíró/MC Paizs Dávid Layerson beszélt nekünk...
Különös név, sokoldalú énekesnő, aki a legnagyobb természetességgel játszik magyar vagy szufi népzenét és Pakisztánba jóformán hazajár. Most éppen egy könnyedebb dal- és klippremierrel debütál a lángolón. Ennek apropóján beszélgettünk vele “női” zenéről, párbeszédről, utazásról, némasági…..
Nem minden nap lát és hall az ember rendkívűlien izgalmas és belevaló orosz zenekart, ráadásul olyant, amely minden megszokott közhelyen átlépve képvisel világszínvonalat. Főleg nem olyan különc és bombasztikus csapatot, mint az avantpop-dark-electro Shortparis, amely szeptember 29-én érkezik a…..
Benkő Dávid újra jelentkezik vitriolos-zenés hírkommentárjával, ezúttal Kaj Bettivel (Abba Tribute Show, Blahalousiana, Nagy Feró és a Beatrice). A bemutató apropóján villáminterjút készítettünk a billentyűs-producerrel a hobbiprojektről, a társadalomról való gondolkodásról és egyéb zenei mániáiról.…..
Egyszeri abszurd ötlet? Könnyed viccelődés vagy társadalomtudatos mélyreásás? Lesz-e folytatása? Erről kérdeztük a számtalan zenekarban közreműködő, örök jókedvű PASO- és Subtones-zongoristát, Benkő Dávidot...
A két budapesti, jelenleg Edinburgh-ban, illetve Barcelonában élő zenei producer, Ferko és Legars közös számának megjelentetését a Budapest Pride-hoz igazították, a Lángolón hallható először, de július 6-án a Budapest Parkban is bemutatják élőben...
Sokoldalú DJ, producer, szervező, újságíró, sőt, ahogy manapság aposztrofálják a hozzá hasonlókat: nyughatatlan, provokatív "influenszer". A Man + Machine név mögé búvó Ágoston Dánielnek mindenről megvan a véleménye - például az előbbi minősítésről is - és nemcsak indusztriálban, a periférikus,…..
Kovács Antal, a hazai romazene világhírű képviselője, aki zenekarvezetőként, vendégelőadóként, producerként, színpadi szerzőként is roppant aktív, és emellett persze szenvedélyes társalkodó. Az általa vezetett, külföldi sikereket egymásra halmozó Romano Drom új albuma, a Give Me Wine megjelenésének…..
Sabw nem egy termékeny szerző, de csak látszólag, hiszen egyfolytában alkot. Egy biztos: nem egy magamutogató típus, hiába csinál filmzenét vagy követ el csak rá jellemző "zenei tájépítészetet", csak nagyon ritkán találkozhatunk műveivel. Az ASAN kiadónak köszönhetően most újra fókuszba kerül, mi…..
Ma este Debrecenben, aztán szép lassan majd mindenhol előadja - hol legendás Nyerssel vagy az uptodate a zenekarával, a Belmondoval legkedvesebb dalait az idén 50 éves Czutor Zoltán, a magyar popszíntér meghatározó, nagyszájú, őszinte, és mindenről véleményt is alkotó zenésze. Mélyinterjúnkban…..
Különös, érzékeny és elektronikus elemekkel is felturbózott gitárzene a Rien du Sol-é. Debütáló EP-jüket, mely ambivalens hangzással és néhol tébolyító szövegvilággal tüntet, a Lángoló mutatja be. A csapat három M-betűs tagjával, Manuellel, Martinnal és Marióval beszélgettünk, a lejátszó alatt pedig…..
Egy kiváló színésznő, akit egyre többet látunk nemcsak prózai szerepben, illetve egy minden lében kanál producer-gitáros most együtt is csináltak valami érdekeset. Interjú, klippremier, David Bowie, félelem, élmény és energiamozgósítás. Ónodi Eszter és Kirschner Péter válaszolt a Lángoló kérdéseire…..
Gyönyörű, álomszerű dupla albummal debütál a lángolón VENI, azaz Szász Veronika. Erykah Badu, a Morcheeba és a feminin poszt-dubstep legszebb pillanatait egyaránt megidéző szerző-énekes-képzőművészt kérdeztük és persze bemutatjuk új dalait. Az album kiadója és producere Anorganik, de a közreműködő…..
Félelem, szürreália, westerngitár, filmremake, egy karton cigi és erős Krisztus-motívum - itt az új, elég zavarbaejtőre sikeredett Jóvilágvan-klip, amelyet a Lángolón láthatunk először...
A minap volt 70, de nem nagyon érdekelte a születésnapja. Aznap kiültek a kertbe a barátaival, és ahogy meséli, “elvoltak". Október elején adott pár teltházas koncertet az Arénában, de erről sem beszélgettünk. Presser Gábor azonban ebben az interjúban szokatlan nyíltsággal vallott gyerekkorról, az…..
Hamarosan jön a nyughatatlan DJ Titusz legújabb projektjének, a Humbugsnak a friss EP-je, az On Acid, melyről itt az első klip, amit különös életű legendának szenteltek. A hősidőket tevékeny alkotóként megjáró Titusz (mellesleg a Bëlga, a The Carbonfools és a Chip Chip Chokas zenei főnöke)…..
Halmos András nemcsak sokoldalú zenész, dobos és szervező, hanem Afrika-mániás zenekaralapító is. Fela Kuti bűvöletében született legújabb projektjéről, demokratikus működésről és a hétvégi trafós koncertről mesélt a Lángolónak. ..
Yapo a dubbal nyakonöntött magyar kortárs elektronika megkerülhetetlen alakja, az ASAN kiadó és crew egyik alapítója. Nem egy gyors fickó, pár évet mindig szöszmötöl a kiadványaival, de az eredmény mindig sajátos finomság, csak rá jellemző gyöngyszem. Új EP-jét a Lángoló mutatja be, és ennek…..
Ágnes asszony egy önazonos nő. Mellesleg meg egy megalkuvásmentes alkotó. Monomániás, független ember. Minden magyar alternatív zene ősanyja, aki sosem kötött kompromisszumot és szart minden elvárásra. Egyébként meg most jelent meg az új albuma. Jobb, mint az előzőek. Harap. Okos. Szemtelen. Punk. A…..
Kultikus, születésnapját ünneplő, folyamatosan megújuló csapat, ráadásul szerdán összegző nagykoncertet tart az A38-on sok vendéggel. A Napokon zenekar énekesével, Kacsóh Dániellel beszélgettünk...
A Jazzékiel az egyik legkülönlegesebb hazai zenekar. Keveset játszanak, de amikor előlépnek akár új dalokkal, lemezzel vagy koncerttel - mint most, szeptember 6-án az A38-on -, az mindig esemény, akció, meglepetés, popkultúrális történés. Jakab Péterrel, a zenekar kíméletlenül őszinte énekesével,…..
Megjelent a tündérvilágú, különleges, saját útját járó felvidéki Jóvilágvan zenekar legújabb videoklipje, amiről a Lángoló Gitárok számol be elsőként. A dal az utolsóként megjelent harmadik lemezükön szerepel, s lassú folyású, szelíden építkező, népmesei indíttatású sztorit dolgoz fel. Premier a…..
Az Art Ensemble of Chicago közelmúltbéli koncertje után szinte elképzelhetetlen volt, hogy még teljesebb élményt adjon a kortárs jazz Roscoe Mitchellhez mérhető másik kimagasló zenésze, Charles Lloyd. Aki pár napja Budapesten járt és a tökéletesen hideg-rideg RaM-ot varázsolta forró hangulatú…..
Elmentünk a Body Count budapesti koncertjére, amin szerzőnk annyira fellelkesedett, hogy velősen és szikáran megírta nekünk szempontjait. Vigyázat, veszélyesen rajongó tartalom!..
A Persona Non Grata zenekar a hazai alter-szcéna hamisítatlan főnixmadara. Átalakulások, változások, s majdnem 30 év után mindig új tartalommal, és megújuló tagsággal feltámadva vágnak neki a jövőnek. Renével, a csapat motorjával és Berkecz Balázs basszusgitárossal beszélgettünk új klipről,…..