Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kölyökidő

77 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néprajz és Média debrecen 2017 2017.10.14 06:38:05
  FILM ÉS MÉDIAjegyzet    A Bithusei kirándulás tervezett videójának treatmentje  ..
1895 Ebben az évben tartották az első nyilvános filmvetítést egy párizsi kávéház alagsorában. A tudomány közel sem tulajdonit akkora jelentőséget ennek a  ténynek, mint amit megérdemel. Sokkal többet írnak a technikai kialakulásáról, különféle kísérletekről, mint a…..
MÚLTTURKÁSZ17 Bevezető 2017.08.27 07:30:00
http://youtu.be/b74si_dogPU Amikor a főcím montázs végén a kisfiú kiabálja, hogy KEEEZDŐDIK, nyitott somogyi hosszú e – vel, az nekem egy egész világot idéz fel, a hatvanas évek világát, a kevés televízióval, a falusi otthonossággal, az első amerikai rajzfilmsorozattal, ami átjutott a béketábor…..
főcím"a tükör nem az igazság, csak egy ajtó"TV STÚDIÓBAN A történet úgy kezdődik, hogy a sztárriporter, Arthur  egy fergeteges show keretében kihirdeti: Jelentkezni lehet  a tiniszépségversenyre! GOMBOSÉKNÁL Felicia éppen az úszómedencéjükből emelkedik ki, amikor hallja a felhívást. Nagyon nem…..
GOMBOS ÚR IRODÁJÁBAN Felícia a nagyhatalmú apánál tesz látogatást, Gombos Úr azért sponsorálja a rendezvényt, a tiniszépségversenyt, mert így biztosíthatja, hogy a lánya nyerjen. FELÍCIA: Semmi kedvem indulni - nyafogja FelíciaGOMBOS ÚR: Könyörgöm, ne bonyolítsd túl,…..
ZÉTÁNÁL Virág egy tál frissen kisült pitével mászik be az udvarukban lakó zongoratanár, Zéta ablakán,  és mikor kiesik a kottájából a cseresznyés fénykép, kifakad és  elpanaszolja bánatát. VIRÁG: Bementem az irodába, és volt ott egy lány és az úgy beszélt velem, mint egy féreggel, tudod milyen…..
ZÉTÁNÁL Virág megint Zétának önti ki a lelkét VIRÁG: Ott állt és azt mondta menjek, hát nem lehet nem menni. Mit csináljak? elmenjek?ZÉTA:  Menj el, mert aztán megbánnádVIRÁG: Így is bánni fogom, mert a végén csalódni fogokZÉTA:  Rosszabb ha nem történik semmi és még csalódni sem lehetVIRÁG: Igen,…..
ZÉTÁNÁL Virág is szenved. Tudja, érzi, hogy valami nem stimmel. Miért ilyen kedves vele mindenki. És csupa olyan dologra kényszerítik, ami idegen. Paróka, magassarkú. Megint csak Zéta, akinek panaszkodhat.  KULTÚRBAN  Egyre terjed a pletyka, hogy a dolog ki van csinálva. Már…..
a kettes csapat előadása LOMTALANÍTÁS Díjak, amiket besöpörtek: A legjobb rendező: ANTAL ATTILA A legjobb dramaturgiai darab különdíja: KOLOZSI ANGÉLA A legjobb színész díja: MÉSZÁROS MIHÁLY(Jókai Színház)A legjobb színésznő díja: SZŐTS ORSI (Napsugár Bábszínház)A…..
A hármas csapat produkciója a KÖZÖNSÉGDÍJAS  ELŐADÁS A CSEPPNYI ÖNBIZALOM KÚTJA Írta: BERTÓTI JOHANNA Rendező: KOVÁCS PETRA ESZTER a szövegkönyv INNEN letölthető   és az előadás /részletek/ A legizgalmasabb karakter díja: Presits Tamás Képgaléria a három…..
Az egyes csapat adta elő Szabó Attila: Győző és a koffertigrisek c. drámájátA legjobb dráma díját kapta.   A rendező:CSATÓ KATA.  A zenét Czapp Ferenc irányításával szolgáltatták a Napsugár Bábszínház zenészei  Színészek: Bíró Gyula (Jókai Színház), Hell…..
Amikor egy fesztivál után a tudósító hazajön, a feje, a gépei  még tele vannak forgatott és fényképezett anyagokkal, elvégzendő feladatokkal.  Ezeket gyorsan fel kell dolgozni. igyekszem :) Elsőként hallgassuk meg  Tarján Tamás irodalomtörténészt, a zsűri…..
Megtörténtek a bemutatók! Nagy siker volt, sok néző, öröm Aztán a zsűri döntött Itt van vágatlan videón a hitelesség kedvéért: DÍJAK:Legjobb dráma díja: Szabó Attila A legjobb dramaturgiai darab különdíja: Kolozsi AngélaLegjobb rendezői díj: Antal AttilaA…..
Merthogy mindjárt  bemutató. VASÁRNAP HÁROMKOR!  Ez, úgy látszik nem izgatja annyira a résztevőket, vagy nem érnek rá izgulni a sok munka miatt, de  mindenünnen harsány nevetés, egyre több zene hallatszik. Lenkefi Zoltán, a BÉKÉSCSABAI NAPSUGÁR BÁBSZÍNHÁZ igazgatója így…..
Készen vannak a forgatókönyvek, indul a munka a három csapat három helyszínen, háromféle koncepció alapján és nagyon különböző ritmusban kezd hozzá a forgatókönyvek feldolgozásához követhetitek hogyan alakulnak a dolgok a csapatok oldalán   1.csapat   2. csapat   3.…..
a csapatok nekiláttak a munkának 2. CSAPAT A 2.csapatnak KOLOZSI ANGÉLA irt darabot  ANTAL ATTILA lett a rendező    2015.március 27. 10:20 KOLOZSI Angéla elmondta, hogy nagyon izgult, de amikor beugrott a lomtalanítás - önbizalom párosítás,már hamar elindult a történet,…..
és a csapatok elkezdték a munkát 3. csapatBERTÓTI JOHANNA forgatókönyvéből KOVÁCS PETRA ESZTER a rendező    Johanna elmondja, hogy zökkenőmentes volt az éjszaka, megszületett az alapgondolat, az önbizalom hiány volt a kiindulópont. Kigondolta a kertet, a szép tündért és…..
a csapatok nekiláttak a munkának 1. csapat Az 1. csapatnak SZABÓ ATTILA írt történetet CSATÓ KATA lett a rendező 2015.március 27 10:10 Szabó Attila elmeséli milyen volt az éjszakája, azaz milyen versenymű született. Nagyon nagy kilengések váltották egymást, néha úgy…..
Az írók leadták! Tegnap még így mosolyogtak este  most gyötrik magukat, hogy mit kellett volna máshogy, de már nincs mód .. Lenkefi Zoltán igazgató Úr olvas Lenkefi Réka olvas Szantner Julikának tetszik Beugrott Csató Kata is, hogy megnézze mi vár rá, úgy látszik…..
Természetesen a 2. Bábos Drámaíró Verseny. Békéscsaba csodás tavaszi idővel fogadott bennünket A színházban mindenki izgatott. A lányok a titkárságon A fiúk a műhelyben S persze új szerep reményében a bábok :) Aztán a ROKODÁL koncertjével megkezdődött a…..
2015. MÁRCIUS 26. INDUL A MÁSODIK BÁBOS DRÁMAÍRÓ VERSENY. Első alkalommal önálló rendezvényként  Ezen a blogon igyekszem bemutatni a szereplőket, beszámolókkal, fotókkal, videókkal felidézni az esemény hangulatát.  Legelőször álljon itt a  BÉKÉSCSABAI NAPSUGÁR…..
ANTAL ATTILA zeneszerző, zenei munkatárs, koncepció, szerző, zenei szaktanácsadó, zenei tanácsadó 2008-ban fejezte be az Újvidéki Művészeti akadémián a film és színházrendezői szakot,.szabadkai származású film-, illetve színházrendező, aki az elmúlt években a szabadkai…..
KOVÁCS PETRA ESZTER rendező A Bábszínházak találkozóján 2014 -ben nagy sikert aratott Tiz emelet boldogság rendezője Munkái a port.hu oldalán Facebook oldala   2015. március 27.-én reggel sorsolják ki, hogy melyik rendező melyik író művét, melyik csapattal valósíthatja…..
CSATÓ KATA rendező, színész Munkáinak listája a port.hu oldalán 2001 – 2006: Akademia Teatralna Widział Sztuki LalkarskieBiałystok, Lengyelország bábszínész, bábrendező szakon végzett, majd 2008 – Színház- és Filmművészeti Egyetem Budapest,DLA szakán  A…..
SZABÓ ATTILA SZABÓ  ATTILA ÉLETRAJZA: 1976-ban született Iszkázon. Magyar és Művelődési Menedzser szakon végzett Pécsett, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetemen dramaturgiát tanult. Tanított, színházi neveléssel foglalkozott, tréningeket tartott. Pécsett az egyetemi…..