Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oniwaban

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Combat Gear Blog A vizsga 2015.02.20 08:00:00
A két hetes Police Medic tanfolyam záróakkordjaként a résztvevőknek számot kell adniuk a megszerzett tudásukról, egy igen komplex és realisztikus környezetben. A feladatot párban kell végrehajtaniuk és ügyelniük kell, hogy az intézkedés során, a taktikai fogások alkalmazása…..
Oniwaban 2015.02.20 10:54:16
Az 1951M kezes-lábas után kifejlesztett „levél” mintázattal a 70-es években tűnt fel a Határőrség és Munkásőrség készletében ez a darab. Létezett kétrészes változat is és ez a kezes-lábas. Fölé öltözetről van szó, ezt is mint az elődeit a gyakorló ruházat fölé…..
Combat Gear Blog Berezka Sumrak 2014.10.20 08:00:00
Aki egy kicsit is ismeri az orosz terepmintákat, az tisztában van vele, hogy az orosz fegyveres erőknek szinte minden évszakra és terepre rendelkezésére áll egy álcázószín. A Berezka a KZSM-el szinte megegyező, de a fehér helyett sárga mintázattal rendelkező terepszín. A képen is…..
A 2006-os tapasztalatok figyelembevételével, az addig használt elöregedett védőfelszerelések hiányosságai és amortizációja, először az elsődlegesen tömegkezelési feladatokat végrehajtó rendőri egységeknek került beszerzésre a finn Combat Protective Equipment által gyártott…..
Combat Gear Blog Tomahawk 2014.08.27 08:00:00
A tomahawk az amerikai történelemben jelenleg reneszánszát éli. Pályafutását mint az őslakosok túléléshez nélkülözhetetlen szerszáma és egyben fegyvere kezdte, akik először még kőből készítették el. Később aztán az európai gyarmatosítók megismertették őket a…..
Oniwaban 2014.08.27 22:24:54
@dudi01:
Köszi...Dudi
Hogy nem vettem észre a különbséget...?
XDXDXD
Biztos dobni és védekezni sem lehet vele.
Túl hosszú a nyele.
:-(
Combat Gear Blog Lopott Bátorság 2014.07.29 08:00:00
A katonai szolgálat nem csak áldozatokkal jár, hanem bizony kedvezményekkel és előjogokkal is. Az államokban például az egyenruhásokat több tucat írott és íratlan előjog is megilleti. Például akár ingyenes utazás lehetősége, kedvezményes menük az éttermeknél, szintén…..
Szóval a tonfa-vipera nagyon jól tud jönni ha például ablakot kell betörni, és esetleg ilyen módon kimenekíteni a bajba jutottakat. De mi van ha egy intézkedés alá vont gépjármű vezető megtagadja a járművének elhagyását ? Hát, lehet szépen kérni meg fenyegetni a törvény…..
A kifejezetten tömegoszlató sisakok közül nem ez volt az első a Rendőrségnél, de ez a példány még az egész jó kategóriában van a legelsőkhöz képest. Az MSA Gallet sisakok közül ez egy régebbi típus, a konkrét példány elég sokat tapasztalt már. Elsősorban a Készenléti…..
Jelenleg a Magyar Honvédség állomány táblája hiányos. A haderőreform keretében több újítás is bevezetésre került, amivel a létszám hiányt csökkentik. A 11M EHE kizárólag egy változatban került rendszeresítésre, azonban tervek születtek a 11M ERE (Egységes Rendészeti…..
A FILBE assault pack minden tekintetben felülmúlja ILBE elődjét. Szinte mindent kijavítottak rajta, vagy pótoltak, ami korábban hiányzott, és ezáltal egy elég jó zsákot hoztak össze. Jobb oldalon a középső zseb villámzárja feljebb helyezkedik el, ezért hat sorban került fel…..
Combat Gear Blog Imposztorok? 2014.02.21 11:00:00
Tegnap láttam a következő képet és kép aláírást, mely szerint a képen szereplő fekete ruhás rendőrök valójában imposztorok, három darab indoklással. Véleményem szerint a képen látható rendőrök nem imposztorok, hanem valóban a Berkut bevetési egysége bár a fegyverzetük…..