Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Czene Mariann

6 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FÜLSZÖVEG: No ​1. New York Times Bestseller  A Stanford Egyetem professzorai segítenek abban, hogy életünk bármely életszakaszában a fejlődés útjára léphessünk, és végre azzá válhassunk, akivé valóban szeretnénk.   Életünk egészére hatással vannak a dizájnerek. Elég csak körülnéznünk a…..
Catherine Price az előszóban megemlíti, hogy könyvének olvasói két, jól körülhatárolt körből érkeznek: vannak azok, akik maguk érzik, hogy mobilfüggők; illetve vannak azok, akikről a környezetük gondolja, hogy szükségük lenne egy digitális detoxra.Ha alaposabban latolgatjuk a…..
"A látszat megtévesztő. A tekintély birtoklása nem ugyanaz, mint ha te magad lennél a tekintély. A jogosultságok birtoklása nem egyenlő az igazság birtoklásával. Az előléptetés nem szükségszerűen jelenti azt, hogy jó munkát végzel, és azt sem, hogy méltó vagy az…..
„A szokásaink sokkal jobban befolyásolják az életünket, mint gondolnánk, valójában annyira erősek, hogy az agyunk minden másnál jobban ragaszkodik hozzájuk, és még a józan észt is hajlandó feláldozni a kedvükért.” Idénre van egy fogadalmam, hogy elolvasok legalább 12, de…..
  Talán említettem már, hogy én csak úgy tudok önfejlesztő, önsegítő könyvből tanulni, ha az illető író hajlandó beismerni, hogy ő sem tökéletes emberi lény. Hát Gretchen iskolapélda erre, mert én például vele biztosan nem tudnék egy fedél alatt élni, annyira bogaras,…..
Úgy nagyjából másfél éve foglalkozom alaposabban a szokások formálásával, Scott könyve - ha jól számoltam-, akkor 15. a sorban, ami ezzel a témával foglalkozik. Persze ebben a tizenötben bőven volt kindle könyv, vagy csak pszichológiai tárgyú kötetek, amelynek egy része foglalkozott a rutinokkal, de…..
Kedves Íróink, kedves Olvasóink! Újra elérkeztünk egy kihívás végére, az utolsó bejegyzéshez, amikor kiosztjuk a díjakat és még egyszer megköszönjük mindenkinek a részvételt.Nem kérdés, hogy pontok és vélemények tekintetében a IV. Malfoy Kihívás volt a legsikeresebb:…..
Kedves Olvasók! Utolsó előtti lépéshez érkeztünk: leleplezzük a szerzőket. Így aztán, amíg mi ellenőrizzük a számításainkat és bannereket gyártunk az íróknak, ti rácsodálkozhattok a szerzőkre, választ adhattok-kaphattok a kritikákra, és még izgatottabban várhatjátok a…..
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk a mai történethez! Cím: KörbezárvaCsapat: BűvészKulcs: kerítésJogok: Az alapvilágot és szereplőket tekintve minden jog Rowlingé, mint ahogy az egy nagyszerű történetfolyam kitalálóját megilleti. Én pusztán kölcsönöztem őket a…..
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk a mai történethez! CÍM: A kerítésen túlCSAPAT: MágusKULCS: kerítésJOGOK: A Harry Potter könyvek világa J. K. Rowling tulajdona, a jogokat csak ő és az általa meghatalmazott társaságok birtokolják. Nekem semmilyen anyagi hasznom nem…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Ami a legfontosabbCSAPAT: MágusKULCS: köpenyJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingé, nekem anyagi hasznom nem származik belőle.MŰFAJ: novellaFIGYELMEZTETÉS: nincsKORHATÁR: 12 évTARTALOM: Az Azkaban mindenkit megváltoztat.…..
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk az első történethez: CÍM: A sors fintoraCSAPAT: BűvészKULCS: KöpenyJOGOK: RowlingéMŰFAJ: dráma (vagy valami ilyesmi)FIGYELMEZTETÉSEK: AU, OOCKORHATÁR: 16TARTALOM: Mihez kezd egy varázsló, ha mindent elveszít? Mihez kezd, ha ő Lucius…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Ecce homoCSAPAT: MágusKULCS: MenetrendJOGOK: J. K. RowlingMŰFAJ: dráma, sötét, angstFIGYELMEZTETÉS(EK): kínzás, slash, nemi erőszak, káromkodás, szereplő halálaKORHATÁR: 18TARTALOM: Scorpius csak nevében Malfoy,…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: A tudatlanság fogságábanCSAPAT: BűvészKULCS: menetrendJOGOK: J.K. Rowlingot és a WB-t illetik.MŰFAJ: slash, romantikus, akcióFIGYELMEZTETÉS(EK): slash, erotikus tartalom (non slash)KORHATÁR: 18TARTALOM: Dracót a…..
Czene Mariann 2014.02.27 09:14:57
Kedves Író!

Ahogy elnézem, én leszek a kisebbség, mert nem tetszett a történeted. (ne haragudj, egyszerűbb rögtön megmondani)
Az alapötlet jó, viszont azt nem hiszem, hogy egy homoszexuális férfi képes lenne nőkkel szeretkezni, még ha nem emlékszik a múltjára, akkor sem.
(a szex ösztönös, még egy alakalom belefér, de órákig tartó szeretkezés az számomra hihetetlen, már ne haragudj)

Piton agyába Voldemort nem volt képes belelátni, Narcissa hogy tudta volna meggyöngíteni?
És alvó házimanók a Malfoy kúriában??? ("Narcissa egyedül volt otthon, a személyzet és a házimanók is mind aludtak.") ettől a mondattól konkrétan sírni tudnék.
Errol szerintem nem képes átrepülni az Atlanti óceán felett egy levéllel a csőrében, vagy ha megteszi az napokba kerül, szóval eléggé késői lenne Molly figyelmeztetése.
(amúgy, hogy képzelted, Molly lett a Rend vezetője?)

Szerintem szerencsésebb lett volna, ha nem jönnek össze a végén, Harry csak hazaviszi Dracót.

Csapat:
igen, bár számomra nem derült ki, Draco peronőr volt?

Kulcs:
4 pont
Viszonylag sokat szerepelt, de inkább csak szójátéknak éreztem, semmint cselekményt befolyásoló tényezőnek.

Karakterek:
3 pont
Draco tetszett, de Harry szerintem nem fáradna ki egy nyomkövető varázslattól, a legilimencia meg hihetetlen húzás.
Narcissa jó volt, Piton erőtlen.

Cselekmény:
Gyors, különösen a végső csaták, és leírtam, hogy mit találok logikátlannak.
3 pont

Tetszés:
3 pont
Nem, nagyon nem, elnézést.
Vannak benne elütések, helyesírási hibák, és az ilyen megállapítások: "Kénytelen volt belátni, hogy ez az ország tényleg egészen más, mint Anglia" fájdalmasak.

Üdv!
Mariann, Kritika Klub tag
(megtalálsz minket a Merengő Fórumán!)
Malfoy Kihívás Mágusok PORTRÉi 2014.02.08 19:00:00
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: A portréCSAPAT: MágusKULCS: portréJOGOK: Minden jog JK.Rowling tulajdona.MŰFAJ: akció-kalandFIGYELMEZTETÉS: enyhe OOCKORHATÁR: 12TARTALOM: Egy Malfoy, egy Potter és némi sötét varázslat.Kattintsatok ide, és…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Az én senkiségem és az ő valakisége összeütközött…CSAPAT: BűvészKULCS: tükörJOGOK: Draco Malfoy karakteréért minden jog J.K. Rowlingot illeti, Kathriene, és a többi szereplő mind az én fejemből pattant ki,…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Bonthatatlan börtönCSAPAT: MágusKULCS: TükörJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingot illeti, én csak felhasználtam, kedvemre dobáltam az általa megalkotott karaktereket.MŰFAJ: AU, Dráma, Angst,…..
Malfoy Kihívás Mágusok RECEPTre 2014.02.16 19:00:00
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: MegzavarodvaCSAPAT: MágusKULCS: ReceptJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingot illeti.MŰFAJ: romantikusFIGYELMEZTETÉS(EK): OOC karakterek, slash, AUKORHATÁR: 14TARTALOM: Egy mondás szerint, a pokolba vezető út jó szándékkal…..
Czene Mariann 2014.02.23 15:06:29
Kedves Író!

Hát rég éreztem ennyire helyénvalónak egy címet, én is meg vagyok zavarodva, de nagyon.
Paródiának nem lenne rossz ez a fic, de komoly történetnek, még ha romantikusnak is, így nem igazán állja meg a helyét.
Már az alapötletek is furcsák, hogy Hermione nem kap munkát, hogy Harry a kúriába lakjon (mi van a Grimmauld térrel?); vagy hogy Charlie ott gyógyuljon az Odú, Szent Mungó helyett.

Csapat: nem
Nem elég, hogy annyit írsz, hogy folytatta apja vállalkozásait, mert én még mindig nem tudom, hogy mit üzletelnek a Malfoyok!

Kulcs: 2 pont
Ne haragudj, de nem tudom eldönteni, hogy mit írtál fel receptre, a bájitalt? a szerelmet? a barátságot? az álmokat? a főzős műsort?

Karakterek: 3 pont
Sokan vannak, egyik sincs kifejtve :(

Cselekmény: 2 pont
Az álmokat légyszíves tedd már át dőlt betűbe! Így talán követhetőbb lenne az egész, de azt nem értem, hogy 22-23 évesen miért nem tudja Draco, hogy nőkhöz vagy pasikhoz vonzódik-e?
Miért csókolózik egy-két nap alatt három emberrel? Mitől lenne Harry az igazi, ha Hermionét akarta volna megnézni? " Dracót most is elbűvölte a lány kecsesen ringó csípője, göndör, barna haja és formás feneke. "

Tetszés: 2 pont
Elnézést, de nem. Nagyon kaotikus ez az írás :(( ha csak sima Dramione lenne, azt még kedvelném is, hiába vagyok slasher.

Sok pontot kívánok Neked!
Mariann, Kritika Klub tag
(megtalálsz minket a Merengő Fórumán!)
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:Cím: TintakönnyekCsapat: BűvészKulcs: tintaJogok: Minden jog Rowlingot és a Warner Brotherst illeti, én csak elszórakoztam a szereplőkkel.Műfaj: angstFigyelmeztetés: AU, slash, szereplő halálaKorhatár: 14Tartalom: Scorpius…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Malfoyjal a manókértCSAPAT: MágusKULCS: tintaJOGOK: Minden jog a mi anyukánkat, J. K. Rowlingot illeti. Én csak szeretem és kölcsönvettem a szereplőit, hogy egy kicsit csűrve-csavarva, de egy alternatív történetet…..
Czene Mariann 2014.02.21 15:20:13
Kedves Író!

"a történet nem veszi figyelembe a hetedik könyv cselekményét" ? miért, a többiét igen?
Most milyen évben is zajlik a ficed? Végzett Draco a Roxfortban? "Rengeteg pénzt adományoztam a minisztériumnak, hogy ezzel tisztára mossam a családunk nevét, miután ötödéves korodban az Azkabanba vittek. Ha nem kezdesz el dolgozni, rövid időn belül minden pénzünk elfogy." akkor most milyen évszámot írunk?

Már ne haragudj, de van a történet első felé, ha mégoly hihetetlen is, kialakul egy Dramione sztori, harcolnak a manójogokért. (ami szerintem max. Voldemort legyőzése után, egy új varázslótársadalomban fordulhatott volna elő, hamarabb nem.)
Aztán pikk-pakk, temetőbe mennek, mégis él Voldi, mégis halálfaló Draco?

Az a nagy helyzet, bár nagyon nem kenyerem a shiped, és nem értem, hogy ha heteken keresztül csak másolgatott, akkor milyen dolgokat kellett volna megbeszélniük, mikor szeretett Draco Mióba, és miért? Hol maradt el Ron és Harry?
Egyáltalán, ez a fic, nem kicsit AU és átgondolatlan. A végét, a temetői szálat vagy szedd ki, de teljesen; vagy írd meg körültekintően, hogyan lett egy halálfalóból szerelmes. És döntsd el, hogy melyik évben játszódik az írásod!

Pontok:
Csapat: megfelelt, igen.
Kulcsok: 3 pont
Karakter: 2 pont
Cselekmény: 2 pont
Tetszés: 2 pont

Bocsánat, ha nyersen őszinte voltam, de ezt én így a szervezők helyében nem fogadtam volna el. Egyszerűen annyira kétarcú a történeted, mintha nem tudnád, hogy mi mikor történik a könyvekben.
Vagy legyen Dramione szerelmi fic, manók jogaival; vagy legyen Draco átállása a jó oldalra. Ne keverd így, mert nem illik össze! Vagy akkor írj sokkal-sokkal hosszabban, ne novellát, de akkor is figyelj oda az időrendi sorrendekre. Ez a történet max, egy alternatív Potter világba való.

Mariann,
Kritika Klub tag
(megtalálsz minket a Merengő Fórumán!)
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:Cím: Nem fordíthatsz hátat a családnakCsapat: BűvészKulcs: RezervátumJogok: Minden jog J.K. Rowling anyánkat illeti, nekem semmi hasznom nincs belőle, csupán kölcsönvettem a szereplőit.Műfaj: AkcióFigyelmeztetések:…..
Czene Mariann 2014.02.21 14:47:02
Kedves Író!

Nagyon nagy gondban vagyok, de hát muszáj leírnom az igazat Neked.
Ez a történet alapötlete úgy, ahogy van, HIBÁS! Ha végigtanulta a hét évet Roxfortban, nem volt olyan diák, aki ne szembesítette volna az ősei tetteivel? Ne viccelj már! És Mágiatörténet, lehet abból bukásra állni, de tanulnia, hallania kellett Voldemortról meg a halálfalókról!
Még ha alapból a varázsvilágon kívülre tetted volna a ficet, úgy hihető, de így?

A másik gondom meg a helyesírás. Ezt a történetet Te vagy nem bétáztattad, vagy sürgősen válts bétát!
Fájdalmas olvasni így.

1. Megfelelt-e a történet a csapatának?
Nem

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
legyen 2 pont, bár szinte nulla leírása volt a rezervátumnak, a bájitalfőzés, gyógyítás bárhol lejátszódhatott volna.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket?
3 pont, Scorpius nagyon naiv, vagy fogalmam sincs hol él, inkább PD jellegű szereplő, viszont Lily Luna tetszett.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt?
2 pont
Az eleje hihetetlen, aztán nagyon gyors az egész, egy-két nap alatt játszódik le? Lily betoppan az életébe, már utazik is, aztán főzés, aztán lámúr.

5. Mennyire tetszett a történet?
Nem. 2 pont
A helyesírási hibáktól vakaróztam, az alapötleteden nagyon fogtam a fejed, de megbocsátanám, ha a többi nem lenne ennyire gyors. Dupla ilyen hosszal, sokkal több leírással, belső gondolatmenettel elég sok mindent ki lehetne hozni egy ilyen hugrabugos Scorpiusból.
(amúgy a ház ötlete, meg a ship tetszett, hogy Lily már annyi éve szerette őt)

Az enyémeknél lényegesen több pontot kívánok szívből Neked!
Mariann, Kritika Klub tag
(megtalálsz minket a Merengő Fórumán!)
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: BakancslistaCSAPAT: Mágus csapatKULCS: rezervátumJOGOK: Természetesen J.K. Rowling a jogok tulajdonosa, én csak kicsit eljátszadoztam az általa teremtett szereplőkkel.MŰFAJ: romantikus, humoros drarryFIGYELMEZTETÉS(EK):…..
Czene Mariann 2014.02.21 14:14:42
Kedves Író!

Megérte megvárnom az összes történet felkerülését, hogy pont ezzel kezdhessem meg az olvasást, pontozást.
Nagyon jókat mosolyogtam, köszönöm!

1. Megfelelt-e a történet a csapatának?Igen

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
Rezervátumban játszódott, de nem volt se tájleírás, se komplex háttér, szóval csak 4 pont.
(kicsit kibillent a történet a fiúk felé, nem hibáztatlak, mert az klassz volt)

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket?
Én azt hittem Dumbledore szerepet fog játszani, de a többi karakter helyén volt. Piton szarkasztikus modora külön jól esett, Draco picit királylány, duzzogós, de róla meg elhiszem.
5 pont

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt?
4 pont
Sajnos gyors volt, én egy csöppet még udvaroltattam volna Draco helyében. (talán egy plusz nap leírása, egy csók, visszautasítás, és aztán valami Harry-féle hőstett nem ártott volna... így gyors, rögtön leveszi a lábáról, hát hol a született Malfoy büszkesége?)

5. Mennyire tetszett a történet?
(félpontot miért nem lehet adni?)

Így legyen 5 pont, mert szívem szerint levonnék némi pontot a túl sok tőmondat használatáért. Persze, nem biztos, hogy az én stílusom jobb, de ezen változtathatnál Merire töltés előtt.
Amúgy természetesen jó írás, Harry ellenállhatatlanul sármos, Draco meg elolvad, de persze ez érthető is... és nagyon jól fog illeni a többi írásodhoz, Kedves!
(fogadni mernék a Nevedre):))

Köszöntem, Szívből kívánok sok-sok pontot Neked!
Mariann,
Kritika Klub tag
(megtalálsz minket a Merengő Fórumán!)