Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DrónVilág

358 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki a drónokkal most kezd ismerkedni és valami különlegesre vágyik, annak most kapóra jöhet a Horizon Hobby legújabb nanokoptere. Ezen a belépő szinten a gyártóknak nincs túl sok lehetőségük a kreativitásra, a beltéri használatra szánt kvadkopterek külsőre nem mutatnak túl…..
Fegyverek, drónok, bikinis csajok - Dan Bilzerian megmutatja, hogyan élnek napjaink unatkozó milliomosai. A floridai rosszfiú, aki egyszerre színész és egy neves online pókerklub alapítója, egy nemrég közzé tett videófelvétel tanúsága szerint nem éppen olcsó módját választja az…..
Gondoltak egyet a DJI kreatív részlegének dolgozói és megkeresték az ismert képregénykiadót, nem-e szőné bele a legújabb Phantom kvadkoptert valamelyik szuperhős kalandjaiba. Természetesen volt az a pénz lenyűgöző sztori, amire rábólintott a Marvel Comics, ennek eredménye lett a…..
San Francisco utcáin élő hajléktalanoknak osztogatta az egyik ismert gyorsétterem szendvicseit a Dronelyfe nevű csapat, méghozzá nem is akármilyen módon. A burgereket egy Whopper Dropper-nek keresztelt drón szállította, az átadás pillanatát pedig videó formájában meg is…..
Akik rendszeresen figyelemmel követik a jogi környezet alakulását, már hozzászokhattak, hogy időről időre felbukkanak hírek a drónok használatát szabályozó törvénnyel kapcsolatban. Ezek a hírek sajnos általában kimerülnek annyiban, hogy menetrendszerűen fél évente valaki…..
Még idén bemutatásra kerülhet a Dancing With Drones elnevezésű show, melyben a táncosok kezükre rögzített jeladók segítségével irányítják az apró kopterek koreográfiáját. A nagyszabású előadás Vicsek Tamás egyetemi tanár kutatócsoportjának úttörő eredményeit…..
Eszméletét vesztette az a nő, akit a Seattle-i büszkeség napján fejbecsapott egy drón – számol be róla a város honlapja. Szemtanúk szerint a múlt vasárnapi felvonuláson egy kb. 40 centiméter átmérőjű kopter zuhant a tömegbe és szó szerint padlóra küldte a 25 éves hölgyet.…..
Egyre inkább úgy tűnik, nem volt alaptalan a korábbi pletyka, mely szerint sok más szórakoztatóelektronikai céghez hasonlóan a koreai gigász is komolyan fontolgatja belépését a drónok piacára. A most nyilvánosságra került Cube Copter ugyan csak kísérleti célokat szolgál és…..
Könnyű nyári játékszerekkel frissítette kínálatát a Revell és a Silverlit. Nem, egyik repülő gépezet sem sorolható a drónok közé, lévén önálló manőverek megtételére sem a Nano Falcon, sem a Nano Hexagon nem képes. Viszont mindkét kopter tökéletes választás lehet azok…..
Járványok megelőzésére tesz érdekes kísérletet az ismert szoftvervállalat. A Project Premonition elnevezésű kutatási projekt keretében olyan drónt építenek, mely egy különleges csapdaszerkezettel a fedélzetén képes a levegőben elkapni a szúnyogokat Az egyes területeken…..
Az olasz hatóságok hétfő délután három turistát állított elő, miután azok egy távirányítású kopterrel rázuhantak Milánó városának leghíresebb templomára. A Dél-Koreából érkező férfiak légifelvételeket szerettek volna készíteni a városról, amikor a dóm…..
Halálos méreggel megpakolt drón szállt fel szombat délelőtt 11 órakor Frankfurtban, majd nem sokkal később átlépte a lengyel határt, hogy rakományát átadhassa Slubice hölgy lakóinak számára. Az akció megszervezésében Hollandia is besegített, a “Nők a Hullámon” nevű…..
A „Tudomány a sport mögött” című tévés sorozat keretében rekordkísérletre vállalkozott az NFL egyik legjobb elkapója, Antonio Brown. A Steelers játékosa egy 110 méteres „punt” behúzásával szerette volna beírni magát a Guiness könyvek lapjaira, igaz, a tojáslabdát…..
Izgalmas hírt tett közzé honlapján a holland Aerialtronics mára virradóan. Európa egyik vezető gyártója arról számol be, sikeresen lezárultak a magyar hatóságokkal folytatott tárgyalásai, melynek eredményeként az NKH-tól megkapták a csúcskategóriás drónok rendszeres…..
Két srác vadonatúj Phantom 3-as kvadkopterét próbálgatta a kaliforniai Huntington Beach-en, de ez nem mindenkinek tetszett. Egy félmeztelen helyi erő csúnyán elintézte a közel félmillió forintot érő járgányt, most vandalizmus vádjával állítják bíróság elé. Az…..
Az Egyesült Arab Emírségek uralkodója ismét meghirdette a „Drones for Good Award” elnevezésű versenyt, amely az év leghasznosabb pilóta nélküli légijárművét hivatott megtalálni. A tavaly első ízben lebonyolított nemzetközi megmérettetés díjazása idén is bőkezű, a…..
Két stílusos drónnal gazdagodott júniusban az AD kínálata, bizonyítva ezzel, hogy a kevésbé ismert cégeknek is van keresnivalójuk a piacon. Az AD-Talon és az AD-mini egyike sem hoz magával világmegváltónak beharangozott újításokat, mégis első ránézésre képesek megdobbantani…..
Volt ám meglepődés a belgiumi Bevel általános iskolások arcán, amikor az udvar felett megjelent egy gyümölcsökkel megpakolt drón. Az akció a június 28-án megrendezésre kerülő Ínyencek Napja szervezőinek ötlete volt, akik a jó minőségű és egészséges hazai élelmiszereknek…..
Földön, vízen és levegőben egyaránt hódítana drónjaival a francia gyártó, aki a minap nem kevesebb, mint tizenhárom újdonságot jelentett be. Persze úgy könnyű ilyen elképesztő termékszámmal dobálózni, ha az eltérő színű, de amúgy minden más paraméter tekintetében…..
A világ első, beépített 3 és 4G internetkapcsolattal rendelkező akciókameráját dobta piacra az EE. Ezt talán nem is az extrém sportok szerelmesei értékelik majd igazán nagyra, hanem azok a drónpilóták, akik a WiFi kapcsolat erősen limitált hatótávolsága miatt igen csak szűk…..
Lélegzetvételnyi szünetre sem hagy időt a világ elsőszámú dróngyártója. Alig két hónappal a Phantom 3 bemutatása után újabb kvadkopterrel igyekszik elkápráztatni minket a DJI, a célközönség azonban ezúttal merőben más. A Matrice 100 kifejezetten ipari célú felhasználásra…..
35 ezer fős települést húz fel a sivatag közepén egy amerikai technológiai vállalat, hogy valós körülmények közt lehessen tesztelni a különböző pilóta nélküli járgányokat. A közel 40 négyzetkilométeren elterülő  CITE City olyan cégek számára készül, mint a Google, az…..
Kétütemű belső égésű motor hajtja azt a kvadkoptert, amely 100 kilométeres végsebességre képes és akár egy órán át a levegőben marad. A YEAIR! fantázianevet viselő drónt német mérnökök tervezték és máris a jövő nagy ígéretének tartják, mivel elképesztő erejének…..
Szenzációként közölte a brit Business Insider a hírt, mely szerint a világ vezető  repülőgépgyártó cége feltalálta az örökké levegőben maradó drónt. A cikk írója az Amerikai Szabadalmi Hivatalhoz 2013-ban benyújtott kérelemre hivatkozik, amiből kiderül, hogyan képzelik…..
Gyönyörű drónt dobott piacra a ZeroTech, akik ezzel első saját építésű, kompakt kopterüket tették le az asztalra. A shenzeni cégtől érkező Xplorer feszes élekkel és szellőzőnyílásokkal borított teste szigorú külsőt tükröz, sötét festésén jól mutatnak a neonzöld…..