Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B.Mat.

23 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hujber Ferenc újabb ámokot futott a Mokkában, viszont a ma reggeliről már világosan kiderült, hogy csak egy szopatás az egész, összefüggéstelenül beszélt mindenről, ami eszébe jutott, vallás, Orbán a magyarok királya, a fehér király, a fekete király, mittudomén, aztán jött egy vízió is, Eurovízió,…..
Ha a Csíki Sör bosszút forralna, töröltethető lenne-e a Heineken vörös csillagos védjegye? És vajon ugyanaz lenne-e egy másik önkényuralmi szimbólum megítélése a logóban?(a kép pusztán szakmai, szemlélető célú összehasonlítás - kattints a képre a nagyobb mérethez) Az elmúlt hetekben nagy…..
B.Mat. 2017.03.14 13:32:08
Köszönjük Lázár Jánosnak, hogy hozzászólt a vitához:
www.parlament.hu/irom40/14441/14441.pdf
index.hu/belfold/2017/03/13/lazarek_mar_bortonnel_fenyegetik_a_heinekent/
Mely szerint hamarosan tilos lesz „Magyarországon horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet haszonszerzés céljából felhasználni, megjeleníteni vagy önkényuralmi jelképpel ellátott árut vagy szolgáltatást értékesíteni” - „A kormány ugyan adhat felmentést a tiltás alól, ha bizonyítja a kérelmező, hogy 'az önkényuralmi jelkép használatához olyan különös méltánylást érdemlő magánérdeke fűződik, ami az önkényuralmi jelkép által érintett társadalmi csoport érzékenységét nem sérti', de 'önmagában az a tény, hogy a kérelmező önkényuralmi jelképet tartalmazó védjegy jogosultja, nem minősül sem különös méltánylást érdemlő magánérdeknek'.”
Bendzsel Miklós közszereplő, a szabadalmi hivatal elhíresült elnöke szerint egyes hatóságok, civilek, sőt még parlamenti képviselők is tévesen értelmezik a jogszabályokat. „Csak ő helikopter.” Vagy komp (lett)... Legutóbb beszámoltunk arról, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte vizsgálatát…..
Bendzsel Miklós, a szabadalmi hivatal elhíresült elnöke szerint mind az Igazságügyi minisztérium, mind az Állami Számvevőszék, mind az Alapvető Jogok Biztosa, mind a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület, sőt még a hivatali korrupciót firtató parlamenti képviselők is tévesen értelmezik a…..
Durván nekiment a pápa a korrupt hivataloknak - erre biztos nem fog szabadalmat kapni... Hamarosan közreadja az Állami Számvevőszék az SZTNH korrupciógyanúja kapcsán indított vizsgálatának jelentését. A konkrét esetről blogunk beszámolt. Egyelőre annyi biztos, hogy az igazságügyi miniszter…..
A feltalálókat kizsebelik, a közpénzt zsebre teszik, miközben saját kormányuknak is hazudnak A feltalálókat kizsebelik, a közpénzt zsebre teszik, miközben saját kormányuknak is hazudnak - hangzik egy vélemény a kormányhivatalról. Úgy tűnik, hogy az egykori találmányi hivatali kommunista KISZ…..
Korrupciót firtató parlamenti kérdése miatt pereltek be egy képviselőt - pofára esés lett a vége. A kép csak illusztráció, a Német Szocialista Egységpárt kongresszusát ábrázolja..
Feltalálók által fizetett közpénzek landolnak Bendzsel Miklós SZTNH-s szabadalmi hivatali elnök kollégáinak zsebében - hangzott el a Parlamentben egy jobbikos képviselő interpellációja kapcsán. A magyar és szingapúri feltalálók befizetéseiből gazdálkodó Szellemi Tulajdon…..
A védjegyek vonatkozásában már jó ideje létezik az úgynevezett Közösségi védjegy, amely nem egy nemzet területén, hanem az Európai Unióban ad jogi oltalmat. Több éve pedig ehhez hasonló szabadalmi megállapodást készítenek elő az EU 25 országában; az egyre inkább…..
Az Egységes EU szabadalom árnyoldalai és az igazságügy teendői Talán az igazságügyi tárca elől is eltitkolt PwC hatástanulmány szerint 2020-ra kellene halasztani az EU szabadalom magyar ratifikációját. Egy párhuzamos tanulmány hatására a lengyel kormány már visszalépett.…..
Akár a legjobbat nyúlhatnánk le! Határunkat a migráns - Hesco-t a migrén kerülgeti. Az építőipari válság a kerítésépítőket is gyászosan érintette, nem is gondolhatták volna előre, hogy épp napjainkban köszönt be náluk a reneszánsz. A HESCO angol cég sem gondolta volna…..
Áprilisban beszámoltunk arról, hogy ötvenéves mélypontra zuhant a magyar szabadalmi bejelentések száma, és úgy tűnik, az eddigi javító célzatú intézkedések csak nyílt törésre kínálnak sebtapaszt. A valódi változásokhoz szemléletváltásra és átfogó intézkedésekre…..
Néhány éve még csak négy műegyetemi építészhallgató merész ötlete volt az Ivócsap projekt, mára azonban szabadalommal védett találmány lett belőle, melyet a város egyre több pontján használnak, és 2014-ben a Design Terminál pályázatát is elnyerte. Az ötlet eredetéről, a…..
A nagy port kavart konzultációk kapcsán egyik olvasónk egeret ragadott, és a szabadalmi botrány apropójából a következő plakátot küldte be: Köszönjük A. Richárdnak a plakát megküldését. Ha lemaradt volna az évszázad legnagyobb szabadalmi fiaskójáról, itt…..
Tisztelt Szerkesztők! Szabó László vagyok, magyar kisvállalkozó. Édesapámmal pár évtizeddel ezelőtt vasúti plombák gyártásába fogtunk közösen. Nehezen indult a dolog, de kemény munkával saját lábunkon álltunk, és ami a legfontosabb: az álmunkat éltük. Nem sejtettük, hogy…..
A Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület elnöke pert nyert a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara ellen, így helyreállt Pintz György kamarai tagsága, amelytől koncepciós eljárásban akarták megfosztani, miután megvédte a magyar fejlesztők érdekeit. A Magyar Szabadalmi…..
A hatóságok gáncsoskodása miatt nem lehet még védett magyar termék, illetve hungarikum a kürtőskalács. A botrány kapcsán dr. Hantz Péter küldte meg nyílt levelét blogunknak, illetve az illetékes miniszternek. Hantz Péter volt az, aki magyar feliratú táblát helyezett el a…..
Sajnos nem. Pedig a kérdés egyáltalán nem irreleváns. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) – hírhedten biztonságos – adatbázisának tanúsága szerint a egy tanácsadó iroda bejelentette a „REZSICSÖKKENTÉS” szómegjelölést különféle szolgáltatásokra. Van egy jó…..
  Fröccs munkaidőben? Pánikban a borászok? Mi jön itt még? 50 éves mélypontra zuhant a magyar szabadalmi bejelentések száma a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában. A szabadalmi elbírálóknak emellett igencsak jutna ideje egy kis fröccsre, de csak az elnöki válságstáb dugta…..
Magyarország első számú exportcikkére utaló nyomokat találtak a szabadalmi hivatal adatbázisában. Persze mint általában, ebben a cikkben is ki fog derülni, hogy „nem osztogatnak, hanem fosztogatnak”. De hát mindig újra és újra meglepődik az ember, hogy miket lehet találni a…..
Nem kell feltekerjed a rádiót vagy becsapnod az ajtót! Használj Te is hangos fingást gátló alsónadrágot!  "Japán is kínai elmentek fingani, japánnak sikerült, a kínai belesült." E mondóka háboríthatta fel a kínai Yong Liut, és olyat talált fel, hogy ne kelljen többé egy…..
Több visszaélésre is fény derült, amely a feltalálók vagy amatőr ügyvédeik jóhiszeműségét veszi célba   A teljes cikkhez kattintson ide. 1/ Felkérés bitorlási ügy képviseletére Egy külföldi fél - jelen esetben tajvani gyógyszeripari cégnek kiadva magát -…..
Dr. Kiszely Katalin KIM igazságügyi helyettes államtitkár nemcsak az Alaptörvényt nem ismeri jól, hanem azt a törvényt sem, amely alapján országos hatáskörű szervet felügyelt évekig. Az előbbiről az ombudsmantól papírja is van, az utóbbival most szembesítjük. A…..
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) által működtetett szabadalmi bejelentési rendszer hibáira hívta fel a figyelmet egy, a közelmúltban történt esemény. Tavaly ugyanis a hivatal honlapján elérhetővé vált több száz olyan szabadalmi bejelentés, amely még nem élvezett…..