Regisztráció Blogot indítok
Adatok
púder fanni

26 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez nem csalás és nem ámítás! 30 perc alatt a sütőben olyan mennyei paradicsomos pasta szószt ütünk össze, ráadásul friss alapanyagokból, hogy napokkal később is erre fogunk vágyni! ..
A hétvégén csodaszép makrélák pillantgattak rám a halasomtól, így nem volt választásom, elrabolták azonnal a szívem. Úgy gondoltam, hogy a hirtelen szerelmünket egy igen rapid, mindösssze 30 perces ázsiai ihletésű recepttel hálálom meg nekik!..
Ígéretemhez híven egy nagyon gyors recept következik. Maximum 10 perc kell hozzá és össz-vissz egyetlen edényt fogunk összekoszolni, ráadásul a csirke bőre extra ropogós is lesz!..
púder fanni 2016.02.05 08:07:57
@kilgore.trout: Én nem tettem, de ha te szeretnél, csak bátran. Amúgy ez a recept a bőr alá tömködött vaj nélkül is szaftos melle húsát eredményez. :)
púder fanni 2016.02.05 08:09:23
@bontottcsirke: Bezony, római tál for president!
púder fanni 2016.02.05 08:10:51
@nagypapi: őszintén, a csüdöt direkt hagytam rajta, mert imádom elropogtatni. A fogalmazási zavarban pedig igazad van, izgatottságomban nem fogalmaztam egyértelműen. Köszi, hogy szóltál ;)
A szülinapokon általában ódzkodni szoktam a csokitortától, hiszen a többségük krémje margarinnal elkevert kakaópor borzalom. Ez a recept viszont, amit ma mutatok, nemhogy a maximumra járatja a csokoládés ízt, hanem egyenesen trüffelkrémből készült!..
Egész életemben berzenkedtem a csülöktől, ugyanis édesanyám azt tanította, hogy úgysem tudom szaftos, puhává sütni. A boltok csülök-dömpingje azonban arra késztetett hogy vegyek egyet, és kipróbáljam, hogy anyám megint megmondta-e a tutit, vagy ki tudom cselezni a régi beidegződést, miszerint a…..
púder fanni 2016.01.18 09:08:36
@vidékigyerek: örülök hogy adhattam egy tippet, de minden érdem a Tiéd, hiszen te készítetted el ;)
A borús időben senkinek sincs sok kedve sokat pepecselni a konyhában - nekem sincs. Ezért örültem meg, amikor a piacon megláttam ezeket a jóképű pisztrángokat, ugyanis kb. 15 perc előkészítéssel mennyei illatokat és ízeket varázsolhatunk a konyhába. Kinek ne ez lenne az álma? Kis…..
Az utóbbi napokban elkezdtem érezni az ősz szelét, és nem segített az sem, hogy előkerült az egyik kedvenc zöldségem, a sütőtök. Az időjárás viszont még a vénasszonyok nyarát idézi, ezért ma egy olyan levest mutatok, ami fűszeres, édes, a hidegebb időben szívmelengető,…..
A lepcsán zsenialitása abban rejlik, hogy kívül a ropogós sültkrumpliszerű réteget egy krémes főttkrumpli réteg vált, erre jön a mennyeien krémes és finom fűszerezésű velő, a tetejét pedig édes baconos hagymával és egy kis savanyított jalapeno paprikával dobtam fel. Komoly…..
Fekete púder Pikáns sült cékla 2015.02.04 16:00:00
Kiskoromban nem ápoltam jó viszonyt a céklával, ugyanis a nagypapám mindig patkánykának hívta (ki akarna patkányt enni?!). Azonban ez pár éve megváltozott, azóta pedig imádom a gazdag, édes, földes ízét. Ma ezekre fogok ráerősíteni és kihozom belőlük a maximumot. A recept…..
Remélem Dobos C. József mosolyog a bajsza alatt, hogy ilyen remek kis remake-t sikerült kitesztelnem. Sajnos pár éve már belefutottam egy dobostorta receptbe, aminek a krémje borzasztóan vajízű és zsíros, nehéz volt, teljesen elvette a kedvem a süteménytől. Ennek viszont olyan…..
Vastag pulcsiban forró italokat markolászni a borús és hideg téli estén, ó de csodás! Főleg, ha az 100%-ig a te kezed munkája. Persze van mikor a meleg tejbe öntött bolti por is teljesen kielégítő, most azonban valami nagyon fullosra vágytam. A Pinterestet és az Instagramot…..
Túl a karácsonyi nagy kajatúrákon és sütihegyeken, egy újabb gyomorkímélő eseménnyel, a szilveszterrel nézünk máris farkasszemet. Sütöttem egy kis sertéslapockát, aminek a bőre mennyeien ropog és piros, egyszerűen de nagyszerűen van fűszerezve, és a hozzá adott almamártás…..
Családi hagyomány minden évben, az adventi hetek valamelyikében össznépi mézeskalácssütést tartani nálunk. Nagyszerű lehetőség hangolódni, stresszt levezetni és bögyörgetni a díszítést a frissen sült sütikre. Persze az sem hátrány, hogy ezzel a gigantikus cukorbombával…..
Több pékségben is lehet manapság burekot kapni, de én azt mondom, házilag is egyszerűen el lehet készíteni! Gyors étel, ami másnaposan még jobb is, mint melegen a sütőből! Kreativitást és fantáziát előkaparni, mindenki essen neki a saját burekjának! Még mielőtt nekikezdek,…..
Régóta szemezek a pastramival. Hajtott mindig a kíváncsiság, főleg hogy a Fald fel Amerikát-ban úgy beszélnek erről az ételről mint a mennyei mannáról. Most már értem hogy miért :) Határozottan kijelenthetem, hogy minden időt megér az elkészítése. Elég sok utánajárás és…..
Egyik este nagyon megkívántam a hagymaszószt. Mint kiderült, ez Nagymama receptje volt kezdetekben, minden karácsonykor ezt tálalták a pulyka mellé és ezt fejlesztette tovább minden hölgytag, a családja szája ízére. Az eredeti recept szinte fellelhetetlen, ezért én is megalkottam a…..
Remélem mindenkinek nagyszerűen telik a majális, mi a négy fal közé zárva töltjük szerintem az egész hosszúhétvégét, köszönhetően a beadandók sokaságának. A nap egyetlen értékelhető momentuma az ebéd volt. Én krumplifüggő vagyok, és a mai kísérletem valahogy remekül…..
Nincs jobb ihletforrás a piacnál. Mázlimra nagyon sok friss spenót és gyönyörű medvehagyma kereste a gazdáját, úgy gondoltam valami nagyszerűnek kellene velük történnie. Tejszín, szerecsendió és hosszúmetélt, ennél egy medvehagyma sem vágyhat többre. Hozzávalók (6…..
Ez a sütemény a tipikus eset arra, hogyan lehet az elbaltázott dologból valami remeket kihozni. Ismét a szülői házban töltök a tavaszból egy szeletet, hazaérve pedig szomorúan konstatáltam, hogy az almák a kosárban megbarnultak és foltosak lettek. Kidobni nem szeretek semmit, így…..
Kénytelen voltam tesztsütést csinálni, mert nem lehet, hogy csak cukrászdák képesek selymesen krémes belsejű sajttortát készíteni. Vendégségben többször ettem elszúrt próbálkozásokat, amik külseje száraz, morzsás volt, a belseje folyós, vagy túróra emlékeztető darabos, de…..
"Ha rossz a napod, legalább a vacsorád legyen jó" alapelvet követve ma egy szuper-extra házi hamburger elkészítése mellett döntöttem. Ennél már csak akkor lenne házibb, ha szerencsétlen marhát én neveltem volna, majd vágtam volna le. A bucit, a húspogácsát, a barbecue szószt,…..
Az ismerőseim azt szokták mondani, azért nem készítenek otthon madártejet, mert bonyolult és hosszadalmas. Ilyenkor nagyokat nézek, hogy tényleg? Lássuk, mennyire. Hozzávalók: 1,5 l tej4 tojás1 vanília kikapart belseje (vagy 4 vaníliáscukor)5 evőkanál barnacukoregy csipet…..
Imádom ezt a sörkorcsolyát, főleg hogy nem kell sokat bíbelődni vele,gyorsan megsül, igazán omlós és bármivel meg lehet tölteni. A fiúk gyorsan elpusztítják, ha a focit nálunk nézik, főleg a tarjásért vannak oda, ezért jöjjön ez a recept.   Hozzávalók: 1 kg liszt2…..
A szülői házban töltöm a megérdemelt tavaszi energetizálást, ahol a hűtőben nagy meglepetésemre zsenge cukkinit találtam. Mivel ma én főzök ebédet és kicsit extrábbal szerettem volna várni a munkából hazaesőket, egy nagyon finom és friss, tejszínes, cukkinis-gombás…..
púder fanni 2014.03.13 08:47:13
@hezitálós: köszi, javítva
Kedvenc és egyetlen húgom a szülinapjára túrórudi tortát kért. Internetes kutatással kezdtem, mi fán terem ez a sütemény, végül inkább a saját fantáziámra és kreativitásomra bíztam az egészet.  Mitől túrórudi torta egy torta? Akkor most egy túrótortát vár tőlem, vagy…..