Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szöllősi Gergely

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bükk és az Upponyi hegység nyugati oldalán elvezető 87-es vasútvonal is szerepel azon a listán, amely az esetleg megszűnő mellékvonalakat tartalmazza. Bár végső döntés még nincs, pillanatnyilag nagyon valószínű, hogy a „felső” szakaszon, azaz Szilvásvárad és…..
Az írja nekünk Egy Júzer, hogy Úgy érzem muszáj megosztanom a következő videókat a nagyközönséggel. "Pissing Master", ahogy mi nevezzük... egyedi jelenség. A reklámokat betéve tudja, megjegyzi, előadja és minden további nélkül két teli busszal szemben el kezd pisilni…..
Szöllősi Gergely 2008.01.03 18:01:58
Én vagyok a képen. Szöllősi Gergelynek hívnak. A felvétel 2004 őszén készült, az interjúztató nevét nem mondom meg. Nem tudom, hogy bő három év eltelte után ki és miért tette fel?!
Magamról annyit, hogy 2006-ban végeztem Földrajz-környezettan tanár szakon. Egyébként a szak érdekes, szép, de igen kemény. Amikor 2000-ben kezdtem a szakot (földrajz szakot 2001-ben) negyvenen voltunk, de mire végeztem csak 15-en maradtunk (A szak "kimeneti" időpontja legjobb esetben 5 év, keveseknek 6 év, a többségnek ennél több).Egyébként sokan már a második félévben leadták a szakot, mert a tanrendben szerepelt a biológia és a kémia "szó". Egyébként a legdurvább tárgyak: Bevezetés a biológiába (Kiss jánossal, szóbeli vizsga minimum 1,5-2 óra), ökológia (Török János), analitikai kémia (Barczáné Buvári Ágnes), szerves kémia (Samu János). A biosz rosszabb, mint a kémia, mert az utóbbinál a vizsgatételeket meg tudod találni az órai jegyzetben. A vizsgák 80-90 százaléka az előadások és gyakorlatok anyagából áll össze, tehát mindenképpen be kell járni!!!

Egyébként nekem ennél jóval nehezebb volt a középfokú angol nyelvvizsga letétele. Nem vagyunk egyformák (valaki fél év alatt tanul meg angolul középszinten, más pedig nyolc év alatt)! És ettől még egyik ember sem hülye, vagy buta!

Egyébként még mindíg keresek a végzettségemnek megfelelő állást, és ugyanaz a személy lehet jó és rossz tanár egyben is, mert a tanári munkát sok tényező folyásolja be!!! Tanári diplomával pedig nem csak tanár lehet az ember!!!

Sok helyen alkalmatlan személyek vannak!!!

Például: meg kell szüntetni a mellékvonalakat, mert kevés az utas. De az illetékesek szerint csak az az utas, aki jeggyel utazik a vonaton (vagyis akinek bérlete van az nem utas, csak éppen egy mozgó dobozban van (kis piros vonat "Bz-mot"-nak hívják. Nem csinálnak hatástanulmányt az állomás településen belüli és települések között szerepéről, a munkavállalók utazási szokásairól, utazási céljairól stb. Sok esetben a belterületen (lásd Korlát-Vizsoly) a pálya mellett kellene építení egy peront esőbellóval(hulladékból: autóroncs, vasajtó, kartondoboz stb.), ahol a vonat megállna és egy kevés hulladékot újrahasznosítunk.(És "tódulnak az utasok a vonatra, mert nem kell kilométereket a faluból kigyalogolni!!!) Ez nem kerül sokba, de megszűntetés esetén a pályát őrizni kell, és ez igen drága élvezet, mert minden talpfa mellé kellene egy biztonsági őr, ennyit még Kínából sem lehet importálni!!!
Aki egy ilyen tanulmányt akar készítení, azt vagy kirúgják vagy fel sem veszik!!! Az utóbbi ugyanis sokkal olcsóbb!!!

Képtelenek komplex szemléletben látni a világot (csak a saját zsebüket töltik fel)!!!

Egyébként a menedzserről még annyit: BKV ellenőr más néven "utasmenedzser"- ez sokkal jobban hangzik.

Lakatos, esztergályos, eladó szakmunkás -bizonyítvány helyett diplomát kap (a színvonal ugyanolyan marad!)- "buliszakos" főiskolás pedig diploma helyett szakmunkásbizonyítványt kap.
Azt hiszik, hogy a "diploma" nevű papírtól Isten lesz az ember!

Kíváncsi lennék hogy milyenek lesznek a jelentkezési arányok!!!

Mára már ennyi elég.

Köszönöm, hogy végig olvastátok az írást.